TCMB : Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranları bir
hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 150 baz puanlık bir
marj ile belirlenecektir.
Printable View
Ankardaki Maliye-Hazine Bürokratlarının yaptığı ne , Medyadakilere göre REFORM ,daha önce SGK'ya da bir REFORM yapmışlardı emeklilerin hali ortada....
Elde kaldı tek mermi oda haziran toplasında bir faiz artışı oda belki kur yine çok sert yukarı dönerse olur. Şuan sıkılacak bütün mermiler sıkıldı bence.
Aman ülke düzelsinde dolar düşsün be ya.
Ama şu Abbası göndersin öyle düşsün mümkünse.
Valla reel piyasa öyle de mokoko ,böyle de farketmez.
Sabah bahsettiğim risk hala ortada. Evet ben politika faizini %16.50 yapmasının rasyonel olacağını düşünüyordum. Ama işte yine orada bir tanker sütün içine ufak bir kara sinek attı tcmb. Diyor ki tamam politika faizim %16.50 ama ben bunu herhangi bir toplantıya gerek kalmaksızın istediğim bir gün +150 bazpuan arttırırım ya da -(eksi) 150 baz puan *eksiltebilirim* diyor.
Tam anlamıyla temiz bir sadeleşme değil ama idare eder. Bence politika faizinin üzerinde sadece GLP kalmalıydı. İstediği zaman eksiltme opsiyonu olamamlıydı.
Faizi düşürmek için mutlaka ppk toplantısı gerekli olmalıydı. Bu ilave bir sıkılaşma olarak görülmeyebilir ve piyasa burayı test etmek isteyebilir.
Ya zaten olanın RESMEN ilanı gibi oldu..
Faiz zaten artmış idi inatlaşılıyordu..
Yani piyasa üzerinde pek etkisi olmaz..
Ben her zaman faiz artışının DÖVİZ artışına nazaran daha az zarar vereceğini düşünüyorum..
Döviz artışı geri dönmüyor ama faiz duruma bağlı düşürülebilir yada orta vade de maliye politikası ile desteklenebilir..