Sayfa 122/1002 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 969 - 976 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    evet döviz içerikli .çok teşekkürler
    Mesela ben salak gibi Akportföy Sağlık Fonua Cuma günü (24 Aralık) al emri verdim taaaaaaa 30 Aralık Perşembe gerçekleşecek.

2.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    arkadaşlar merhaba fon araştırması yapıyorum ama doların düşüşü ile düşmeyen fon bulamıyorum, borsanın düşmesi ile düşmemiş fon bulamıyorum. eee borsa düşünce düşecekse, dolar düşünce düşecekse ben neden dolar almayım borsaya girmeyeyim de fon alayım? bana dolar ve borsadan etkilenmeyecek bir fon önerebilir misinz?
    Mantık, bizim anlamadığımız veya araştırmaya vaktimizin olmadığı alanlarda kendimizi fon yöneticilerinin kollarına bırakmak.

Ama realitede böyle işlediğine inanmıyorum artık. Mesela Akportföy Turizm Fonu diyelim. Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük 20 turizm şirketini, otelini vs. sini belirleyip onlara yatırım yapıp sonra fonu dolaba kilitleyip gidiyorlarmış gibi geliyor. Arada bir daha bakıp o şirketleri değiştirmek gerekir mi, belki bir şirket çok zarar açıkladı, veya hiç adı sanı duyulmayan bir şirket dikkat çekiyor, onu portföye almak lazım. Veya Covid'in yeni varyantı çıktı, riski azaltmak lazım. Böyle yaptıklarını hiç sanmıyorum. Al hisseleri, sonra onlar yükselirse fon da yükselsin, düşerse düşsün.

3.  Alıntı Originally Posted by uptrend Yazıyı Oku
    Para piyasası fonları
    Kısa orta vade ve özel sektör borçlanma araçları ve mutlak getiri hedefli değişken fonlar.
    Ama bunların şu zaman içinde getirisi mevduat getirisi kadar ya var ya yok.
    teşekkürler, onları biliyorum, mevduatt faizinden daha az getiriyor likit fonlar... Kastım onlar değil esasında...

Yani tüm fonlar dolara ve borsaya endeksli, ben şu an borsa ve dolardan kaçmak istiyorum ama böyle bir fon yok...

4.  Alıntı Originally Posted by uptrend Yazıyı Oku
    Eğer fon döviz içerikli ise gerçekleşme valorü 27-28 aralık yurt dışı tatil olduğundan ertelenecek.
    Bu portföy kuruluşunun yatırım yaptığı yere göre değişiyor galiba. Mesela Garanti'nin veya HSBC'nin yabancı fonlarını yarın valörlü alabiliyorsunuz. Ama Akportföy ile Yapı Kredininkiler perşembeye vs.

5.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    teşekkürler, onları biliyorum, mevduatt faizinden daha az getiriyor likit fonlar... Kastım onlar değil esasında...

Yani tüm fonlar dolara ve borsaya endeksli, ben şu an borsa ve dolardan kaçmak istiyorum ama böyle bir fon yok...
    Mesela nasıl bir fon hayal ediyorsunuz? Geriye bi tek kıymetli madenler kaldı. Size en uygun olan fon türü çoklu varlık değişken fonlar gibi.

6.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Mesela nasıl bir fon hayal ediyorsunuz? Geriye bi tek kıymetli madenler kaldı. Size en uygun olan fon türü çoklu varlık değişken fonlar gibi.
    Hayal değil aslında olması lazım altın da dolara bağlı oluyor... borsa ve dolara bağlı bir enstrüman istemiyorum.
    Atıyorum aa diyorsun ak yatırım fonu %167 yapmış, aman yapı kredi bilmem ne fonu %150 yapmış çok iyi diyorsun, ama içeriğine bakıyorsun, grafiklere bakıyorsun, dolar düşünce çakılmış hepsi... Zaten dolar da o kadar kazandırmış... O zaman Niye alım satımı 3 gün süren ve dolara bağlı o fonlara bağlayayım parayı...

Ama dediğiniz gibi bu şekilde bir fon da yok... Hala araştırıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku

İşte o zaman dövize endeksli mevduat alacaksınız. Boşuna mı açıkladı bu kadar Reis.

8. TOGG üretim hatlarının kurulumuna başlandı.
    62 robotun kurulumuna başlandı.
    Toplamda 250 robot olacak

İş portföy Elektrikli araçlar fonu yerli Togg ile ilişkili yerlere yatırım yapabilirse iyi iş çıkartır.

Sayfa 122/1002 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •