Aynı kapıya çıkıyor, biri dinsiz diğeride dini alet ederek dünya menfaati için dinci görünen ateist
Gerçekten dinini yaşayan biri ne hırsızlık yapar ne yalan söyler. Allah korkusu olan bir kişi yapamaz.
Printable View
Bu arada lafınızı balla keseyim viop da haram.
Hisse net akademisi
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugünün karıyla 29,42 enerjs aldım koydum kenara .. günlük işlemi kapattım bugün .. size bol şans ..
Balık baştan kokar demiş atalarımız.
Bir islam devletinde faiz varsa o ülkenin tüm vatandaşı bilerek yada bilmeyerek haram yiyordur. Yani sütteki kaşığımız kara olmuş
Allah affetsin
İnanclı varsa aramızda, diğer tarafta cayır cayır yanıcaz.
Kimse kendini kandırmasın ben faiz yemiyorum deye, bi yerden mutlaka bulaşmıştır, ama maaşınla ama sattığın ürünle yada alıcağın parada
Daha önce burada anlattım cumadayız hoca başladı kazancın helal haram olmasına , baktım millete bel altı vuruyor hoca dedim sen kamu görevlisisin doğrumu evet dedi , peki senin maaşın yaklaşık 1 veya 2 gün önceden devlet bankasına repo yapılır , bu paranın içinde iddia vergileri, at yarışı , tekel vs uzar gider herşey var ne diyorsun bu olaya millete belden aşağı vuruyorsun sen teraziye çıktın mı dedim namazdan sonra konuşalım dedi:)
Ülkede faiz yok ki. Enflasyon oranında kazanç veren bir bankacılık sistemi yok ki.
Ülkede sadece rant var.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kuran da bahsedilen faiz hakkında çok kapsamlı bir bilgim mevcut değil malesef faizin büyük haram olduğu faiz verenede alanada lanet edildiği yazılıyor. Bu konuyu araştıran bilen varsa aydınlatır
Belki o dönemde enflasyon diye bişeyde yoktur, belki enflasyon olsaydı o da haram olurdu diye düşünüyorum.
Enflasyon ve faiz aynı kapıya çıkıyor
İş dünyası beklentileri, enerji fiyatlarında indirim isteniyor.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...-reform/280768
İş dünyasının temsilcileri Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutlarken, yeni döneme ilişkin beklentilerini de dile getiren mesaj yayımladı.
1-Cumhuriyetimiz’in ikinci yüzyılına girerken, yatırım, üretim, istihdamı önceleyen reformlar hayata geçirilmeli.
2-Ekonomiye odaklanmalı, denge ve istikrar yeniden sağlanmalı
3-İki kronik mesele, yüksek enflasyon ve cari açıkla ivedilikle mücadele edilmeli
4-İhracatı artırıp, ithalatı kontrol için yerli ham madde üretim planlaması yapılmalı
5- Yüksek maliyetler dizginlenmeli, yatırımları arttıracak destekler devreye alınmalı
6-Yüksek teknolojili ürün ihracatını artırmalı, sürdürülebilir büyüme koşulları sağlanmalı
7-İhracatçıların rekabetini olumsuz etkileyen döviz kurlarındaki baskı kademeli kaldırılmalı
8- Kredi faizleri yüksek ve erişimi zor. İş dünyasının krediye ulaşabilmesinin yolu açılmalı.
9- Enerji fiyatları Türk ihracatçısının rekabetçiliğini artıracak seviyelere düşürülmeli
10- Öngörülebilirliği sağlayacak adımlar hızla atılmalı, ülke rekabetçiliği üst seviyelere taşınmalı.
11- Tüm ücretlerde asgari ücrete kadar olan tutar vergi dışı bırakılmalı, sosyal refah artmalı.
Faiz konusunu netleştirmek için mal para kaydi para ayrımını bilen mufessirler lazım. Ancak ekonomistlerin bile çoğu zaman dikkate almadığı bu ayrımı bilen müfessiri nereden bulacaz bilmem.
Haziran vadede faizler yüksek gibi
https://i.hizliresim.com/fqev2us.jpg
TOBB genel kurulunda cumhurbaşkanı konuşuyor.
şimdiki alimler(!) yuvarlak yuvarlak laflar etmekten başka işe yaramıyor.
Vaktinde Sukuk ihraçlarında çalışırken Hayrettin Karaman'ın fetvasını okumuştum. Adam fetvasında diyor ki Peygamberimizin övdüğü ticaret budur. Ama kira sertifikalarının benim(ve birçok kişinin) gözümde bonodan farkı yok.
Bir kişi birebir konuştuğunda daha detaylı ve özel, topluluğa konuştuğunda daha genel geçer şeyler söyler diye düşünüyorum.
Konuşmada alkış alan kısımlar not edilmeli, iş dünyası ne istiyor daha iyi anlaşılır.
Hahahhaha, Akçay bıdıbıdı yapma, kavga istiyorsan sadece adımı bir cümle içinde geçirmenin bile yettiğini biliyor olmalısın...
Birde şu konuyu sorayım: madem faiz haram(bencede) o zaman bankalarda çalışanların tümü haram maaşla mı geçiniyor acaba? :)
bir de mecliste yemin töreninde yemin etmeyecek (metine itiraz edenler )olursa borsa ne tepki verir acaba?
Şimdi değişimden, Mevlana'nın yeni şeyler söylemek gerekir sözünden bahsediyor. Bence arkada ekip var, ne söylenmesi gerektiğini araştırıp konuşma metni hazılıyor, başarısız ekip gönderiliyor olabilir.
Biz insan olarak değişmeyen sabit şeylere güveniyoruz, ileri görünüm vs istiyoruz. Oysa doğa değişim istiyor olabilir.
Yarına paracukları hazır edin ayucuklarım :)