Kendimden örnek vereyim...
Pandemi ilk aylarında hisse senetlerinin anormal düşüşünde 2020 Nisan Mayıs Haziran aylarında 70-80 TL aralığında Tüpraş aldım...
Ve geçen 2022 Aralık ayında yaklaşık 2.5 sene sonra 480 li fiyatlardan satıp şu anda oturduğum evi satın aldım...
Sonra 6 Şubat depremi sonrası endeks gibi biraz sendeledi Tüpraş ta ama sonradan 40 TL temettü verdi ve % 600 de bedelsiz yavru verdi...
Şu anki fiyatı 127-130 TL aralığında Cuma günü itibariyle...
İyi mi yaptım kötü mü yaptım şu anda çok kararsızım... (Evimden çok memnunum ama portföy çok daha fazla artardı şu anda)
Ama deprem sonrası seçim öncesi bayağı bir neşeli idim 65 li fiyatlarda görünce Tüpraşı ve evin de % 60-70 prim yaptığını görünce...
Şimdi işler Tüpraş lehine dönmeye başladı seçim sonrasında...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%1,20 falan konut kredisi olmaz....
İmkansız...
Bitti o bol kepçe bedava dağıtılan dönemler.
Kasa tam takır kuru bakır.
Ek MTV neden çıkarıldı ?
36 milyar TL ek MTV toplanacak.
Kdv neden %20'ye çıkarıldı bir çok üründe ?
Gerçi böyle bir halk olduktan sonra, az bile geçiriyorlar.
Türk halkını, seçim dönemleri, seçim olan ülkelere ihraç etmek lazım.
Her faşist milliyetçi dinci iktidara böyle halk lazım.
Hahahahaha
"Türkiyede ev pahalı, avrupada ucuz, amerikada ucuz, bağcılardaki daire fiyatına falanca ülkede malikhane alırsın" diyen kesim bunları görmez.
Bkz-1 Kensington philedelphia. Sokakta ayık adam yok.
Sanki uyuşturucuyu sinek ilaçlama arabasıyla havaya sıkmışlar.
Bkz-2 Alttaki görselde herif istanbulda yeni sıfır bina yapılabilecek arsayı DETROIT'te milletin "bedelsiz terk ettiği" evlerle kıyaslıyor. Birileri de bunu ciddi ciddi hisse net'te paylaşıyor.
![]()
Bazen de biri çıkıyor "ispanyada 5 bin euroya daire var" diye zırvalıyor.
Yaşanacak bir yer mi, orada can güvenliği var mı, madem bu kadar ucuz o zaman gelip istanbulda veya ege-akdeniz civarında "sözde fahiş" rakamlara ev alan avrupalı aptal mı diye düşünen yok.
Böyle detayları görmezden gelerek veriyor propagandayı, veriyor propagandayı.
Sanırsınız ki tüm dünya cennet, bir tek Türkiye cehennem.
Bu kişilere tekrar sorayım.
Türkiyede ev alan avrupalı, detroitteki veya ispanyadaki ucuz evi görmüyor mu?
Aptal mı bu insanlar?
Herkesin kültürü, anlayışı, dünyaya bakışı mutlaka farklıdır.
Benim düşüncemde
Oturacağınız evi almak, geleceğe dair en büyük belirsizliklerden birini ortadan kaldırmaktır. Bunu rahatlığı bile yeter.
Ama sürekli farklı deneyimler yaşamak isteyen, belirsizliğin getirdiği heyecanı seven insanlar tabiki bu kapsamın dışındadır.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
Cansuyu kredisini de işadamları gidip yatırım yapsınlar diye vermişlerdi, işadamları da ucuz TL kredi alıp Pahalı İthal araba aldı, Döviz aldı, Altın aldı, Hisse senedi aldı.
Pandemi zamanı satılan ithal arabalar rekor kırdı ucuz TL cansuyu kredisinin suistimal edilmesinden dolayı.
Sonuç cari açık rekor kırdı. Giren hepimize SAĞLAM GİRDİ. Hem de çok çok iyi girdi.
Elinde kaydın kuydun yok ülke olarak. Verdiğin her yardım döte girilen şemsiye gibi açılıyor.
Dolaylı verginin %70 olduğu bir ülkede ekonomik düzeni kuramazsın. Yardımın kredinin kime ne amaçla hizmet ettiğini bilemezsin.
Tarım destekleme kredisi veriyorsun, adam ne kadar mal üretmiş ne kadar satmış bilmiyorsun. Elinde net veri yok.
Ev destekleme imkanı versen de bunun gerçekten ihtiyaç sahiplerine evsizlere ulaştığını nereden bileceksin? Yatırım için bilmem kaçıncı evi olanı, bankada yüklü parası olanı, dövizi olanı, nasıl bileceksin?
Ankete dayalı enflasyon tahmini yapılan bir ülkede, her türlü yardımın ucuz kredinin vs vs menfaatin en az yarısı sahtekarlara gidiyor.
Yapanlara da bir şey diyemiyorum, çünkü devlet bunları yakalayıp ebelerini bellemiyor. Suçu teşvik edip sahtekarların alkışladığı ama cari açığın rekor kırdığı dönemlerdeyiz.
Pandemi zamanı verilen Cansuyu kredisini suistimal ettiği için hapse atılan gördünüz mü?
Yer İmleri