Ortaklara merhaba,
Santral hidrolik arýzasý ile geri dönüþ yapmadý henüz yatýrýmcý iliþkileri, haziran son haftasý itibarýyla sürekli hidrolik arýzasý bildirimi almýþtýk ama üretim parça parça devam etmiþti. Son hidrolik arýzasý bildirimi tam kapasite kullaným sýrasýnda gerçekleþti diye biliyorum, sonrasýnda da üretim kesintisi baþladý. Vardýr bir bildikleri ancak cevap alabilsek iyi olur tabiki. Bunun yaný sýra hisse üzerindeki baský çok normal hemen nedenlerini sýralayalým.
1-2. çeyrek shell tarafýnda gayet iyi gelecek, çünkü fiyat ortalamalarý sürekli yukarý revize edildiðinden dolayý stok karý yazacaðýz ilk çeyrekteki gibi ANCAK santral tarafýnda üretim miktarý ilk çeyrek kadar deðil onu net söylemeliyiz. Ýlk çeyreðin %60 ý kadar üretim yapýldý. Fiyatlar ise ilk çeyreðin ortalama %40 ý kadar arttý. Bu nedenle santral karlýlýkta düþüþ göreceðiz.
2- Temmuz ayý çok kötü geçiyor. Santral 0 çekti. 1 temmuz itibarýyla akaryakýt fiyat ortalamalarý her tedarik sonrasý aþaðý yönlü devam etti. Bu neden temmuz ayýnda stok zararý yazdýk. Bu durumlar Aðustos ayý itibarýyla düzelir. Enerji tarafýnda rüzgar ve güneþin etkilerinin kýrýlmasýyla, PTF lerde artýþ devam eder. PTF ortalamalarý zaten 2. çeyrek ortalamasýnýn %20 üzerinde þu anda. Özellikle kur kaynaklý akaryakýt fiyatlarýnýn çok fazla aþaðý geleceðini düþünmüyorum Aðustos ayý itibarýyla. Bu nedenle 3.çeyrek finansallarýn çok pozitif ayrýþmasýný beklemek anlamsýz olur. Asýl fark yaratacak finansallarýn, son çeyrek ve 2023 1. çeyrekte geleceðini düþünüyorum.
Hepinize iyi haftasonlarý.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri