Sayfa 118/751 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 937 - 944 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1. Ortaklara merhaba,

Santral hidrolik arızası ile geri dönüş yapmadı henüz yatırımcı ilişkileri, haziran son haftası itibarıyla sürekli hidrolik arızası bildirimi almıştık ama üretim parça parça devam etmişti. Son hidrolik arızası bildirimi tam kapasite kullanım sırasında gerçekleşti diye biliyorum, sonrasında da üretim kesintisi başladı. Vardır bir bildikleri ancak cevap alabilsek iyi olur tabiki. Bunun yanı sıra hisse üzerindeki baskı çok normal hemen nedenlerini sıralayalım.
    1-2. çeyrek shell tarafında gayet iyi gelecek, çünkü fiyat ortalamaları sürekli yukarı revize edildiğinden dolayı stok karı yazacağız ilk çeyrekteki gibi ANCAK santral tarafında üretim miktarı ilk çeyrek kadar değil onu net söylemeliyiz. İlk çeyreğin %60 ı kadar üretim yapıldı. Fiyatlar ise ilk çeyreğin ortalama %40 ı kadar arttı. Bu nedenle santral karlılıkta düşüş göreceğiz.
    2- Temmuz ayı çok kötü geçiyor. Santral 0 çekti. 1 temmuz itibarıyla akaryakıt fiyat ortalamaları her tedarik sonrası aşağı yönlü devam etti. Bu neden temmuz ayında stok zararı yazdık. Bu durumlar Ağustos ayı itibarıyla düzelir. Enerji tarafında rüzgar ve güneşin etkilerinin kırılmasıyla, PTF lerde artış devam eder. PTF ortalamaları zaten 2. çeyrek ortalamasının %20 üzerinde şu anda. Özellikle kur kaynaklı akaryakıt fiyatlarının çok fazla aşağı geleceğini düşünmüyorum Ağustos ayı itibarıyla. Bu nedenle 3.çeyrek finansalların çok pozitif ayrışmasını beklemek anlamsız olur. Asıl fark yaratacak finansalların, son çeyrek ve 2023 1. çeyrekte geleceğini düşünüyorum.

Hepinize iyi haftasonları.

2. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var,
    2023 itibariyle borçlulukta 0 a yakınsayacağız, Holdingin kafasında planladığı yatırımlar var. Bu yatırımları hayata geçirebilmek için TRCAS'tan gelecek nakit akışına ihtiyaçları var. 2023 yılı itibariye çok ciddi bir temettü şirketi haline dönüşmesi çok olası. Hisse başı 3-4 lira net temettülerden bahsediyorum. Çünkü shell tarafında akaryakıt dışı gelirlerin payı giderek artmakta, bu da onu klasik bir petrol al-sat şirket olmaktan çıkarıyor. Bunu neden söyledim, çünkü 2023 seçim sonrası olası normalleşme döneminin kur üzerinde yaratacağı aşağı yönlü ihtimallerin, tekrar stok zarar yazacağımız dönemleri hatırlatıyor olmasından dolayı. 2018-2019 yılı aynen böyle geçmişti. Ancak o dönemde akaryakı dışı gelirlerin payı bu şekilde değildi.

3. uzun bir süreden sonra dün ilk defa alış yaptım. 8,01 den aldığımı 8,14 den sattım sonra 7,95 den geri aldım.

Elimde dünkü işlem yaptığım hisselerin dışında ettiğim büyük yeminden dolayı beklettiğim hisseler var. Bu durumda dünkü al-sattan dolayı Sevineyim mi üzüleyim mi?

Sonuçta benim dün yaptığım çorba parasının yanında yıllardır parayı yatırdığım ve her türlü yatırım enstrümanı karşısında değer kaybeden hissemde var.

4.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Ay içerisinde kullandığımız gazı , ay sonu %30 oranında Botaşâ€™ a ödüyorsak, santrallerinde sermaye gereksinimi artmıştır.
    Boğazına kadar borçlu olan Akenerjinin Erzin santrali çalışıyor. Finansal bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
    Teknik bir arıza var belli ki. Bir an önce çözülse iyi olur
    Santralde her gun yaklaşık 15 milyon lira olası kardan oluyoruz
    %30 Turcasin, bize düşen hisse gunde 5 milyon kar..
    7 gunun bize maliyeti 35 milyon TL
    Hisse başı 0.1367 lira kardan olduk
    Bana maliyeti 34196 TL ;)

5.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Boğazına kadar borçlu olan Akenerjinin Erzin santrali çalışıyor. Finansal bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
    Teknik bir arıza var belli ki. Bir an önce çözülse iyi olur
    Santralde her gun yaklaşık 15 milyon lira olası kardan oluyoruz
    %30 Turcasin, bize düşen hisse gunde 5 milyon kar..
    7 gunun bize maliyeti 35 milyon TL
    Hisse başı 0.1367 lira kardan olduk
    Bana maliyeti 34196 TL ;)
    Hidrolik arızası sanırım…

Artık Ağustos- Eylül de 400-450k x 2 üretim yapmalıyız.

6.  Alıntı Originally Posted by Yazık Yazıyı Oku
    Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var,
    2023 itibariyle borçlulukta 0 a yakınsayacağız, Holdingin kafasında planladığı yatırımlar var. Bu yatırımları hayata geçirebilmek için TRCAS'tan gelecek nakit akışına ihtiyaçları var. 2023 yılı itibariye çok ciddi bir temettü şirketi haline dönüşmesi çok olası. Hisse başı 3-4 lira net temettülerden bahsediyorum. Çünkü shell tarafında akaryakıt dışı gelirlerin payı giderek artmakta, bu da onu klasik bir petrol al-sat şirket olmaktan çıkarıyor. Bunu neden söyledim, çünkü 2023 seçim sonrası olası normalleşme döneminin kur üzerinde yaratacağı aşağı yönlü ihtimallerin, tekrar stok zarar yazacağımız dönemleri hatırlatıyor olmasından dolayı. 2018-2019 yılı aynen böyle geçmişti. Ancak o dönemde akaryakı dışı gelirlerin payı bu şekilde değildi.
    TL nin ne olacağı konusunda bir fikrim yok ama bu şirket senede 25-30m dolar bilanço kârı yazmalı. En az da bunun yarısı kadar nakit girişi sağlamalı iştiraklerden

7.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Yol boyunca bayilerle konuştum.
    Fındığı satıp sermaye yapanmı
    Ev satıp sermaye yapanmı istersiniz.
    Nereye kadar bakalım böyle diyorlar
     Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Hidrolik arızası sanırım…

Artık Ağustos- Eylül de 400-450k x 2 üretim yapmalıyız.
    Santrali arayıp sıkıştıralım, pazartesi itibariyle havalar daha da ısınıuor)

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    ABD borsaları… ABD borsaları…. ABD borsaları. Geri kalan tüm borsalar TRAŞ !!
    Hepsi benim
    Hepsi benimm😂😂

Sayfa 118/751 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •