iyiymiş :kahkah:
Printable View
Ne uçak gemisi ya...
Tank ne oldu
Araba ne oldu..
Tank tank diye otkar ile tmsn yi sürdüler de sürdüler..
Buna da yapacak bi firma bulurlar..Oda 20 kat gider sonra..
aaaa motor yokmuş..
Dolar hassas noktalarda 20 haziran da deneyi geri çekildi yerler..
Geçerse 3.58 62 lere kadar savrulabilir..Global ve yerek gelişmeler de önemli tabi..
Sabahtan beri 500 puanlık bir banda sıkışan BİST, amiyane, "çabalama kaptan ben gidemem" modunda...
Seansın kalanında ne olacak merakla bekliyorum.
Uçak gemisi mi demiştiniz?
brokerüstad epeydir ister durur.
Hatta hastane gemisi ister. :)
Bakın bir tane uçak gemisi düşünmüşler...
Hayırlara vesile olur inşallah...
https://scontent.fsaw1-8.fna.fbcdn.n...2a&oe=5A0A4A2E
Bist 125650 yi aşağı kırmadığı sürece 126750 ye yapıştırır jöleli bunu.
3,5647 göster şurayı kır geç parçala acıma shortçulara insafsız ol global pala daha eurtry yi 4,80 e çekicez seninle global palam benim.
ver mehteri verrrrrrrr
Bu arada sarıkız bugün 1.225 dolar ons...
Bizim yeğen nerede? :)
Kibris bizim ucak gemimizdir.
Batirilamaz .
Elinde tutan
Libya dan israil e kadar her yere eli uzanir.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://666kb.com/i/dkm9m813jt4pfxtjz.jpg
Sarıkızda şunu atayımda benden çıksın 2 ay önce çizdik bunuda hayırlısı artık.
Şuanki ekstra yükseliş nedeni tamamen eurtry kaynaklı. Eurtry de 4,80 hedef var 61,8 yani 4,0348 üzerinde sonunda bir bar açabildi bunu üzerinde hedef 4,1152 teyit noktası ki euro düşerken buraya gitmesi için ne lazım acep :D
Şu trollü engelledik yazılarını görmeyince daha verimli oluyoruz üstat lüften şunun yazılarını alıntılamayın durup dururken sinirlerimi zıplatıyor zırcahil. üstüne yalan söylemeyede başladı neymiş 3 yıldır bilanço dönemlerinde usdtry zirve yapmış utanmada yokki yalan dolan hakgetire.
Daha önce de yazmıştım, FED bilanço küçültmesi başlayacak. Beklenti sonbahar. Bu durumda borsada ve dolarda volatilite yüksek olacaktır. Ralliler yaşanabilir.
Sebep ise yurtdışı fonların likidite bolluğunda(kulaklarından dolar fışkırıyormuş) son kozlarını oynayarak karlı çıkmaya çalışmaları olacaktır. Dolar ve borsa yukarı yada aşağı sert hareketler yapabilir.
Bilanço küçültme 56ay sürecek. Toplamda 2.5 trilyon dolar para piyasadan çekilip tabiri caiz ise fırında yakılacak. Tekrar geri sürülmeyecek. Sadece olası kriz durumlarında bu girişimi bırakıp tekrar parasal genişleme yapabiliriz demiş idi FED.
Başlangıç ilk 3 ayda, ayda 10'ar milyar dolar olarak açıklanmış idi. 3 er aylık dönemler halinde 10-20-30-40'ar milyar dolar para çekilecek. 12 ay sonunda ayda 50 milyar dolara çıkılacak. Ve kalan 44 ay 50 şer milyar dolar çekilecek.
Dolarda DÜNYA ÇAPINDA bir değerlenme sözkonusu olacak. Tahminimce bu değerlenme aylık 50milyar dolar çekilme pozisyonunda yani 12. aydan itibaren tam anlamı ile kendini gösterebilir.
Şu durumda bu kısa süre içinde FONLAR GELİŞEN PİYASALARDA SON KOZLARINI OYNAYACAKLAR.
Yapısal reform yapan ülkeler dolardaki değerlenmeden olumsuz etkilenmeyebilirler, yani değer artışı yaşanmayabilir, Türkiye dahil. Türkiye için vakit az bakalım reform konusunda neler yapılacak.
Türkiye ve yapısal reform ? bildiğimiz tezat kelimeler bunlar.
3,55 den cemi cihan shortlayıp duruyor usdtry yi formayon tepesinden dönecek diye bizede yakıt lazımdı zaten mazut diyeyim bize mazut lazım 3,68 e gitmek için mazut gerekiyor :D
2 puan düşmesi önemli değil..
Antin kuntin işlerle enflasyon u düşürmeye başladılar..
Enflasyon bi ay daha düşük gelsn (ki gelecek) başlayacaklar faiz insin söylemine..
MB 12.25 de bir değişiklik yapmadı..Miktar farklılaşınca ortalamadan ötürü faiz 2 pip iner çıkar mühim değil..
Tabi birde esas bomba menkul kıymet sekurizasyonu...:oleyo:
11.98 ile 11.96 arası hiç fark yok, tcmb maksimum sıkıyor aynı kuvvette, sadece likidite açığı o gün düştüğü için faizde o oranda düşüyor. Bu GLP 'ninde sakat tarafı bu işte teorik olarak likiditede tcmb'nin kontrolü dışı ani bir düşüş olursa (bu epey zor ama olursa) GLP faizi de tcmb'nin maksimum sıkmasına rağmen düşebiliyor. Allahtan likidite açığı epey yüksek.
Reis sende geliyorsun ufaktan yamacıma yamacıma hadi hadi seninde var kıyıda köşede usdtry longlar :D
içkiye , sigaraya zam yok ohhh enflasyon %0,80 aşağı elektriğe zam yok ona buna zam yok %0,20 de öyle aşağı , yaz gelir fiyatlar düşer traktör tekeriyle tenis topu ucuzlar %1 de öyle de al sana %8,70 mis gibi enflasyon sonra %12,25 glp faizi kalırmı bu memlekette yerinde yeller eser.
Dxy zaten diplemiş o arada global yukarı br dolar hareketi kardeşim sadece bizdemi arttı bütün dünyada dolar artıyor hoppp usdtry temel olarak yukarı. Ben kaç kere dedim yönetim düşük kur istemiyor hemde hiçbir şekilde istemiyor yoksa euusd %2 yukarı yaparken ne alaka biz 3,4910 dan 3,52 hareketini yapalım :D
Şuan nereye baksam deli gibi usdtry 3,55 lerden shortlanmış durumda milleti öyle bir alıştırdılar ki öyle böyle değil garanti düşer gözüyle bakıyorlar :D
3,5647 görüldü kaldı 3,5852 ye devam bakim devammmmmmmm acımak yok 3,55 shortçulara
Yaw bende dolarcıyım ama heyecanlı dolarcılardan değilim..
:oleyo:
Bugün eski günlerinden bi bukle çalıyor..
Nedir o..
5 dk lık grafikler 2 uzun yeşil bar..
Ardından hiç gevşemeden yatayda sindirme üzerine 2 uzun dikey yeşil daha..
Bu ne modu..
Ver baba alıcıyım modu..:oleyo:
Bakalım devamı gelecek mi..
3,5647 yukarı bir geçilsin asıl hareket ondan sonra bende başlayacak.
İlk temasta geri geldi ama kırarsa güzel bir ivmeli yükseliş gelir peşi sıra öyle 3 dalgalarında günde %1 yükseliş gelmez bana devam bakalım devammmm.
Japon günlük kırdı geçirdi, gold desen aynı, euro desen zaten 1,1445 de tepeledi , dxy desen haftalık formasyon dibinden döndü daha bakanlardan bu enflasyonla faiz inmeli açıklamaları gelmedi hala merkezin işine burunlarını sokmadılar daha.
Ben bu kadar doları almışken 3,60'ın üzerine kadar sürerdim en azından.
3,6110 olsun bizim olsun.
3,55 deki satıcılar inatçı satıcılar %99 geri döner diye satıyorlar, adamlar acayip alıştırıldı bu dönüşlere 3 aydır nerden sattılarsa para yaptılar. Bunların çok sağlam kesilmesi lazım hatta 3,86 ya kadar satmaları lazım ki ancak rahatlasınlar.
3,5647 burası deli gibi önemli bir nokta taaa sabah burayı vermiştim işte bu noktanın üstü bu alış gerçek alışsa algoların devreye gireceği ve fiyatı ralli moduna sokacağı nokta.
Dokunduğu gibi aşağı baskıyı yedik ama güç topluyoruz 3,5647 yi yukarı kırarsak hareket ivmelenir yurt dışı algolarda devreye girer işte çünkü bu algolar 100 expofibolarda devreye giriyorlar 100 noktasıda 3,5647.
ston sakin ol..:) 3.86 falan..:)
12 faiz var..
Öyle paldır küldür gidiyorsa zaten..
Eşşehü enlaaa...deriz..
dur hele 60 bile olamadık..
akşam forex ci elemanlar ne yapacaklar bakalım.
Bugünkü hareket tcmb'nin hafif gevşeme denemesi yaptığı bir güne denk gelseydi işte mazot değil benzin pompalanacaktı, tcmb fonlamasında TL depo miktarı çok önemli, şu an 10.4 milyar TL de ve faizi 9.25. TL depo ile 10.4 milyar TL nin üzerinde para vermeye başladığı an eğer bugünkü gibi bir ortam varsa dolar tımara başlar.
bugünkü tcmb fonlaması 3.7.2017
TL depo miktar 10.423 milyar TL faizi %9.25
GLP miktar 98.915 milyar TL faizi %12.25
toplam fonlama 109.261 milyar TL
ortalama fonlama faizi: % 11.96000
3,86 yarın olacak mı dedim reis. Onun yolu uzun şimdilik ama buradan alamayan adam yukarı gittikçe satar aynı endeks gibi işte. 4,80 olsada satar parası bitene kadar satar durmaz bu standarttır.
Şuan forexcilerin alayı satışta alışta olmak için mangal gibi yürek lazım fx de.
Tansiyonu katar mi yükseltti.savaşa hazırız demiş.
BİRŞEY BİLİYORUM : O DA TANSİYONU ATEİSTLER YÜKSELTMEDİ.
BİLMİYORUM; AMA %100 EMİNİM. O DA BİR MÜSLÜMAN ÜLKEDİR.
https://i.hizliresim.com/1gVLaB.png