tabloda nasd** 27ve 31 acık ,digr gunler belirtilmemiş ?
Printable View
tabloda nasd** 27ve 31 acık ,digr gunler belirtilmemiş ?
YA NE YAPACAKSINIZ NASD**I NUSD**I dolar artarsa artıyor işte a
zalırsa azalıyor .bana gelen mesajda ''sizde geleceğin yatırımı elektrikli teknoloji araç satan teslanın karına ortak olmak istermiydiniz bu fırsatı kaçırmayın lucas bey çın çın ? '' diyordu sonra ne oldu dolar geberince zarar kol gibi oldu ama tesla karını arttrıyor maaşalah..... bende ak portföye sağlık aldım bakıyorum la farge tavan olmuş seviniyordum...... sabah hesaba bir baktım pfizerin piyasaya çıkardığı dil altımı arıyordum ...
arkadaşlar merhaba fon araştırması yapıyorum ama doların düşüşü ile düşmeyen fon bulamıyorum, borsanın düşmesi ile düşmemiş fon bulamıyorum. eee borsa düşünce düşecekse, dolar düşünce düşecekse ben neden dolar almayım borsaya girmeyeyim de fon alayım? bana dolar ve borsadan etkilenmeyecek bir fon önerebilir misinz?
Mantık, bizim anlamadığımız veya araştırmaya vaktimizin olmadığı alanlarda kendimizi fon yöneticilerinin kollarına bırakmak.
Ama realitede böyle işlediğine inanmıyorum artık. Mesela Akportföy Turizm Fonu diyelim. Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük 20 turizm şirketini, otelini vs. sini belirleyip onlara yatırım yapıp sonra fonu dolaba kilitleyip gidiyorlarmış gibi geliyor. Arada bir daha bakıp o şirketleri değiştirmek gerekir mi, belki bir şirket çok zarar açıkladı, veya hiç adı sanı duyulmayan bir şirket dikkat çekiyor, onu portföye almak lazım. Veya Covid'in yeni varyantı çıktı, riski azaltmak lazım. Böyle yaptıklarını hiç sanmıyorum. Al hisseleri, sonra onlar yükselirse fon da yükselsin, düşerse düşsün.
Hayal değil aslında olması lazım :) altın da dolara bağlı oluyor... borsa ve dolara bağlı bir enstrüman istemiyorum.
Atıyorum aa diyorsun ak yatırım fonu %167 yapmış, aman yapı kredi bilmem ne fonu %150 yapmış çok iyi diyorsun, ama içeriğine bakıyorsun, grafiklere bakıyorsun, dolar düşünce çakılmış hepsi... Zaten dolar da o kadar kazandırmış... O zaman Niye alım satımı 3 gün süren ve dolara bağlı o fonlara bağlayayım parayı...
Ama dediğiniz gibi bu şekilde bir fon da yok... Hala araştırıyorum.
TOGG üretim hatlarının kurulumuna başlandı.
62 robotun kurulumuna başlandı.
Toplamda 250 robot olacak
İş portföy Elektrikli araçlar fonu yerli Togg ile ilişkili yerlere yatırım yapabilirse iyi iş çıkartır.
Cunku fon sizin sirf aldiginiz dovizin inip cikmasini yakalamanizdan daha farkli ve degisik enstrumanlari olumlu yonde kullanabilir, elbette sizin de bu enstrumanlara erisip bunu kendinizin yonetebildigi konfor alaniniz var olabilir
zaten o zaman siz fon alip ona bunun yonetimini birakmadan da istediginiz gibi paraniza yon vermek yapabiliyorsaniz bu size kalmis ama burada zamani ve imkani yada konfor alani olamayanlar tarafindan da fon yonetimine bu para yonetilmesi icin iletilmektedir
..
fon ilk kurulurken senetlerden olusan bir cati elbette mevcuttur ama bazi donemlerde bu portfoylerinde gerekli orantisal degisiklikleri yaptiklarini umuyoruz, bunu da ogrenmenin yolu her ay yayinlanan portfoye raporunu incelemek, bazilarimiz bunu excel e dokerek muhtemel o gunku kazanc oranlarini da takip etmekteler
IJC fon için 21 aralık saat 11 de satış verdim. Gerçekleşme tarihi 24 aralık yazmıştı. Cuma günü hesaba geçmedi. Bugün saat 15 oldu yine para yok. Müşteri temsilcisini aradığımda 29 aralıkta para gelecek dedi. nasıl olur diyerek konuyu irdelediğimizde kendiside şaşırdı. Şimdi portföy yönetimiyle yazışıyor. bakalım ne mazeret bulacaklar.
TCMB saat 15.30 usd kur 11.4105 (-2.88)
Bugün de kurdan %-2.9 yansıyacak Yabancı fonlara. Umarım US endeksler bir miktarını kompanse eder.
Bugün Bankadaki fon fiyatları ile Tefas'da görülen fon fiyatları farklı. Örneğin İşbankası ve Akbank'da IJC=1.708487 iken Tefas'ta 1.665113 görülüyor. İş portföy'ün çoğu fonu benzer şekilde farklı. YAY için de aynı bankalarda 250.705863 iken Tefas'ta 257.152755
Benzer durumu fark eden var mı?
100 bin lirada 4283 lira getiriyle 3 aylık kkm'mizi yaptık bugün bakalım. 1 saat süren evrak işi var müşteriye verilen belgelerde dolar 11,43 seviyesinden aldığım vade dolmadan erken çıkarsam kur farkının kesileceği açıkça yazıyor. kur yükselirse vadeyi bekleyenlere ödenecek parayı bu erken çıkanlardan fonlayacakmış devlet. getiri ppz ile aynı, nzh'nin %0,8 gerisinde kalıyor 3 ayda, olsun o kadar.
Fiba mi aman takip edin
Bende fibayla calisiyorum .sattigim fonlarin %10 stopajini bugun hesaba gecmemisler aradim mt yi genel md ge bildiriyim yaziyim flan dedi
2 yilda bu fibadan 10 15 kez bu tarz eksik yanlis islemlerle ugrasiyorum.
Hesabimi kendimde cetere tutuyorum yoksa giden gider hic anlamazsin
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Re-Pie altın fonu açıyor galiba. Anlamadığım nokta piyasada onlarca altın fonu var ve hepsinin getirisi üç aşağı beş yukarı aynı. Ha Fiba almışsın ha Akbank. Altın katılım fonlarını saymıyorum bile. Niye gidersin de zaten ortalıkta sürü sepet olan bir fon daha açarsın? Biraz düşün, taşın, olmayan, ilginç, farklı enstrümanlara göz kınpan bir fon yarat. Yok ille safe oynayacaklar.
O açıdan İş Bankasını kutlamak lazım. Adamlar çok yenilikçi; tematik fon konusunda trend başlattı resmen. Akbank blockchain dememek için kıçını yırtmış olmalı, Fintec diye bir şey bulup yapıştırdılar farklılık olsun diye.
Ziraat'in de Sheriah mı ne öyle bir yabancı fonu var, ilginç bir şey gibi, ama Tefaş'ta işlem görmüyor. O da değişik bi fon.
Altyapıları yetersiz galiba. Ben de bir kısım fonu Alternatifbank'tan alıp satıyorum, ikide bir emirler işlenmiyor, satılan fon hala duruyor gözüküyor, fon adetleri kimi zaman sıfırlanıyor. Uyarıyorsunuz aaa sistemsel bir hata olmuş deyip kikirdiyorlar, çok eğlenceli bir şeymiş gibi.