Kredili konut ve altin kadar kafamin rahat ettigi yatirim gormedim.
borsanin en baba hisseleri bile bas agritiyor.
not: froto hala pahali
Printable View
Kredili konut ve altin kadar kafamin rahat ettigi yatirim gormedim.
borsanin en baba hisseleri bile bas agritiyor.
not: froto hala pahali
Froto iyi olur 2-3 yıllık vadede , hele arada erken seçim filan olursa ondan sonra kimse tutamaz
Bilakis, Altın bana sorarsanız biraz pahalı. 2001 de ikiz kuleler vurulduğunda altın 200 usd idi (ons) . 2012 de 1900 usd yi gördü sonra 1100 usd ye düştü 2 yıl içinde . sonra covid zamanı 2100 leri gördü ve tekrar 1600 lere düştü. şimdi 2400 usd ile tüm zamanların en yükseğinde . tekrar bir düşüş olursa şaşırmam
alanzo da geldiğine göre tamamdır bu iş ;)
sizi gördüğüme sevindim
Akın akın geliyorlar.......
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır:
"Yakında mevcut bir üreticimizin çok büyük ölçekli yeni nesil araç yatırımını duyuracağız. Türkiye, coğrafyanın yeni nesil araç üretim merkezi haline gelecek"
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Temmuz ayı Romanya satış adetleri açıklandı
Temmuz ayında, geçen senenin Temmuz ayına göre %14 artış ile 20.110 adet araç satıldı. (2023 Temmuz: 17.596)
7 aylık dönemde toplamda geçen seneye göre %12 artış ile 123.915 adet araç satıldı. (2023 Temmuz: 110.841)
Kaynak :
https://x.com/fire_ozgur/status/1822883746594390445
Frotonun romanya satışları artıyor.... ECB faiz indirince artacak daha da....
https://www.donanimhaber.com/cin-dun...evirdi--180555
Kodumun Çinçançonları dünya yetmedi uzayı da çöplüğe çevirdiler.
2018-23 arası ihracatçı şirketlerin dönemi kapandı artık.Öncesinde piyasada olmayan,olsada neyin ne olduğundan hiç nasiplenememişler bunu idrak edemiyor ama durum bu.Kurlar enflasyondan fazla artmadığı müddetçe ihracatçı şirketler out.İhracatta ancak katmadeğerli patenti size ait fiyatını da sizin belirlediğiniz ürünleri üreterek bu iklimden ayrışabilirsiniz.Birileri adına mal üretip satarak sürdürülebilir kazançlar elde edemezsiniz.Uygulanmakta olan programı kim olursa kim gelirse gelsin her daim sürdürülmesi mecburi bir program.2018-23 arasında uygulanmadı sonucunu ülkece görüyoruz.Hasılı kelam 2018-23 gibi bir dönem bir daha kolay kolay yaşanmaz.İnşallah da yaşanmaz.
Gelelim iç piyasaya,durumlar giderek vahimleşecek,satışlar ve marjlar düştükçe düşecek.Kendinizi kara cahillerin safsatalarından koruyun.Yada onlarla hareket edip goy goy yapın benim zerre umrumda değil.[emoji1]insanın kendi kendine verdiği zararı kimse veremez.Haydi size hayırlı goy goylar,meydancılar sahneye[emoji1787]Bu yazımın ardından elebaş en zır cahillerinden meydancılar hemen bla bla bla atlayacaklar iyi takip edin[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, yılın ikinci yarısında sıkılaşmanın artmasıyla birlikte kamyon pazarında daralmanın hızlanmasını öngördüklerini belirtti.
https://www.ekonomim.com/sirketler/k...-haberi-760085
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e5f185ad7f.jpg
siz önceki yazılarınızda hep satış adetleri küçülecek yazdınız ama satış adetleri küçülmüyor hatta 2025 de vw ye üetilen araç da devreye girince satış adetleri daha da artacak ... evet marjlar kur nedeniyle şu anda kötü ama kur üzerindeki baskının da her geçen gün arttığına eminim siz de katılıyorsunuzdur .
