Belki hiristiyan cemaatindendir:) Hatırladığım kadarıyla geçmiş yıllarda da 1 gün kapatıyordu makineyi, yılda bir gün yani. Bofa nın tam yabancı olduğuna katiyen inanmam, en azından yerli bacağı kesin vardır.
Printable View
MB oldugu icin vadelide pozisyon yerine shortlari kapatip yerine 12.ay vadeli 11.000 put satin aldim
lot basi 1750 tl prim vermis oldum
vade sonunda spot 10.825 altinda kapanislarda primi geri alip kara gecer
yok mb karari sonrasi yukari giderse %10 dahi yukari gitse zarar maximum lot basi 1750 tl
bu sekilde stop olmaya yada ekran takip etmeyede gerek yok :)
evet opsiyon satın almakla max zararın belli bi rakam fiks bi rakam, bearbull opsiyon satarak işlem kuruyor, teorik olarak zarar riski sınırsız- tabii seninki gibi naked değil onun pozisyonlar, karşılığında future pozu oluyo, yani temede hepsi arbitraj pozisyonu.. benim bu işlere bulaşmama sebebim likditenin sıkıntılı olması, kapatayım desen büyük spread var, yada vade sonunu beklemen gerekiyo
https://i.hizliresim.com/m1wmat1.png
bordo aylık ortalamanın altında geçen 4 günü tek bir gap ile ignore etti, muazzam bi geri dönüş yaptı.. ben kaçuırdım bu tufayı ama tablo çok sağlam, ardına vbakmadan yukarı devam eder gibi gözüküyor.. faiz karar öncesi fazla yukarı yapmış olursa karar sonrası kar satışı gelebilir ama short oynamak bana korkutucu geliyıor
averaj beklenti gerçekleşti, endeks genel olarak realize olmayacak gibi görünüyor, 2 gündür destan yazan bankalarda bir kar satışı olur, banka dışı hisseler yukarı yapar gibi
sırrı süreyya ile pervin buldan gidiyormuş imralıya.. sırrı süreyya'yı severim, eprili adamdır, cihangir meyhanelerinin müdavimlerinden, bağımsız aday olduğu zaman oy vermiştim.. pervin buldan ne vasfı var, onu anlamak zor, yüksekovalı büyük eroin mafyası savaş buldan'ın karısıydı, kuzeni zaten, 93 senesinde ağar tayfası eroin işi yapan kürt babaları infaz etmeye başşladı, behçet cantürk'ten sonra en büyük baba savaş buldan idi.. tabii pekeke ile ortak iş yapıyordu eroin mafyası, buldanın karısı olma kontenjanından daha 25 yaşındayken partiye alındı, 2007 vekil yaptı pekeke bunu, sonra hep vekil
5 likler 10950 den sat a gecmisti 10899 da flat oldugu icin
opsiyonlari minnak bir kar ile kapatim
pozisyon kalmadi
akbank ve endeks vadelide 11.014 den minnak short acmamis olsam dunku opsiyona gecis oncesi vadeli zararini bile cikaramiyacaktik
kazanmak iyice zorlasti
Ekimde full pozisyon acip zarar yazmistim
Kasim ve Aralik ayinda o kadar islem ile Ekim ayindaki zarari zor cikartabildim
iyi yapmaşın, flat izlemek iyi gelir, ne olacağı belli değil çünkü vade sonu, hemi de yılsonu fonlar foncular portföydeki hisseler yukarı kapansın isterler, yıllık performans yüzdesi olabileceği kadar olsun isterler.. tabii hisse vadelilerde düşük uzlaşma fiyatı için klasik aylık aşağı kapama baskısı da bi veri.. endeks vadelideki tarihi yüksek açık poz büyüklüğü bi başka veri
iki önemli gerçekleşme var son günlerde- i.rate cut start aldı, ii.suriyede türk devleti kazançlı çıktı/çıkacak.. suriye işinde önemli olan türk devletinin abd-ing-isr ile ortak hareket etmiş olması, türkiyenin batıdan yana çark etmesi.. batıyla çatışma değil, ortaklaşma olursa, bundan maddi kazanım- dış finans vs gelmesi kaçınılmazdır
2024 dibi 9000, 2024 zirvesi, 12250 mayıs-temmuz çift tepe, cari fiyat 10.910.. 2024 resmen boşa geçmiş, testere yılı 2024, kayıp balık nemo gibi, ekim-kasım 2 ay 200-günlüğün altında kalmış
ben ocak sonuna kadar, zirveyi kırar üste bi %10 koyar diyorum, bu üç gün şeytan düğünü ona karışmam
https://i.hizliresim.com/ibcipx0.png
Castorone isimli gemi Karadeniz doğalgaz sahasında 2.faz için 155 km.lik denizaltı boru hattı döşemek üzere yarın Filyos’a ulaşacakmış...
https://enerjihaber.com/castorone-ge...kaleden-gecti/
https://i.hizliresim.com/mm56mmz.png
son üç gün.. faiz heyecanıyla rate-cut coşkusuyla, son 4 günün fiyatlarını ignore eden bi utanmazlıkla %2,5 gap bırakarak 10.800 üstü açtıktan sonraki görüntü.. bütün ortalamların toplaştığı 10.800 stop bölgesini hiç taciz etmedi bile, sonra realize olmak şöyle dursun, her gevşeme alım fırsatı gibi oynandı, rallinin ayak sesleri şimdiden duyulmaya başladı
kürt halkının önemli kısmının atatürk mertebesinde gördüğü önder apo bi açıklama yapmış:
türk-kürt kardeşliği diye başlıyor, meclis diyor, gazze-suriye diyor ve sadede geliyor: sn bahçeli ve sn erdoğan'ın güç verdiği yeni paradigmaya ben de pozitif anlamda gereken katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim" diyor, çağrıyı yapmaya hazırım diyor ve devir kardeşlik devri diye bitiriyor
kandil ne diyecek ? cemil bayık daha evvel demişti pratiğin sahibi benim diye, pekeke zaten bitmiş, yurtiçinde kalmamış, ırakta geriliyor, ama partiyi emireri olarak tutuyor.. o değil de önemli olan ypg , amerikalılar silahlandırmış bunları tepeden tırnağa koskoca ordu olmuşlar, bunlar nolcak.. sahipleri alsın götürsün ukraynada savaştırsın, yada iranın üstüne salsınlar veya afrikada kullanırlar paralı ordu olarak.. bunlar burda kalmasın, silahları çevirmişler kuzeye, bunlar burdaa duramaz
ama tabii acelesi yok, trump mazbatayı alsın hele, centcom komuta kademesi nasıl değişecek, şimdikiler ağır piskopat, pentagon bile karışamıyor bunlara, tehlikeli bir çete.. fıratın batısı temizlendi nasıl olsa, daha ileri gitmek için yanlış zaman, bunlara bulaşılmaz.. bizim işimiz şam, halep, lazkiyede olmalı, devlet işleri nasıl yürür bu htş anlamaz, organizasyon nasıl kurulur bizimkiler öğretsin, mühim olan suriyede dirlik kurulsun artık savaş karışıklık olmasın, ahmet şara da götürsün liderliği, önemli olan suriyede hayat tekrar kurulsun, üretim başlasın ticaret dönsün, o vakit burdakilerin de önemli kısmı geri döner bir kaç yıl içinde.. ülke olarak bizim çıkarımız suriyede dirlik düzen barış olması
https://i.hizliresim.com/izn1vi7.png
yeni vadeye taşıma işleri cuma günü itibariyle tamamlandı diyebiliriz, şubat vade 471 bin açık poz- aralık vade 170 bin kaldı, bugün hiç blok işlem olmamış ve hacmin daha çoğu şubat vade dönmeye başladı.. makas 510 puan dolayında
yeni vadeye taşınanlarda iki ayrı maliyet alanı oluştu, 200 bin poz 4 günlük düşüş serisinde açıldı, sonra asgari ücret- faiz indirimiyle yukarı attı, buradaki taşımalarda 10.420- 10.550 medyan maliyet bölgesi, 10.650 tepesi.. bugün bu bant içinde kaldı şimdiye kadar
https://i.hizliresim.com/5djp14n.png
enflasyonu düşürmek için önce faiz silahı çekildi, etkisiz kaldığı anlaşılınca şimdi kamu harcamalarının kısılması öne çıkarılıyor.. merkez bankasının son bi çalışmasında yeme-içme sektörü incelenmiş, fiyat/maliyet oranlarındaki değişim çok dikkat çekici.. mesela bi hamburgerci eskiden toplamda 100 TL mal ettiği menüyü 110 TL satmış, son 10 yıl hep böyle.. 2023 başından beri bu oran hızla yükselmiş, öyle ki 100 TL mal ettiği menüyü artık 210 TL satıyor.. eskiden menü başına 10 TL kazanırken şu an menü başına 110 TL kar yapıyor
https://i.hizliresim.com/mlg55d2.png
okumuş çocuklar bu durumu -fiyatlama davranış bozukluğu' diye niteliyorlar, çözümü faizi arttırmak- kredili alışveriş bskılanıyor, faiz maliyeti çok yüksek, yada tavuk döner yiyeceğime ppf alıp kenara atayım diyenler olur.. falan derken yüksek faiz başarılı oldu diyelim, ve dükkanın eskiden 10 olan müşteri sayısı 6 'ya düşüyor.. eskiden 10 satıp 100 TL kazanan dükkan, şimdi 6 satıyor 660 kazanıyor.. dükkan sahibi olsam, gittiğim yoldan vaz geçmem, zira hala eskisinin 6 katı kazanıyorum
okumuş çocuklar faizin başarılı olmadığını görünce, bu sefer kamu harcamaları kısılsın diye tantanaya başlar, yani memura emekliye doğru dürüst bi zam yapılmasın, piyasaya para verilmesin.. diyelim bütçe kısıntısı etkili oluyor, bizim dükkana gelen sayısı daha da düşüyor, sadece 3 kişi geliyor artık.. eskiden 10 satıp 100 TL kazanmış olan şimdi 3 satıyor ve 330 kazanıyor, hala 3 kattan daha iyi performans- davranışımı değiştirmeyi düşünmem
açık ki, ne faiz ne kamu harcama kısıntısı bu 'fiyatlama davranış bozukluğu'nu tedavi edemez.. devletin osmanlı tokadından başka çare yok
efes'in rusya faaliyetleri için kendine avrupalı bi ortak tutması anlaşılamaz bi şey, avrupalının ne faydası olur sana oralarda bira satman için, rusların 300 kusür milyar mevduatına el koyan yağmacı hırsız avrupalıyı kendine ortak getiriyosun, suç sende.. sonra oturup ağlamayacaksın
türk-rus ilişkilerinin bozulması, doğalgazı kesmesi falan bunlar fantezi şeyler, öyle şeyler olamaz, ruslar her halükarda türkiyeye muhtaç.. seve seve türklerle iş yapmaya devam etmek zorunda, trump gelince ukrayna savaşı sona erebilir ancak yaptırımlar devam ediyor, rusya hiç bi durumda bize sert yapamaz, ekonomisi sallantıda çünkü, doğalgazı sadece turk akımı'dan satabiliyo, satamazsa aç kalacak, nereye kesiyomuş gazı, dalga mı geçiyorsunuz ??
yıldız pazarda 318 hisse işlem görüyor, bunlardan 65 tanesi ppf faiz getirisini geçmiş yıllık performans, beşte biri yani.. yıldız pazar hisselerinin üçte ikisi nominal olarak artı yazmış, üçte biri eksi yazmış.. en çok düşenlerde forumda tartışma konusu olan bazı hisseler de var
https://i.hizliresim.com/23l9vdg.png
eskiden vade sonları heyecanlı olurdu, nakit uzlaşmaya kalacak olan long yada short pozisyonun üstüne yürürdü bi taraf, ekzantrik işler olurdu, artık pek olmaz oldu.. bakalım bugün bi sürpriz olacak mı ??
şu an 538 bin açık poz şubat vadeye taşınmış, 116 bin aps aralıkta bekliyor- bunların bi kısmı daha kapanmıştır, muhtemelen 70-90 bin civarı nakit uzlaşmaya kalır, 8-10 milyar TL.. hisse vadelilerde ise 10-15 TL milyar fiziksel uzlaşmaya kalıyor normalde, ama onların önemi yok, hisse karşılığı var çoğunun
faruk eş-şara kimdir ?? iktidarı ele geçirmesinden itibaren baas rejiminin önde gelen sünni figürü, 1984 dışişleri bakanı oluyor 2006 yılına kadar, hem baba hafızla hem oğul beşşarla beraber, rejimin ilk3 isminden biri.. 2006 devlet başkan yardımcısı olarak dışişlerini bıraktı, 2012 savaş çıkınca şiddet kullanımına karşı çıktığı için uzaklaştı rejimden, kayboldu ortalıktan haber alınamadı 13 seendr.. suriye devriminni lideri colani, faruk eş-şara'nın yeğeni, sokaktan gelmiş kafa kesen bi serseri değil, ülkenin elit ailelerinden birine mensup
önder apo'nun bildirisindeki en tuhaf ifade, yurtdışıyla alakalı kurduğu cümlenin 'gazze ve suriye' diye başlıyor olması, suriye tamam işte ypg rojawa devrimi vs örgütün ana damarı rojawa'da atıyor şu an, kandil dağı ikinci plan.. gazze ne ?? zavallı gazze'yi nerdeyse reis bile unutacak, daha dün gece onlarca bebeğin donarak öldüğü gazze, tarihin en berbat soykırımının dünyanın gözleri önünde online devam ettiği gazze.. 14 aydır sürdüğü için artık gündemden düşen gazze.. önder apo niye gazze vurgusunda bulundu ??
önder apo 20 yıldır yaşamış olduğu suriye'den deport edilince aylar süren bi kalacak yer aramaya çıkmış, yunanistan-italya-rusya falan derken en son afrika ortalarıdna bir yere intikal etmiş, bi kaç gün sonra gözlerini bir türk uçağında açmıştı -memlekete hoşgeldin apo !! pekeke literatüründe bu olay 'uluslararası komplo' olarak nitelenir, kenyada paket edilip teslim edilmesi tabii ki bi cia/mossad operasyonu, türkiye'ye haber veriyorlar -gel al' diye, koskoca türk devleti acil gönderecek uygun uçak bulamadığı için bir işadamının özel jetini yolladı, türkiyeye getirildi, borsada ralli o gün başlamıştı
önder apo, bu komploda günahı mossad'a yüklüyor, israil'i sorumlu tutuyor, israil'e ceza kesmek için yanıp tutuşuyor.. gazze vurgusu bu yüzden, aynı zamanda leş tayfanın önder apo'yu itibarsızlaştırmaya çalışması da tam bu yüzden.. bakalım pyd hikayesi nasıl devam edecek ?? apo'yu mu dinleyecekler, pentagonu mu ?? bütün rojawa boydan boya apo posteriyle dolu, kürtler şanslı bi millet, bi kısım türkün atatürk için hissettiği duyguları onlar önder apo'ya karşı hissediyor, yani atatürk bugün gelmiş samsun'dan çıkmış gibi, tabii türkler için bu bir hayal ama kürtler canlı yaşayacak
Apo çıksın ister misin, senin tabirinle önder apo:) Evet ya da hayır diye cevap vermeni tercih ederim ama, vermezsin biliyorum.
MHP Lideri Devlet Bahçeli:
- Ortada yeni bir çözüm veya açılım diye bir süreç hiç yoktur.
- Ya Silahlar gömülecek ya Silah tutanlar.
“Fabrikası yok. İtalya’da üretilip gemiyle Türkiye’ye getiriliyor.” derken TOGG geldiğimiz noktada 2024’’ü 30.093 araç satarak tamamlamış...
Yerlilik oranı da %72,18’e ulaşarak, Türkiye’de üretilen araçlar arasında yerlilikte ilk sıraya oturmuş...
İlk satışa çıktığında yerlilik oranı %51’di. 20 ayda yerlilik oranı %72,18’e ulaşmış.
Bakalım ihracatta nasıl bir performans gösterecek?...
çıksın isterim tabii, ne yapacaz turşusunu mu kurucaz aponun hapiste ?? bi işe yarayacaksa bir işe yarama ihtimali varsa hemen çıksın.. 25 sene yatmış zaten, çekmiş cezasını, umut hakkı var, hukuki altyapı da var, apo'nun çıktığı anda selo ve kavala!nın içeride kalıyor olmaları anlamsızlaşır, selo ve kavala da çıkar.. kavala çıkarsa londra sevinir borsa yükselir
Fena sayı değil. Umarım başarıları daim olur. Çok iyi bir sayı da değil gibi ayda 3 bin bile değil. 2024 otomobil hafif ticari satışı galiba milyona yaklaştı..
Fakat bu yerlilik oranı kısmı nasıl hesaplanıyor ben hiç anlamıyorum siz anlayabiliyor musunuz?
Neyi neye bölerek 0.72 bulundu?
Aynı şey savunma sanayisinde de var yerlilik 70 oldu 80 oldu nasıl hesaplanıyor bu?
Bir de bu hesaplamaya gerek var mı ?
Abd'de yeni saldırı...
Newyork'ta bir gece kulübüne saldırı yapılmış..
Bakalım daeş mi çıkacak altından.
Esed/Esad Moskava'da hastahaneye kaldırılmış.
Suikast olduğu, kanında zehir tespit edildiği söyleniyor.
Durumu şimdilik iyiymiş.
https://www.thesun.co.uk/news/325684...nation-russia/
https://i.hizliresim.com/4dpo84a.png
yılın son 2 günü de kapanışa doğru yağmur gibi satış geldi, lakin 25.aralık noel boşluğu korundu, 10750- 10800 tuttu.. kapanışa doğru sert satış gelmesi insanı en fazla satışa yönelten bi şeydir, dökülen sayısı artar.. bu dökme amaçlı sert vuruşlar, ralli öncesi hazırlıkların olmazsa olmazlarındandır
new orleans kamyonla kalabalığa dalan adam bir hi-tech profesyoneli, amerikan ordusunda çalışmış, kalabalığa dalıyor 15 ölü- kamyonun arka kasasına asılı bir işid bayrağı bulunuyor.. hani, 9/11 kulelere vuran uçaklardaki el-kaide teröristlerinin pasaportları enkazda bulunuvermişti 2-3 gün sonra, uçaklar ateş topuna dönmüş ama kimliklere bi şey olmamış, onun gbi
bunlar eskiden daha iyi kurgulardı senaryoyu, kamyona işid bayrağı asmış, bu nedir ya ?? italyan komedi filmi gibi
elektirkli araba satışlarının toplam araba satışlarında payı halen <10%.. 2024 kasım itibariyle elektrikli otomobil pazarında togg %31 ile pazar lideri, tesla %12, sangyong%5 ve bmw %5, kalanı toplam 40 marka paylaşıyor.. fabrikası bile olmayan, tam bir yalan dolan olarak anlatılmış bulununan, 5 senedir kara propagandanın her cinsine maruz kalmış olan togg'un ilk tam satış yılında, yılı açık ara pazar lideri olarak tamamlaması görmek isteyenler için büyük ibretler içermekte, öyle değil mi ?? zira talep tarafında, halkın yarısı tam boykot uyguladı- togg almak mı şaka mı yapıyosun ?
https://x.com/eozpeynirci/status/186...128985/photo/1
Ben elektrikli satışının bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum bizim ülkede.
milyona yakın satış içinde elektrikli oranı gerçekten çok düşük kalmış.
Elektrikli pazarında lider olması tabi ki başarıdır.
Başkasını bilmem ben teknik proje gördüm mü tam desteği basarım.
Zaten sayılı sayıda şirket sayılı sayıda insan bu işlerle uğraşıyor onları da küstürmenin hiçbir anlamı yok
Togg başına atanan Gürcan bey doğru atamadır bence
Atandığı gün de doğru atama demiştim projeyi de ilerletebileceği şekilde ilerletti
Teknik tarafta araçta ciddi bir sıkıntı duyulmadı
Bundan sonra biraz satış pazarlama falan olması lazım sanırım
imamoğlu de diyo bu konularda diye baktım bulamadım bi şey, mesela apo'nun ev hapsine terfi etmesi yahut çıkıp mecliste dem parti grubuna hitap etmesi üzerine bi şey demiş mi diye bulamadım.. geçen hafta yeni bi kent lokantası açmış, orda beyanatı var açlık ve yoksulluk sınırları üzerine.. apo yahut suriye üzerine bir cümle kurmamış
haklı tabii ekrem başkan, ne desin şimdi ?? nasıl bi çözümleme yapsın ? aşağıdaki 2023 ve 2024 oy sayılarından anlaşıldığı üzere, hdp (ysp- dem vs) oyları üzerinden kazanabilmiş başkanlığı tekrardan, hem de zafer ile.. 2023 genel seçimde hdp-tip ortaklığı 1.27 milyon oy almış, 853 bini hdp 420 bini tip.. belediye seçiminde hdp aday çıkarmış, bu aday 183 bin oy almış, yan hdp'den imamoğluna gelen katkı 670 bin hdp+ 420 bin tip oyu.. imamoğlu kaç ou fazla almış genel seçimdeki chp+iyi oylarına ek? 630 bin- alabileceği oydan 0.5 milyon eksik almış aslında.. kazanmasını sağlayan ana faktör 1.4 milyon cumhur seçimeninin sandığı boykot etmesi, ikincisi de hdp blok 700 bin oyu alması.. boykot olduğu durumda bile bu 700 bin hdp blok olarak cehapeye vermek yerine blok olarak akapeye vermiş olsaydı, yine kaybediyormuş imamoğlu..
url=https://hizliresim.com/fwdi7sh]https://i.hizliresim.com/fwdi7sh.png[/url]
bu aritmetikte kürtçü oylarını kaybetmek gibi bi lüksü olamaz ekrem başkanın, şimdi önder apo ev hapsine çıksa, seçime ve seçilme hakları iadee dilse, ordan ara seçimde hakkari millet vekili olarak meclise girip dem partinin başına geçse, bu partinin ömrü hayatında ilk defa kandil ağalarının buyruklarına karşı söz söyleyebilecek bir parti başkanı olmuş olur.. bu ihtimal ekrem başkanın uykularını kaçırıyor tabii, o yüzden şimdilerde belediye faaliyetlerine ağırlık verirken görmeye devam ederiz bi süre daha
öte yandan kürtçü oyuna muhtaç kalmadan bş seçimi kazanmış bi başka aktör var cehape içinde, onu yıpratacak sosyal medya operasyonları deneyebilir öbür taraf
kent lokantalarının günlük kapasitesi ne kadar diye arıyorum googgle doğru dürüst bi cvp getiremiyor, mesela aşağıdaki fondaş medya haberinde 2022'den 2023 sonuna kadar 1 milyon 820 bin diyor, haberin detayında 2023 tam yıl boyu 1.610 bin kişinin yemek yediği anlaşılıyor, yani günde 4.400 kişi yemek yiyebilmiş..
2024 yılında 5 tane daha açılmış toplam 14 adet olmuş lokanta sayısı ve günlük tahmini 6-7 bin kişi yemek yiyebiliyor 40 TL mukabili.. istanbul nüfusunun %0.04 kısmı bu hizmetten faydalanıyor, bence imamoğlu belediyesi bu hizmetleri doğru dürüst anlatamıyor, kendi reklamnını yapamıyor.. kent lokantaları tekrar tekrar anlatılmalı, sözcü tv öğlenleri canlı bağlanmalı .. icraat konuşur, imam cb olunca ülkenin yapacağı atılımı hayal etmekte zorlanıyorum
https://i.hizliresim.com/c9m0vds.png
Elim hic longa gitmiyor :)
11.53x uzerinde short acmak normalde tehlikeli ama ben bunun fake oldugunu dusundugumden dolayi short pozisyon actim 11.668
makarnaya sos olmasi amaci ile birazda akbank shortladim
aslinda usdtry de biraz atak olsa o zaman elim shorta gitmez
vadeli grafigi bazen yaniltici olabiliyor
suan vadeli grafigine gore kirilim mevcut ve hedefi yaklasik %10 gozuksede xu30,xu100,Akbank ykbk vs vs bunlara bakarsak bir kirilim yok
%10 luk bir ralli moduna girdik demek icin xu100 un 10.250 ,akbank 67.20-67.30 uzeri kapanis yapmasi lazim
akbank 6 gundur zorluyor ama uzerine atip kapanis yapamiyor
grafiklik pek bi şey yok bence, teknik analize fazla yüz verilecek zamanlarda değiliz.. diyelim pazartesi/salı biraz satış geldi- short kazandırdı, pekk bi ehemmiyeti olmaz, aylardan ocak ve ralli modu on, short yapayım derken bir haber gelir %2-3 gap yiyebilirsin, tersi yönde yani eksi gap riski çok daha düşük
şimdi 2 hafta pek bi gündem yok, sonra trump mazbatayı alacak, tcmb faiz indirimi 23.oca, ertesi gün akşam moodys not artırımı, bi hafta sonra fitch not artırımı.. sonra yıllık bilançolar başlayacak, bunlar enflasyon düzeltmeli son bilançolar olacak, yani açıklanan her bilanço bir daha böyle kötü bilanço gelmeyecek zinhar
https://i.hizliresim.com/jgql3vi.png
yukarı trend gün gün momentum kazanacak gibi gözüküyor, yarın 11.300 yukarı aşacak, son 5 ayın en yükseği geçilmiş olacak, ath yükseği olan 12.250 geçilmesi de bi kaç haftadan fazla süre almaz..
30-endeks hisselerinden dengeli bi portföyle kredili pozisyonda fazla kıpraşmadan devam.. kıpraştığın an algoların dikkatini çekebilirsin zira.. kalın mal- hareketsiz devam