Sayfa 115/946 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Eskiden, Taksim'deki sinemalardan gece geç vakit çıktığımızda, seyyar gazeteci çocuklar "yarın ki cinayeti yazıyor" diye bağırırlardı.

Ona benzemiş.

Ya da Lazın o bildik fıkrada yerde muz kabuğunu görüp de "uy tutun beni düşeceğum da" demesi gibi.

Üç dinin temel kitabını tavsiye eden üyeye yanıt verme teşebbüsünü ben de içimde durdurdum.

Bu kadar dindar insana karşın bu dünya ve bu ülke nasıl böyle desem biliyorum bana "yanlış yorumlamaktan" falan dem vuracak.

Susmak en iyisi.
    3 kitap tavsiye eden arkadaşa denecek tek laf
    tanrının literatürü o kadar kısıtlı mı ki her kitapta aynı hikayeler
    hikayelerin büyük kısmı da sümerlerden, öncek uygarlıklardakilerden alıntı
    bir de her kitabın 1/3'ü kendi içinde tekrar, koca evrende insanoğluna söylenecek söz bu kadar mı..?

2. Ekonomist Orhan Karaca: Bir de şöyle garip bir durum var. İşsizliğin tırmanışa geçtiği son iki ayda iş gücündeki artış acayip düşmüş durumda. Bu nasıl olur, anlayamadım. İş gücündeki artış önceki 11 aydaki ortalamasında (650 bin civarı) kalsa şimdi işsiz sayısı 4,9 milyon ve işsizlik oranı %15,4 olacaktı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. @NTVPara

YENİ KIDEM TAZMİNATI SİSTEMİ
    - İş değiştirme kolaylaşacak
    - Tazminat fonda birikirken nemalanacak
    (link: http://bit.ly/2XcaGha) bit.ly/2XcaGha

Puu senin yüzüne ntv, iş değiştirmek kolaylaşacak öyle mi?

4. İlk 3 ayın bütçe açığı 36,2 milyar TL (geçen yıl aynı dönemde açık 20,4 milyar TL idi),
    faiz dışı denge 2,8 milyar TL açık (geçen yıl aynı dönemde 1,9 milyar TL fazla idi.)
    Bunlara öne çekilmiş 33 milyar TL TCMB karı da dahil. Kalan son çıpa olan bütçe disiplini de elden gitmiş.
    https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...48729908531200
    Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ekonomist Orhan Karaca: Bir de şöyle garip bir durum var. İşsizliğin tırmanışa geçtiği son iki ayda iş gücündeki artış acayip düşmüş durumda. Bu nasıl olur, anlayamadım. İş gücündeki artış önceki 11 aydaki ortalamasında (650 bin civarı) kalsa şimdi işsiz sayısı 4,9 milyon ve işsizlik oranı %15,4 olacaktı.
    İnsanlar köylerine göç etmeye başladı üstat.
    İş aramaktan vazgeçti belli bir kesim çünkü iş bulamıyorlar.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    En popüler iş de tavuk çiftliği. Gezen tavuk .

7.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    İyi hoş ta bu insanları işsiz saymayan bir metodoloji ile hesap yapmak kafayı kuma gömmek değil mi?

%15.5 çıkacak işsizlik bu metodoloji ile %14.7 çıkınca duruma bir katkısı olacak mı?

Tam tersine ekonomi politikaları doğru olmayan bir veriye göre yönetilmeye çalışılacak.

Bunun en güzel kanıtı bence şurada: Türkiye nüfusu her yıl 1 milyon kişi artıyor. Ama TUİK'e göre iş arayan işsiz sayısı yıllık 380.000 kişi artıyor.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

*tcmb: Türkiye ekonomisinin toplam finansal varlıkları 4.çeyrekte 12,37 trilyon tl(önceki 12,8t)

*tcmb: Türkiye ekonomisinin toplam finansal yükümlülükleri 4.çeyrekte 14,25 trilyon tl(önceki 14,81t)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 115/946 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •