Kuytuda kistirdiklarini soyuyorlar ustadim. Boyle borsanin...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kuytuda kistirdiklarini soyuyorlar ustadim. Boyle borsanin...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Glenlivetimi acacaktim...puromu yakacaktim... aaah aaaah
[emoji106]Kekece iyi ders oldu.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üstad yabancı borsadan çıkıp döviz kuru korumalı mevduata neden girmesin?
üstelik tl'nin değer kazanacağı da bir gerçek.
bu iş tc. vatandaşları için mi geçerli olacak?
o zaman gurbetçiler gelir :hah:
viop gece seansı yine taban
yarın kan gölüne devam
Faiz cazip olursa borsa düşer, sonrada sürünür.
Nokta......
Erken değil çok erken seçim gelebilir.
sadece faiz değil, faiz + döviz garantisi, yani mevduata döviz garantisi veriliyor.
AMA bu dolar 9 tl iken yapılsaydı çok iyi bir atılımdı bence. ama dolar şu an 13 civarı ,bence faiz dahada düşürülecek , bankaların bu adımda hiçbir riski yok, bankalarda faiz düşüreceklerdir. Çünkü Dövize göre fark oluşursa farkı hazine karşılayacak.Parası olanın dövize karşı kaybetmesi söz konusu değil bu durumda,para birikimi olmayan vatandaşlar ,parası olanları finanse edeceklerdir.
8 tl lik dolar 18 tl oluncaya kadar tepki göstermeyen , bizi etkileyen birşey yok diyebilen kitle,bugün dolar 13tl olduğunda ,RTE doların başını ezdi diye sevinip halay çekebiliyor.
Doların kendisini almak varken ne olduğu belli olmayan sisteme üstelik vade sonu riski alarak ( parayı verecek mi vermeyecek mi) neden girsinler. Sistemde ana para kaybetme riski de var. Kur getirisi faizi geçerse fark tamamlanıyor yani dolar almakla eşdeğer ama vade bitmeden çıkamıyorsun, çıkarsan paran kesiliyor. Tüm bunlara rağmen doların kendisini almak yerine buna parasını yatıracak ...... varsa buyursun.
Üstadlar tekrar aranızdayım dolardaki düşüşü iyi yakaladığımı düşünüyorum. Paramın üçte ikisi ile
TLE,AES,TTA,TGE,IJB ve IJP fonları aldım
Türkiye gibi dolar bazlı ucuz ve hızlı büyüme potansiyeli olan ülkede borsa yatırımı her zaman caziptir. Elindeki hisse yürümüyor olabilir ama bu borsanın cazip olmadığı anlamına gelmez.
Dolardaki düşüşün suni olduğunu düşünüyorum. Bakınız bir şekilde müdahale var gecelik TL faizi, kamu bankaları dolar satışları, BAE-Katar muhabbetler (özellikle BAE); doları tutmaya yönelik hamleler. Şu an seçim ekonomisi uygulanıyor. Ortalığa para saçıldı. Peki bu para nereye gider? 1- döviz 2- borsa. Hem dolar hem borsa aynı anda düşemez. Düşmemesi gerekir.
ZPBDL (ZPP) borsa yatırım fonu iyi kazandırmış bu süreçte. Üstelik bu fon anında alınıp satılabiliyor.
Dövizle iş yapan dışardan mal alan dış yükümlülükleri olan kurumsallar yeni çıkan yatırım enstürmanına yatırım yapmazlar.
-Yatırım tercihleri geleneksel risk kriterleri muhafazakardır.
-Borsaya ayırdıkları miktar dışında mevduat ve ticari hesaplarında likit fonlarda saklarlar.
-Sen bir şirketsin elinde 15 milyon euro var.Sana diyorlar ki mevduata dönüştür %14 faiz al.Eğer döviz yükselirse arada ki fark 100 bin tl ise ben sana ödeyeyim.
-Adamla dalga geçerler.Bir ay önce kobiden 15 milyon euro kredi çeken şirket faiziyle beraber 27 milyon euro ödemesi yapması gerekiyodu Ta ki pazartesi gecesine kadar.Bugün 22 milyon euro ödemesi gerekiyor.Hangi şirket bir ayda 7 milyon euro kazanıyor?
Bunun kazanan şirket neden kredi çeksin?
Doğru tekdir.Sen yanlış yaptığını bile bile hareket ediyorsun.Israr ediyorsun.İç çamaşırınla ortada kalmışsın ama yanlışa ulaşmak için doğrudan canını acıtıyor etrafından dolaşarak gitmeye çalışıyorsun.Bu sefer iç çamaşırlarından gidecek.
Hatayı bir kere yaparsan kimse sana bir şey demez.İkincikez yaparsan sana kimse bir şey demez.
Hatayı onuncu kez yapıyorsan bu bilerek yapıyor derler.Finansal piyasalarda bilerek yapılan tek şey spekülasyon ve manipülasyondur.
Dolar,borsa ve gece açıklamaları üçgeninde kripto piyasasından daha volatil piyasaya alışacağız.
bugün endeksteki düşüsün sebebi bana göre
dolar da long olanlar bu düşüşte viop'ta teminat tamamlamak durumundaydı..ee bu teminatı yani TL 'yi bir yerden bulması lazımdı..
londra'da TL bulamasınlar diye faizleri uçurdular... tek cözüm yolu hisse senedi kalıyordu..hisse satıp teminatlarını tamamlayan tamamladı tamamlayamayan büyük zarar yazdı..
ha birde yabancı dolar bazlı endekste hala karda o yüzdende kar alıp çıkış yapmış olabilir buda başka bir ihtimal fakat yabancı kalmadığı için düşük bi ihtimal olarak görüyorum...
yalnız dün ki açıklamalardan sonra bi anda koordineli olarak piyasa kapalı iken satışı haber alıp kim üstlendi?
bu işi kim organize etti ?
kafamda deli sorular...
bu dövize endeksli sistemin ömrünün uzun olmayacagını düsünüyorum..
gizli bir el yeşil soğanı 13 seviyesinde tutmaya yeminli...
benim dolarla işim gücüm olmaz ama ülkemiz için hayırlısı olsun...
Vade sonu riski dedik, parayı belli vadede kitleme ve sonunda kur farkı kadar TL alma veya kur düşmüşse anapara kaybı, erken çıkma durumunda vadesiz mevduat olarak parayı çekme. Diğer taraftan elinde dolar tutan hiç bu zahmete katlanmayacak. Haaa dolar sabit kalacaksa al yüzde 14 faizini ne âlâ. Peki faiz yüzde 14 diyelim, dolarda çok yüksek bir seviyeden konsolide oldu. Sallıyorum dolar 25 TL de konsolide. Sen enflasyon 50 iken 14 faiz alacaksın (doların yatay olduğunu varsayıyorum) yine zarardasın. Bir de söylemeyi unuttum işin en can alıcı kısmı bu kur farkını hazine garanti ediyor, yani para basarak ödenecek bir nevi. Bu da enflasyon demektir. Anlayan anladı. Yol, yol değil. Aklı olan bu işe girmez.
Rekabetçi kur söylemleri bu ülkede boş laftır. Tüm amaç doları tutmaya yönelik ama bu da içi boş şeylerle olmuyor. Ki faiz artırımı bile palyatif bir önlemdir.
Çin modeli ne oldu loooo
Hani yuksek kur politikasi izlenecekti
Lo loo looo
Yapılan işin yurtiçi bireyseli korkutup dolar sattırmak için olduğunu düşünüyorum. Doları hareket ettiren yabancılar ama içerden de bireysel mudilerin dolardan çıkmasını istiyorlar. İş normale dönecektir. Daha önce denediler, yabancıya TL vermemek sürdürülebilir değil. Yarın borsa ekside başlarsa pozitife dönebilir sonradan (beklenti sadece).