Bu saatten sonra umudumuz nasdaq da🧿
Printable View
Bu saatten sonra umudumuz nasdaq da🧿
https://twitter.com/emeyersson/statu...GPnidoSYCQF03Q
Bak hele, hain terrörist dıj güçler
Santral yine sifir cekmiş. 16 gündür üretim yok.:vk:
Eger gercekten hidrolikle ilgili bir sorundan dolayı üretim yoksa bunu KAP'a bildirmek durumundalar. Eger bildirmiyorlarsa sermaye piyasasi sucu isliyorlar.
Bence esas neden son yapilan duzenleme sonrasi once gaz parasi ode sonra parayi al isine teminatsiz girmek istememeleri
Çukuturco ardını daha yeni toplamaya başladı, çok istikrarsız bir geçmişi var, birkaç çeyrek-yıl düzenli karla ağababaları gereğini yapar, bir zamanlar aksen taşıyordum ama o da 1 günde buraya gelmedi, trcas da umarım benzer olur.
Lakin bunun için şu santralin de istasyonların da iş yapması lazım :thumbdown:
Türk milleti zekidir, çalışkandır, herkes kendi benzinini bi zahmet artık kendi doldursun, yıl olmuş 2022, pompacı mı kalmış bu devirde!!!!!
tam da bu nedenden dolayi bilanconun iyi gelmesi gerekiyor. Kotu gelen her bilanco sirket hissesindeki olasi ralliyi 6 ay oteliyor. Maalesef is kollarinda dengesizlik hakim. Bir yanda dur kalk calisan bir santral diger yanda petrol fiyatlarina bagli kimi zaman hizla artan isletme sermaye kimi zaman da stok zarari.
Bilançolar iyi gelince fiyatlama ardından gelir.
Bist bunun onlarca örneğiyle dolu.
Opsiyonda cabası.
50 milyon dolar kar görecez burda bence 2026 ya kadar.
Vakit kaybı yaşadıkmı.
Evet.
Alarkoyu 2017 de neden almadığımı yazmıştım daha önce.
Akseni almazdım zaten.
20 yıl önce almaya niyetlenip almadığım luckoil 10 milyon dolardan nerelere geldi.
Bunda hedefim çok büyük değildi zaten.Zira borsa hayatımın belkide hayatımın sonları.
Gençlere tavsiyem uzun vadeci iseler sermayesi düşük hikayesi olan şirketlerde pozisyon alsınlar.
20 centlik turco illaki bie dolar üzerini görecektir.
Buda dolar bazında fena birşey değil.
0.60 centten hepsibenim alıp 3 dalır olması gibi:))
Herşey maliyette düğümleniyor.
Dedemin dediği gibi alırken kazanmakta.🧿
Ortaklara merhaba,
Santral hidrolik arızası ile geri dönüş yapmadı henüz yatırımcı ilişkileri, haziran son haftası itibarıyla sürekli hidrolik arızası bildirimi almıştık ama üretim parça parça devam etmişti. Son hidrolik arızası bildirimi tam kapasite kullanım sırasında gerçekleşti diye biliyorum, sonrasında da üretim kesintisi başladı. Vardır bir bildikleri ancak cevap alabilsek iyi olur tabiki. Bunun yanı sıra hisse üzerindeki baskı çok normal hemen nedenlerini sıralayalım.
1-2. çeyrek shell tarafında gayet iyi gelecek, çünkü fiyat ortalamaları sürekli yukarı revize edildiğinden dolayı stok karı yazacağız ilk çeyrekteki gibi ANCAK santral tarafında üretim miktarı ilk çeyrek kadar değil onu net söylemeliyiz. İlk çeyreğin %60 ı kadar üretim yapıldı. Fiyatlar ise ilk çeyreğin ortalama %40 ı kadar arttı. Bu nedenle santral karlılıkta düşüş göreceğiz.
2- Temmuz ayı çok kötü geçiyor. Santral 0 çekti. 1 temmuz itibarıyla akaryakıt fiyat ortalamaları her tedarik sonrası aşağı yönlü devam etti. Bu neden temmuz ayında stok zararı yazdık. Bu durumlar Ağustos ayı itibarıyla düzelir. Enerji tarafında rüzgar ve güneşin etkilerinin kırılmasıyla, PTF lerde artış devam eder. PTF ortalamaları zaten 2. çeyrek ortalamasının %20 üzerinde şu anda. Özellikle kur kaynaklı akaryakıt fiyatlarının çok fazla aşağı geleceğini düşünmüyorum Ağustos ayı itibarıyla. Bu nedenle 3.çeyrek finansalların çok pozitif ayrışmasını beklemek anlamsız olur. Asıl fark yaratacak finansalların, son çeyrek ve 2023 1. çeyrekte geleceğini düşünüyorum.
Hepinize iyi haftasonları.
Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var,
2023 itibariyle borçlulukta 0 a yakınsayacağız, Holdingin kafasında planladığı yatırımlar var. Bu yatırımları hayata geçirebilmek için TRCAS'tan gelecek nakit akışına ihtiyaçları var. 2023 yılı itibariye çok ciddi bir temettü şirketi haline dönüşmesi çok olası. Hisse başı 3-4 lira net temettülerden bahsediyorum. Çünkü shell tarafında akaryakıt dışı gelirlerin payı giderek artmakta, bu da onu klasik bir petrol al-sat şirket olmaktan çıkarıyor. Bunu neden söyledim, çünkü 2023 seçim sonrası olası normalleşme döneminin kur üzerinde yaratacağı aşağı yönlü ihtimallerin, tekrar stok zarar yazacağımız dönemleri hatırlatıyor olmasından dolayı. 2018-2019 yılı aynen böyle geçmişti. Ancak o dönemde akaryakı dışı gelirlerin payı bu şekilde değildi.
uzun bir süreden sonra dün ilk defa alış yaptım. 8,01 den aldığımı 8,14 den sattım sonra 7,95 den geri aldım.
Elimde dünkü işlem yaptığım hisselerin dışında ettiğim büyük yeminden dolayı beklettiğim hisseler var. Bu durumda dünkü al-sattan dolayı Sevineyim mi üzüleyim mi?
Sonuçta benim dün yaptığım çorba parasının yanında yıllardır parayı yatırdığım ve her türlü yatırım enstrümanı karşısında değer kaybeden hissemde var.
Boğazına kadar borçlu olan Akenerjinin Erzin santrali çalışıyor. Finansal bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Teknik bir arıza var belli ki. Bir an önce çözülse iyi olur
Santralde her gun yaklaşık 15 milyon lira olası kardan oluyoruz
%30 Turcasin, bize düşen hisse gunde 5 milyon kar..
7 gunun bize maliyeti 35 milyon TL
Hisse başı 0.1367 lira kardan olduk :)
Bana maliyeti 34196 TL ;)
O civarlarda olmalı evet.
Yatırım harcamaları önemli. Tesis/ depo/ tanker/ istasyon vb… operasyonel giderlede gizli bizim kârlar.. Biz ortaklıktan para almıyorsak, Shell Türkiye de almıyordur. O zaman kâr , hangi kalemlerde gizli ?
İki ortakta, nakit akışını burdan sağlıyor olsa, bakın nasılda kâr ediyor
Akenr formunda sayın siestanin yaptığı bir hesap vardi
.****
haziranda tavan 3200, gaz maliyeti 2200.
elektrikte tavan fiyat 3200tl yaz boyu devam edecek varsayalim. 900mw santral 1 saatte 900bin lira kar yazacak
Bizim santral 800 mw
1.5 milyon kardan 10 saat dedim
Arizanin bu ay olmasi sans ama hala giderilememis olmasi endise verici
https://www.linkpicture.com/q/B497D6...A765E31D2C.png
Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır? Detaylı bir çalışma olmuş👏👏
https://twitter.com/ergun_unutmaz/st...ByeOL2BVA&s=19
ozurluk bir sey yok Sn mami. Hepimiz iyi kotu bildiklerimizi paylasiyoryz. Vazikari dogru oluyor bazilari kacinilmaz olarak yanlis. Zaten forumun amaci da bu degil mi?
ptf lerin dusuk olmasinin esas sebebi talep dusuklugunden cok bu sene ruzgar ve hidrolik santrallerde uretim oldukca yuksek olmasindan. Ruzgarin gecen sene %10 payi %20 ye yaklasti
Patron burada geri pay alımı gerçekleştirebilirmi.Ben öyle bir şeyler bekliyorum