öngörüleri yüzünden
kasım ayında aldiklari pozisyonlar tatmin edici
Printable View
Anlık CDS 394.8
Daha önce Gbc'yi kişisel olarak altın fonları başlığı altında değerlendirdiğimi söylemiştim. Hala aynı yerdeyim, aktif yönetilse de altınla olan belirgin korelasyonu devam ediyor.
Bu nedenle şu aşamada yabancı fon sepetimi Gbc haricindeki fonlardan oluşturuyorum, elimdeki Gbc fonunu da yukarıda belirttiğim gibi altın fon sepetim içerisinde değerlendiyorum.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TKF olmazsa TCD aliriz.Problem yok :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eib +0.1977
Borsa sabah coşku aksama doğru satış 3 -4 gündür böyle
Maç %+0.86
MPS'nin pay adedi bir ayda %41 küçülmüş. Yatırımcının affı yok -_-
Ayi piyasasi gelsin kimse kalmaz TKF'de :)
Ak portfoy teknoloji hisse fonu çikacakmiş.
Kodu ICZ.
Tca % -0.10
Zpf % + 0.41
Zpe % +0.53
Kesinlikle.
Fon şirketleri için cok buyuk bir firsat ve pazar var bu konuda.Bizim gördugumuzu gormuyor olamazlar bence.
Saygilar.
çok iyi zamanda Tte ve Mps den çıkmışım. Nnf biraz sallantıda olsa da toparlayacağını düşünüyorum. Endeks ve katılım fonlarında fonların kendini sınırlamasının uzun vadede kazandırmayacağını düşünüyorum. Aktif yönetilen Nnf Mac ve Tkf ile devam ,sonrasında belki Oph ekleyebilirim.
Geçmiş başarı geleceği kesin göstermese de Tkf ve Mac geçmiş başarılarını gelecekte de tekrarlayabilir. Tkf ye olan ilgi bu nedenle bence. Tkf yi mi arttırsam yeni bir fon olarak Oph mı toplasam bilemedim.
Hellstheothers hocama ve fona katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkürler. Ben yatırımımı tefastaki getiri kriterlerine göre 5 fona bölmüştüm. Burda yazılanlar sayesinde tte ve mps den zamanında kurtuldum. Tüm fondaşlara hayırlı bol kazançlar dilerim. Artık borsaya hiç bakmıyorum bu sayfalar yetiyor o borsa açlığını gidermeye. :))
ıpv 0,28
tdg 0,24
tta - 0,22
tte -0,21
ıpj -0,07
nnf -0.54% yanlış hesaplamadıysam. pıff . çok kötü gelmiş.
NNF nin endeks hisseleri taşımadığını anlamıştık zaten, yeni trendin x30 önderliğinde ana büyük hisselere kaydığını piyasayı okuyanlar görebiliyor. Bugün x30 ve xbank harici zayıf ve dahi xtum eksi idi. Şahsen yeni trende uyumda ayak diretmelerini yanlış bulmuştum, havacılık, banka ve petrokimya-rafineri yok bizde ve almayacağız dedikleri gün de fonda ki payımı satmak için emrimi hiç düşünmeden verip endeks fonlarına geçmiştim. Ne kadar doğru karar aldığımı görüyorum, bir fonun esnek olmaması, trendleri okuyamaması ya da okuyorsa dahi buna uygun davranmaması bana çok ters geliyor, hatta çok amatörce geliyor.
Evet hocam haklısın. Hele ki getirimizi bankacılıktan arındırdık, havayolundan arındırdık vs dediklerinde son derece tuhafsamıştım ben açıkçası. Yani istediği hisseyi almasın ama endeksin getirisinden bırakın bir miktar fazla getirmeyi az getirirse benim için bir hsyf çöpe dönüşüyor. Ancak çok iyi başladıkları için bende hala bir miktar kredileri mevcut. Umarım tekrar olumlu günlerine dönerler demekten başka bir şey bulamıyorum şahsen.
Rbh % +0.30
Çok aktif yönetildiğini düşünmüyorum Rbh'nin, zaten sn hayrani, fon çalışanı ile görüşmesini bizlere aktarmıştı. Katılım endeksi içindeki, uzun vadede değerleneceğini düşündükleri, likiditesi yüksek, en sağlam kağıtlar arasından uygun fiyatlı olanları topluyorlar diye düşünüyorum.
Nispeten katılım endeksi içinden hisse seçimleri, uzun vade için mantıklı duruyor.
Xtumy endeksi son aylarda tökezlemeye başladı, en çok Mps'yi etkiledi bu durum. Fazla sayıda hisse taşıması ve son zamanlardaki hisse seçimleri nedeniyle, performansı diğer katılım hisse fonlarının gerisinde kaldı.
Ben de çok aktif olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ancak önümüzdeki 1-2 yılda artık endeksin daha ağırlıkla büyük kağıtlarla yürüyeceğini düşünüyorum/yürüyecekse. O anlamda daha ana kagıtlarda olduğu için cazip görünüyor gözüme.
Maalesef elimizdeki alternatifler muazzam sınırlı
günaydın dostlar, nnf<'miz yaklaşık olarak bir buçuk aydır falan göstermiş olduğu üstün performansıyla bizleri duygulandırıyordu. şimdi bu durumu biraz daha ilerleterek gözlerimizi de yaşartmaya başladı. duygulandırmasına alışmıştık ta, gözlerimizi neden yaşartıyor onu anlamadım.
Günaydınlar. IDY (% -3,04) görünüyor. Dağılıma göre çok gerçekçi değil. Ne dersiniz?
Edit: Veri %0,0468 olarak güncellendi. TEB Portföy'de bu tip hatalar her nedense sıklıkla yaşanıyor.
tkf alımında sorun yok. az önce 6000 liralık alım girdim hemen eşleşti.
üstadım zaten fon müdürü, nasıl ki bistyüz içinde en büyük kağıtlar bist30'u oluşturuyorsa katılım sekmentinde de katılım endeksinin oluşturduğu 30 hisse, bist30 mantığıyla düşünülebilir. yani alım satımı kolay ve likit hisseler şeklinde demişti. neden kat50 değil de kat30 deyince de, katılım hisselerinin ortalama üç beş tanesi hariç zaten bistyüz dışındaki orta ölçekli hisselerden oluştuğunu, bu noktada da katılım sekmentinin en büyüklerine, tıpkı bist30 mantığıyla yatırım yapmayı tercih ettiklerini söylemişti. küçük hisselere ağırlık verdikçe getiriyle birlikte riskin de artacağını, kendilerinin sadece yüksek getiri yerine, daha istikrarlı getiriye odaklandıklarını, sık sık hisse değiştirmek yerine de orta vadede endeksten daha fazla getiri sağlayabilecek kâğıtlara odaklanıp uygun yerlerde değişiklik yapmayı tercih ettiklerini söylemişti. ülkemiz yatırımcısının genel olarak altın ve dolar alıp yıllarca beklediğini, bu noktada kendi fonlarının uzun vadede dolar ve altından çok daha fazla kazanrıracağını beklediklerini, çünkü bir para birimi veya kıymetli madene yatırım yapmaktansa orta vade büyüme potansiyeli olup hizmet üreten şirketlere ortak olmanın daha mantıklı olacağını söylemişti.
GBC dün 0,6988 artı yazdı.
İki ayrı hesabımdan elde kalan son nnf lerimi de verdim. Bugün çok eksi yazmazsa ortalama %18-19 kar ettim. Güzel kar ama devamı için mac ve tkf ile devam edeceğim şimdilik.
TKF alım emri yolladım bana da sorunsuz geldi şuan için