Konutu kredi ile yuksek kaldiracli olarak alirsaniz guzel kazandiriyor, fakat pesin alinirsa sadece belirli donemler kazandirir tepeden aldiysaniz uzun sure zarar bile ettirir.
Printable View
Konutu kredi ile yuksek kaldiracli olarak alirsaniz guzel kazandiriyor, fakat pesin alinirsa sadece belirli donemler kazandirir tepeden aldiysaniz uzun sure zarar bile ettirir.
Allahaskina ciddi olamazsiniz
Zaten piyasada kredi veren yer yok. Olsa bile %1.2 faizden ki yok ama var diyelim (soylentiye gore gelecek) 180 aylik yok ama var diyelim 4 milyona kredi bulsaniz aylik odemesi 60 bin lira ediyor
Bunun neresi kaldirac? Olsa olsa kazik bu
Boyle bir konut kredisini kullanan insan ya cahildir matematik bilmiyordur yada akli dengesinde sorun vardir
Ha derseniz %0.69 faiz falan oyle bir sey tarihte bir kere oldu unutun onu.
Hadi diyelimki oldu ve hukumet alin size 0.69% faizle kredi dedi. Ust limitte yok 5-6 milyona ev alabilirsiniz dendi
E o zamanda 4 milyonlik ev 6 milyon oluyor ev sahipleri salak degil
Turkiyede artik konut kredisi mantigi bitmistir
Dunyanin en salak insanlari Fransizlardir
Sirf daha onceden kolonilestirdik diye o ulkenin vatandaslarina ulkeye giris izni verdiler ne kulturleri ne adetleri ne yeme icme sosyal hayatlari uzaktan yakindan olmayan insanlari soktular ulkeye. Parisi resmi degil gercek anlamda bok goturuyor. Sokaktaki kopek boklarindan yada farelerden bahsetmiyorum bile
Eger isgucu lazimsa avrupada bir suru fakir beyaz kulture sahip ulke var git oradan topla. Balkan ulkeleri var ukrayna var varoglu var
Sen git Afrikadan bunlari getir ki bunlarin bazilari Arap. Dunyanin en salak insanlari bu Fransizlar
Bişi olmaz.
EYT'lileri nasıl fonladıysak, 1.2% ile kredi çekenleri de fonlarız. 0.69% ile kredi çekenleri fonladığımız gibi.
Sinir stres yapmak saçma. Bırakın ev sahibi olamayanlar ev sahibi olsun. :)
Sonra bu zamana kadar ev sahibi olamayıp dediğiniz şartların hiçbirine uymayan insanlar da olabilir. Zaman sabit durmuyor ki... Belki o zamanlarda daha işe güce yeni başlamıştı bu seferki kampanyaya başvuracak kişiler kenarda birikimleri yoktu... 1 sene kampanya yapınca bütün talep kesilmiyor ki... Onun bunun söylediklerini dinleyip ev almaktan vazgeçen de çok var. Onlar için de bir fırsat olur kiracılıktan kurtulurlar.
Yatırım için almak isteyen zaten alamıyor o yüzden destekliyorum ben bu kampanyayı. Bundan sonra da çıkarsa bu şekilde çıkmalı düşük faizli krediler. Öyle 100 tane evi olan adamı ucuz kredi ile iyice semirtmek için çıkmamalı.
Endeksa benzeri ama belki daha geniş anlamda bişeylerin ederinin ne olduğunu tespit etmeye yarayan bir site kurmak için ederio.com alan adını kayıt ettirdim.
Belki yeri değil ama fikir paylaşacak kimse var mıdır?
X: Arsam 300 eder mi?
Y: ederi o.
www.ederio.com
Kendimden örnek vereyim...
Pandemi ilk aylarında hisse senetlerinin anormal düşüşünde 2020 Nisan Mayıs Haziran aylarında 70-80 TL aralığında Tüpraş aldım...
Ve geçen 2022 Aralık ayında yaklaşık 2.5 sene sonra 480 li fiyatlardan satıp şu anda oturduğum evi satın aldım...
Sonra 6 Şubat depremi sonrası endeks gibi biraz sendeledi Tüpraş ta ama sonradan 40 TL temettü verdi ve % 600 de bedelsiz yavru verdi...
Şu anki fiyatı 127-130 TL aralığında Cuma günü itibariyle...
İyi mi yaptım kötü mü yaptım şu anda çok kararsızım... (Evimden çok memnunum ama portföy çok daha fazla artardı şu anda)
Ama deprem sonrası seçim öncesi bayağı bir neşeli idim 65 li fiyatlarda görünce Tüpraşı ve evin de % 60-70 prim yaptığını görünce...
Şimdi işler Tüpraş lehine dönmeye başladı seçim sonrasında...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%1,20 falan konut kredisi olmaz....
İmkansız...
Bitti o bol kepçe bedava dağıtılan dönemler.
Kasa tam takır kuru bakır.
Ek MTV neden çıkarıldı ?
36 milyar TL ek MTV toplanacak.
Kdv neden %20'ye çıkarıldı bir çok üründe ?
Gerçi böyle bir halk olduktan sonra, az bile geçiriyorlar.
Türk halkını, seçim dönemleri, seçim olan ülkelere ihraç etmek lazım.
Her faşist milliyetçi dinci iktidara böyle halk lazım.
Hahahahaha
"Türkiyede ev pahalı, avrupada ucuz, amerikada ucuz, bağcılardaki daire fiyatına falanca ülkede malikhane alırsın" diyen kesim bunları görmez.
Bkz-1 Kensington philedelphia. Sokakta ayık adam yok.
Sanki uyuşturucuyu sinek ilaçlama arabasıyla havaya sıkmışlar. :)
https://youtu.be/LT8DcsnfJ_o
Bkz-2 Alttaki görselde herif istanbulda yeni sıfır bina yapılabilecek arsayı DETROIT'te milletin "bedelsiz terk ettiği" evlerle kıyaslıyor. Birileri de bunu ciddi ciddi hisse net'te paylaşıyor.
https://i.hizliresim.com/9gru81c.jpg
Bazen de biri çıkıyor "ispanyada 5 bin euroya daire var" diye zırvalıyor.
Yaşanacak bir yer mi, orada can güvenliği var mı, madem bu kadar ucuz o zaman gelip istanbulda veya ege-akdeniz civarında "sözde fahiş" rakamlara ev alan avrupalı aptal mı diye düşünen yok.
Böyle detayları görmezden gelerek veriyor propagandayı, veriyor propagandayı.
Sanırsınız ki tüm dünya cennet, bir tek Türkiye cehennem.
Bu kişilere tekrar sorayım.
Türkiyede ev alan avrupalı, detroitteki veya ispanyadaki ucuz evi görmüyor mu?
Aptal mı bu insanlar?
Herkesin kültürü, anlayışı, dünyaya bakışı mutlaka farklıdır.
Benim düşüncemde
Oturacağınız evi almak, geleceğe dair en büyük belirsizliklerden birini ortadan kaldırmaktır. Bunu rahatlığı bile yeter.
Ama sürekli farklı deneyimler yaşamak isteyen, belirsizliğin getirdiği heyecanı seven insanlar tabiki bu kapsamın dışındadır.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
Cansuyu kredisini de işadamları gidip yatırım yapsınlar diye vermişlerdi, işadamları da ucuz TL kredi alıp Pahalı İthal araba aldı, Döviz aldı, Altın aldı, Hisse senedi aldı.
Pandemi zamanı satılan ithal arabalar rekor kırdı ucuz TL cansuyu kredisinin suistimal edilmesinden dolayı.
Sonuç cari açık rekor kırdı. Giren hepimize SAĞLAM GİRDİ. Hem de çok çok iyi girdi.
Elinde kaydın kuydun yok ülke olarak. Verdiğin her yardım döte girilen şemsiye gibi açılıyor.
Dolaylı verginin %70 olduğu bir ülkede ekonomik düzeni kuramazsın. Yardımın kredinin kime ne amaçla hizmet ettiğini bilemezsin.
Tarım destekleme kredisi veriyorsun, adam ne kadar mal üretmiş ne kadar satmış bilmiyorsun. Elinde net veri yok.
Ev destekleme imkanı versen de bunun gerçekten ihtiyaç sahiplerine evsizlere ulaştığını nereden bileceksin? Yatırım için bilmem kaçıncı evi olanı, bankada yüklü parası olanı, dövizi olanı, nasıl bileceksin?
Ankete dayalı enflasyon tahmini yapılan bir ülkede, her türlü yardımın ucuz kredinin vs vs menfaatin en az yarısı sahtekarlara gidiyor.
Yapanlara da bir şey diyemiyorum, çünkü devlet bunları yakalayıp ebelerini bellemiyor. Suçu teşvik edip sahtekarların alkışladığı ama cari açığın rekor kırdığı dönemlerdeyiz.
Pandemi zamanı verilen Cansuyu kredisini suistimal ettiği için hapse atılan gördünüz mü?
Sistemin etrafından dolanmak için her aile bireyi üzerine birer kredi de çekebilirler. Bunu da 1 defalığına yapabilirler en fazla ki, böyle açgözlü adamların ailesinde üzerinde mal mülk olmayan birey de yoktur zaten o yüzden onlar da elenirler.
Bu iktidar emlak piyasasını patlatmamak için elinden geleni yapacak işte 20 senede anlayamadınız mı hala? Ben yatırım olarak ev almam çünkü kiracı ile uğraşmak gibi bir eziyete katlanamam. Getirisini de beğendiğim söylenemez.
Bu piyasa iktidarın gücü yettiği sürece döndürülecek...
İnşaat sektörü düşerse iktidar düşer
ytd
Bu kez ev sahibi sokakta kaldı! Koltukta kalmaya başladı, gözü kiracısının kapısında
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/b...sinda-42317876
Evini Airbnb'den kiralayana kötü haber: Vergi cezası geliyor
Evini günlük konaklama platformu Airbnb üzerinden kiraya veren ev sahiplerine kötü haber. Bu işlemin vergiye tabi ticari bir faaliyet olduğunu söyleyen uzmanlar, "Maliye her an kapınızı çalarak, geçmişe yönelik ceza kesebilir" dedi
https://www.memurlar.net/haber/10741...i-geliyor.html
Fiyat avantajı nedeniyle kiralık konutlar yerli ve yabancı turistler için daha cazip hale gelmiş durumda. Otelcilik sektörünün itirazları ve konuyla ilgili olası düzenlemeler gündemde. Endişelerden biri de uygulamanın yarattığı güvenlik sorunları. Uzmanlar, Türkiye'de villa satın alıp kiraya veren yabancıların sayısının da her geçen gün arttığını öne sürüyor. Sektör temsilcilerine göre tüm bu tablo, turizmi nasıl etkiliyor?
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/a...rildi-42315410
"Kiralanan evler kayıt dışı"
Antalya'ya bu yılın 7 aylık döneminde gelen 8 milyon 100 bin turistin 6.5 milyonu otellerde konakladı. Sektör temsilcileri, otellerde konaklamayan 1.6 milyon Rusya kökenli turistin, kiraladığı 100 bin evde kaldığını söyledi.
Antalya'da Rusya'dan ve Rusça konuşan ülkelerden gelenlerin kiraladıkları 100 binden fazla konut olduğunu söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölgesi Başkanı Rıza Perçin, "Bu ülkelerden gelen turistin yüzde 17-18'i yani 1,6 milyon kişi bu konutlarda kaldı. Bu sadece Akdeniz'de değil tüm Türkiye'de oluyor.
