Sayfa 124/946 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 985 - 992 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. ALt toplum grubunun gelirinin daha da düşmesi gerekir. suçun tavan yapması göreclei bir durum. hali hazırda suç ve ahlaki tavan zaten var. ama bu on tavan daha olabilir.

İnsanlar kolay isyan etmez. birbirlerine düşer. en zayıf olana yüklenir acısını ondan çıkarır.
    daha kaç yıl önce 10-20 dolar aylık ücretlerin konuşulduğu çin de bile işçilik maliyetleri artık türkiyeyi geçti. bizim işgücümüz daha ucuz gelmeye başladı. bu zaten ayıp, trajedi ve bahtsızlıktır. Elli sene sonra dönüp dolaşıp, ancak vasıfsız ve ucuz işgücünden medet ummak. o sebeple üretim toplumu olamayız. bu iş kültür meselesidir. kültür nessiller boyunca anca değişir. değişirse şayet.

SOn günlerde yabancı yatırımcı diye bir şey olmadığı iyice görüldü. %7-8 dolar bazında faiz hiç bir yerde yok. tefecide bile. yabancı yatırımcı dedikleri mali fonların %1 gibi bir kısmını kumar, riskli alanlarda değerlendirmesi. dönüp duran para bu.

O yüzden piyasadaki herkes kollamacılık yapıyor. kimsenin konuşmadığı ama herkesin hesapladığı şey, Eğer mazbata verilirse dövizde gün içi 10-15 kuruşluk gün içi aşağı inme hareketi. herkes bu sebepten döviz almıyor. mazbata verilince aşağı verecekler beklentisiyle.

Mazbata verildi diyelim... kanse rilacını bile ithal edemeyecek kadar ithalat dibe vurmuş ama cari açık hala devam ediyor.
    işsizlik gençlerde %25'i geçmiş.

Artık yabancılarında açıktan söylemeye başladığı gibi enflasyon %40'ı aşmış. Alt gelir grubunun enflasyonu bunun iki katı.
    Üretim endekslerinin hepsi sefalet. artmayacak da.

bu durumda hangi fiyatta döviz dengelenir. veya denge fiyatı var mıdır?
    yok.
    ama hala dolar 5.80'lerde. piyasadaki tüm oyuncular. "mazbata verilirse döviz aşağı yapar. aman terste kalmayayım" motifiyle davranıyor. hem de o olası hareketin sadece gün içi bir kaç saat olacağını, bir "V" hareketi olacağını, hemen ardından piyasa gerçekleriyle hareket edeceğini bildiği halde.

Piyasası, oyuncusu bunlar olan bir denklemde gerisini siz hesap edin.

2.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Adam "Sana Kürdistan doğurtturacağım.." diyor sen adama müttefikim diyorsun bir de ruh arıyorsun.! Hususi bey, sen bunlara da düşman demezsen kime dersin bilemedim..
    sizce hususi bey mi bu ülkeye daha dosttur yoksa abd mi..?

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bir ülke ile ya müttefiksindir ya da değilsindir.

Güçlü olan ülke karşısında zarar görmemek için müttefik olmadığı halde müttefik gibi davranmak güçlü olan ülkenin de bilgisi dahilinde olduğu için bu durum ve strateji güçlü ülkenin avantajlı konuma geçmesini sağlayabilir.

Zira oyun teorisinin önemli kurallarından birisi zayıf olan taraf tarafından kendi avantajına olduğu düşünülerek devre dışı bırakılmıştır.

Halbuki devre dışı bırakılan bu kural ve bu bağlamda bozulan nash dengesi planl*****n aksine tam da güçlü olana avantaj sağlar.
    Abi sen elektronik mühendisi olduğuna emin misin? [emoji3]
    Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.

4.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    sizce hususi bey mi bu ülkeye daha dosttur yoksa abd mi..?
    Kişiyi kişi ile ülkeyi ülke ile karşılaştırmalı..Hususi bey görevinde tam başarısız bir T.C. yurttaşı, ABD de T.C'ne düşmanca niyetler besleyen bir ülke..

5.  Alıntı Originally Posted by CPA Yazıyı Oku
    Abi sen elektronik mühendisi olduğuna emin misin? [emoji3]
    İspat:
    Bu foruma paralel olarak güç elektroniği tasarım forumunda da yeni tasarladığım LLC converterı tartışıyoruz:

https://www.edaboard.com/showthread....13#post1646113
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bir ülke ile ya müttefiksindir ya da değilsindir.

Güçlü olan ülke karşısında zarar görmemek için müttefik olmadığı halde müttefik gibi davranmak güçlü olan ülkenin de bilgisi dahilinde olduğu için bu durum ve strateji güçlü ülkenin avantajlı konuma geçmesini sağlayabilir.

Zira oyun teorisinin önemli kurallarından birisi zayıf olan taraf tarafından kendi avantajına olduğu düşünülerek devre dışı bırakılmıştır.

Halbuki devre dışı bırakılan bu kural ve bu bağlamda bozulan nash dengesi planl*****n aksine tam da güçlü olana avantaj sağlar.
    Zayıf taraf reddedince güçlü taraf bir şey kaybetmiyor ki . Zayıf taraf kabul de etse red de etse hep güçlü kazanıyor. En büyük eksiklik oyun teorisindeki kural koyucu olan üçüncü taraf .
    Üç aktör değil de tek aktör var gibi ama kutsal koyucu , teklif eden ve teklif edilen hep aynı kişi. Biz de izleyici

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İspat:
    Bu foruma paralel olarak güç elektroniği tasarım forumunda da yeni tasarladığım LLC converterı tartışıyoruz:

https://www.edaboard.com/showthread....13#post1646113
    Valla marmara ekonomi mezunuyum burak saltoglu, erhan aslanoglu ya ayip olmasın, böle bilgi vermemislerdir bana,
    Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.

8.  Alıntı Originally Posted by CPA Yazıyı Oku
    Valla marmara ekonomi mezunuyum burak saltoglu, erhan aslanoglu ya ayip olmasın, böle bilgi vermemislerdir bana,
    Ekonomi bilgisi konusunda kalaylıyım , hobi olarak öğreniyorum , asıl alaylı olduğum konu , uzmanlık alanım yüksek frekans güç elektroniği tasarımı.

Para piyasaları ile ilgili konuların çoğunu forum moderatörlerinden sn jondowes 'tan öğrendim.

Kesinlikle benim güç elektroniğini bildiğim kadar o da para piyasalarını hatmetmiş. Tavsiye ederim.

https://twitter.com/e507
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 124/946 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •