bugun sabahtan temdit eden veya gunluk hesap isleten oldumu degisik bankalardan ...bazıları yansıtıp yoksa bazıları hala bize bilgi gelmedi diyorlar mı
Printable View
bugun sabahtan temdit eden veya gunluk hesap isleten oldumu degisik bankalardan ...bazıları yansıtıp yoksa bazıları hala bize bilgi gelmedi diyorlar mı
Evet. Haklısın...
Bankalar böyle uygulayacaklarmış...
https://www.yapikredi.com.tr/bireyse...topaj-oranlari
Geçmişte açılan hesaplara bir avantaj vermek istemiyor devlet.
Ama stopajda temel prensip gelirin elde edilidiği tarihte geçerli mevzuata göre kesinti yapılmasıdır...
DEmekki önümüzdeki vadelere bakacağız artık...
Bu kararnamede zaten 3 ay geçerli. Sonrasına bakacaklar.
13 haziran çok önemli.mb piyasa yi iyi okumali.reel faiz 2-3 puan vermeli.
Arkadaslar aranizdan biriniz ING yi arasin sorsun niye uygulamamislar yuzde 5 faiz diye. (Ben arayamiyorum)
--------------
UFE - TUFE makasi 15 puan oldu
Birbirine yaklasmasi gerek.
Tufe rakamlari hic inandirici degil.
Yunanistanin yaptigi hata ve isguzarligi yapmaya devam ediyorlar
Tcmb’nin Konuşması ile 6.54’e geldi. Hazine bakanı da piyasalarla savaşmayacağız demiş, dolar gevşemiş sonra faiz artmamıştı :) TCMB’nin artık oyun oynayacak durumu kalmadı ipin ucunda bence. Minimum 500-600 baz arttırması gerekir diye söylemiştim. 500e yakın bir faiz artışı bekliyorum.
TL mevduatta indirilen stopaj oranları bakalım bankaların bundan sonra vereceği faiz oranlarını nasıl etkileyecek.
Başka bir deyişle bankalar bu indirimi kendilerine mi alacaklar...
Genelde hep öyle olmuştur.
QNB Finansbank'ta çalışan arkadaşımla konuştum. Gecelik hesaplar için yeni stopaj düzenlemesini sistemlerine yansıtmışlar. Ancak normal vadeli mevduatlar için henüz sistem geliştirmesi tamamlanmamış, bu hafta tamamlanacakmış. Yeni düzenleme ne diyorsa hesapların vadesinde o oran üzerinden hesaplar temdit olacakmış. Bu söylenenler Enpara için de geçerli, aynı sistemi kullanıyorlarmış.
TCMB: Eylül toplantısında parasal duruş yeniden şekillenecek.
anladım anladım ama az anladım. Ne kadar yeniden şekillenecek?
TCMB: Enflasyonla ilgili ciddi riskler oluştu artık ona göre düşün.
devlet kanadında destek ne durumda?
Albayrak: Geldiğimiz seviye enflasyon ile top yekün mücadele gerektiriyor.
polemik değildi amacım, peki, yazdıklarımı tekrar okuyunuz. mevduat kabul etmedikleri için tasfiye süreçleri mevduat bankalarından farklı olduğunu kabul ediyorum, ama bu husus onların banka olmadıkları anlamına gelmez.
mevduat güvencesi olmadığı için, tmsf ye bundan dolayı bir sigorta primi ödemedikleri için haliyle tmsf ye devirleri söz konusu değildir.
sadece siz mevduat güvencesi olmadığından onlar banka değildir gibi bir algı içerisindesiniz. bu ciddi bir yanılgıdır. verdiğiniz referans kanun bile bankacılık kanunu. neyse isterseniz mevzu net. siz bankacılık kanunu ile tüm faaliyetleri düzenlenmiş bir kuruma banka demiyorsunuz, ne derseniz deyin ama kanun farklısını söylüyor.
daha uzatmayacağım,
ben 10 yıl banka müfettişliği ve bahsi geçen finansal kurumlarda (leasing-factoring) denetim müdürlüğü yaptım. bu konuda beni ikna yoluna değil, kendinizi ikna etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
TCMB her toplanti oncesinde beklenti olusturup bu beklentiyi yerine getirmemekle unlu
Zaten TCMB nin yaptigi en buyuk hata piyasalarla iletisimsizlik ve ongorulemezlik
Kendilerine oyle gizemli bir misyon yuklediler ki SARAY disinda kimse bilmiyor ne yapacaklarini
Yahu 4 TL de ayni seydi 5 TL de ayni sey 6 da ayni sey 7 tl de oldu
Adamlarin umurunda degil (Bu da gecer yahu)
Onlem alacak olan bugune kadar coktan yapardi
TUIK E gore bir onceki aya gore gida ve alkolsuz urunlerde fiyat artisi %0.06
Evet yanlis degil %0.06
Bu adamlar surekli bir seyler yapacagiz diye diye nisandan beri geciriyorlar.
TCMB den 4 ya da 5 puan artış bekliyorum. Stopaj avantajı da %2 civarı. Faizlerin yavaş yavaş %35-40 civarına çıkıp burada durulması teknik olarak beklentim.
Piyasa ile inatlaşılmaz...
Arkadaşlar selam enparadan usd transfer eden oldumu acaba kac gunde geçiyor masraf nedir acaba 30+ kacusd oluyor genelde burgan bank mt mesaj attı 32 gun 22,50 diye 200k için bugun oran donusu olan oldumu acaba teşekkürler.
Piyasa öyle ya da böyle faizi arttırır.
Öte yandan şuan olanlar bana bir ara hızla dolar 5’e giderken comerzbank durdurulmazsa 6 olur açıklamasını yaptığı ve ilk başta zaman kazanmak için tcmb’nin Açıklama yapıp sonra acil ppk gerçekleştirdiği günleri anımsatıyor.
Dolar 6.61, somut adımlar inandırıcı işler yapılmaz ise alır başını gider.
En az 500 baz bekliyorum. Reis Başkan devreye girerse 300-400. Olması gereken piyasanın ilerisine geçip 800-1000 baz puan ile acil bütün kalemler ile tasarruf tedbirleri.
Piyasaya bir dönem küçülüp toparlanacağım mesajı verilmeli.
Şöyle örneklendireyim;
Türkiye bir firma gibi, çok borcu var. Değişken maliyetleri işçi. 100 işçi ile üretim yap aylık borcun 100000₺ işçiye ödediğin para 2000₺ 55 işçi çıkarıp küçülmezse firma crash yakın.
3 puan hicbir ise yaramaz, sadece psikolojik bir etki yapar.
Bende bir artirim bekliyorum zaten.
1 - TCMB piyasa faizlerinin altinda faiz vermemesi gerekir.
2 - UFE TUFE olmus 15 puan fark. Bu farkin kapanmasi gerekir
3 - Merkez bankalari piyasaya onculuk etmelidir.
Ben artik MB hakkinda tartismayi cok faydali gormuyorum.
Cunku tepeden inme adamlarin olusturdugu bir kurul ve cesur degiller.
konunun ruhuna uygun olarak oran paylaşmaya devam edeyim ben yine :)
1M üzeri için 32 gün Vakıfbank 23.10, Halkbank 23.70 verdi. Halkbank'ın geçen hafta 25.00 civarına çıktığını duydum, bastırdım ama 23.70'ten daha iyi alamadım.
Halkbank günlük için aynı miktara da 21.00 önerdi. daha düşük miktarlar için günlük 19.50.
yeni giriş 32 gün 500 üstü
abank 23,25
burgan 23
Normalde piyasayı fonladigi oranın (büyük bankalar 1 puan fazlası ,küçük bankalar 1.50- 1.70 fazlası kamu bankaları 1
75 -2 fazlasını vermekteydi...) buradan şu şekilde yola çıkabiliriz bankalara kazıklanmamak acısından ..19.25 ise fonlama vakif halk 21.22 ..finans deniz teb şeker 20.50 -21 ..ak yapı garanti en az 20..bunlardan aşağısını bağlamak olmaz ...ha odea burgan ikilisi var.bunlar değişik ..odeadan şimdi oran sordum yeni giriş 20 dedi ...burgan 22.50 (az önce arkadaş yazmış)...
Oran lar paramparca, dogru duzgun bilgi yok
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalardan ihbarlı nakit usd talebinde problem yaşayan var mı? (Geçen hafta içerisinde iki farklı günlerde, İng'den 10k+10k olmak üzere; ihbarlı nakit usd aldım. Hiçbir problem de yaşamadım.)
Burgan özel bankacılık 330k yeni giriş 32 gün %23.5
Vakıfbank özel bankacılık 500k temdit oran bekliyorum.
Oranlar konusunda sabit bir formül uygulayamayız.Geçen hafta 24.50 ile bağlamışken telefonla arayan müşterilerden bazılarını 19.50 ile bağladığı da oldu mt nin.Bugün ilk yazılan oranlara bakarsak kamu bankaları atağa kalkmış.Vakıfbank ve Halkbank geçen haftaya göre 1.00-1.70 puan daha yüksek görünüyor.Odea için pazartesi 25.00 verebileceklerini yazan arkadaş vardı durum ne acaba?