https://resmim.net/cdn/2025/01/06/DAffKT.jpg
Bu tabloya aklım ermedi, buna göre 4.440 gayme kök maaşı olan varmış sittin sene zam yapsan 12.500 gaymeye ulaşmaz, zaten 3 misli maaş alıyor.
Printable View
https://resmim.net/cdn/2025/01/06/DAffKT.jpg
Bu tabloya aklım ermedi, buna göre 4.440 gayme kök maaşı olan varmış sittin sene zam yapsan 12.500 gaymeye ulaşmaz, zaten 3 misli maaş alıyor.
önceki gün migrosa gittim
yumoş 1440 ml 176 tl
perwoll sıvı deterjan 2.970 ml 280tl
vanısh sıvı kosla pembe 2 lt 405tl
faırly platınum104 tablet 693 tl idi
sonra city grosa geçtim
aynı ürünler
yumoş 99 tl
perwoll 199 tl
kosla 310
fairly 540 tl idi
ya migros stokları tüketmiş yeni ürünlere önden yüklemiş zamları
yada city gros baya bi stok yapmış
migrosta o fiyata alan herkes salak durumuna düşmüş
Marketler arası fiyat politikaları yüzünden bazı ürünler bazı marketlerde uygun olabiliyor. Aynı zamanda senin de dediğin gibi stoklu mal veya yeni gelen mallar yüklemeli oluyor. Biraz önce tarım kredi marketindeydim 3 veya 4 kişi maç seyreder gibi süt ürünleri reyonunda seyir halindelerdi. Biri zamcıklara söylendi. Peynirdi sanırsam pınar veya sütaş 130 dan 149 olmuş. Ona kızıyordu.
elektriğe zam! Yüzde 47'lik artış
2025 elektrik güvence bedellerine yüzde 47 oranında zam yapıldı. İşte güncel fiyatlandırma tarifesi...
Yetmez ama evet.
Arkadaşlar özür diliyorum. Zam gelmiş ama güvence bedeline. Yanlış alarm.
EPDK, 2025 yılında uygulanacak olan elektrik güvence bedellerinde yüzde 47 oranında artış yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında uygulanacak olan güvence bedellerini yüzde 47 oranında arttırdı. Buna göre sanayi ve kamu ile özel hizmetler sektörü ve diğer abonelerin ödeyeceği güvence bedeli 387,1 TL'den 569,4 TL'ye yükseldi.
Etrafında gezdiriyor.
Zam yakındır.
Benzer bir haber doğal gaz için de okudum bugün.
Ahanda link
https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...irdi-18232483/
Bu CAN TEnimde olacak. 1.79 girdik. Trendi güzel. Sizlerde duruyor mu.
Kanada Başbakanı partisinden istifa etti.
Yerine Liberal Parti lideri seçilmesi gerekiyor, o seçilince ancak seçime kadar Başbakanlığı sürdürebiliyor.
Turdeau Muhtemelen Çarşamba günü çekiecek.
Biz de durum çok farklı.
Legal eylem koyan ve grev yapan fabrika işçilerine yaklaşan bir polis şefi, eylemi hemen durdurmazsanız çocuklarınız ömür boyu iş'e giremez diyebiliyor. Bırakın parlamentoyu.
Hiçbir savcı hesap soramaz neden bu polisin ifadesini almak İçİşleri bakanının iznine bağlı.
Reis toplantısı sonrası konuştu. En düşük emekli maaşı ile ilgili bir şey duymadım duyan var mı.
15-16 trilyonluk bütçe. En düşük emekli kök maaşına %15 verdin mi MTV yi siliyor. Bu bütçe nasıl tutacak. Kamyoncular mazot faturası bulamaz onlar iyi vergi verecek. Çoğu naylon faturadan kamyonun ipotek eder maliyeye. Demek ki bütçe çok sıkıntılı vermediğine göre.
Ara ara su içmek için kalkıyorum 16 saati geçti uyuyorum. Borsa olmayınca yapacak iş yok. Uyumazsam zaman geçmez en azından az sigara içerim. Bu sene tek hedef var sigarayı bırakmak azalttım bıraksam yeter.
Ben ilk evlendiğimde asgarî ücret yol sigara gazete parasına (gazeteden TV aldık sonra çok geçirdi en son iki ay aldığım maaştan fazla ödedim) ancak yetiyordu. Yemek içmek faturalar babamdan ev kira değil. Memurlar 3 kata yakın fazla alırdı. Emekli iki kat alırdı. 1995-1996 yıllarına geri döndük.
Bildiğim kadarıyla nakliyeciler bol bol mazot faturası ile vergi vermiyordu. Birde şoför maaşı da bir kısmı elden. Bundan sonra fatura ancak naylon fatura ile çözebilir o da kamyonu ya tırı maliyeye ipotek demek. Bunlar muhtemelen nakliye ye zam yapar.
https://x.com/gusholderhaber/status/...669274697?s=19
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Medikal ürünler den bazı ihtiyaçlarım vardı 6 ay 1 sene bekledim ha bugün yarın düşer diye. Sonra ikiye üçe katladı. Yok ona gümrük yok buna gümrük vergisi bulamama ihtimalim var. Bizde USD kur sabit faiz yüksek ilave masraflar var. iç piyasa daralıyor adam ne yapacak ya küçülecek ya kapatacak. Sen devlet olarak tasarrufu yap liyakatli adamlar al torpili kaldır vatandaşın güvenini kazan o iş üç ayda çözülür. Güvenin olmadığı yerde bunlar olmaz.
Bir komunizmde bir de şeriatla yönetilen ülkelerde niteliklere, yapılan işe bakılmaksızın ücretlerin eşit olması istenir.
Muhafazakar bir iktidar Rusya ile ilişkileri bu kadar yakın olunca böyle bir şey ortaya çıktı herhalde.
Mühendis, avukat, imam, öğretmen ne aklına gelirse hem emekli olmadan hem de 3600 ile emeklide aynı maaşı alıyorlar.
Her şey EN DİPTE EŞİTLENİYOR.
Umarım hikayenin sonun national sosyalizm gibi bir şeye evrilmez.
Ben de bugün farkettim.
Marketten eskiden hep markalı ürün alırdık.
Migrostan taciroğlu, doğruluk peynirleri, migros markalı da olsa gravyer peyniri, pınar köftesi vs.
Şimdi bunların daha ucuzları çıktı, Migros markalı, Tarım kredi olgunlaştırılmış peynirleri gibi.
Tabii bu peynirler markalı olanların yarı fiyatı.
En son et pirzola aldığımı hiç hatırlamıyorum.
Çocuk ortaokuldayken 10-20 TL harçlık verirdik.
Mcdonald tan ikili menü alırdı.
Şimdi herkes kır pidesi, lahmacun yiyor.
Öğrenci için Et döner hayal olmuş.
İnsanlıktan çıkmışız haberimiz yok.
Alaman Bosforusun dedikleri son 1 yıldaki dolar tahmini dışında çıkıyor.
En düşük emekli aylığı düzenlemesi olmazsa elektrik doğalgaz zammı da olmazsa Şimşek faizleri indirmek için yol alıyor demektir. Burada sorun kur. Bu kur ile ihracat olmaz. Yatırım gelmez. İkinci ayakta ya Trump ile anlaşıp USD bulacak ya da IMF desteği. Yazın turizm bile pahalı olur. Ama heybeden ihracat yapan döviz getirenlere finansal ya da vergisel destek ile dolanma olabilir. Düşmanını asla küçümseme.
CB seçimini kaybetse bile en azından mecliste anayasa değişikliğine engel sayıyı almaya çalışacaklar. İktidarı verdikten sonra iktidarı kitleyerek uğraştıracak. Feto benzeri bir yapı olacak. 25 yıllık bir kadro. Birde TSK ve emniyet. Beş yılda kadroyu mu temizleyecen yolsuzlukları mı ayıklayacan. Ekonomiyi mi düzeltecen.