Bu ne yav üçlü tepe kriz kriz kriz ne krizi abi... Ahhahahaha bitmedi kriziniz 2012 den beri..
Printable View
Bu ne yav üçlü tepe kriz kriz kriz ne krizi abi... Ahhahahaha bitmedi kriziniz 2012 den beri..
bankaların TL çöp varlıklarını alacağım desin rallinin kralını görürüz burada...karşılığında vereceği TL...o da matbaada basılıyor...abd ve AB yaptı mı? yaptı...
hesaplara keş yatarsa o da güzel olur tabii mehmet seviniriz bu ülkenin gariban vatandaşları olarak...
enflasyonu filan salla gitsin onu nasılsa tüik hallediyor...
https://i.hizliresim.com/WkDKPc.png
2 de mavi yelpaze üçlü aşağı geçilmeden short derinleşmez, mavi üçlü bir önceki yelpazenin long trendidir, ancak yeni yelpazenin gri ile temsil (2) long trend yelpazesi bu çarşamba aşağı kırılmıştı, bu kırılan o,..ve mana olarak reel olarak durum shorttur,..
mavi yelpaze kırılırsa ne olur, şu an short olanlar ve mavi yelpaze kırılışını short yömde geçenler veya mallanmamış olanlar, seyredenler mavi yelpaze kırılışına grafta görülen yereyi gözeterek longa dönebilrler, en az bir tepkidir en çok piyasa dönüşüdür
Dayı kolay bu işler.
Bişey açıklamada bişey olmaz bişe aciilarsa bise olur..
Karara bakıyor..
Bir gece yanlışlıkla şahsını da görevden alsa..:oleyo: biz de bu komediden kurtuluruz..
https://i.hizliresim.com/wTEiB9.png
https://i.hizliresim.com/3nQL4i.png
1 nolu grafikte a mavi okla işaretli bölgeden yelpazemi alıp bir aşağı kaydırdığımda altta olan grafikte bu defa turuncu renkte ve yine okla işaretli yerde cuma günkü düşüşü yakalıyorum, TA sayesinde bu oluyor,...
viob gibi bir kaldıraçlı bir piyasada TA her şeydir, en azından bir hedef saptamam var ve bunun için dedikodu takip etmeme, çaresiziz pala ne derse o olur dememize, iki dudak arasına bakar/kalır dememize gerek yok,..
piyasa aşağı dönerse kriterden satarsın, yukarı dönerse kriterden alırsın,..sağlam araçlarla dön baba dönersin, tek yapmayacağımız şey onun bunun demesiyle üflemeleriyle hareket etmemek,..
ciddi olacağımız iş doğru yerde kararı verememek, en çok burada bocalanılıyor,
hele biraz daha yellendirin bakalım:)
https://twitter.com/i/status/1355853410365538307
başkanın görevden uzaklaştırılması olumlu karar , win win durumu ; ben yapmadım miki yaptının güncel hali..
ben de 500 baz puan artırayım faizi doları 7 altına düşüreyim , bedavadan faizle yaşasın millet..
doları bi serbest bırakacaksın dengelesin , dengeye gelmesi lazım bu hareket olumlu..
istanbul sözleşmesi iptali olumlu, sabah kalkıp iki haber görüp ikisi de olumlu olunca insan şaşırıyor..:)
ahahahaha
şimdi yapılacak sıralı listeyi veriyorum ;
zina suç kapsamına alınmalı
ömür boyu nafaka kalkmalı
6284 kalkmalı
sosyal yardımlar kesilmeli
suriler ülkelerine postalanmalı
kamuda daralmaya gidilmeli
tüm kamu araçları satılmalı
ihale kanunu değişmeli
idam cezası gelmeli
terör suçu idam kapsamına alınmalı ve dahi çocuk tecavüzcüleri
hırsızlık, gasp , cinayet vs gibi suçlara çok ağır cezalar verilmeli
trafik kazalarında taksirle ölüm olayı değişmeli
tüm ülkeden vergi adaletli toplanmalı
bir kişi en fazla 8 yıl (2 dönem) başkanlık / cb / başbakanlık yapabilir yasası çıkarılmalı
65 yaş üstü siyaset yasaklanmalı
70 yaş üstü oy hakkı yasaklanmalı
bir kişi en fazla 3 dönem genel başkanlık yapabilir yasası çıkarılmalı
daha yazarım lakin bunlar yapılsın ilk önce..
https://i.hizliresim.com/Lu5mCs.png
TA mi o da ne,
x te palayı yakalamışsam, y de doğrulamışssam (bkz indregandi mesajları, hisse nete buradan giriş yaptım zaten) tek yapacağım
anlamlı rampalardan ateş etmek palaya,...takozu görüyoruz, rakamlarıda biliyoruz,
not bu grafiğin öncekilerden biri diğerinden ne aralıkta, ne rakamda hiç bir farklılığı yoktur,..her şey sabit ve simetriktir,..yoksa değişen analizlerle palayı her zaman yakalayamayız, sabite yakalandımı esaslı olur,...
o nedenle TA candır,...
yoksa gider ''t kuru'' yu takip ederdik, ama burası endex topiği, hisse topiği değil,..
nacinin gitmesi ptesi piyasalarda nasil karsilanir ark. lar?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şemsiye açılmaz formasyonu olur pazartesi.. Ford tavanı bozduğunda belli olmuştu nacinin ipi çekildiği
yahu kardeşim yalan bile olsa A4 kağıda yaz bir mesaj.deki
MB duruşundan vazgeçmeyecek.Saglik durumundan ayrıldı vs....bir nebze piyasa sakinler
herkes fikrini yazmis iki kelamda ben edeyim..
ilk faiz artirimi hayaliydi artrmasina gerek yoktu dolar olmus 8.5 sen tut artir madem artirim yapacaksin benim gibi vioptami oynuyorsun da dk bi fikir degistirme geregi duyuyorsun banka dedigin rsikleri en az 6 aydan once gorendir..gordulermi gormuslerdir ses etmemislerdir birileri 8.5 dolar satti piyasa mudahil oldu ardindan faiz artirimlari pes pese geldi ocak subat mart hazinenin borcalanma aylari ve en yiksekten borclandirildi yetmezmi gibi kamu sirketleri kira sertifikasi yok sukuk yok tahvil vs diyeyuzde 17.75 dolayinda borcalandirildi faiz operasyonu bitti sirada bi suclu lazimdi her zaman oldugu gibi..faize ellesmezler daha ne zamana kadar o devlete ve kamuya borc verenlerin odemeleri ve tekrar borclanmalar olana kadar..simdi sirada indirimler gelecek mutahitler is yapacak evi olmayan vatandas uzun sureli borclandirilacak dongu surecek gidecek..
dolar ne olur teknik olraka yikarisi olur demek zor temel olarak ihtimaller olusacak durumlara bagli
borsada zaten satan grup satti en tepeden veya biraz altindan bu haberi bilen tahmin eden duyan su anki duruma gore x30 endekslerine gore ort yuzde 15 20 karli durumda
tum bu kararlari alanlar onumuzdeki gunlerin hesabinida yapmistir pazartesi biraz sallanir toparlar diye
dusunuyorum..
piyasalari en hizli normale gecirecek olayda biden ve cumhurbaskani arasinda gececek tlf konusmasi olur bu hafta oyle bir sey bekliyorum olur olmaz
duser duser panik yapmayin bence vakifbank 4 gelmis garanti 880 emlak 2 halk 530 hepsi buna benzer nereye kadar dusmesini bekliyorsunuz bu fiyatlarin altinda..
alanda kendini cok zeki sanar satanda kendini cok zeki sanar kimin hakli olduguna piyasa karar verir.
Korkusuz olmaları normal değil mi? Bir parti neden korkar? Oy kaybetmekten...
20 senedir iktidarsın... Milletin bi kulağının arkası kalmış. Öğretmenleri mağdur ettin, işçileri sürekli ediyorsun, doktorları mağdur ettin, üniversiteye hazırlanan öğrencileri mağdur ettin, madenciler öldü kılını kıpırdatmadın, hukuğun bağımsızlığını yok ettin, bilimsel eğitimi yok edip dini eğitime çevirdin, kadın şiddetine yıllardır göz yumuyorsun, kadın ve ÇOCUK taciz edenleri açık açık koruyorsun, kendiside inanışından dolayı tarikatçı olduğu için devletin her yerine fetö yu soktu ve sonunda darbe yapılmasına vesile oldu... Saçma sapan bir kurgu ile cosmic odaya girip, bilgilerin yurt dışına sızmasına vesile oldular... Gezi parkı olaylarında uzlaşmacı olmak yerine ortamı gerdi ve ülkeyi küçük çaplı bir iç savaşa sürükledi adeta... Ayakkabı kutularında paralar yakalandı, tapelerle yakalandılar ve tapeleri delil saymaktan çıkartıp hırsızlıklarını ört pas ettiler... Çözüm süreci diye bir saçmalıkla birlikte terör örgütü ile masaya oturdular ve sınırdan teroristleri davul-zurna ile karşılattılar... Oraya buraya devlet garantili köprü&hastane yaptırıp milletin milyarlarca lirasınıda değil DOLARINI kendi adamlarına peşkeş çektiler, çekiyorlar ve daha uzun yıllar çekecekler... Brunson krizi diye saçma sapan bir kriz yarattı, ülkeyi bi kaç ayda fakirleştirdi, sonra adamı serbest bıraktı... Ülkenin ekonomisinin başına hiç bir yetisi olmayan damadını getirdi, dolar 4.5 dan 8.5 a fırladı ve görevden aldı... İktidarları boyunca dolar 1lerden 8.5 lara geldi zaten... Parlementer sistemide yok edip, üstüne bir de diktatörlük getirdi...
Yani bu adamlar 20 senede hiç mi doğru bir şey yapmadılar diye düşünüyorum. Yok, yapmadılar. Yapamazlar zaten çünkü fıtratlarına aykırı. Kendilerine göre doğru yaptıkları herşey aydın kesime göre zaten yanlış oluyor çünkü taraflar ayrı. Aynı tarafta değiliz. Sadece aynı ülkede yaşamaya çalışıyoruz...
Diyeceğim o ki, 20 senede herkese bi dokunmuş adamlar. Bunlardan zarar görmeyen muhalif zaten yoktur ama yandaş da kalmamıştır. Sonuçta ne yaparsa yapsın oy alıyor mu? Alıyor... Demek ki ne isterse yapabilir. Ne yaparsam yanıma kardır diyo rte. Denklem bu kadar basit bence...
Vermeyince mabut ne yapsın sultan mahmut 😀
perşembe agresif short açtım.cuma kapanış 1584 üzeri olunca gece seansinda kapandim.
Sp iyi kapanınca ptesi artı gap olur dedim.
al sana piyasa...
onu boşverin BARAJIN KAPAKLARI önemli.1440 lar...
mükemmel senaryon vardı.senaryodan koptum.ptesi işlem yapmam.yeni senaryo hazırlanmalı.
Vakıfbank istifa öncesi Kasım'da 4 liraydı. İstifa edince 413 açmıştı. Cuma kapanış 4,07....
Ney çökecek abi...
1,25/1.31 cent bizim dibimizdir. orayı gelir diyemem...ama düşmez falan da demeyin
Bir kere görevden alınan bir daha başka görevi zor görür. Milet hayal görüyor Agbal bakan olacakmis falan. Eger olursa devir teslim töreninde görünür bir daha zor gorursunuz.
Artı Naci Agbalin yazdığı mesajdaki kırgınlık ve kızgınlığı bir tek ben mi hissettim. Adam bildiğin kızmış ama çaresizliğin getirdiği şekilde sitem etmiş. Sonunda da gün gelir devran döner demiş.
yarin gece biden ve cumhurbaskani aarasinda tlf gorusmesi olsa beyaz saray dese muatabik kaldik berabwr calsiacagiz muttefikimiz vs her zamanki klasik laflar bizimkileride yani cumleleri allayip pullayip verseler haberlere pazartesi ne merkez bankasi baskani kalir nede baskasi bi anda her sey olumluya doner boyle bi ulkeyiz malesef amerikayi amerika yapan kanunlari anayasasidir..
bu hafta akp genel kongresi var borsayi dibe cokertmezler minareyi calan kilifi hazirlamistir..
ornek vakif halk emlak bu fiaytlarin altinda nerden alabilirsiniz kendinize bi sorun bakalim..
dusmez diye de algilamayin burasi borsa bunlarin oyunlarina seytanin akli ermez bi gercek var borsada mantik aramayin grafikler alici satici durumuna gore piyasa yapici tarafindan olusturulur..akilılar ve zekiler arasinda
Merkez başkanını görevden alanların para piyasalarında işlem yaptıklarına eminim.
Bidenle felan olacak iş değil. Kendileri somut akla mantığa uygun kararlar açıklayıp icraat yapması lazım.
Bakınız Fed boj ecb
Kendileri bilir dayı...
Kendileri bilir dayiiiiiii
zaten her seyi onlar biliyo dayu biz bilinmezlikler olasiliklar arasinda gidip gidip geliyoruz bilseydik zaten zarar nedir onuda bilmezdik hesap hep yesil olurdu..
Merkez bankası baskanı da trade edilen biseye dönüştü. Faiz yükselince sat faiz dusunce al
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
temel veya teknik analiz para etmiyor.
abidik gubidik yöneticiler tarafından,
abidik gubidik yönetilirsen,
abidik gubidik bir hayatın olur.. kaçamazsın.
kaderden kaçılmaz.. :he:
Borsa zaten akıllı adam yeri değil ama,
bu kadar abidik gubidiklik
beni bile rahatsız ediyor..
borsanıza s.k.y.m.. :oleyo:
görevden alınan adamın, şükranlarımı arz ederim lafını duyunca,
yani....
yalaka olduğun belli de,
niye faizleri arttırdın be adam?
on yıllardır, devlette devlet adamı gibi adam özledik...
MB başkanı şükrü saraçoğlu vardı, rest çekti, çillere ,(kesin küfürde etmiştir) gitti..
yok arz ederim.olmadı hayırlısı cenabı haktan falan süslü, gereksiz saçmalıklar...
bu adamlardan nüfus müd. memur olmaz..
Bence bir şey yazmayıp, ceketi alıp gitse daha şık olurmuş. Icinden etmediğin küfür kalmayacak ama sosyal medyada yalamaya devam edeceksin. Iddia ediyorum dünden beri eşine, dostuna CB ile ilgili en fazla atıp tutan Ağbal''ın kendisidir. Ama nasıl bir korku imparatorluğu kurdularsa, analarını bellese teşekkür edecek dalkavuk dolu ortalık. Iste bizim liyakatimiz bu. Kovulduğunda bile şahsına teşekkür edebilirsen ilerde senin için başka bir koltuk ihtimali kaybolmuyor en azından.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burada dikkat edilecek tek şey devlete ne kadar giydirirsek o kadar katmerlenip bize geri döneceğidir,..bunu bir yere yazalım,
kısa sürede 4.değişen bir MB değişse ne olur değişmese ne olur artık, itibar zaten on para, devleti bir şekilde kurtaralım, kişileri değil,..
aslolan TC devletidir, kişler değil, Rte, akbalı buna dahil
yalakalık jargonu devlet adamlığına yakışmaz..
çıkar basının önüne, açıklar..beceremedim , bu iş beni aştı..hepinizden özür dilerim..der..
ya da
Saygısızca ,haketmediğim ve onurumla oynanan bu görevden almayı kabul etmem mümkün değil.vs.
der ve kamuoyuna KARAKTERLİ ve SAYGIN adam imajı çizer..
Adamda yoksa, ne yapabilir??
Asıl sorun,DEVLETte devlet adamı yok,siyasetçi ve onun avaneleri..
ADAM gibi adam, Karakterli,saygın,omurgalı biri Tayyip Erdoğan'la çalışıp kendini harcar mı??
Hiç sanmam.....
Naci AĞBAL
@naci_agbal
· 11'ler
Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin.
Naci beyin attığı mesaj
Bazı kişiler şunu kaçırıyor bu adamlar biat kültürü ile yetişmiş siyasetçi biz bilmiyoruz ama o bu göreve niçin , ne kadar süreliğine geldiğine kadar gelmeden önce biliyordu.Adam altında çalışıcak kişileri bile değiştirmemiş.Buradaki amaç Damat dan kalan izleri silmek ve sistemde istemeseler de değişiklik yapmak olmuş.Naci bey ve Lütfü bey vizyon olarak geldi görevlerini yerine getirdiler faizler yükseltildi bir program yapılıp o yönde kısa vadede olsa hareket edildi.Eğer enflasyon nisan mayısta tepe yaparsa faiz indirimleri olacaktır , bunun için Naci beye ihtiyaç yok indirirken RTE ismi geçer , çıkarırken Naci beyin:) sonuç olarak içersinin de dışarsının da gönlü hoş ediliyor baktığımızda olan geçende söyledim Halka oluyor.
Siyasette herkes verildiği rolü oynar .
Yapıkredi'de bile şu an dolar alış 7.32, satış 7.87. Ki kapanışımız 7.20'idi.
Cumartesi bu saatte böyleyse haber akışı degişmedigi taktirde bu hafta zor biter tl için.
Bir de ışık ökte şu yazı için songür ulus'tan özür dilemeli. La senin yönettiğin portföyün ben :)) ahahaha rezil adam yaaa :))
Sevgili kardeş.. dün HDP kapatma davasıyla 7.50-7.65 arasından dolara yapışmış olabilirsin.. bugün TCMB önden yüklemeli kararla şok olmuş; ‘7.21 desteğine yolu var; yandım Allah’ deyip stop’lamamış da olabilirsin.. ama bu zarar TCMB başkanı Sn.Ağbal görevden alınacak diye sosyal medya üzerinden panik ve yüzlerce soru işareti yaratan söylemine yol açıyorsa! Haaa.. işte orada duracaksın.. sonuna kadar üzerine gitmeli tüm yetkililer bu olayın.. ama ne oldu.. yarattığın panik sadece hisse/VIOP etkiledi çünkü artık ne acıdır ki hissede sadece lokaller iş yapıyor.. USDTRY o kadar kolay değilmiş kardeş di mi... burası Afrika kabile ülkesi de değil.. gerekenler senden hesap soracaktır.. bana ve sermaye piyasalarına ömrünü vermiş dostlarıma düşen görev de bu tip olayları kamuya yazmak, açığa çıkartmaktır.. #USDTRY #BIST