"Rus turist sayısı azaldı"
" Türkiye'de yabancıya satılan her 100 konuttan 38'inin Antalya'da gerçekleştiğini ifade eden TÜRSAB önceki dönem yönetim kurulu Üyesi Hamit Kuk da “2019 yılının ilk 6 ajanda Türkiye'ye gelen Rus yolcu sayısının 2,7 milyon. 2023'ün ilk yarısında Rus turist sayısı 2,6 milyon civarında kaldı" diye konuştu.
https://www.turizmgazetesi.com/haber...nb-degil/85477
Niye varsayımlar üzerinden gidiyoruz?
Belki geçtiğimiz yıllarda ev alma dünyayı gez diyenleri dinledi ve ev almadı onların yüzünden? Şimdi de pişman olmuş ve almak istiyodur...
_____ ___________ ___________________
Dediğimin tek istisnası kredinin 2. ellere değil de sadece sıfır konutlara gelmesi. O zaman kredinin iyi niyeti suya düşer, müteahhit kurtarma operasyonuna dönüşür. Evi alacak adama müteahhit maks 500 bin kullandırır, ev fiyatları önce çıkar sonra söner vs vs önceki seferin aynısı olur...
Bu gahmetin sacmalamarina cevap vermeyin.
su an 2-3 yil tecrubeli ozel sektor, ya da karikoca dr vs gibi evlerine 90-100bin giren kisiler var ve henuz hayata yeni atildiklari icin ev alma potansiyelleri yuksek. Boyle bi kredi ciksin bakin basvuru sayilarina.
trde konut talebi farklidir, is konut kredisi odemesine gelince gerekirse aileler dahi bir sure taksitlere yardim ederler. Sizin odenemez dediginiz o taksitler catir cutur odenir, 2-3 sene icinde de enflasyona ezdilir zaten.
ülkemizde kredinin hele şu enflasyon ortamında ödemesi 2 yıl zorlar sonrası ise gayet kolaydır.
bir şekilde krediyi alabildiniz diyelim ve aile desteği var ve ev boş, 2 sene sonra evi kiraya verip tüm krediyi kiradan kapatabilirsiniz.
azıcık finansal zekası ve aile desteği olana sonsuz fırsat var
Kiraya vermeye değmez. Kiracı ile uğraşılmaz. Oturun kendiniz. Kiraya giren 10 sene hatta 12 sene çıkmıyor. Kendi ayağınıza sıkarsınız benden söylemesi.
Kısa dönem, sezonluk/günlük vs kiralayacaksanız durum farklı. O zaman gideri var. Ona da ekstra vakit ayırmak lazım.
ytd
ankarada öğrenciler için yapılmış yurt ile ev karışımı daireler var
adamlar uyanık
geçen yıl 7.500 tl kiraladığımız dairenin
4.500 tl sini aidat ve genel gider göstermişlerdi 3000 tlsini kira bedeli
bu sene 11.000 tl aidat parası 4.000 tl kira yapmışlar.
böylelikle hem veriyorlarsa kira vergisini düşük veriyorlar
hemde kirayı %25 in üzerinde arttırış oluyorlar
bizim aziz milletimiz gerekirse bezbol sopası ile kirada anlaşır
merak etmeyin.:drunk:
1,2 faize göre 10yıl geri ödemeli konut kredisinin aylık ödemesi 1milyon TL için 15,768tl
15 yıl geri ödemeli 13.587tl/ay
4 milyonluk evlerin kira bedeli 20-22bin TL.
3 milyon kredi çekseniz 40binTL gibi kredi geri ödemesi olur ki enflasyonun da devam edeceği öngörülürse cazip.
Muhtemelen ilk ev olması, eşler ile aynı evde yaşanan diğer aile bireyleri üzerinde ev olmaması gibi kriterlerle geleceği için fiyatları etkilemez ancak kriterlere uyanlar için fırsat olacaktır.
Şu anda 0,99'luk bir kampanya var ve sıfır evlere belirli projelere 2milyon TL'ye kadar kredi veriliyor.
A-101..
Aldın aldın..
Almadın kaldın..
https://t24.com.tr/haber/gayrimenkul...eliyor,1125916