Ben gözümle görmeden inanmam diyen arkadaşlar için kaynak da gösterelim ki söylediklerimiz havada kalmasın.
Finansal Rapor için TIKLAYIN.
Faaliyet Raporu için TIKLAYIN.
Sorumluluk Beyanı için TIKLAYIN.
Printable View
alıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=CN9Q
satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=N4Q3
ilk 5 kurum genel
http://imageturko.com/?di=CQG5
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/640574
Faaliyet raporu Sayfa 3.
Şirketin Dönem Performansına İlişkin Genel Bilgiler
2017 yılı Ocak-Eylül döneminde satış geliri 2016 yılı Ocak-Eylül dönemine göre %25
artarken, aynı dönemde brüt karda ise % 31 oranında artış gerçekleşmiştir. 2017 yılı
Ocak-Eylül döneminde satış geliri 443.977.865 TL olarak gerçekleşmiştir
(30.09.2016: 356.475.531 TL). Şirketin 2017 yılı Ocak-Eylül dönemi faaliyet
giderleri (pazarlama, genel yönetim giderleri) bir önceki yılın aynı dönemine göre
%24,46 artış göstermiştir. 30 Eylül 2016 döneminde 9.344.777 TL olan esas faaliyet
karı bu yıl gerçekleşen % 145,5'lik artışla 22.941.791 TL olarak gerçekleşmiştir. 30
Eylül 2016 dönemini 5.519.422 TL zararla bitiren Şirketimiz bu yıl pozitif yönlü bir
artışla dönemi 5.445.262 TL kar ile bitirmiştir.
Yatırım tavsiyesi değil KAP'da yayınlanan haberin paylaşımıdır.
Adam öldü tamam vurmayın...
Brutay ve hissettim guzel analiz bravo.
ironi = inori
540 mln tl piyasa degerine 5.5 mln tl kar
Yorumsuz......
Ytd
Çok özür diliyorum, ben siz iddialı yorumlar yapınca borsadan anlıyorsunuz zannederek size o kadar cevap niteliğinde yazdım. Bilmiyordum, kusura bakmayın... Ama olsun, bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. hemen 1.ders ile başlıyorum:
zor olmaması için çok kolay ve anlaşılır bir örnek:
2016/12 bilanço dönemine baktığımızda,
FENER
1 milyar TL'nin üzerinde piyasa değeri
-553 milyon TL özkaynak
-148 milyon TL dönem zararı
???
Umarım anlatabildim...
Burada kimse kimsenin capini bilgisini temel analiz kapasitesini borsa gecmisini vsvs bilmedigi icin,uzun uzun degerlemeler ve analiz yontemleri uzerine konusmayacagim.
Sozun ozu su:vakko umarim iyi bir ortaga iyi bir fiyata satilir.cunku 1tllerden bu beklentiyle bu fiyatlara gelmistir.
Yoksa isyer net kar olan 5.5 mln tlyi ister faaliyet kari olan 22 kusur mln tlyi kabul edin....
Denklem bugunku fiyati vermez.
Vakkonun adi (yabancilar buna goodwill der) ciddi kiymetlidir.dagitim agi,networku ciddi kiymetlidir.
Yoksa -10 mln ile +10 mln tl arasinda karlilik acisindan 540 mln tl piyasa degerli bir sirkette fark yoktur.
Kusuratlardan yuzeysel cikarimlara gerek yok.
Yatirim tavsiyesi degil,forumdaki yatirimcilari bilgilendirme cabasidir...
Bu arkadaşın elinde şu anda Vakko hissesi ya yok ya da yeteri kadar yok o belli. Ama bir taraftan da yarın şu hisse bir düşse de alsam diyor ve sureti haktan görünür gibi yaparak ama gerçekte daha çok negatif unsurları magnifiye ederek çaktırmadan düşüşe oynuyor. Bırakalım o da propagandasını yapsın.
Burada kimse bu şirketin karlılığı çok muhteşem filan demiyor. Biz sadece geçmiş yıla göre bu şirketin mali verilerinin objektif ve bariz bir şekilde iyileştiğini ve şirketin artık kar eder hale geldiğini ve iyi yolda olduğunu söylüyoruz.
Öte yandan, şirketin fiyatlanması pek de kolay olmayan değerli bir markası olduğunu merak etme biz senden çok daha iyi biliyor ve zaman zaman burada ifade ediyoruz.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Şirketin 2017 Yılı Pazarlama, Dağıtım ve Yönetim giderleri arasındaki en önemli iki kalem şunlardır. (Net karın sadece 5.5 milyon TL civarında olduğu düşünülünce bu masraf kalemlerinin ve bu kalemlerde yapılabilecek tasarrufun ne kadar büyük olduğu anlaşılabilir.)
Kaynak : 12 No. lu Mali Tablo Dip Notu
Personel Giderleri: 85.425.715 TL
Kira : 53.698.580 TL
Pazarlama ve personel Giderlerinin Düşürülmesi İçin Pratik Öneriler:
-Şirket kanlı canlı ve son derece alımlı satış danışmanlarını; "yapay zekaya sahip ücret talep etmeyen, yorulmayan , oflayıp puflamayan, hep güler yüzlü ve nazik robot hanım danışmanlarla" değiştirdiğinde (Dalga geçmiyorum. Suudi Arabistan kadın formundaki bir robota -Robot Sophia- şimdiden vatandaşlık verdi bile):)
http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-41780346
-Bizzat denenmesi gerekmeyen ürünlerin (eşarp, atkı, kravat, kemer vb) tamamen internet üzerinden satışına başlandığında -tabi sanal satışı teşvik edecek bir iskonto uygulayarak - Artık bu ürünler mağazalarda çok miktarda ve stok olarak değil de sadece numune olarak bulundurulacağı için kiralanacak mağazaların m2'leri düşecek ve ödenen kira giderlerinden tasarrufta bulunulacaktır. Öte yandan pazarlamada gidişatın daha çok on-line satış ya da e-ticaret kanalında gelişiyor olduğu konusunda sanırım herkes mutabıktır)
-Giysilerin sanal ortamda denenmesine rağmen fiilen giyilerek denenmesine eş değer kalitede denenmesini mümkün kılan bir 3D aplikasyon geliştirildiği ve zengin hanımlar artık ağırlıklı olarak evlerinden alış veriş yapar hale geldiğinde,:)
Vakko'nun personel ve kira harcamaları düşer ve karlılık da tavan yapar. :)
Yatırım tavsiyesi değil Zihni Sinir Proceleridir. :)
Konsolide mali tablolar şirketin mali performansında nispi bir iyileşmeye delalet ettiğine göre; artık iş yıllık % 11,90 - 14,85 oranında faiz ödenerek temin edilen kredileri (4 No.lu Mali Tablo Dip Notu) öz kaynak ya da daha ucuz maliyetli bir dış kaynakla ikame edecek stratejik bir alternatifin bulunmasına kalıyor. Aslında hazır, döviz kurları da zirve yapmışken TL bazlı kredileri, tabii ki yasal sınırlamalar çerçevesinde kalmak şartıyla, döviz bazlı krediler ile ikame etmek; kısa vadede pekala şirketin karlılığını artırabilecek gibi görünüyor. Tabii eğer bir de yüksek kurlardan borçlandıktan hemen sonra, döviz kurları, batı ile olan ilişkilerin düzelmesine paralel bir şekilde düşmeye başlarsa, değmeyin keyfimize, bırakın düşük maliyetli yabancı kaynak sağlamış olmayı, şirketin bu işten ilave kur farkı geliri elde etmesi bile olası olabilir. (Nitekim seçim zamanı yaklaştıkça hükümet batı ile gerilimi yumuşatma yoluna girecek ve bu da Reel Efektif Kur bu kadar TL aleyhine iken kurlarda gevşemeye neden olacaktır.)
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/640573
Öte yandan, artık pazarlığa dayanak olacak karlılık ve öz varlık rakamı da belli olduğuna göre, şu stratejik alternatif konusunda senden somut bir haber bekliyoruz ... Yolla bir haber de ortalık şenlensin be Vakko.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat , tahmin ve de birazcık bir temenni açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Bu devirde dövizle borçlanmak intihar olur diye düşünüyorum.
ironi = inori
Sevgili dostum
Eğer Ekim 2017 sonu itibariyle reel efektif döviz kuru 86.83 seviyesine düşmemiş yani TRY ideal denge rakamı gibi kabul edilebilecek 100 rakamına göre % 13.17 oranında değer kaybetmemiş olsaydı, emin ol ben de bu tarz bir öneride bulunmazdım. Nitekim yabancı paralar şu anda; ağırlıklı olarak Türkiye ile batı ülkeleri arasındaki artan siyasi gerilim dolayısıyla gereğinden fazla değerlenmiş durumda. Dolayısıyla, eğer Türkiye ile ABD veya Türkiye ile AB ülkeleri arasındaki tansiyon düşerse döviz kurlarının da düşmeye başladığını görmek sürpriz olmayacaktır. Öte yandan, tabii ki döviz kurları için kimse mutlak bir zirve fiyatına ulaştığı iddiasında bulunamaz ve eğer beklenmedik bir olay olursa döviz kurları tabii ki çok daha yüksek seviyeleri görebilir ama, benim kanaatime göre mevcut döviz kurları zirveye yakın fiyatlara yaklaşmış olup, bence bu seviyedeki döviz kuru üzerinden borçlanmanın sahip olacağı FX riski sanıldığı kadar yüksek olmayabilir ve hatta ortam iyileşip de döviz kurları düşerse aldığınız krediyi TL bazında daha düşük tutarda geri ödeyeceğiniz için bir kur farkı geliri elde etme durumunuz dahi olabilir.
İsterseniz şirketin bu gün 10.000.000 ABD doları tutarındaki krediyi 3.8665 TL seviyesindeki kurdan ve 1 yıl vadeli olmak üzere aldığını ve bu kredinin bu günkü TL karşılığının (38.665.000 TL) olduğunu buraya not edelim ve bir yıllık süreç içerisinde bu kredinin maliyetini TL kredi maliyeti ile kıyaslayalım. Bakalım kim öngörüsünde haklı çıkacak? (sakın çok iddialı konuştuğum sanılmasın pekala yanılıyor da olabilirim)
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...%28Tablolar%29
Yatırım tavsiyesi değil sadece kişisel kanaat açıklamasıdır.
BİST Geneline yayılan bu düşüşe; hissenin şimdilik de olsa direniyor olması hem takdire şayan, hem de geleceğe yönelik umutları artıran bir durum. Gerçi hoş; bu hisse, BİST tüm zamanların rekorlarını bir bir kırarken de aynı vurdumduymaz tutumu takınmış hatta düşmüştü ya her neyse...:)
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat açıklamasıdır.
Yılbaşından bugüne
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...230a5eceb4.jpg
Bu gün en yüklü miktarda mal satan Merrill Lynch (şu ana kadar net 143.371 Lot) kimin namına satıyor ve gerek bu aracı kurum gerekse günlükçü karakterde al-sat yapan 2. büyük satıcı Marbaş (şu ana kadar net 104.907 Lot); seans sonu sattıklarını yerine koyacak mı acaba? İkisinin de takası negatif de o yüzden merak edip dururum.:)
Yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat açıklamasıdır.
Her şey bir habere ya da olumlu bir gelişmeye bakar. Aksi takdirde hisse her gün cep-to-cep yani yani fiktif alım-satım yapan adamların oyunlarına sahne olur o kadar. Ancak bir kısmı sahte de olsa, özellikle konsolide mali tablolar açıklandıktan sonra işlem hacminde oluşan bu nispi artış iyiye işaret olabilir.
Yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat açıklamasıdır.
Pztesi seans sonu ne oldu öyle?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne yazık ki bu vak'ada değil. Bu hisseyi uzunca yıllar dalgalandığı 1-2 TL bandından 3.00 -4.29 TL bandına taşıyan nedenlerden birisi şirketin yaptığı yatırımlar sonrası zarardan kara geçmesi gibi görünse bile hisse fiyatını yukarı taşıyan asıl nedenin, şirketin stratejik alternatif arayışı olarak adlandırdığı girişim çerçevesinde bir yabancı ortak bularak finansal yapısını güçlendirme , dış kaynak ihtiyacını düşürerek finansman giderlerinden tasarruf etme ve böylece çok daha yüksek bir karlılığa (yani daha düşük F/K oranına) sahip bir şirkete dönüşme ihtimali olduğunu düşünüyorum.
Tabii bu arada, Türkiye'nin en köklü markalarından birisi olan Vakko markasına iyi bir yabancı taliplinin çıkması, markaya tahminlerin de üstünde bir paha biçmesi ve şirketin iyi bir fiyata marka sahibi olma meraklısı Dolar zengini bir Arap Şeyhi ya da körfez ülkesi yatırım fonuna satılması ihtimalinin hisseyi bu fiyatlarda tuttuğunu ve ancak eğer spesifik olarak bu konuda olumlu bir gelişme olursa hisse fiyatının yukarı yönlü hareket etmesinin mümkün olabileceğini düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Bugün sağlam mal verdiler millete. Grafik de kötü zaten bence kısa vadede 3,50 atmadıkça aşağı gibi.
...çaktılar!!!
Bir zaman hep 2,60'dan almaya ant içtiğimiz kağıdı 3,34-3,37 arası aldırdılar. Satarız kafalarına zararı alsın saklasınlar!
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
inadına alıyorum 6 şar lot :) kaça kadar gitcen bakalım
ytd anlamam
Bu tip hisseler (habere endeksli hisseler) böyledir işte. Günlerce süründürür, bıktırır, ama daha sonra ansızın "çat" diye bir haber KAP'a düşer, herkes hisseye abanır , satıcı kalmaz ve hisse iki ayda oluşan zararı adeta tek bir günde telafi eder hatta yatırımcısını kara bile geçirir. O yüzden enseyi fazla karartmamak lazım.
Kitlesel Histeri
Vay anasını satayım. tamam Aselsan çok karlı bir firma onu anladık ama şu anda gelinen piyasa fiyat seviyesine göre Aselsan'ın F/K oranı da 36.35'e ulaşmış durumda be kardeşim.
Oysa Vakko'nun F/K oranı sadece 19,44 Yani piyasa Vakko'yu da aynı F/K oranına göre fiyatlamak istese Vakko'nun gideceği fiyat seviyesi 5.92 TL olacak. Ne diyelim, umarım bir gün Vakko'da aynı kitlesel histerinin odak noktası olur.
Gecen gunku yazimda 5 mln tl gibi cuzi bir karin yok hukmunde sayilmasi gerektigini yazmistim.simdi anlasilmis bu realite sanirim..
Olayin ozetini belirtmistim:bu sitket satilirsa bilancodaki ina (indirgenmis nakit akimi) veya diger temel rasyolarla degil,isminin gucuyle satilacaktir kanimca.
Ayrica;
Aselsan ucuzdur pahalidir tartismasi yapilabilir ona birsry demem.ancak bir sonraki bilancolar aciklanip yil tamamlandiginda vakkonun piyasa degerini yillik karina bolun,bir de aselsanin piyasa degerini yillik karina bolun.
Cikan f/k orani vakkoda daha yuksek degilse bu topicte tek satir yazmam.
Yatirim tavsiyesi degildir
Bak kardeşim ben bu hisseye yatırım yaptığım ilk günden beri aynı şeyi söylüyorum bu bir.
Bazı şeyleri sadece ben görür ve anlarım başkaları bu işten asla benim kadar anlamaz gibisinden megalomanik tutumları bırak bu iki.
Burada kimse Aselsan gibi sürekli büyüyen bir teknoloji devi ile doymuş bir endüstri de mücadele eden ve sadece markasının gücü ve ürünlerinin kalitesi ile ayakta kalmaya ve faaliyetini sürdürmeye devam eden , yüksek pazarlama ve personel giderleri ve biraz da öz kaynak eksikliği nedeniyle markasının karşılığını bir türlü alamayan bir Vakko'yu eşdeğer gören kimse yok bu üç.
Ben sadece anlık bir durum tespiti yaptım ve Aselsan'ın mevcut karına göre hesaplanan (matriks verileridir kişisel olarak hesaplanmamıştır) F/K oranının (ki tam şu anda 37,31) ve PD /DD' oranının (ki tam şu anda 10,36) Vakko'nun mevcut senin küçümsediğin karına göre olan F/K'sından (ki tam şu anda 19,50) ve PD /DD' oranından(ki tam şu anda sadece 2,63) çok daha yüksek olduğunu söyledim bu 4. Eğer bunu aksini söylüyorsan söyle de bu işlerden gerçekten anlayıp anlamadığını ve kulaktan dolma tipte bir uzman olup olmadığını anlayalım.
Bu arada, aselsan benim de geçmişte yatırım yaptığım bir hisse ve ona toz kondurmam ama borsada zaman zaman bu tarz şeyler olur ve kendi kendini besleyen bir süreç sayesinde (ki benim kitlesel histeri dediğim budur) bir hisse olması gereken F/ K oranının çok üzerine çıkar ve hisse sahibine de güzel bir ekstra kazanç sağlar.
Son olarak senin şu üstün aklının ve bilginin bir derinliğini ölçelim bakalım. Borsada hisseleri işlem gören şirketlerin piyasa fiyatının bir diğerine göre ucuz mu pahalı mı olduğuna , senin dediğin gibi mutlak kar rakamı kıyaslaması ile mi (Vakko'nun dönemsel karı 5 milyon TL Aselsan'ın ki ise şu diyerek mi) yoksa , bir şirketin piyasa değerinin oransal olarak karının kaç katına çıktığını gösteren F/K kıyaslaması ile mi yapılır?
Bu arada senin bu başlıkta neden yazdığın çok aşikar, buna rağmen, burası tabii ki özgür bir kürsü ve manipülatif amaçla yazmadığın sürece bu başlıkta da yazabilirsin, ama sürekli düşüşe oynadığın ve sadece negatif propaganda yaptığın ve fırsatını bulduğunda da başkalarını hakir gören yüksek egolu bir adam olduğun belli, o yüzden eğer bu saniyeden sonra bu başlıkta yazmazsan emin ol kimse seni özlemez diye düşünmekteyim.
Yani selametle...
Aselsan an itibariyle bir önceki güne göre % -17 oranında değer kaybetmiş durumda. Bu arada; bu hacimli düşüş BİST 30 ve 100 endekslerinin de canına okudu.
Sadece 2 gündür, Aselsan F/K'sının olması gereken seviyenin çok üzerine çıktığı ve bunun bir kitlesel histeri sonucu oluşan mantıksız alım dalgası suretiyle gerçekleşmiş olabileceği konusundaki dediklerimi hatırlatmakla yetiniyorum. Hisseyi yapay olarak yukarı taşıyıp birilerinin kucağına bıraktılar hayırlı uğurlu olsun.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yarın düzeltir bence inşallah amin
YTd anlamam
Tabii, bu hisseyi tüm satanları bulup, tek tek; yahu arkadaş sen bu hisseyi niye sattın diye sorma imkanımız yok. O yüzden yapılabilecek tek şey; sadece akıl ve mantık yürüterek bazı Vakko yatırımcılarının neden bu hisseyi satmış olabileceklerini tahmin etmeye çalışmak olmalı. Ancak bu fiyat düşüşünün son derece düşük işlem hacimleri ile gerçekleştiği asla akıldan çıkarılmamalıdır.
A. Stratejik alternatif arayışı konusunda Credit Suisse'in yetkilendirilmesinden bu yana (bu konudaki KAP duyurusu 23.08.2017 tarihinde yapılmıştır) yaklaşık 3 ay geçmiş olmasına rağmen somut hiç bir gelişmenin olmaması (yani şirkete bir yerli ya da yabancı kurumdan ortaklık teklifi gelmemiş ve /veya bir gizlilik anlaşmasının imzalanmamış olması) nedeniyle beklemekten sıkılan ve bu hisseden amiyane tabirle "bir cacık olmaz..." diyenler, mevcut kar veya zararlarını gözetmeksizin satmaya başlamıştır. Tabii ortada somut bir gelişme olmaması nedeniyle alım iştahı da azaldığı için talep cephesi de zayıf kalmış satışlar kuvvetli alımlarla karşılanamamış ve bu hacimsiz düşüş meydana gelmiştir.
B. Stratejik alternatif arayışı konusunda Credit Suisse ile danışmanlık sözleşmesi imzalandıktan hemen sonra hissenin fiyatı son derece ciddi bir sıçrama yapmış ve bu arada 4.29 TL'yi dahi görmüştür. İşte bu aşamada, zaten çok kısa süre içerisinde somut bir gelişme olmayacağını düşünen ya da bilen hakim oyuncu da, elindeki malı hemen iştahlı alıcılara devretmiştir. Aynı hakim oyuncunun tekrar mala girmesi için malın fiyatının düşürülmesi gerekmiştir. Nitekim, tahtayı kontrol eden büyük oyuncu da hisseyi tekrar 2.90-3.00 TL bandına çekmeyi başarmıştır.
C. Konsolide mali tabloların açıklanmasından sonra şirketin mali olarak iyi yolda olduğu anlaşılmıştır. Belki de bazı alıcı ya da ortak adayları danışmanlık şirketinin kapısını çalmaya bile başlamış olabilir. Öte yandan hissenin son derece düşük bir halka açıklık oranı ile (% 10) işlem görüyor olmasından dolayı, küçük yatırımcıdaki hisselerin ellerinden alınması gerekmiştir, işte bu amaçla hissenin fiyatı kısmen kendinden kendine al-satlar kısmen de sıkışan günlük kredili al-satçıların zorunlu satışları ile bu seviyeye kadar düşmüş ya da düşürülmüştür.
D. Bazı yatırımcılar, hakim ortağın stratejik alternatif arayışından vazgeçeceğini ve hissenin eski fiyat denge ve dinamiklerine döneceğini düşünerek satışa geçmiştir. Bu durumda fiyatın düşmesine neden olmuştur. (her ne kadar bu son girişimim süresi belirtilmemiş olsa da şirketin 2011 yılında yine stratejik alternatif arayışı çerçevesinde olmak üzere bir yatırım fonu ile yaptığı gizlilik sözleşmesinin süresinin 12 ay olduğunu hatırlatmak isterim)
http://www.hurriyet.com.tr/vakko-buy...turdu-18523866
(haberin tarihi 19.08.2011dir.)
"Şirketimizin büyüme sürecine stratejik ve finansal katkı sağlıyacağına inandığımız bir yatırım fonu ile çeşitli potansiyel opsiyonların analiz edilebilmesi için 12 ay süreli gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır" denildi.
E. Burada öngörülemeyen başka bir nedenden dolayı hisse düşmektedir veya ortada bizim tahmin edemediğimiz başka bir ...lik vardır.
Tabii ki bunların hiç birisi tek başına bu düşüşün nedeni olmayabilir. O yüzden artık herkes, bunlardan hangisinin ya da hangilerinin birlikte doğru olabileceğine kendi karar verir ya da bence diyerek farklı bir ihtimali dile getirir. Ancak sadece okuyucu olmayınız ve fikirlerinizi bu platformda medeni bir şekilde beyan etmekten çekinmeyiniz arkadaşlar.
Son Söz: Ben bu Bizans entrikaları ile dolu kirli oyunun henüz burada sona ermediğini düşünüyorum.
Sadece bir güzel haber, bu hacimsiz düşüş tablosunu ansızın değiştirir ve hisse aynen bir asansör gibi geldiği kata hatta daha yüksek bir kata çıkar da, sanırım daha yeterli miktarda mal toplayamadıkları için endeksin düşüşünün çok ötesinde düşüşler yaratarak sabırları zorluyor ve ilave mal almaya çalışıyorlar gibi geliyor bana. (Nasıl olsa bir oyun bozan babayiğit meydana çıkmadığı için 3-5 bin lotla bu hisse de % 2-3 düşüş yaratmak pekala mümkün) Ancak işin kötüsü bir şekilde pek kimse mal da satmadığı için çok fazla mal da toplayamıyorlar. Bu yaptıklarının tek sonucu kendileri de dahil herkesin "overall"ının düşmesi. Bilmem belki de yabancı yatırımcı olarak görünen ve son 1 aydır mal satan (ya da satıyor görüntüsü veren!) Citi'yi Stop-Loss'a zorlamak için yapıyorlardır. Kim bilir?
http://www.hurriyet.com.tr/lukste-ortak-buyume-40633494
Şirketin CEO'su bizzat "Kısa süre önce stratejik ortaklık görüşmeleri için Credit Suisse International ile bir danışmanlık sözleşmesi imzaladıklarını ve böylece Vakko'nun yeni imzalar ekleyeceği bir döneme girdiğini, bu sürecin devam ettiğini yani bir vazgeçme olmadığını ve önümüzdeki günlerde yeni bazı adımların açıklanabileceğini söylüyor" üstelik mali tablolardaki iyileşme de devam ediyor, eee.. bazı uyanıklarda sanki bu işten vazgeçilmiş havası yaratacak şekilde hissenin fiyatını düşürüyorlar , ulan kim inanır buna kardeşim kim...tabii ki Kadir...
Bir süre görüşlerimi paylaşmayacağım, ancak sakın hisseyi satıp gittiğimi düşünmeyesiniz inat ettim daha önce eğer stratejik alternatif konusunda bir gelişme olmaz ise en az 6 ay beklerim diyordum şimdi bu süreyi KAP haberinin sene-i devriyesine (23.08.2018) kadar uzatıyorum. Ancak öte yandan, madem kimse bu hisse hakkında yorum yapma zahmetine katlanmıyor, artık ben de somut bir gelişme olana (malum konu ile ilgili bir KAP haberi, şirket yetkililerince verilmiş ve yorumlanması gereken bir beyanat vb) kadar görüşlerimi açıklama zahmetine katlanmayacağım.
Benden alamayacakları kesin ama, umarım, tahtayı yönlendirenler istedikleri orandaki malı canı sıkılıp satan birilerinin elinden almayı bir şekilde başarırlar da, hem haber akışı hem de yükseliş başlar. (Bu bir temenni değil sadece ironidir arkadaşlar:))
Artık yazmayacağım demiştim ama bu konu ıskalanmayacak kadar önemli.
Gerek BİST'in genelindeki satış dalgası ve gerekse Vakko'daki yabancı satışının (ki yabancı payı % 15.75'lerden %10.38'e kadar düşmüştür. ), hisselerdeki yüksek oranlı fiyat düşüşlerinin ve hatta döviz kurlarının yükselmesinin altında yatan nedenin; 27 Kasım'da New York'da duruşmalı bir şekilde başlayacağı belirtilen Halkbank davasının, tabii biraz da Reza Zarrab (ya da Rıza Sarraf)'ın itirafçı olmasına bağlı olarak, kapsamının genişletileceği ve bu durumunda zaten bozuk olan Türkiye -ABD ilişkilerini daha ciddi bir şekilde bozabileceği konusundaki dedikodular olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, eğer perde arkasında yapıldığını varsaydığım diplomatik görüşmeler ve aba altından sopa göstermeler (İncirlik dahil üslerin kapatılabileceği yönündeki ) sonuç verir ve davanın kapsamı da genişlemezse, 28 Kasımdan sonra BİST ve Vakko'daki bu dramatik gidişat biraz da olsa düzelir kanaatindeyim.
Bu gün aldıklarını seansın sonuna kadar geri satar mı bilmem ama, yaklaşık 1 aydır her gün sadece satıcı konumunda olan Credit Suisse'in ilk kez bu gün tekrar alım yapmaya başlamış olması dikkat çekicidir.