Sayfa 9/207 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon
Arama sonucu : 1652 madde; 65 - 72 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

1.  Alıntı Originally Posted by furki Yazıyı Oku
    Şahsen ben o hisselerin hiç bilinmeyen sözüm o na kurumsal yatırımcılara verildiğine inanmıyorum, muhtemelen şirket yönetimiyle ilişkili belli kişilerdir.Tabiiki tamamen şahsi kanatim yoksa benim de gerçeği bilme ihtimalim yok..Yapılan işlemi hiç onaylamadım halen de içimde öfkesi duruyor..
    Açıkçası yatırımcı olarak üstüme düşen görevi yaptım.
    Verilen cevap daha da sinirimi bozdu.
    Hayır bir örneği olsa tamam diyip susucam.
    Hisse satarsın .. fiyat düşerse altta sınırsız alıcı olucam dersin, yine anlarım
    Bak derim şirket bizi tamamen koruyor.

36.6 dan satip 43-44-45 den almak nedir?

Dun aldığı 1 milyon lotu, 36.6 ya sattığı kisiden geri almadığını nasil bilicem.

Valla elim sat tuşuna gidip gidip geliyor.

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Açıkçası yatırımcı olarak üstüme düşen görevi yaptım.
    Verilen cevap daha da sinirimi bozdu.
    Hayır bir örneği olsa tamam diyip susucam.
    Hisse satarsın .. fiyat düşerse altta sınırsız alıcı olucam dersin, yine anlarım
    Bak derim şirket bizi tamamen koruyor.

36.6 dan satip 43-44-45 den almak nedir?

Dun aldığı 1 milyon lotu, 36.6 ya sattığı kisiden geri almadığını nasil bilicem.

Valla elim sat tuşuna gidip gidip geliyor.
    Maalesf minareyi çalan kılıfına uyduruyor, benzer oyunları başka hisselerde de yaşadık, öfkeyle aldığımız bütün kararlarda zarar gördük. Bence bize düşen hissenin temel değerlerine odaklanmak,sonuçta su akıyor yolunu buluyor.. Diyelim ki sattık çıktık,bu rasyolara sahip hangi yatırım aracını bulacağız, daire aldım gözüyle bakıp temettüye odaklanmak en iyisi.Belki bize yar olmaz ama çocuklarımız için gerçekten bir sigorta olacaktır, böyle inanmak istiyorum...

3.  Alıntı Originally Posted by furki Yazıyı Oku
    Maalesf minareyi çalan kılıfına uyduruyor, benzer oyunları başka hisselerde de yaşadık, öfkeyle aldığımız bütün kararlarda zarar gördük. Bence bize düşen hissenin temel değerlerine odaklanmak,sonuçta su akıyor yolunu buluyor.. Diyelim ki sattık çıktık,bu rasyolara sahip hangi yatırım aracını bulacağız, daire aldım gözüyle bakıp temettüye odaklanmak en iyisi.Belki bize yar olmaz ama çocuklarımız için gerçekten bir sigorta olacaktır, böyle inanmak istiyorum...
    Daire aldim gozuyle bakarsaniz, SAHOL siralamada en son sirada yer alir herhalde.

Aslinda, F/K, Dd, dolasimdaki lot sayisi gibi degerlerden cok daha onemli bir deger var.

Durust yonetim.

Ben hisse secerken ilk once bu degere bakarim.

Bu degerlendirmeden gecemeyen hic bir sirketi almadim 30 senedir. Almam.

Portfoyumdeki en basta gelen iki hisse KCHOL, ANHYT.

Al-sat yapmam sadece tutarim.

KCHOL maaliyetim 13.92 TL.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Daire aldim gozuyle bakarsaniz, SAHOL siralamada en son sirada yer alir herhalde.

Aslinda, F/K, Dd, dolasimdaki lot sayisi gibi degerlerden cok daha onemli bir deger var.

Durust yonetim.

Ben hisse secerken ilk once bu degere bakarim.

Bu degerlendirmeden gecemeyen hic bir sirketi almadim 30 senedir. Almam.

Portfoyumdeki en basta gelen iki hisse KCHOL, ANHYT.

Al-sat yapmam sadece tutarim.

KCHOL maaliyetim 13.92 TL.
    KOÇ, SABANCI ya göre daha mı dürüst ? Al birini vur ötekine.. Daire yatırımı bir misal di sadece, düşüncem şu ki enerji yatırımlarının meyveleri toplanmaya başladığında, 2 milşyar tl lik sermaye çok güdük kalacak, istesede istemesede çok ciddi temettüler vermek zorunda kalacak.. Bugün belki değil,ancak bir zaman gelecek ki her lot sahol hissesi gerçekten bir değer ifade edecek...

5.  Alıntı Originally Posted by furki Yazıyı Oku

KOÇ, SABANCI ya göre daha mı dürüst ? Al birini vur ötekine.. Daire yatırımı bir misal di sadece, düşüncem şu ki enerji yatırımlarının meyveleri toplanmaya başladığında, 2 milşyar tl lik sermaye çok güdük kalacak, istesede istemesede çok ciddi temettüler vermek zorunda kalacak.. Bugün belki değil,ancak bir zaman gelecek ki her lot sahol hissesi gerçekten bir değer ifade edecek...
    Evet.

KOC cok daha durust.

Enerji yatirimlarinda KCHOL'u daha iyi incelemenizi oneririm.

Cok ciddi temettuler konusunu, aciklandiginda hatirlatirim.

KCHOL'un dolasimdaki hisse sayisi 600 Milyon, SAHOL'un 1 Milyar lot.

sahol hisse ortaklarım, siz suçlarsanız, dürüstlük ölçerler de topiğinize gelir , başka hisse yokmuş gibi sizin hissenizi kötüler. sonra yancıları da gelir.
    tüpraş topiğine bakın, neden gidemedi. sermaye arttırdı, nasıl artırdı!
    40 yıldır dürüst olmayan hisse almadım. kchol ve sahol hantal şirketler olduğu için almadım. lakin 3 yıl kadar önce bu başlıkta bir arkadaş ceomuz cenk beyi öven bir yazı yazmıştı. sonra daha yakından takip etmeye başladım ve yavaş yavaş pozumu artırarak full sahol e geçtim. cenk beyin tr nin en iyi ceo su ödüllerini takip edebilirsiniz.

2022- 1,49
    2021- 2,08
    2020- 0,79
    2019- 1,65
    2018- 1,43
    2017- 2,03
    2016- 2,41
    2015- 2,45
    2014- 1,99
    2013- 2,32
    2012- 1,50
    2011- 1,80
    2010- 1,52
    2010 yılından itibaren kchol/sahol dağıttığı toplam temettü miktarları. uç değerleri çıkardığımızda kchol 1,5 ila 2 kat daha fazla temettü dağıtıyor. zaten fiyatı 2 katı yüksek, dağıttığı temettü fazlalığına saysak. sermayesi 2,5milyar iken, sahol ün 2 milyar. dağıtılan temettüye göre en az % 25 daha ucuz olduğunu gösterir. dahası kchol 2002, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009 toplam 6 sene temettü dağıtmamışken , sahol sadece 2001, 2002 sadece 2 yıl temettü dağıtmamış. benim bir şey söylememe gerek yok.

Sayfa 9/207 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •