https://twitter.com/DikenComTr/statu...9x3CfFVQg&s=09
Bastirrrr
Bosponun da sesini kestiler :)
Bastirrrrr Nebati..
Syg,
Nebati: Sermaye piyasalarımız her geçen gün güven tazeliyor, geleceğe güvenle bakıyor. Borsamız haftayı dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisi ile geride bıraktı, 3.521,38 puan ile haftayı sonlandırdı
Nebati: BIST 100 endeksi 2 aydır rekor üstüne rekor tazeliyor. Öyle ki, bu yükseliş, Temmuz 2005’ten bu yana en güçlü ralliye işaret ediyor
Nebati: Borsa İstanbul, halka açık şirketlerimiz ve yatırımcılarımız açısından her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Bugün gelinen noktada, Sermaye Piyasamız 29 milyonu aşkın yatırımcı ve 56 milyonu aşan hesap sayısıyla, 4,8 trilyon TL’ye ulaşmış durumda
Nebati: Yerli ve yabancı yatırımcılarımız, şirketlerimizin bilançolarına, sermaye yapılarına ve karlılıklarına güveniyor, sermaye piyasalarına her geçen gün daha çok yatırım yapıyor
Nebati: BIST 100 endeksi, 1 yıllık süreçte yüzde 142 yükseliş kaydetti. Bu yükseliş, Borsamıza ve şirketlerimize duyulan güvenin en açık göstergesidir
Nebati: Türkiye'nin üretimi ve ihracatı arttıkça reel sektör güçleniyor. Güçlenen reel sektör sermaye piyasalarına güven veriyor. Borsamızdaki yükselişin temelinde ekonomimizin artan üretimi ve istihdam kapasitesi yatıyor
Nebati: BIST 100 endeksi 2 aydır rekor üstüne rekor tazeliyor. Öyle ki, bu yükseliş, Temmuz 2005’ten bu yana en güçlü ralliye işaret ediyor
-------------------------------------------------------------
söylemeyi unutmuş , siz hala tanışmadınız mı borsayla , elinizi çabuk tutun
10 senedir yemedim içmedim dolar aldım abd sağlam kapıdır diyerek. Göz göre göre çizdiler dolarcıları. Zararın neresinden dönersem kardır deyip borsaya girdim geçen sene. Hayırlısı.
Ytd
Powerpc vardı burada o da full dolarcıydı. Sağlam crashçiydi. Kayıplarda.
Ytd
TL de kalanlar ve TL faizine güvenenler için yani ne bileyim. Şimdi ağzımdan ne çıksa cevap olarak küfür yiyeceğim :oleyo:
Ben dolara güvendim bir tık daha iyi durumda olsam da ben de zarardayım özellikle emlak ve borsaya karşı.
Tcmb ye güvenmedik, FED e güvendik de ne oldu? Onlar da kazıkladı. Ytd
Aslında lüks Fransız şarabı iyi yatırımmış diyorlar. Burada bu işlerden anlayan birisi vardı sanki. Hangi markalar iyidir? Petrus?
:oleyo:
Ytd
Seneye borsa da olacaklara şaşıracaksınız[emoji6]
O çizilmeyi ben 2002-2003 yıllarında yaşamıştım. 1.680.000 eski TL'ye bile aldığım dolarlar vardı. Sonra o dolarları Büyük zararla verip araba aldım 14 milyara. Sonra o arabayı da 9 milyara satmıştım. O dönemde ne dolar yükseldi ne de arabalar. Hepsi yüzde 50'ye yakın zarar yazdı.
O donemlerde bana yazin dolar 2.5 Mio olacak diyorlardi hala...
Ben de hic kazimadim..
2004-2005 gibi dolar geri gelip 1.5 TL ye oturmustu (6 sifir atilmis hali tabii)
Gittim bir de eve girdim dolar borclanarak 78 ay vade ile...
Ben girerken de 1.5 TL idi ben borcu kapatirken de..
5 sene filan sifir fayizli kredi kullanmis oldum..
Syg,
Doların değerini tl ile değil mal ile ölçmek lazım. TL hükmü olmayan bir para birimidir.
Ytd
Dolar 2tl olmuş, 20 tl olmuş, 100 tl olmuş hiçbir anlamı yok. (Dolarda duranlar için anlamı yok, tl de duranlara geçmiş olsun tabi)
Ytd
Bu kış kütüphane bulmak lazım[emoji39]
Altına ne demeli enflasyonist ortamların yatırım aracını da çöp yaptılar biraz kafasını kaldırıyor hemen çekiçle vuruyorlar
Altın değerini er ya da geç bulur. İstedikleri kadar manipüle etsinler. Siz göremezseniz çocuklarınız, onlar da göremezse torunlarınız görecektir. :oleyo:
Altın kabuğunu yırtıp dolara karşı hamle yaparsa doların bitişi tescillenmiş olacak bir anlamda. Bunu göze alamadıkları için istedikleri gibi oynuyorlar fiyatla.
Altını boşverin şu petrol fiyatları ne ayak?
100 doların üstüne çıktığı anda kafasına çekiçle vuruyor birisi. Manipülatörün birisi de petrol/usd çiftini ele geçirmiş.
Rusya bunların sonunu getirmek için adım atıyor ama bilemem tabi.
Ytd
Bu bankalarda bizim göremediğimiz bişey mi var. Borsaya ilk yatırım yapacağım zamanlar en az 15-20 hissen olsun ucuz olanları al bekle dediler. Mesela bankalar çok ucuz içinde mutlaka olsun dediler. Yorumlarına güvendiğim insanlar bunlar halada güvenirim. Örnek tunç şatıroğlu. pd/dd bakınca hakkaten çok ucuzlar. Ancak dolar bazlık grafiklerine bakınca hepsi yerlerde sürünüyor. 5yıl -10yıl-20yıl banka toplayanlar inanılmaz zarardalar şuanda. Oysa sanayi yada hizmet sektöründe en azından doların bi tık üstünde 15-20 tane firma var. Hiç olmazsa onları toplamak lazım. En azında para kaybetmezsin kaybetsende zararın az olur. Bu mantıkla bakınca banka almadım hiç. Almayıda düşünmüyorum. Yinede amatör bir yatırımcı olarak sürekli kendi kendime soruyorum acaba göremediğim bişey mi var.
Altın biliyorsunuz Londra\da alınıp satılıyor. Fizikilerde LBMA damgası olmayan altınları piyasada alıp satamazsınız Londra\da
LBMA nın da açılımı ya da anlamı: The Independent Precious Metals Authority
https://www.lbma.org.uk/
Bağımsız değerli metaller otoritesi. Way way way.
Olayın ana aktörleri bu lavuklar.
10 senede dolar bazında değerinin 90% ını kaybetmiş kağıtlara ben para koymam. Sektörü önemli değil.
Orada bir servet batmış, binlerce insanın yenen hakkı var. Bu işin birden tersine döneceğini bekleyecek kadar naif değilim.
Ytd
Bence altını dolarla değil abd borsalarıyla kıyaslamak gerekir. DJI YADA SP500 e göre son 70 yılda çok geride kaldı. 2 dönem ralli yaptı onun dışında bi getirisi yok. Totalde abd borsaları altını çok pis dövüyor. Ralli yaptığı dönemler birisi 1970-1980 arası diğeride 2000-2012 arası.
1945 te djı endeksi 165 dolar iken şuanda 32.150dolar(190kat). SP500 14 dolar iken şuanda 4000 dolar(285kat). ons altın ise 35 dolar iken şuanda 1750 dolar(50kat).
Memati bey in yazdiklarindan sonra aklima bu film geldi nedense . Siz gercegi bilmek (gormek) degil kandirilmak istiyorsunuz. The Prestige https://www.youtube.com/watch?v=lKL4C3lyoIQ
Göç İdaresinde 70 milyon TL vurgun yapıp Dubai’ye yerleşen memurun dosyası kapatılmak isteniyor. Bir genel müdür bu olaydan sonra kaymakamlık kadrosuna çekilmiş. Vurgunu yapan memur Dubai’ye kaçarken genel müdür kaymakamlığa düşürülüyor. Peki, dosyayı kapatmaya çalışan kim?
https://twitter.com/umitozdag/status...rMURjQmyA&s=19
Altin fayiz odemez, temettu getirmez.
Yenilmez icilmez.
Dunyanin bir yerinde birisi bir cukur kazar cikarir, baska bir yerinde baska birisi bir cukur kazar gomer.
Hic sevemedim.
Syg,
Ben de açıkçası pek mutlu değilim altın yatırımlarımdan dolayı ama onları yatırımdan çok sigorta olarak görmek lazım.
Rusya\yı küt diye çıkardılar global sistemden. Aynısının bizim başımıza da gelmeyeceğinin garantisi yok. Altın bu durumda ne işe yarar tam bilemedim şimdi ama illa buluruz bir iş ona da:oleyo:
Ytd
Uzayda saf altindan olusan dev goktaslari varmis.
Bir gun bir tanesi dunyaya duserse altin bes para etmez olur, saksilara dizersin sus olarak..
Syg,
Ülkemizde en çok bulunan külçe altın İsviçre bankalarınındır yabancı ülke menşeili olarak alınıp satılan
https://twitter.com/ibrahim___ethem/...s3VCQdn1g&s=19
Gıdıvanın fışkırtma teorisine bir örnek daha :)
Altın her dilden konuşuruz. Altının coğrafi sınırı yoktur alıcısı vardır.
Banknotu merkez bankası basar, altını darphane
Tarih kağıt varlıkların pul olduğunu yazmıştır. Ama altının pul olduğu görülmemiştir.
Bir gün medeniyet çökerse geriye iki şey kalacak birincisi altın, ikincisi viski.
Bu nedenle portföyle az miktarda viski tutuyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynı avmde silahlarda konuşmus bugün
https://twitter.com/erknkcbs/status/...gYdc_gbJQ&s=19
Hafta sonu bitmeden ahtapod tarifimizi de verelim..
https://youtu.be/RSG1Ctqop9A
*bu içerikteki ahtapodlar gerçekte zarar görmemiştir diye not düşemiyorum malesef