Sayfa 246/1027 İlkİlk ... 146196236244245246247248256296346746 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1,961 - 1,968 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    *tcmb: Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı merkez bankası politika faizi olacaktır. Bu oran, mevcut fonlama faizine (% 16,50) eşitlenecektir

*tcmb: Yeni operasyonel çerçevenin uygulanmasına 1 haziran 2018 tarihinde başlanacaktır
    TCMB : Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranları bir
    hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 150 baz puanlık bir
    marj ile belirlenecektir.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Ankardaki Maliye-Hazine Bürokratlarının yaptığı ne , Medyadakilere göre REFORM ,daha önce SGK'ya da bir REFORM yapmışlardı emeklilerin hali ortada....

3. Elde kaldı tek mermi oda haziran toplasında bir faiz artışı oda belki kur yine çok sert yukarı dönerse olur. Şuan sıkılacak bütün mermiler sıkıldı bence.

Aman ülke düzelsinde dolar düşsün be ya.
    Ama şu Abbası göndersin öyle düşsün mümkünse.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    rxpu
    senle sadeleşme olayını tartışmıştık

Ben 10 puan artırsa iyi olur derken
    8.5 puan artırdılar..

Sanırım GLP 18 olacak..

Haftalık fonlamaya geçecek 1 haziran dan itibaren..

Çaktırmadan faiz artışı diye buna derler..

2 yıllık tahvil faizi üzerinde kalınsa idi iyi olacak idi diye düşünüyorum..peahh..
    17.5 veya 18 fonlama
    Bu faiz artışı reel piyasanın içine s...........Valla batan çok olur.İlk emlak patlar.

Valla reel piyasa öyle de mokoko ,böyle de farketmez.

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    rxpu
    senle sadeleşme olayını tartışmıştık

Ben 10 puan artırsa iyi olur derken
    8.5 puan artırdılar..

Sanırım GLP 18 olacak..

Haftalık fonlamaya geçecek 1 haziran dan itibaren..

Çaktırmadan faiz artışı diye buna derler..

2 yıllık tahvil faizi üzerinde kalınsa idi iyi olacak idi diye düşünüyorum..peahh..
    17.5 veya 18 fonlama
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    TCMB : Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranları bir
    hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 150 baz puanlık bir
    marj ile belirlenecektir.

Sabah bahsettiğim risk hala ortada. Evet ben politika faizini %16.50 yapmasının rasyonel olacağını düşünüyordum. Ama işte yine orada bir tanker sütün içine ufak bir kara sinek attı tcmb. Diyor ki tamam politika faizim %16.50 ama ben bunu herhangi bir toplantıya gerek kalmaksızın istediğim bir gün +150 bazpuan arttırırım ya da -(eksi) 150 baz puan *eksiltebilirim* diyor.

Tam anlamıyla temiz bir sadeleşme değil ama idare eder. Bence politika faizinin üzerinde sadece GLP kalmalıydı. İstediği zaman eksiltme opsiyonu olamamlıydı.

Faizi düşürmek için mutlaka ppk toplantısı gerekli olmalıydı. Bu ilave bir sıkılaşma olarak görülmeyebilir ve piyasa burayı test etmek isteyebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bu faiz artışı reel piyasanın içine s...........Valla batan çok olur.İlk emlak patlar.
    Ya zaten olanın RESMEN ilanı gibi oldu..
    Faiz zaten artmış idi inatlaşılıyordu..
    Yani piyasa üzerinde pek etkisi olmaz..

Ben her zaman faiz artışının DÖVİZ artışına nazaran daha az zarar vereceğini düşünüyorum..
    Döviz artışı geri dönmüyor ama faiz duruma bağlı düşürülebilir yada orta vade de maliye politikası ile desteklenebilir..

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ben mb den 5-7 puanlık bir artış bekliyorum ama 7 haziranı beklemek hata olur
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ppk yı varsayarak mı dediniz ben ppk nın hemen toplanması ve faizi glp yi değil 5-7 puan yükseltmesi gerektiğini söyledim halen bu konuda ısrarcıyım buna rağmen doalr veya türevi yatırım araçlarını satmayı doğru bulmuyorum çünkü öyle glp nin 3 puan arttırması doalrın iştahını kesmez gidin döviz burolarının önlerine bakın sakarya caddesindeki dövizciye uğradım gördüğüm şu idi satan 100-200 doalr satarken alan 1000-2000 doalr alıyordu. dün alanlar hafif bir darbe yediler ama zarar etmeyecekler. birde en önemlisi döviz burosunun önünde uzun zaman sonra ayakçılar belirmiş doalr alıp satıyorlardı. bu doların daha gideceğinin en önemli belirtisi idi
    benim ppk üyesi olmam lazımmış
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 246/1027 İlkİlk ... 146196236244245246247248256296346746 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •