“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ankardaki Maliye-Hazine Bürokratlarýnýn yaptýðý ne , Medyadakilere göre REFORM ,daha önce SGK'ya da bir REFORM yapmýþlardý emeklilerin hali ortada....
Elde kaldý tek mermi oda haziran toplasýnda bir faiz artýþý oda belki kur yine çok sert yukarý dönerse olur. Þuan sýkýlacak bütün mermiler sýkýldý bence.
Aman ülke düzelsinde dolar düþsün be ya.
Ama þu Abbasý göndersin öyle düþsün mümkünse.
Valla reel piyasa öyle de mokoko ,böyle de farketmez.
Sabah bahsettiðim risk hala ortada. Evet ben politika faizini %16.50 yapmasýnýn rasyonel olacaðýný düþünüyordum. Ama iþte yine orada bir tanker sütün içine ufak bir kara sinek attý tcmb. Diyor ki tamam politika faizim %16.50 ama ben bunu herhangi bir toplantýya gerek kalmaksýzýn istediðim bir gün +150 bazpuan arttýrýrým ya da -(eksi) 150 baz puan *eksiltebilirim* diyor.
Tam anlamýyla temiz bir sadeleþme deðil ama idare eder. Bence politika faizinin üzerinde sadece GLP kalmalýydý. Ýstediði zaman eksiltme opsiyonu olamamlýydý.
Faizi düþürmek için mutlaka ppk toplantýsý gerekli olmalýydý. Bu ilave bir sýkýlaþma olarak görülmeyebilir ve piyasa burayý test etmek isteyebilir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Ya zaten olanýn RESMEN ilaný gibi oldu..
Faiz zaten artmýþ idi inatlaþýlýyordu..
Yani piyasa üzerinde pek etkisi olmaz..
Ben her zaman faiz artýþýnýn DÖVÝZ artýþýna nazaran daha az zarar vereceðini düþünüyorum..
Döviz artýþý geri dönmüyor ama faiz duruma baðlý düþürülebilir yada orta vade de maliye politikasý ile desteklenebilir..
Yer Ýmleri