Sayfa 123/1005 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 977 - 984 arası.

Konu: Viop LI

1. İş dünyası beklentileri, enerji fiyatlarında indirim isteniyor.

https://www.patronlardunyasi.com/hab...-reform/280768

İş dünyasının temsilcileri Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutlarken, yeni döneme ilişkin beklentilerini de dile getiren mesaj yayımladı.

1-Cumhuriyetimiz’in ikinci yüzyılına girerken, yatırım, üretim, istihdamı önceleyen reformlar hayata geçirilmeli.

2-Ekonomiye odaklanmalı, denge ve istikrar yeniden sağlanmalı

3-İki kronik mesele, yüksek enflasyon ve cari açıkla ivedilikle mücadele edilmeli

4-İhracatı artırıp, ithalatı kontrol için yerli ham madde üretim planlaması yapılmalı

5- Yüksek maliyetler dizginlenmeli, yatırımları arttıracak destekler devreye alınmalı

6-Yüksek teknolojili ürün ihracatını artırmalı, sürdürülebilir büyüme koşulları sağlanmalı

7-İhracatçıların rekabetini olumsuz etkileyen döviz kurlarındaki baskı kademeli kaldırılmalı

8- Kredi faizleri yüksek ve erişimi zor. İş dünyasının krediye ulaşabilmesinin yolu açılmalı.

9- Enerji fiyatları Türk ihracatçısının rekabetçiliğini artıracak seviyelere düşürülmeli

10- Öngörülebilirliği sağlayacak adımlar hızla atılmalı, ülke rekabetçiliği üst seviyelere taşınmalı.

11- Tüm ücretlerde asgari ücrete kadar olan tutar vergi dışı bırakılmalı, sosyal refah artmalı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Faiz konusunu netleştirmek için mal para kaydi para ayrımını bilen mufessirler lazım. Ancak ekonomistlerin bile çoğu zaman dikkate almadığı bu ayrımı bilen müfessiri nereden bulacaz bilmem.

3.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Kuran da bahsedilen faiz hakkında çok kapsamlı bir bilgim mevcut değil malesef faizin büyük haram olduğu faiz verenede alanada lanet edildiği yazılıyor. Bu konuyu araştıran bilen varsa aydınlatır
    Belki o dönemde enflasyon diye bişeyde yoktur, belki enflasyon olsaydı o da haram olurdu diye düşünüyorum.
    Enflasyon ve faiz aynı kapıya çıkıyor
    o dönemde de enflasyon vardı, altın bolluğu/darlığı ürün bolluğu/darlığına göre ama bugünkü gibi değildi tabi.
    mansa musa adlı kralın hac yolunda mısırda dağıttığı altınlarla enflasyona sebep olduğu söylenir mesela.

4.  Alıntı Originally Posted by traderfx Yazıyı Oku
    Potfoyde mutlaka enerji hissesi olmalı bencede..
    Bu ENJSA dağıtıcı, üretici değil. Çok savunmacı haliyle. Üretici daha mantıklı olur bence. Hatta USD kazanıyorsa tadından yenmez (Aksen)

5.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    gundi geri dön...

herkes birbiriyle kavga ediyor bense öylece bakıyorumm...
    istersen Müge Anlıya başvur bulur belki
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

6. Haziran vadede faizler yüksek gibi

7. TOBB genel kurulunda cumhurbaşkanı konuşuyor.

Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    Mayıs ayı enflasyonu, Erdoğanın seçim öncesi bir ay ücret alınmayacak açıklamasından sonra doğalgaz bedava dağıtıldığı için oldukça düşük gelecek.
    Bu nedenle, Temmuz ayında yapılacak ücret ve maaş artışları daha az olacak.
    Peki, doğalgaz kullanmayanların maaş ve ücretleri nasıl hesaplanacak ki?
    en düşük memur aylığının ne olacağı açıklandı dolayısıyla memura yapılacak zam belli
    herkese benden 10.000 diyip geçerler
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 123/1005 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •