Eyvallah teşekkürler, ama şimdi EYT yasası çıkacağı için yazının içeriği biraz daha farklı olmaz mı? Yani, "emekliliğe hak kazanmıştır" gibi..
Printable View
Birinde yaş haricinde emeklilik şartlarını sağlamıştır diye veriyorlar, diğerinde emeklilik şartlarını sağlıyor, emekli olabilir diye veriyorlar.
İlkinde Kod:14 ile çıkışınız yapılır, diğerinde Kod:8 ile çıkışınız yapılır.
Ana her ikisindede de haklarınız aynıdır. İhbar alamazsanız ama kıdem ve kullanılmamış izin günlerinizin parası size ödenir.
Selam,
Ben bu 15 yil 3600 kuralini kullanarak istifa ettigimde soyle bir yazi vermislerdi 2015 sonuna dogru:
x sosyal guvenlik merkezi
konu: kidem tazminati
Sayin callandor
Elden
ilgi: y sayili dilekceniz.
sigorta sicil numarali TC numarali callandor hakkinda dilekce tarihi olan 2015 yili sonu itibari ile yapilan incelemede; adi gecenin sigortalilik suresinin 17 yil, prim odeme gun sayisinin ise 5400 gun oldugu anlasilmistir.
Bu yazi adi gecenin istegi ve 1475 sayli is kanunun 14.maddesinin birince fikrasinin (5) numrali bendi geregi verilmistir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Servis sorumlusu + imza.
Benim sirketim ile problemim yoktu ve yurtdisina transfer olacagim icin kasmamis olabilirler zamaninda. Ama tazminatimi almistim o zaman icin.
Selam,
Ben bu EYT muhabbetleri ciddiye bindiginde e-devlet uzerinden sureci baslatmaya calistim. o zaman icin garip garip hatalar verdi (ise giris tarihim 2033 girilmis, bu yuzden hala calisiyor gozukuyorum vs vs ). size tavsiyem e-devlet uzerinden sureci baslatmaya calisin. hala calisiyorsaniz buyuk ihtimalle cikisiniz olmadigi icin devam etmenize izin vermeyecektir. Isyeri ile temasa gecip hatayi duzelttirdigimde taslar yerine oturdu. Basvuru surecini sonlandirmadim ama cikis kodu ile ilgili herhangi bir not/uyari vs vermedi.