Tabiki . Ama 1984 , fabl türünde olmadığı için yazar daha somut, daha gözle görülür örnekler vermiş. Belki bu yüzden 1984 bir adım öne geçer ama ikisi de birbirinden güzel kitaplardır. Hayvan Çiftliğine haksızlık etmeyim şimdi.
Printable View
sattiklarimi yerine koymadim hala , pusudaki aslan gibi bir caliligin altina saklandim bekliyorum..:)
illaki firsat gelecektir diyerek ve guncel konu olmasi sebebi ile : westerosta ve bizim ulkede akgezen bitmez diyerek uzaklasayim..:)
kolay gelsin herkese..
Bloomberght:
BDDK 2mTL üzeri mevduatlara minimum %22.50 teklif edilmesini tavsiye etti.
Ağır ağır çıkacaksın bu faiz merdivenlerinden
Eteklerinde TL cinsi bir yığın yaprak
Ve bakacaksın semaya ağlayarak.
Kitap okumaktan bahsediyorsanız size 3 kitap tavsiye edeceğim
Eski ahit
İncil
Kuran
Doğru öğrenebileceğiniz herşey burada var yetersiz ama en azından doğru kaynak. Başka kaynaklar ne yazıkki tarih içinde yok edildi. İskenderiye bağdat kütüphanelerinin yakılması ve tarih boyunca yakılan binlerce kütüphane. Bir amaç var demekki doğru bilgiyi yok etmek bakınız
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...oyed_libraries
O yüzden insan yapımı insan hayali kitaplarla doğru bilgiye ulaşmak neredeyse olanaksız bilgi kırıntılarıyla öğrenebildiğimiz öğrenmeye çalışıyoruz.
Şu anki kurulu düzenin tamamiyle satanist bir düzen olduğunu yönetimde satanistlerin olduğunu düşünüyorum. Bir savaş var Tanrı ve şeytan arasında. Ulaşılabilecek yegane sonuç budur. Kendi şahsım adına konuşuyorum
Bu şeytani para düzenini daha iyi algılayabilme açısından şu linki incelemenizde fayda var.
http://demonocracy.info/infographics...y_pyramid.html
Merhaba,
Dolar analizi yapmış Ahmet Hoca.
Selamlar.
Merkez bankası cuma günü itibariiyle tüm günlük repoları kapattı. %24 faizli ve haftalık olan repo fonlamasına döndü.
Yani piyasaya nispi olarak düşük faizden para veriyor.
Ancak alışılagelmişin dışında bir durum gerçekleşti. Likidite açığı keskin düştü. Ve bu düşüş garip bir şekilde tek ya da sınırlı bir kaynaktan dolayı gerçekleşti.
Bu kanaat bende nasıl mı oluştu. Mekez Cuma günü piyasaya 72 milyar TL verdi %24 ile. Ancak piyasa hiç beklenmedik bir biçimde 10 milyar TL'sini geri kustu.
Teknik tabiri ile buna sterilizasyon yolu ile kotasyon deniyor. Yani içerdeki bir borç alıcısı merkez bankası fonlamasına rağmen 10 milyar TL gibi devasa bir parayı merkeze sterilizasyon kanalından iade etti.
Bu biraz teknik bir detay ama bu kaynağın da ben kamu kaynaklı olmasını muhtemel görüyorum.
Bu da aslında şu demek olabilir. Tcmb üst bant fonlamasını erken kapattığının farkına vardı. Seçim ile ilgili gelişmelerin bu denli uzayacağını tahmin edemedi. Kapattıktan sonra da hemen açsa ciddi kredibilite kaybına uğrayacağı için bu sterilizasyonu kamu/kamu bankaları kaynaklı olarak gerçekleştirdi.
15 Nisan Pazartesi 13:02 HAZİNE: MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE DENGESİ MART'TA 24,5 MİLYAR TL AÇIK VERDİ
15 Nisan Pazartesi 13:02 HAZİNE: FAİZ DIŞI DENGESİ MART'TA 13,1 MİLYAR TL AÇIK VERDİ
Hazine: Merkezi yönetim bütçesi 2019 yılı Ocak-Mart döneminde 36 milyar 160 milyon TL açık vermiştir
Hazine ve Maliye Bakanlığı: Merkezi Yönetim bütçe dengesi Mart'ta 24,5 milyar TL açık verdi
Büyükçekmece tutmadı...Maltepeden devam...
Maltepeden sonra diger ilcelere gecerler. Her ilce 1 ayda sayilsa buyukcekmece ve maltepe haric 37 tane var 37 ay surer.
Sonra sayilanlari bir kez daha sayalim canim ne olacak derler ettimi sana bir 39 ay daha
Olur 66 ay.
Bu sekilde 5 yil gecebilir. [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pardon 76 ay. Ooo 5 yildan bile fazla.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birazdan ceza yiyeceğim hosçakalın. :)
İlk çeyrek bütçe gelir/gider kalemleri gerçekleşme oranı korkunç. Tüyleri diken diken ediyor.
Eskiden, Taksim'deki sinemalardan gece geç vakit çıktığımızda, seyyar gazeteci çocuklar "yarın ki cinayeti yazıyor" diye bağırırlardı.
Ona benzemiş.
Ya da Lazın o bildik fıkrada yerde muz kabuğunu görüp de "uy tutun beni düşeceğum da" demesi gibi.
Üç dinin temel kitabını tavsiye eden üyeye yanıt verme teşebbüsünü ben de içimde durdurdum.
Bu kadar dindar insana karşın bu dünya ve bu ülke nasıl böyle desem biliyorum bana "yanlış yorumlamaktan" falan dem vuracak.
Susmak en iyisi.
Rasyoneli kaybedenler, bunun kendilerine daha fazla zarar vermeye başladığını anladıkları noktada rasyonel olana dönmeye meyil ederler. İşte bu dönüm noktasının ne zaman olacağı kişiden kişiye kurumdan kuruma değişiklik gösterebilir.
Tek bir şey biliyorum. Siyaset rasyonellik üzerine kurgulanmamıştır. Bu nedenle siyasetin ağırlığının arttığı bir durumda alınan kararların rasyonel olmadığını/gözükmediğini düşünmek , bu kararları veren iradelerin bunun farkında olmadıklarını düşünmekten ayrı ele alınmalı.
Merkezi yönetim bütçesi 2019 yılı Ocak-Mart döneminde 36 milyar 160 milyon TL açık vermiştir
3 kitap tavsiye eden arkadaşa denecek tek laf
tanrının literatürü o kadar kısıtlı mı ki her kitapta aynı hikayeler
hikayelerin büyük kısmı da sümerlerden, öncek uygarlıklardakilerden alıntı
bir de her kitabın 1/3'ü kendi içinde tekrar, koca evrende insanoğluna söylenecek söz bu kadar mı..?
Ekonomist Orhan Karaca: Bir de şöyle garip bir durum var. İşsizliğin tırmanışa geçtiği son iki ayda iş gücündeki artış acayip düşmüş durumda. Bu nasıl olur, anlayamadım. İş gücündeki artış önceki 11 aydaki ortalamasında (650 bin civarı) kalsa şimdi işsiz sayısı 4,9 milyon ve işsizlik oranı %15,4 olacaktı.
@NTVPara
YENİ KIDEM TAZMİNATI SİSTEMİ
- İş değiştirme kolaylaşacak
- Tazminat fonda birikirken nemalanacak
(link: http://bit.ly/2XcaGha) bit.ly/2XcaGha
Puu senin yüzüne ntv, iş değiştirmek kolaylaşacak öyle mi?
https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...48729908531200Alıntı:
İlk 3 ayın bütçe açığı 36,2 milyar TL (geçen yıl aynı dönemde açık 20,4 milyar TL idi),
faiz dışı denge 2,8 milyar TL açık (geçen yıl aynı dönemde 1,9 milyar TL fazla idi.)
Bunlara öne çekilmiş 33 milyar TL TCMB karı da dahil. Kalan son çıpa olan bütçe disiplini de elden gitmiş.
İyi hoş ta bu insanları işsiz saymayan bir metodoloji ile hesap yapmak kafayı kuma gömmek değil mi?
%15.5 çıkacak işsizlik bu metodoloji ile %14.7 çıkınca duruma bir katkısı olacak mı?
Tam tersine ekonomi politikaları doğru olmayan bir veriye göre yönetilmeye çalışılacak.
Bunun en güzel kanıtı bence şurada: Türkiye nüfusu her yıl 1 milyon kişi artıyor. Ama TUİK'e göre iş arayan işsiz sayısı yıllık 380.000 kişi artıyor.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
*tcmb: Türkiye ekonomisinin toplam finansal varlıkları 4.çeyrekte 12,37 trilyon tl(önceki 12,8t)
*tcmb: Türkiye ekonomisinin toplam finansal yükümlülükleri 4.çeyrekte 14,25 trilyon tl(önceki 14,81t)