Bu kış kütüphane bulmak lazım[emoji39]
Altına ne demeli enflasyonist ortamların yatırım aracını da çöp yaptılar biraz kafasını kaldırıyor hemen çekiçle vuruyorlar
Altın değerini er ya da geç bulur. İstedikleri kadar manipüle etsinler. Siz göremezseniz çocuklarınız, onlar da göremezse torunlarınız görecektir.
Altın kabuğunu yırtıp dolara karşı hamle yaparsa doların bitişi tescillenmiş olacak bir anlamda. Bunu göze alamadıkları için istedikleri gibi oynuyorlar fiyatla.
Altını boşverin şu petrol fiyatları ne ayak?
100 doların üstüne çıktığı anda kafasına çekiçle vuruyor birisi. Manipülatörün birisi de petrol/usd çiftini ele geçirmiş.
Rusya bunların sonunu getirmek için adım atıyor ama bilemem tabi.
Ytd
Bu bankalarda bizim göremediğimiz bişey mi var. Borsaya ilk yatırım yapacağım zamanlar en az 15-20 hissen olsun ucuz olanları al bekle dediler. Mesela bankalar çok ucuz içinde mutlaka olsun dediler. Yorumlarına güvendiğim insanlar bunlar halada güvenirim. Örnek tunç şatıroğlu. pd/dd bakınca hakkaten çok ucuzlar. Ancak dolar bazlık grafiklerine bakınca hepsi yerlerde sürünüyor. 5yıl -10yıl-20yıl banka toplayanlar inanılmaz zarardalar şuanda. Oysa sanayi yada hizmet sektöründe en azından doların bi tık üstünde 15-20 tane firma var. Hiç olmazsa onları toplamak lazım. En azında para kaybetmezsin kaybetsende zararın az olur. Bu mantıkla bakınca banka almadım hiç. Almayıda düşünmüyorum. Yinede amatör bir yatırımcı olarak sürekli kendi kendime soruyorum acaba göremediğim bişey mi var.
Yer İmleri