kardeşim satış haberi o neyin peşindesin
Printable View
dolar yükselmeye devam ediyor dostlar...bu yükseliş alkaya doping vermek gibi bir şeydir...ülkemiz için olumsuz ama alkaya olumludur..
.................................................. ..................
Uzmanlara göre dünya piyasalarında kağıda olan talebin artması bu krizi tetikleyen etkenlerin başında geliyor. Bunun yanında Çin'in kağıt ihracatçısı pozisyonundan kağıt ithalatçısı konumuna geçmesi sebebiyle kağıt fiyatları bu yıl Yuen değil Dolar cinsinden belirlenmeye başlandı. Türkiye'de son bir senede Lira'nın Dolar karşısında yüzde 40'ları aşan değer kaybı yaşaması kağıt giderlerindeki artışın daha da büyümesine yol açtı.
..........................................
http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/k...-krizde_472560
.....................................
Türkiye’de yaklaşık 6 milyon ton civarında kağıt tüketilmektedir. Kağıt Sektörünün üretim kapasitesi ise 3,8 milyon tona ulaşmış durumdadır. Türkiye’de kağıt ihtiyacını sağlamak için yurt dışına ödenen rakam yıllık 3 milyar dolar civarındadır.
.................................................
https://www.dunyabulteni.net/genel-d...a-h429606.html
bu paylaşımlarımdan demek istediğim türkiyenin kağıt üretimi ,kağıt ihtiyacını karşılamıyor...mecbur ihtiyacının önemli bir kısmını dolar bazında yurtdışından ithal etmek zorunda kalıyor...eğer siz kağıdı yurtiçinde üretebiliyorsanız ve rekabet gücünüz de iyiyse ürettiğiniz kağıdı çok rahat satabiliyorsunuz..
bu konuda alka bir kaç adım öndedir..kağıt üretiminde enerji maliyetlerinin önemli bir yeri vardır...işte alka kendi enerjisini üreterek kağıt üretimi yapıyor...buda fiyat konusunda rekabetçi olmasını sağlıyor...kağıdın elde kalması gibi bir durum söz konusu değildir..tamamı satılabiliyor...
kağıt fiyatlarının son yıllarda artmasının bir nedeni de çin imiş..çin daha önce kağıt ihracat eden bir ülkeymiş ama daha sonra ekonomik refah artınca artık ürettiği kağıt kendisine yetmemeye başlamış...bu yüzden de kendisi de artık ithalatçı olmuş..buda kağıt fiyatlarının uluslararası piyasalarda yükselmesine neden olan bir faktördür...
bugun neden tahtada mal yok 200 300 100 lot falan var daha 2 3 gün tahtaya 5o bin mal koymuşlardı hayırdır acaba
eee de haydi deeehhhh deeeeeehhh
kim süpürüyor malları yoksa çöpçü mü geldi
yine endex bozdu işi ya yarın inşallah ytd
https://m.tr.investing.com/indices/n500-pulp---paper
Dostum bir de bu linkten bak..seluloz ve kağıt endeksi olması lazım. .grafikleri daha önce paylaştığım ile neredeyse aynıdır. .
https://m.tr.investing.com/indices/n...istorical-data
Bu linkten 1 ocak itibari ile bakıldığında fiyat 255 birim imiş..şimdi ise 301 birimdir. .neredeyse yüzde 20 lik bir çıkış var..
Buda mı gol değil...😅😅😅
Buda değil ise o zaman hep birlikte arayalım. .😅😅😅
Şimdi buradan kağıt fiyatlarını anlayamazsınız , mesela burada soda külü fiyatlarıda var ama soda yı borsadaki soda sanayi bununla satmaz . 21 tl olan kağıt fiyatları eylülde , şimdi 14-15 tl hemde kamyonla mal var hatta 13.50 ler bile var nakitiniz varsa , yani stoktan kar mar yok sadece bu çeyrekte 2019 -1 çeyrek te stoktan zarar etmeyecek başa baş . Ama önemli olan noktalardan biri şu 2019 başında ihciler zam geldi bu alkanın maliyetleri ne kadar artırdı . Şimdi Alka da bir gurup var bunlar iyi oyuncular ak - şeker - yatırım finans - citibank- iş Bankası . Yeterlimi şimdi göreceğiz günlerce yazı yazılmayan Alka tahtası niye şenlenmiş Çek'in yukarıda eşde dostta mallar var verip çıkalım , bakın uyarıyorum acele edin ilk çeyrek karı iyi gelmeye bilir , hele seçimden sonra dolar düşerse yandı gülüm keten helva hemen Çek'in yukarı malları satalım kafanıza sonra ne yaparsanız yapın
maliyetin %70 i seluloz dan ona bak ona:wave:
Avrupa’nın önde gelen selüloz üreticilerinden olan Södra Cell , NBSK (NorthernBleachedSoftwoodKraft) selüloz fiyatını Avrupa pazarında 1230 USD/ton seviyesine çıkaracağını bildirdi.
Fiyat artışı 01 Haziran 2018 tarihinden geçerli olacak.
yardımcı olacaksa 8 ay önce 1200 dolar mış tonu güncel bulamadım
yediğimiz içtiğimiz kullandığımız her şey dolara endeksli imiş o kıpırdadımı her şey artıyor soğan bile
şimdi 5 lere gelmiş bir dolarla aldığı seluloz la 6 larla aldığı arasında fark olacak ve şirketin kar hanesine yazılacak
oran olarakta temettü de kesinti yaptı karın % 85 lerini dağıtırken
bu sene % 68 ini dağıtıyor şirkette doların 5 lerde olması ile stokta artış yapar belki kim bilir ?
Malın çoğunu 4.60 lardan zaten verdik , bunlar kar nerde ise operasyon yapacaksa birileri bizim Hakkı'mızı verecek , Ronaldo'ya bacak arası yapamaz kimse , bak son uyarılarım kağıt fiyatları artmadı , stok karı yok , 2019 da dolar 6 tl altında kaparsa 30 milyon tl altı kar gelir mal elinizde patlar Ada'm gibi hemen Çek'in bizde çakalım 90 bin lotu çabuk çabuk çabuk .....
Enerji maliyetleri kağıttan beter vurdu
6.3.2019 02:00
Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grup Başkanı Semih Decan, sektörü yaşanan selüloz krizinden çok enerji fiyatlarındaki artışın sarstığını söyledi. Decan, talepte oluşan ani artışların arzla dengelenemediğini aktardı
Paylaş Tweet'le
YAĞMUR ÜSTÜNDAĞ
Eczacıbaşı Profesyonel (EP) yöneticileri, Antalya’da "Sezona Merhaba" buluşmasında önde gelen turizmcilerle bir araya geldi. Yöneticiler, "Tüketim Ürünleri Grubu"yla ilgili ayrıntıları özel bir toplantıda basınla paylaştı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan EP Tüketim Ürünleri Grup Başkanı Semih Decan ve EP İş Birimi Direktörü Ömer Koç, hammadde üretiminde selüloz talebinin yanı sıra enerji fiyatlarının maliyetleri artırdığını belirtti. Döviz bazlı selülozun yüzde 45 arttığını kaydeden Semih Decan, temizlik kağıtlarının yüzde 70’ini oluşturan selüloz piyasası talebinin çok hızlı değişebileceğini söyledi. Decan, "Selülozu elde ettiğimiz okaliptüs ağacını bugün dikerseniz, yedi yıl sonra ürün alırsınız. Talepte oluşan ani artışlar arzla dengelenemiyor" dedi.
KAĞIT ÜRÜNLERİNDE İNDİRİM YOK
Decan, selüloz fiyatlarının gerilemesiyle kağıt ürünlerinde indirim yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya şöyle yanıtladı: "Üreticinin girdilerini baktığımızda çok büyük bir kısmı ara mamül. Eğer kağıt için konuşuyorsak, kalan kısmın çok büyük bir kısmı enerji. Sanayi kullanımı enerjide, selülöz fiyatlarından daha yüksek artışlar yaşadık. Üzerinde kalan kısmı işçilik. Dolayısıyla sorunun yanıtı hayır. Ne olursa olsun maliyet artışlarından dolayı birebir maliyet artışlarını fiyata yansıtmak zaten rekabet koşullarından ötürü mümkün değil."
Decan, sözlerine şöyle devam etti: "Son zamanlarda Çin sürdürebilirlik, kirlilik kaynakları gibi nedenlerden dolayı plastik kullanımını birçok alanda bitirdi. Plastiği azaltınca planlanmamış, ciddi bir talep artışı yaşandı. Okaliptus ağacı yedi senede yetiştiği için Çin’deki talep artışıyla alakalı arz dengelenmesi 2021-22 yıllarından sonra ancak olabilecek."
https://www.aydinlik.com.tr/enerji-m...nomi-mart-2019
‘İHRACAT KAYNAKLI KAPASİTE ARTIŞI VAR’
Türkiye’deki sektör ihracatının yaklaşık yüzde 50’sinin EP tarafından yapıldığını belirten Decan, geçen yılın ihracat rakamının 110 milyon dolara ulaştığını kaydetti. "İhracatçı bir sektör olmasından kaynaklı yurtiçi talebinden çok daha fazla arz var" diyen Decan, genellikle ihracat kaynaklı kapasite artışlarının olacağını söyledi. Temizlik kağıtları grubuna giren tuvalet kağıtlarında yüzde 0-1 arasında büyüme olduğunu aktaran Decan, turizm sektöründe yaşanan tüm hareketliliklerin ev dışı tüketim sektörüne etki ettiğini vurguladı.
‘ORTADOĞU’YA GİRECEĞİZ’
Eczacıbaşı Profesyonel İş Birimi Direktörü Ömer Koç, önümüzdeki yıl bekledikleri büyüme rakamının yüzde 30 olduğunu söyledi. Koç, "Azerbeycan, Gürcistan, Kıbrıs, Dubai ile Ortadoğu’ya giriş yapmayı planlıyoruz" dedi.
nolmuş böyle ya bu ne
http://environmentalpaper.org/
https://www.risiinfo.com/service/news/
alka yatırımcı ilişkilerini biraz önce arayıp görüştüm bana selüloz fiyatlarını takip edebileceğim sitelerin paralı olduğunu genelikle bu işler ile ilgilenenlerin bu siteye üye olduklarını söylediler..yukarıdaki siteler bunlarmış...tamamen ingilizceymiş...ücretsiz girilebilen yerlerde de değerli bilgiler olmalı...
ingilizcesi olan arkadaşların bunu incelemesinde fayda var...daha önce paylaşmış olduğumuz siteler sanırım selüloz endeksiymiş...bu konuda herkesten özür diliyorum...
selüloz fiyatlarını da sordum...2019 yılı başında tonu 800 dolar imiş..şu anda ise 790 dolar civarındaymış...üç çeşit selüloz olduğunu kendilerinin en çok polikus olarak anladığım çeşidi kullandıklarını söylediler...selüloz fiyatlarının geçmişte bir ara 600 dolarlardan 1000 dolarlara çıktığını ama daha sonra 800 lere gevşediğini söylediler..
2018 yılı üçüncü çeyrekte 25,3 milyon kar yapmayı ve 2018 yılı son çeyrekte 3,4 milyon az kar yapmayı döviz kurunun artış veya inişine bağladılar...her yıl son çeyrekte mevsimsellik nedeni ile ciroların bir miktar azaldığını da söylediler..
kısacası arkadaşlar iki gündür benim ile tartışan arkadaş şu haliyle haklı görünüyor...dolar çıkmaya devam ederse karı elbette iyi gelecek...dolar düşerse de daha az gelecek...alkanın yaptığı kar miktarı aşağı yukarı arkadaşın dediği gibi olmalıdır..dövizin çıkış veya inişi bu karın miktarını artırıp veya azaltabiliyor..
bu durumda ben haksız oluyorum...herkesten özür diliyorum..bu bilgiler ışığında isteyen doların çıkışına güvenerek alkayı tutmak isteyebilir....isteyen de tutmaz ve satar...karar sizlerindir...
kendim sadece dolara güvenerek pek iş yapmak istemiyorum o yüzden de satış yaptım..son üç gündür yüzde 5 kar miktarını görmeme rağmen satmamıştım...ama bu bilgileri öğrendikten sonra %1 lik bir kara razı olarak hisseden çıktım...
diğer beklentileri de iyidir..özelikle de davadan gelecek yüklü para güzel bir beklentidir..ama o beklenti piyango niteliğindedir..her an da gerçekleşebilir , geç de gerçekleşebilir..
ben kalan arkadaşlara başarılar diliyorum..
doğru bilgileri saklamayı sevmiyorum..ne biliyorsam paylaşıyorum...bir hatamız olmuş ise de ben herkesten özür diliyorum..geçmişte iyi kazandığım alkayı bu sefer çok minik bir kar ederek bırakmak zorunda kaldım..her aldığım hisseye her zaman dua ederim...umarım içindeki arkadaşlar kazanmaya devam ederler..
döviz çıkmaya devam ediyor..dövizin çıkması alkayı olumlu etkilemeye devam edecektir..bu haliyle iyi bir kar gelme ihtimali var...ama kendim başka arayışlara girmek istiyorum...tekrardan kalan dostlara ben başarılar diliyorum..
bir iki gündür atıştığımız arkadaştan da özür diliyorum...kendisi haklıdır..
hareket getirmiştiniz sayın keko
son çeyrek stok düzeltme ve indirimlerin olduğu aylardır tabii ben öyle düşünüyorum olmayabilir de
kağıt ve bağlı sektörler 2018 de çok iyi para kazandı
2019 uda çok kazanarak dewam edebilirler
tabii öyle umuyorum:)
sn keko da hisseyi övüp övüp sattı çok tuhaf
ısdmr ve ad*****n % 16-% 18 net temeddu rakkamı var.bence hisse degişimi yapılıyor.
buna övmek demeyelim ...yalnış bilgi diyelim...yanlışlarımın gerçeklerini öğrendim...o yüzden çıktım..ben kağıt fiyatlarının arttığını sanıyordum ,meğer yılbaşından beridir yataymış...alkanın potansiyeli var hele ki dolar çok çıkarsa bu potansiyel çok artar...buna bir şey demiyorum...ben şimdilik nakite geçmeyi uygun gördüm...kısa vadeli uygun bir hisse görürsem girerim...veya nakitte beklerim veya dolara geçip seçim sonuçlarını görüp ona göre davranırım...bunlar alternatif yollardır..
hisseyi zaten 4,21 den almıştım 4,47 i de görmesine rağmen satmamıştım...ama bu gün 4,26 ortalam ile vermek zorunda kaldım..eğer daha önce zanettiğim bilgiler doğru olmuş olsaydı tutacaktım hisseyi..ama olmadı...
Bu kekoyu cok kagittan biliyorum kendisi 5/10/20 kurusa oynar satisini yapar gider.geldigi sayfayi sanki tapusunu almis gibi yuzlerce mesaj yazar.
çakal durdoda 3,90 maliyetim vardı ..bir kez de trade yaptım maliyet 3,60 düştü..100 gün tuttum ve 7,52 yi gördüm...bu zirveye rağmen satmadım ardından tekrardan 7,38 i ve 7,10 ları gördü yine satmadım...en son satış baskısı çok artınca yeni 6,45 ten satmak zorunda kaldım...tam %65-75 oranında bir karımız oldu...şimdi sen buna 5-10-20 kuruş mu diyorsun...:)
alka girip çıkma nedenimizi de yazdık..ben topiklerde şefafım...bende yalan yoktur...ha benim ile girenler şu anda benim sattığım 4,26 dan rahatlıkla satabilirler...karar onlarındır...bunun dışında hakkı bana geçen olmuşsa da hakkını helal etsin...kasti bir durum kesinlikle yoktur...sadece bir insan olarak bizim de zaman zaman yanılma durumumuz oluyor..
olay bundan ibarettir...gerçi bizi tanıyanlar zaten tanıyor...tanımayanlar da böyle saçmalıyor işte..:kahkah:
Bu başlığı şu anda 10 kişi okumaktadır. (8 üye ve 2 ziyaretçi)
keko, ABBASyolcu, akrep4401, behzad2525+, fnaa1972, hasan polat, para, Rowing
konsey toplanmış bakalım benim hakkımdaki kararların ne olacak ?? bende mahkemeden çıkacak kararı bekleyen bir mahkum gibi kararı bekliyorum...:kahkah:
ne yazayım dostum klasik ky zihniyeti ilkin gidip hisse alır sonra araştırır :)))
bu arada harbi girdiğin bir hisseye hemen yüzlerce methiye düzmen karşdakilerini rahatsız etmiş olur bilirsin acem de bu tarz yaklaşırdı en son insanlar ne hale düştü bilerek yaptığını düşünmüyorum ama yinede tarzını doğru bulmuyorum ve ky zarar vereceğini düşünüyorum
benim aklımdan da bu geçiyordu ilk aldığımda...ilk etapta uluslararası piyasalardaki kağıt fiyatlarının artmış olduğunu düşünüyordum..ordan 10,5 milyon kar + kendi yapacağı 10 milyon kar +elindeki dövizden de 3 milyon kar geleceğini ve toplamda 20-25 milyonluk bir kar yapacağını düşünüyordum...
ama kağıt fiyatlarının artmadığını öğrenince bu karın yapılabilmesi için doların çok çıkması gerekiyordu...bu ihtimal hala var ki geçmişte dolar çıktığında soda ,şişe ,alka ...v.b hisseler hemen olumlu tepki veriyorlardı...hala da bu potansiyel devam ediyor...ama ben bu aralar biraz kafa dinlemek istiyorum...
dediğim gibi son öğrendiğim bilgi doğru olsaydı kesinlikle kalacaktım hissede...ama böyle olmadığını öğrenince moralim bozuldu ve bende çıkma kararı aldım...
seçime kadar nakit ,dolar ,çok düşmüş kaliteli hisselerde kısa vadeli trade gibi düşüncelerim var...veya çok beğendiğim hisselerden birine kalıcı da geçebilirim...ama şu anda nakitteyim..
alka da sevdiğim hisselerdendir.. artık hayırlısı olsun..ben tüm dostlara bol kazançlar diliyorum...