şu dönemde ben dövizde durana kadar ford da kalmayı mantıklı buluyorum
https://youtube.com/shorts/j0dwFPKWF...I_48ORAXnxIXky
Boink batiyehh, eyirbas gümliyeah,
Sayın yolcularımız kaptan pilotunuZ Bold Pilot konuşuyor, şarjımız bitti, fazla ince uçlu Nokya şarzı olan varsa pilot kabinine getirsin.
merhaba.
yazınızı okudum.
bir zaman aralığından başlamışsınız. akabinde ise ekonominin genel seyri ve ihracat -kur dengesi üzerinden bir çıkarım yapmışsınız.
Yine "Birileri adına mal üretip satarak sürdürülebilir kazançlar elde edemezsiniz" gibi çok tartışılır sayfalarca tartışmaya açık daha katmanlı bir yorum getirmişsiniz.
sonra uygulanmakta olan ekonomik program eleştirisi ya da kabulü ile şirketin akıbetinin kötü olacağına dair bir haber ile noktalamışsınız.
son bölüme girmiyorum.
hazine maliye bakanlığınca kurun ortalama artı eksi %5 2024 yılında 36,8 TL, 2025 yılında 43,9 TL ve 2026 yılında 47,8 TL olacağı tahmin ediliyor. (OVP kaynak)
KKM sebebi ile de kurun çok artırılmadığı müdahalede bulunulduğu belirtiliyor.
diğer yandan eksi (-) 72 milyar dolar $ olan net rezerv bir yılda artı + 20 ye geldiği bildirildi.
bu gelişmeler karşısında
- sektörün biteceğini düşünüyorsanız.
- fordun genelde de koç grubunun amiral şirketlerinin ikisinden birisinin çok kötü olacağını düşünüyorsanız,
bu şirkete yatırım yapılmaz.
ancak;
şirketin yıllık üretim adedinin
önce 450 bin ardından 600 ardından da 900 bine ulaşacağını
1.5 milyar euroluk yatırım sürecinde olduğunu,
ülkenin ihracat şampiyonu olduğunu
2026 yılında sadece ihracattan 12 milyar dolar gelir beklentisi olduğunu
düşünerek pozitif bakıyorsanız.. bu şirkete yatırım yapın.
ben süreç çok iyi karlar harika demiyorum.
ancak öldük bittik mahvolduk gölcük kapanıyor eskişehir Fb ye kilit vurulur türü argümanlar da makul değil.
yatırımlarımızı en az üç yıllık planlarsak en az üç sene bu hissenin gelişimini değişimini görürsek daha sağlıklı olur gibi. haa 600 kadar şirket var. illa 300 milyar TL olmuş bi hisseye yatırım yapmam da denebilir O AYRI.
Çocuklara ek gelir olur, emeklilik için de bir maaş kadar temettü alırız kiracıyla uğraşmayız derseniz de o da ayrı.
selamlar
Sn “acemi”11 [emoji3]
Seviyeli karşıt görüş için teşekkürler.
Çok çok özetle ben bir karar aldım ve yatırımlarıma kökten yansımaları oldu bu kararın.
Dünyada yaşanan teknoloji devrimi neticesinde aşılan eşik sonucu insanoğlunun teknolojide en zor en kritik level ı atladığını müşahade ediyor ve sonucu olarak bundan 3-5-10…sene sonra eskiyecek ve eski dünyanın teknolojileri olarak kalacak ürün ve mal gruplarını üreten şirketlerin varoluşunda sıkıntı ve en basit pazar kaybı yaşama riski yüksek olanlarının hiç birine yatırım yapmıyorum, yatırımım olanların hepsinde de hızla exit yaptım geçtiğimiz aylarda.Ford da bunlardan bir tanesi.Bu benim öngörüm ve konfor alanımı,serin uykularımı riske atmak benim yapıma ters.Başkalarına değildir ona bir şey diyemem.
Bu durumun realize olma ihtimalini de açıkçası şu an %51 olarak görüyorum ve bu yüzde her geçen ay ve yıl artmaya namzet.Dünyada değişmeyen tek şey değişimin kendisi.
Bugün varolan pek çok sektörün ve haliyle şirketinde gelecekte varolmayacağını öngörüyorum.Bu geçiş süreci korkarım baya acılı olacak.Dediğim gibi bunlar benim şahsi öngörülerim.Dilerim sancılı olmaz.
En özetle böyle.
Froto pahali.
Dudu acele etme 500-600lerden ekleme yaparsin.
https://www.instagram.com/reel/C8tag...c4MTIwNjQ2YQ==
Fortoto, Mersodes, WoMAN, BCM, milyar dolar harcayıp fabriqué kuruyor ama bu Paki arkideşler Haydarabad Oto Sanayi sitesi C Blok no.12 de üstte peştemal, ağızda cugara, elde gazaltı kaynağı cızzzzt dızzzzt 4 saatte 45+2 koltuklu otobüs, midibüs, minibüs, kamyon falan üretiyorlar.
Bunlardan getir 15 tanesini Eskişehere günde 8 kamyon üretsinler hem de şimdikilerin 28 de 1 maliyetine.
Amerika Ford yani ana şirketin durumu felaket. 38 milyar dolara düştü. Türkiye ford hala 9 milyar dolar. Yani toplam ford içindeki payı 1/4 seviyesinde.
Eskiden yani 2020 öncesinde bu oran 1/10 seviyesindeydi.
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzun vade desteği 500-600 de.
Güzel yer. Gelmezse de yolu açık olsun bolca var zaten.
Ytd
Dudu efendi sessiz ise kesin meşguldür, ya alıyordur ya satıyordur.
psikiyatri koğuşu gayrisiz yoklama vermeye başladı, hayırkara vesile olur inşeallah...
Fortoto Fortoto
Döndürdün bizi deliye
İstersen sor beni Veli'ye
Diyecek ki Transitler yüklenecek
10.30 da gemiye
Suya attım bir taş
Çıkardı ses faaaş faş
Tahtacı hisseye bastıkça
Geliyor gözümüzden yaş
Klavuzu karga olanın burnu ... kurtulmazmış, bu tarz kendini "ekonomğğğğist" sanan fon yöneticilerinin alayının yaptıkları yorumların tamamı yönettikleri fonlar ve aldıkları posizyonlara göredir, başka bir şey söylemeye gerek var mı? Öyle çalımlı ekonomik analiz yapıyorlar ki sanırsın nobel ödüllü dünyanın bir numaralı ekonomisti haha, hepi topu kendi yönettiği fonlara ve aldığı psizyona göre getiriyi maksimize edecek şekilde yorumlar yaparlar zaman ve performans baskısı altında bu tarz ve türevleri ... fonlarının performansının baskısı altında yaparlar yorumlarını ve genelde söyledikleri ve yaptıkları birbirni tutmaz.. zira bilirler ki piyasalarda kazançlar kayıplar sayesindedir kendisni, takip edenlere kazandıracak yorum niye yapsın ki? O tarz bir yorum yapsa kendi yönettiği fon kaybeder... yani bu tarz ekonomiğğğst geçinen özünde fon yöneticileri yaptıkları yorumlarla ya fonları ve posizyonuna sürüsel bir destek ararlar ya da yine fonları ve posizyonalrına göre sürüyü terse yatırırlar o yüzden Evet belki kimse Buffet değil ama en azından bu tarz kişilerin söyledikelrini kaale alacak kadar da aptal değil-(dir umarım)
yani kendisi de ahmeti mehmeti ayşeyi düşündüğü için yapmıyor o yorumları herhalde burası net, demoklasın kılıcı gibi yönettiği fonların zaman performans baskısı tepesinde duruyor, ve bilinçli ky cının bu fonlar v fon yöneticilerine karşısında tek avantajı zaten bu zman performans baskısı altında olmaması ve sabrı...
atışmanızı zevkle takp ediyorum burların ahrekletlenmesi güzel lakin 2018 de 2 milyon tl yi bir maymuna verip bist 50 veya 100 den rastegle 15 hisse seçtrtip satın aldırsaydık bile bu dediğinin olması mümkün değil yani tamam kendi savlarını desteklmek için argumanalr üretmeye çalışıyorsun ama biraz gerçekci olsa iyi olur... taraf değilim lakin elinde en az 5 sene tuttuğun bir hisse yoksa human01 in yazdıkalrını anlamn biraz zor ford maliyeti 12 lira olan adam bu sene ilk temettü taksidi 20 kusur lira... maliyetinden yüksek temettü alıyor yani bunu yaşamadan anlayamazsın taraf değilim lakin uzun vade yatırım stratejisi sağlam olan birinin gerçekelri senin hayallerinin bile ötesinde ve gerçek bu yanlış anlama bunalrı taraf olduğum için yazmıyorum sadece neden human01 ,in yazdıkalrına ön yargılı yaklaştığını anlamanı sağlamak için yazıyorum