Sayfa 1178/1252 İlkİlk ... 1786781078112811681176117711781179118011881228 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 9,417 - 9,424 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    polemik değildi amacım, peki, yazdıklarımı tekrar okuyunuz. mevduat kabul etmedikleri için tasfiye süreçleri mevduat bankalarından farklı olduğunu kabul ediyorum, ama bu husus onların banka olmadıkları anlamına gelmez.
    mevduat güvencesi olmadığı için, tmsf ye bundan dolayı bir sigorta primi ödemedikleri için haliyle tmsf ye devirleri söz konusu değildir.
    sadece siz mevduat güvencesi olmadığından onlar banka değildir gibi bir algı içerisindesiniz. bu ciddi bir yanılgıdır. verdiğiniz referans kanun bile bankacılık kanunu. neyse isterseniz mevzu net. siz bankacılık kanunu ile tüm faaliyetleri düzenlenmiş bir kuruma banka demiyorsunuz, ne derseniz deyin ama kanun farklısını söylüyor.
    daha uzatmayacağım,

ben 10 yıl banka müfettişliği ve bahsi geçen finansal kurumlarda (leasing-factoring) denetim müdürlüğü yaptım. bu konuda beni ikna yoluna değil, kendinizi ikna etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Tüm bilgiler ve kanunlar paylaşıldı. İsterseniz bunun kararını forumdaşlara ve konuyu takip edenlere bırakalım. Her konuda birbirimizi ikna etmek veya aynı şekilde düşünmek zorunda değiliz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    TCMB her toplanti oncesinde beklenti olusturup bu beklentiyi yerine getirmemekle unlu

Zaten TCMB nin yaptigi en buyuk hata piyasalarla iletisimsizlik ve ongorulemezlik

Kendilerine oyle gizemli bir misyon yuklediler ki SARAY disinda kimse bilmiyor ne yapacaklarini
    Yalnız bu seferde yerine getirmezse dolarda yeni bir tepe görürüz .

Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Yalnız bu seferde yerine getirmezse dolarda yeni bir tepe görürüz .
    Yahu 4 TL de ayni seydi 5 TL de ayni sey 6 da ayni sey 7 tl de oldu

Adamlarin umurunda degil (Bu da gecer yahu)

Onlem alacak olan bugune kadar coktan yapardi

TUIK E gore bir onceki aya gore gida ve alkolsuz urunlerde fiyat artisi %0.06

Evet yanlis degil %0.06

Bu adamlar surekli bir seyler yapacagiz diye diye nisandan beri geciriyorlar.

4. TCMB den 4 ya da 5 puan artış bekliyorum. Stopaj avantajı da %2 civarı. Faizlerin yavaş yavaş %35-40 civarına çıkıp burada durulması teknik olarak beklentim.

Piyasa ile inatlaşılmaz...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5. Arkadaşlar selam enparadan usd transfer eden oldumu acaba kac gunde geçiyor masraf nedir acaba 30+ kacusd oluyor genelde burgan bank mt mesaj attı 32 gun 22,50 diye 200k için bugun oran donusu olan oldumu acaba teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Yahu 4 TL de ayni seydi 5 TL de ayni sey 6 da ayni sey 7 tl de oldu

Adamlarin umurunda degil (Bu da gecer yahu)

Onlem alacak olan bugune kadar coktan yapardi

TUIK E gore bir onceki aya gore gida ve alkolsuz urunlerde fiyat artisi %0.06

Evet yanlis degil %0.06

Bu adamlar surekli bir seyler yapacagiz diye diye nisandan beri geciriyorlar.
    Sn alenichev ben doları düşürecek bir faiz artışı zaten beklemiyorum sadece stabil tutup insanları yavaş yavaş bu dolar psikolojisinden uzaklaştırmak için 3 puan civarı bir artış bekliyorum .

7.  Alıntı Originally Posted by olgunus Yazıyı Oku
    Arkadaşlar selam enparadan usd transfer eden oldumu acaba kac gunde geçiyor masraf nedir acaba 30+ kacusd oluyor genelde burgan bank mt mesaj attı 32 gun 22,50 diye 200k için bugun oran donusu olan oldumu acaba teşekkürler.
    Geçen Geçen hafta Burgan 220k için 24.50 söyledi yeni müşteri 32 gün vadeli

8.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    TCMB den 4 ya da 5 puan artış bekliyorum. Stopaj avantajı da %2 civarı. Faizlerin yavaş yavaş %35-40 civarına çıkıp burada durulması teknik olarak beklentim.

Piyasa ile inatlaşılmaz...
    Piyasa öyle ya da böyle faizi arttırır.
    Öte yandan şuan olanlar bana bir ara hızla dolar 5’e giderken comerzbank durdurulmazsa 6 olur açıklamasını yaptığı ve ilk başta zaman kazanmak için tcmb’nin Açıklama yapıp sonra acil ppk gerçekleştirdiği günleri anımsatıyor.
    Dolar 6.61, somut adımlar inandırıcı işler yapılmaz ise alır başını gider.
    En az 500 baz bekliyorum. Reis Başkan devreye girerse 300-400. Olması gereken piyasanın ilerisine geçip 800-1000 baz puan ile acil bütün kalemler ile tasarruf tedbirleri.
    Piyasaya bir dönem küçülüp toparlanacağım mesajı verilmeli.
    Şöyle örneklendireyim;
    Türkiye bir firma gibi, çok borcu var. Değişken maliyetleri işçi. 100 işçi ile üretim yap aylık borcun 100000₺ işçiye ödediğin para 2000₺ 55 işçi çıkarıp küçülmezse firma crash yakın.

Sayfa 1178/1252 İlkİlk ... 1786781078112811681176117711781179118011881228 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •