Sayfa 123/1002 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 977 - 984 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Cunku fon sizin sirf aldiginiz dovizin inip cikmasini yakalamanizdan daha farkli ve degisik enstrumanlari olumlu yonde kullanabilir, elbette sizin de bu enstrumanlara erisip bunu kendinizin yonetebildigi konfor alaniniz var olabilir

zaten o zaman siz fon alip ona bunun yonetimini birakmadan da istediginiz gibi paraniza yon vermek yapabiliyorsaniz bu size kalmis ama burada zamani ve imkani yada konfor alani olamayanlar tarafindan da fon yonetimine bu para yonetilmesi icin iletilmektedir

..

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    arkadaşlar merhaba fon araştırması yapıyorum ama doların düşüşü ile düşmeyen fon bulamıyorum, borsanın düşmesi ile düşmemiş fon bulamıyorum. eee borsa düşünce düşecekse, dolar düşünce düşecekse ben neden dolar almayım borsaya girmeyeyim de fon alayım? bana dolar ve borsadan etkilenmeyecek bir fon önerebilir misinz?
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alim yaparken, size iletim tarihi o ekranda yazar oysa

Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Mesela ben salak gibi Akportföy Sağlık Fonua Cuma günü (24 Aralık) al emri verdim taaaaaaa 30 Aralık Perşembe gerçekleşecek.

fon ilk kurulurken senetlerden olusan bir cati elbette mevcuttur ama bazi donemlerde bu portfoylerinde gerekli orantisal degisiklikleri yaptiklarini umuyoruz, bunu da ogrenmenin yolu her ay yayinlanan portfoye raporunu incelemek, bazilarimiz bunu excel e dokerek muhtemel o gunku kazanc oranlarini da takip etmekteler

Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Mantık, bizim anlamadığımız veya araştırmaya vaktimizin olmadığı alanlarda kendimizi fon yöneticilerinin kollarına bırakmak.

Ama realitede böyle işlediğine inanmıyorum artık. Mesela Akportföy Turizm Fonu diyelim. Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük 20 turizm şirketini, otelini vs. sini belirleyip onlara yatırım yapıp sonra fonu dolaba kilitleyip gidiyorlarmış gibi geliyor. Arada bir daha bakıp o şirketleri değiştirmek gerekir mi, belki bir şirket çok zarar açıkladı, veya hiç adı sanı duyulmayan bir şirket dikkat çekiyor, onu portföye almak lazım. Veya Covid'in yeni varyantı çıktı, riski azaltmak lazım. Böyle yaptıklarını hiç sanmıyorum. Al hisseleri, sonra onlar yükselirse fon da yükselsin, düşerse düşsün.

kira sertifikalari, katilim fonlari, emtia fonlari bu sizin bahsettiklerinizden farkli alanlar oralari kontrol edebilirsiniz

teşekkürler, onları biliyorum, mevduatt faizinden daha az getiriyor likit fonlar... Kastım onlar değil esasında...

Yani tüm fonlar dolara ve borsaya endeksli, ben şu an borsa ve dolardan kaçmak istiyorum ama böyle bir fon yok...

Gayrimenkul fonu gibi alanlara da bakabilirsiniz...

Ama dediğiniz gibi bu şekilde bir fon da yok... Hala araştırıyorum.

6. IJC fon için 21 aralık saat 11 de satış verdim. Gerçekleşme tarihi 24 aralık yazmıştı. Cuma günü hesaba geçmedi. Bugün saat 15 oldu yine para yok. Müşteri temsilcisini aradığımda 29 aralıkta para gelecek dedi. nasıl olur diyerek konuyu irdelediğimizde kendiside şaşırdı. Şimdi portföy yönetimiyle yazışıyor. bakalım ne mazeret bulacaklar.

7.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    IJC fon için 21 aralık saat 11 de satış verdim. Gerçekleşme tarihi 24 aralık yazmıştı. Cuma günü hesaba geçmedi. Bugün saat 15 oldu yine para yok. Müşteri temsilcisini aradığımda 29 aralıkta para gelecek dedi. nasıl olur diyerek konuyu irdelediğimizde kendiside şaşırdı. Şimdi portföy yönetimiyle yazışıyor. bakalım ne mazeret bulacaklar.
    bu arada fonun satıldığı banka fiba.

TCMB saat 15.30 usd kur 11.4105 (-2.88)

Sayfa 123/1002 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •