Icbc kaç paraya aldınız? Eskiden para fark etmeksizin arada yanılmıyorsam 0.30 fark olurdu hoşgeldin ile. Şimdi sitesinde hoşgeldin 20.50, standart 19.70 0.80 puan fark var. Hoş olmadı.
Printable View
Liradaki düşüşten ÖSO da şikayetçi: TL ile maaş almayalım..
http://www.patronlardunyasi.com/habe...ayalim-/209539
Güler misin ağlar mısın?
''800 TL o zaman 100 bin Suriye poundu ediyordu. Şimdi sadece 40 bin pound'' muş.
28.8.2018 tcmb fonlama verileri.
Bugün tekrar yeni bir cumhuriyet tarihi rekoruna ulaşan likidite açığı oluştu.
165.7 milyar TL , tcmb bankaların bu devasa açığını %19.25 faiz ile borç vererek kapattı !!!!!!
Başlıkta yıllardır olmayan bir şey oluyor ve sürekli bono faizleri paylaşılıyor. Daha önceki zamanlarda varsa da ben rastlamamışımdır. Güven ortamının kaybolduğu bir durumda bu bonolar :yes:ne olur? Alan arkadaşları cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum.
Sözcü: Türkiye'nin Suriye'de maaşa bağladığı savaşçılar TL'deki düşüşten rahatsız.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/...atsiz-2596776/
Kur anlık 6,2682.
Oldukça yüksek. Bu kur ekonomik tahribata devam eder.
TCMB 13 Eylül'de ya var ya yok.
ABD ile ilişkiler kötü olabilir.
Bu kur 2 ay sürdürülebilir değil. Yine diyorum.
Altın dolar bozup insanların inşaata para gömeceğini de sanmıyorum.
AB'den Türkiye'ye mali yardım için tek şart
http://www.patronlardunyasi.com/habe...ek-sart/209535
Bakalım reis tükürdüğünü .............. mı?
Bugün birkaç çarıkları sağlam kişiler ile denk geldim .
Borsayla ilgisi yok uzaktan yakından dolardaki kayıp ya hissesinden banka vs
Yada lüks Mercedes BMW gibi arabayla çıkar diyorlar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
The standalone baseline credit assessments (BCA) of 14 banks were downgraded by one notch, while the BCAs of four banks (Denizbank A.S., Odea Bank A.S., Turkiye Is Bankasi A.S., Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.S.), were downgraded by two notches; the Corporate Family ratings (CFR) of the two finance companies were downgraded by one notch.
Moody's raporundan. 4 bankayı ayrıca 2 not birden indirmişler. yanlız böyle giderse 2 değerlendirme sonra indirecek not kalmayacak :)
Taksitler bir günde azaltıldı . Tüm sektörlerde bayram öncesi beyaz eşya mobilya hariç
Gsm operatörleri 48 ay Vadeyi 6 ay indirecek telefonlarda .
Parası olan alsın diyorlar ciddi daralma olacak gibi ekonomide
Betoncular zorda dibimizdeki meshur insaat firması 30 muhendisini çıkarmış.
harç bitti yapi paydos :whistling:
"İnşaat sektöründe yolun sonu" yazısı
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...-sonu-2594892/
Ama girecek.. Hem de 2 sene sonra.. Orda da rakamlar hep şişirme.. Medya komple her şey çok güzel olacak şarkısını hep bir ağızdan söylüyor.. Fed Amerika resesyona girmeden önce piyasayı kontrol edebilmek için elindeki faiz silahını kullanabilmek için ya da başka bir deyişle faiz silahını kullanılabilir kılmak için faizleri bu şişirme rakamlarla bir an önce artırma derdinde.. Resesyon başladığında faizleri yükseltememiş olursa negatif faize geçmek zorunda kalır ve daha ağır sonuçlar doğurur amerikan parası için.. Hedef bir an önce %4 FED için.. Piyasa elverdiği ölçüde.. Ama söylüyorum.. Eylül de faiz artışı gelmeyebilir.. Büyüme rakamları muhtemelen beklenilenin altında gelecek ve FED bekleyip görmek zorunda kalacak.. Yaşayıp göreceğiz..
Yatırım tavsiyesi değildir...
2001 yılı anılarından ziraat bankası müdürünün odasındayız bir yaşlı teyze bağırarak girdi 2 gündür 1 milyar tl bulamadınız (1000)Tl müdür bey de napalım Annem yok olsa koskoca devletin bankası senin 1 milyarına tenezzül edicek değilya dedi Şeker bank ta bir miktar mevduatı aynı yukarıdaki arkadaşınki gibi bozmadı mudiler ısrar edince şubeyi kapattılar vade günü gelin alın ben o dönem ısrarlarım sonucu bir miktar extra faiz koparabilmiştim inşallah o buhran günleri geri gelmez Saygılar bol kazançlar.
Bu kadar vatan haini olan başka bir ülke varmıdır?
Zaten bunun gibiler varken düşmana ne gerek var..!!
power yaz veya yazma arkadaşım.
bunlara yaranamazsın.
zamanında uyarırsın teröristsinn..
çapulcusun...
sanki admlara hizmet için gelmişsin dünyaya...
bunlar üstün ırk...
padişahın sol taxxxxxxdan düşmüşler..
sorumluluk alma yok...
yok..
yok..
sonra vatan haini ilan edilirsin...
işin özü hı...z...
ya...cı...
gas...ı ...
bunlar...
beter olun...
bunlar daha iyi günler...
adam demedi mi kardeşim...
milletin a...a koyacağız diye...
sonra gidip adamı tercih etmedin mi..
sonra aynı gemideyiz.. falan filan...
ne oldu...
sevmediniz mi...
:whistling:
https://www.youtube.com/watch?v=LBuyDk6X1wI ..rastgele karsılastıgım su video o cocuklugumuzu nasıl anlatmıs ..35 yas altı jenarasyonun hatırlayıp bilmeyecegi o gunler ...cocuklugumuz kadıkoy maltepe hattında gecti ..sokak ve mahalle macları iyi buyuduk ..misket oynadık seksek oynadık masum cocuk oyunları...o zamanlarda sahil yolu yoktu simdiki bostancı iskelesinin orolarda halk plajı vardı orolardan az mı denize girerdik ..salcalı domatesli ekmeklerle buyuduk acıkınca ..en buyuk eglencemiz tv ye baglanan ve el atarileri idi ..o gunlerin sarkıları ezbere bilinirdi heleki yıl 95 cok iyi hatırlıyorum CARTEL isimli rap grubu oyle bir cıkmıstiki 7 den 70 de herkes ezbere biliyordu sarkılarını..birde simdiki abuk sabuk sacma sarkılar ..heleki bostancı ve kadıkoyde fun city isimli atari salonları vardı ki cocuklugumuz gencligimiz o salonlarda gecti...tek kanallı o gunlerde sevdigimiz film ve cizgi filmeler cıksın diye gunlerce beklerdik..o zamanın flortleri bile bir baskaydı erkekler kızlar utanırdı kucuk bir kagıt parcasına not ilistirilir okul cıkısı kızın eline kendin ve arkadas yoluyla o kagıdı verirdik...insanların parası pulu yoktu bugunku kadar ama mutlu idiler ..birde simdiki genclige ve gunlerde bakıyorumda ulkenin gelecegini hic iyi gormuyorum ...ulke de genclik azmıs internet ve telefon kolesi olmus parklarda yatıp kalkan uyusturucu bonzai gırla utanma arlanma yok buyuge saygı yok imkanları carcur eden bosa harcayan bir genclik. ...bizim gibi nesiller birdaha gelmez ..yazık diyorum hem simdiki genclige hem ulkeye emanet alacak yeni jenerasyonlara ...
3 gunde yine dolar yukarı %6 develuasyon daha eklendi ..sirketler bazı kurumlar icerde yerli spekulotor alımları varken karsısında bir arz yokken en ufak alımda hemen yukseliyor...bu arada mb rezervleri haftalık acıklıyordu baktım sayfasına 1 aydır acıklamamıs ..artık aylık acıklamaya falan mı gecildi ki aceba .
Banka döviz kurları arasındaki makas fazla. Hali ile yerli yatırımcı bankalardan döviz aldığında ahmaklık olacaktır. Bence dışarıdan bir alım satımı söz konusu
Faiz artışı yapmaya direnerek ülke batacak dolar 6.37 oldu Ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
pazartesi sabah 6.05-6.10 dan dolar alan vatandas su an 6.25-30 arası satabiliyor 20 kurus kar etmis daha nolsun ..herseyi dıs guc diyerek gecistirmekle olmuyor bu isler....diger gelismekte olan ulkeler ki 3 gunde deger kaybeden en yuksek %6 yla tl ...%1 erle real ve ruble ...sen %5 fazla dusmussun ustelik dolar endekside duserken ...piyasaya dolar arzı yoksa satıcı yoksa naparsan yap dolar boyle yukseliyor iste ..ha devlet eliyle develuasyon olmus ha sirketler kurumlar eliyle ne fark eder sonucta tl cok deger kaybediyor mu ediyor..artık alıstırıldı piyasa ve halka dolar %10 altı artıs yapınca stabilize olmus sayılıyor haber degeri tasımıyor .
herkes hayata farklı bakar, ülkeye de farklı bakar. bunun nedeni insanların yaşam içerisinde farklı olaylarla karşılaşmasıdır.. mesela devlet sadece sizin veya sizin gibi 10bin kişinin tapulu evine, bankadaki tüm birikimine el koysun ve ödemesin..!
power dan çok daha kötü şeyler düşünmeye başlarsınız. bu hemen olmaz ama aylar, hatta birkaç yıl geçince kesinlikle bu noktaya gelirsiniz..
insanlar esasen çok farklı değildirler , bana göre hiç farklı değildirler, bu anlamda çok kötü suçlar işleyen insanlarla , çok iyi kimseye zararı dokunmayan insan arasında hiç bir fark yoktur (temelde) hatta suç işleyen insan temelde çok daha iyi bir insan olabilir..
peki bu farklı koşulları , olayları kim yaratıyor? tabi ki İNSAN AKLI insan aklı tanrı aklından kopuş sürecinde ne yapacağını bilmiyor, deli danalar gibi ortalıkta d olaşıyor, kafasına göre kurallar koyuyor ve çoğu zaman kendi koyduğu kurallar ile çelişiyor.
power ne yaşadıysa bilmiyorum böyle davranmasının temelini bu oluşturuyordur.
saygılar,