Eskiden, Taksim'deki sinemalardan gece geç vakit çıktığımızda, seyyar gazeteci çocuklar "yarın ki cinayeti yazıyor" diye bağırırlardı.
Ona benzemiş.
Ya da Lazın o bildik fıkrada yerde muz kabuğunu görüp de "uy tutun beni düşeceğum da" demesi gibi.
Üç dinin temel kitabını tavsiye eden üyeye yanıt verme teşebbüsünü ben de içimde durdurdum.
Bu kadar dindar insana karşın bu dünya ve bu ülke nasıl böyle desem biliyorum bana "yanlış yorumlamaktan" falan dem vuracak.
Susmak en iyisi.
Rasyoneli kaybedenler, bunun kendilerine daha fazla zarar vermeye başladığını anladıkları noktada rasyonel olana dönmeye meyil ederler. İşte bu dönüm noktasının ne zaman olacağı kişiden kişiye kurumdan kuruma değişiklik gösterebilir.
Tek bir şey biliyorum. Siyaset rasyonellik üzerine kurgulanmamıştır. Bu nedenle siyasetin ağırlığının arttığı bir durumda alınan kararların rasyonel olmadığını/gözükmediğini düşünmek , bu kararları veren iradelerin bunun farkında olmadıklarını düşünmekten ayrı ele alınmalı.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Merkezi yönetim bütçesi 2019 yılı Ocak-Mart döneminde 36 milyar 160 milyon TL açık vermiştir
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri