Zaten enflasyon yoluyla tüm borçlar bize kitleniyor. Bu 2 ayda dağıtılan tüm kredileride enflasyon ödeyecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Reha abi o görsel benzeri ben branşın zamanı paylaştım .
Jet kasadan geçince alarm ötmüştü çıkışta senin ki eski teknoloji hangi market bu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Haftasonu planı yapmıştım plan iptal oldu arka arkaya açıklamalar bir gün kaybettik keşke tekrar yasak yapsalar dedin trafikte iken insanları görünce .
Sahil yolunda maske takan %10 bile değildi 20 km boyunca
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
haha ya o kadar müteahitin geçiş garantilerini usd üzerinden ödüyoruz ya, halkımızın batırdığı kredileri de öderiz.
Gecenin konusunu yazmıştım fakat silmişler, başka konu da aklıma gelmiyor, en iyisi ben gezdirmeye çıkayım.:yes:
Rahip zamanından beri vardı o Bizans’ta
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size de ,alıntıladığınız mesaj sahibi,Sayın Egeli yede teşekkür ederim..
Emekli olalı yaklaşık 6 sene oldu,kendi yağımda kavrulmaya çalışan biriyim,kredi kartı harcamamın tamamını o ay kapatır,faize düşmemeye özen gösteririm,2009 model aracım var,bazen yeni modellere göz atıyorum,ama aradaki fahiş fiyat farkı+yüksek işletme maliyeti(kasko farkı,sigorta vb) bakımını yaparak kullanmaya devam ediyorum,Allah a şükür hiç bir eksiğim yok ,gereksiz harcama ve borca girmiyorum,buna rağmen; her geçen yıl fakirleştiğimi hissediyorum,aldığım maaş neyle karşılaştırırsanız karşılaştırın eriyor..
Bence bunun nedeni,bizim sosyal devlet olmaktan çıkıp,bir sürü çalışmadan geçinmeye çalışan insan yaratan sisteme evrilmemizdir.Bakınız,3.5 ila 5 milyon mülteci ve hiç bir iş yapmadan,bizlerden dolaylı veya direkt alınan vergilerle geçindirilen milyonlardır...
Ben artık her gelen kamu zammı veya verginin amacının hizmet etmek değil,bir yandaşın af edilen borcu veya,aynı anda birden fazla sosyal yardım alan yüzsüz birini finanse etmek amaçlı olduğunu düşünüyorum ve evet şimdi banka şubelerinde sırada sabahlayanlar seçim zamanı ödeyemediğimiz kredilere af diye ağlanacak,o yükte bizim gibi artık adına ne derseniz deyin vatandaşların üzerine yıkılacaktır.
.DOW 3.20%
Uçuyoz.
Bilemiyorum.
Çünkü bir kaç gündür kulvarlarımız ayrıştı gibi.
Onlarda dolar çok.
FED iyi besliyor piyasaları.
AMB'da beklenenden 100 B€ daha fazla verecek piyasaya. ( Faizi de ısrarla negatifte tutuyor -0.50% )
Bizde para yok para.
Olan paramızı da luppoya yatırıyoruz. :he:
/* do not say hocam */
Doğruluk marka peynir için ben özel güvenlik bile tutarım. özellikle keçi sütünden olan peyniri çok iyi.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trafik polisi gördüğünde selektör yaparak, dolmuşta polis görünce çökerek bu işler çözülmez.
Öncelikle bizim kendimizi bu devletin bir parçası görmemiz sonrasında buna uygun hareket etmemiz gerekiyor. Bizim amacımızın devletin dağıttığı pastadan en büyük dilimi almak değil en adil dilimi almak olduğunu kabul etmeliyiz.
Bize bedava olan her hizmetin parasının yine bu devlete vergi ödeyen başka insanlar tarafından ödendiğini bilmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde bizim seçtiğimiz vekillerden bu harcamaları takip etmesini ve israf diye nitelenen harcamaların engellenmesini bekleyebiliriz.
Devlet babamız gibi karşılık beklemeden bize hizmet veren bir yer değildir. Bizimde ona hizmet etmemiz vergi vermemiz gerekir.
Suriye konusu devasa bir tartışma konusu bu nedenle o konuya girmek istemiyorum.
Dun bir ilceye gittim, ilce normalde kisin bos, yazin İstanbul'dan bir suru insan gelir, bu sefer hastalık da getirmisler, belediye baskani uyardi bizi dikkat edin diye, bu olay bence kontrolden cikabilir, İstanbul'da yaşayanlar ulkenin her yerine dagildilar.
peyniri evde kendimiz yapıyoruz...10 kilo sütten 1.10 kg. çıkıyor...suyunu da akşamları 1 küçük bardakta içiyoruz..iyi oluyor. burda sütün kilosu 3 lira...10 kilosu 30 lira... peynir orjinal oluyor.
mayasız 5 dakkada yapıyor..tarifini isteyen olursa hanımdan öğrenip yarın atayım.
canın sağolsun atayım abi.
Ek 25229
Bu daha güzel,
Böyle dememiştim ama, idare edeceğiz artık. :kahkah:
Atmak : Kargo
Üstadım o peynir özellikle benim gibi peynir hastalarını kesmez. Peynir dediğin o ağır kendine özgü hayvansal tadı ve kokuyu içerecek. Sütün yağını ağzında hissedeceksin. O peynirler de pek bulunmuyor artık piyasalarda. Bütün üreticiler ucuza kaçıyor. Hepsi bol tuzlu tatsız maliyeti düşürülmüş, yağı alınmış, üretim süreci kısaltılmış peynirler. Yukarıda bi arkadaş doğruluk demiş. Bazen A101 e gelir doğruluk. Oradan aldığımda hiç beğenmemiştim. Onun için doğruluğun damağımda kötü bir izlenimi vardır. Bilenler bilir İstanbul'da Pelit'in çikolata müzesi var, Esenyurt'ta. Elinizden öper benim 5 yaşındaki çocuğa söz vermiştim. Fatihayı ezberle seni çikolata müzesine götüreyim diye. Neyse bir sürü ıvır zıvır şarkı şiir vb. ezberleyen çocuğa zar zor Fatihayı ezberletebildik. Ocak ayında da söz gereği hanımı da alıp gittik oraya. Pazar günleri açık büfesi de var. Müze ücreti dahil açık büfenin ücreti kişi başı 110 lira, çocuk için da 55 lira. Piyasadan yüksek ücreti, çeşitleri de çok fazla değil ama yiyeceklerin hepsi son derece kaliteli. Öyle açık büfelerdeki gibi ucuza kaçılmış şeyler değil. Neyse peynir konusuna geleyim. Çok lezzetli peynirler var. Ama bir tanesi aman Allahım efsane birşey. Benim gibi peynir hastası birisinin yıllardır arayıp da bulamadığı o müthiş aroma, tat, ağızda kayganlık, yoğunluk, lezzet hepsi bu peynirde. Yok böyle bir şey diyeyim anlayın işte. Hemen garsonu çağırdım şu peynir ne marka diye sordum. Abi o Kaanlar tulum dedi. Neyse oradan ayrıldım geldim eve ama o tat bir türlü gitmiyor ağzımdan. Sonra Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta bilindik tüm AVM ve büyük hiper-süper marketleri taramaya başladım, yok, hiç bir yerde bulamadım, son umut güzergahtaki Büyükçekmece Metro markette bulabildim. 500 gramı o tarihte 45 liraydı. Aldım ama ne yalan söyleyeyim çok pahalı geldi. Şimdi bu zamlardan sonra kim bilir kaç liradır. Bi daha alamadım. Hem bulunması zor, hem de benim gibi hergün kahvaltıda ekmeksiz 200 gram peynir yiyen biri için oldukça pahalı. Ama diğer Erzincan tulumları, İzmir tulumları, şavaklar, Bergamalar, mihaliçler, kelleler, divrik obruklar, deri tulumlar, eski yeni kaşarlar bir yana bu peynir bi yana.
Redmi K20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Su peynirden tattiniz mi nasil bir peynir?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...00b71b63fa.jpg
bizim burda obruk peynirinin kilosu 80-90-100 lira arası gidiyor. dünyada rokfora rakip diyorlar...fransızlar geldi inceleme yaptı burdaki mağarada...
1 kg peynir 1250 lira...
Vay vay vay...
Peynir yiyeceğime parayı başka türlü yerim.
Yo kilosu 120 tl civarı bazi yerlerde 110 tl
Ama adam %3 indirim de yapmış.
110-120 olur ama 1250'ye sofra kuruluk ufaktan.