halk tv den başka yayınlayan var mı
Printable View
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yaşanan S-400 krizine ilişkin, "Tehditler, ultimatomlar ve süre vermeler yapıcı değil, ayrıca müttefiklik ruhuna da aykırı." ifadelerini kullandı.
82 ye bi sokup çıkardı
Şu bizim 15-17 milyar dolarlık para girişinin izni de amma uzun sürüyormuş yahu. Sayıyorlar herhalde bitiremediler. Şu para gelse de dolar 4.02/4.60 arasına gelip aylarca kalsa yanılsama ve kandırıkımsı fiyatlamalar bir bitse.
Güvenilir bir kaynak yok şuan . İnternette başka bir platformda gördüm .
Keşke gerçek gibi yazmasa idim .
Yanıltıcı bir bilgi verdiysem özür dilerim.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi yine iyisiniz dolarcılar. Yıllardır Amerika gibi her zaman kazanıyorsunuz.
Bu hafta 6 liraya vur- çek yapar miyiz ?
Bir ülke ile ya müttefiksindir ya da değilsindir.
Güçlü olan ülke karşısında zarar görmemek için müttefik olmadığı halde müttefik gibi davranmak güçlü olan ülkenin de bilgisi dahilinde olduğu için bu durum ve strateji güçlü ülkenin avantajlı konuma geçmesini sağlayabilir.
Zira oyun teorisinin önemli kurallarından birisi zayıf olan taraf tarafından kendi avantajına olduğu düşünülerek devre dışı bırakılmıştır.
Halbuki devre dışı bırakılan bu kural ve bu bağlamda bozulan nash dengesi planl*****n aksine tam da güçlü olana avantaj sağlar.
15.4.2019 tcmb fonlama verileri çok ilginç sonuçlar içeriyor.
Merkez ilk defa Geç likidite penceresinden fonladı. 3 milyar TL (faizi %27)
Ayrıca günlük repodan üst bant faizi ile hatırı sayılı bir miktar fonlama yapıldı . 12 milyar TL (faizi %25.50)
Toplam fonlama : 63.2 milyar TL , Ağırlıklı ortalama fonlama faizi %24.36
Fonlama ağırlığı tekrar üst banta ve hatta Geç likidite penceresine kayarsa dövizi baskılayabilir. Bunun bu şekilde olup olmayacağını yarınki veride görebileceğiz.
ALt toplum grubunun gelirinin daha da düşmesi gerekir. suçun tavan yapması göreclei bir durum. hali hazırda suç ve ahlaki tavan zaten var. ama bu on tavan daha olabilir.
İnsanlar kolay isyan etmez. birbirlerine düşer. en zayıf olana yüklenir acısını ondan çıkarır.
daha kaç yıl önce 10-20 dolar aylık ücretlerin konuşulduğu çin de bile işçilik maliyetleri artık türkiyeyi geçti. bizim işgücümüz daha ucuz gelmeye başladı. bu zaten ayıp, trajedi ve bahtsızlıktır. Elli sene sonra dönüp dolaşıp, ancak vasıfsız ve ucuz işgücünden medet ummak. o sebeple üretim toplumu olamayız. bu iş kültür meselesidir. kültür nessiller boyunca anca değişir. değişirse şayet.
SOn günlerde yabancı yatırımcı diye bir şey olmadığı iyice görüldü. %7-8 dolar bazında faiz hiç bir yerde yok. tefecide bile. yabancı yatırımcı dedikleri mali fonların %1 gibi bir kısmını kumar, riskli alanlarda değerlendirmesi. dönüp duran para bu.
O yüzden piyasadaki herkes kollamacılık yapıyor. kimsenin konuşmadığı ama herkesin hesapladığı şey, Eğer mazbata verilirse dövizde gün içi 10-15 kuruşluk gün içi aşağı inme hareketi. herkes bu sebepten döviz almıyor. mazbata verilince aşağı verecekler beklentisiyle.
Mazbata verildi diyelim... kanse rilacını bile ithal edemeyecek kadar ithalat dibe vurmuş ama cari açık hala devam ediyor.
işsizlik gençlerde %25'i geçmiş.
Artık yabancılarında açıktan söylemeye başladığı gibi enflasyon %40'ı aşmış. Alt gelir grubunun enflasyonu bunun iki katı.
Üretim endekslerinin hepsi sefalet. artmayacak da.
bu durumda hangi fiyatta döviz dengelenir. veya denge fiyatı var mıdır?
yok.
ama hala dolar 5.80'lerde. piyasadaki tüm oyuncular. "mazbata verilirse döviz aşağı yapar. aman terste kalmayayım" motifiyle davranıyor. hem de o olası hareketin sadece gün içi bir kaç saat olacağını, bir "V" hareketi olacağını, hemen ardından piyasa gerçekleriyle hareket edeceğini bildiği halde.
Piyasası, oyuncusu bunlar olan bir denklemde gerisini siz hesap edin.
İspat: :rules:
Bu foruma paralel olarak güç elektroniği tasarım forumunda da yeni tasarladığım LLC converterı tartışıyoruz:
https://www.edaboard.com/showthread....13#post1646113
Zayıf taraf reddedince güçlü taraf bir şey kaybetmiyor ki . Zayıf taraf kabul de etse red de etse hep güçlü kazanıyor. En büyük eksiklik oyun teorisindeki kural koyucu olan üçüncü taraf .
Üç aktör değil de tek aktör var gibi ama kutsal koyucu , teklif eden ve teklif edilen hep aynı kişi. Biz de izleyici :)
Ekonomi bilgisi konusunda kalaylıyım , hobi olarak öğreniyorum , asıl alaylı olduğum konu , uzmanlık alanım yüksek frekans güç elektroniği tasarımı.
Para piyasaları ile ilgili konuların çoğunu forum moderatörlerinden sn jondowes 'tan öğrendim.
Kesinlikle benim güç elektroniğini bildiğim kadar o da para piyasalarını hatmetmiş. Tavsiye ederim.
https://twitter.com/e507
Şu ülkede olan her şeyi oyuncu teorisiyle açıklayabiliriz abi . Hatta yenisafak yazarı ülkeden giden gençler hakkında bir yazı yazmıştı. Şaşırmıştık, bunlardan böyle bir yazı çıkar mı diye . Adam farkında olmadan ülkenin verdiği neyin göçünü oyun teorisiyle açıklamıştı :)
Ya arkadaşlar telefonda yazıyorum, sözlük tamamlama şeysinden dolayı araya saçma sapan kelimeler çıkıyor kusura bakmayın.
Elektrik faturasını nasıl düşürebiliriz?
He he:)
Aynen bende öyle düşünmüştüm:)