Ortaklara merhaba,
Santral hidrolik arızası ile geri dönüş yapmadı henüz yatırımcı ilişkileri, haziran son haftası itibarıyla sürekli hidrolik arızası bildirimi almıştık ama üretim parça parça devam etmişti. Son hidrolik arızası bildirimi tam kapasite kullanım sırasında gerçekleşti diye biliyorum, sonrasında da üretim kesintisi başladı. Vardır bir bildikleri ancak cevap alabilsek iyi olur tabiki. Bunun yanı sıra hisse üzerindeki baskı çok normal hemen nedenlerini sıralayalım.
1-2. çeyrek shell tarafında gayet iyi gelecek, çünkü fiyat ortalamaları sürekli yukarı revize edildiğinden dolayı stok karı yazacağız ilk çeyrekteki gibi ANCAK santral tarafında üretim miktarı ilk çeyrek kadar değil onu net söylemeliyiz. İlk çeyreğin %60 ı kadar üretim yapıldı. Fiyatlar ise ilk çeyreğin ortalama %40 ı kadar arttı. Bu nedenle santral karlılıkta düşüş göreceğiz.
2- Temmuz ayı çok kötü geçiyor. Santral 0 çekti. 1 temmuz itibarıyla akaryakıt fiyat ortalamaları her tedarik sonrası aşağı yönlü devam etti. Bu neden temmuz ayında stok zararı yazdık. Bu durumlar Ağustos ayı itibarıyla düzelir. Enerji tarafında rüzgar ve güneşin etkilerinin kırılmasıyla, PTF lerde artış devam eder. PTF ortalamaları zaten 2. çeyrek ortalamasının %20 üzerinde şu anda. Özellikle kur kaynaklı akaryakıt fiyatlarının çok fazla aşağı geleceğini düşünmüyorum Ağustos ayı itibarıyla. Bu nedenle 3.çeyrek finansalların çok pozitif ayrışmasını beklemek anlamsız olur. Asıl fark yaratacak finansalların, son çeyrek ve 2023 1. çeyrekte geleceğini düşünüyorum.
Hepinize iyi haftasonları.
Yer İmleri