Devlet tahvili veya hazine bonusu vadesi gelmeden satılırsa da stopaj gene 0 oluyor mu?
Devlet tahvili veya hazine bonusu vadesi gelmeden satılırsa da stopaj gene 0 oluyor mu?
an itibariyle guv-tbt..vb yine ekside...
arkadaşlar şu an cfo nun mesela 1 milyonda günlük net getirisi kaç tl stopaj vb herşeyi düşünce? bariz az geliyor ya da bir iş var anlamadım.
hesaplayıp yazarsanız memnun olurum.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=CFO
ben PPF leri dövize ve gram altına kaydırdım :)
bu yıl sağlam bir devilasyon bekliyorum şöyle trump 1-2 Ortadoğu ile laf etse yeterli olur :)
PPF de sona gelindi DT de yüksek risk içeriyor :)
2 yıldır PPF deydim.. ben defteri yavaş yavaş kapatıyorum :)
ilk girdiysen ilk sen çık (PPF) kimsenin girmediğine ilk sen gir ($ ve xau) kuralına inanıyorum :)
sekmez, az bekletir ama sevindirir :)
Ppn 0.10 nkolay bile daha cazip hale geldi bu ne ya
açıkcası benim döviz yükselmesini beklenti sebebim birazda personel giderleri.malum ocakta zam yapıldı..asgari maaş 600 dolar.. bugün bir usta 50-60 bin tl alıyor sanayi de.maliyetleri artırıp kasaya fazla girmeli ve personel giderleri sabit kalmalı ki firmalar eleman çıkarmasın.kimle konuşsam personel giderlerini dahi karşılayamıyor.
Ortalama memur emekli ikramiyesi 1 milyon TL den başlar hale gelmiş 1 milyonu olmayan kimse kalmadı
1.5 yıl önce öğretmen eşim emekli oldu. 400 bin küsur almıştı.
TUİK enflasyonu ile 1milyon normal oldu.
PPF lerin durumu kötü gidiyor, bu durum geçici de olabilir ama ne zaman geçer bilemiyoruz, en iyisi mevduata geçmek herhalde, fonlara da o kadar alıştık ki mevduatta son durum nedir onu bilemiyoruz, şöyle 3 aylık %45 civarı veren bulabilir miyiz acaba.
Fonlarımın aylık net getirisi %2 altına düştü inanılır gibi değil..garanti mobilde bile %43 oran var onu yapsam daha karlı değil mi 3 aylıkta?
%15 stopaj var %45 haliyle %30 a iner oda aylık %2.5 oran varir fonları nisan 2024 den önce aldıysanız ppf devam çünkü onlarda stopaj sıfır şuan 801 ppf var getirisi yıllık %36 bileşiği yine %40-45 i bulur
tüm fonlarım 2024 eylülden kalma.bgp ve cfo.
hesapladım günlük yatan tutar 1 aylık vade de % 2.15 net getirisi var.ki bunu birde satarkende sanırım kesintisi olacak ?
siz kağıt üzerinde doğru hesaplıyor olabilirsiniz ancak reelde yatan öyle değil.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=BGP 0,0768
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=CFO 0,0604 !!!
cfo nun aylık net getirisi bu tutarda kalırsa 1,54 oluyor şaka gibi.
Vatandaşa her yerden, her yönden tam saha press yapanlar var
Şurda 5 gün evveline dek günlük 0,1300 dü getirisi..sanki faizler yarıya indirildi gibi 1300 den 0600 e indirdiler.çok saçma bir olay..birkaç gün daha beklerim düzelmezse bu pariteden euroya geçeceğim..
Son 1 ay %4 getirdiği doğru bu yüzden.ama mart 10 gibi bu aylık getiri düzeyi %2 olacak max.böyle devam ederlerse..
Sugosu bir cevap yazdınız ama silmişsiniz. Geçici bir durum olabilir. Misal benim BES imdeki ALTIN fonum 3-4 aydır sürünüyor.
Şöyle diyim 3-4 ay önce 100 tl yi gördü 90 lara düşmüş idi. Ok altında düştü bu arada falan anlarım. Ama altın şu an rekor tazeledi gr altın 3300 demek üzere. 110 tl olması lazım olan altın hesabım anca 100 olmuş idi dün bi baktım yüzde 2 eksi yazmış 98 de. Fon yöneticileri bazen beklenti bitti diye pozlarda oransal ayarlamalara gidiyorlar sonra "beklentinin" bitmemiş olduğunu farkedip falan çark ediliyor falan dalgalanmalar normal biraz. PPF de de DIBS ağırlığı artırıldı belki DIBS lerde yerinde sayınca getiriler günlük baz da düşmüş olabilir. Yani bir fikir. TL değer kaybedecek diye bir düşünce içinde değilseniz şu an PPF ler yine en iyi seçenek. Yada bu dolar kuru elbet bir gün salınacak benim de zamanım var risk de istemiyorum diyorsanız geçebilirsiniz dolar veya euro ya.
Akbank 94 gün hala 43.5% görünüyor. ppz den buraya aktaracağım gibi. Ytd
vakıf aylık 45 uzun 44
Ppf işi bitmiştir.
Ppnlerimi satip 3/2 si ile 115 günlük 45 ten nkolayda kitledim.
Kalan 3/1 in yarisi 45 ten 91 gün ,diğer yarisi 43.50 den yine 91 gun bagladim .(ON hesap)
Pederin zbjleride sattim onlari da 43.50 den 91 gun bagladim .(ON hesap)
6 marrtan sonra bu oranlar 40 olur muhtemelen.
44% ten enparaya ihale ettim 46 gün
Ytd
2.5 10 yillik bugunde yeşil 6 marta kadar böyle gidecek gibi . -250 gelmezse b.araclari mokoko ppflerde.
[QUOTE=paramanya;6978234]Ppfler nolur 6 marta kadar orası onemli benim icin.[/QUOTE
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir sayın paramanya ppf ler ne olacak tabiki mokoko. Saygılar
nkolay iyi olmuş, diğerleri biraz düşük kalmış ama önemli değil, on hesap daha fazla vermesi gerekiyor aslında ama boşta para bırakınca oranlar düşüyor ondan herhalde, renkli hesapta aynı şekilde vadesizde para kalması işi bozuyor. ben bir süre daha ppf ve borçlanmalarla devam edip 6 mart öncesi 3 aylık bağlayacağım herhalde.
Faizlerle ilgili:
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...297855#photo-6
on hesap, renkli hesap, kiraz hesap vs gibi hesaplarda faiz günlük değişebilir, bir sabah bir bakarsınız 1-2 puan düşürmüşler ve o düşüşü size de uygularlar, bunlarda faiz garantisi olmaması kötü.
Bunların biraz yüksek görünmesine hemen kapılmamak lazım (zaten boşta kalan hesabıyla ne derece yüksek sayılırlar o da ayrı konu)
o yüzden faiz arayanlar sabit faiz garantisi olan hesaplara baksınlar bence.