Sayın Forza Körfez, bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Gerçi ben 3. çeyrek bilançoyu beklemelerini gerektirecek bir bilgi göremedim.
Bir de "Tüm satışlarımız her çeyrekte açıklandığından dolayı yatırımcılarımız için gelişmeleri takip etmek mümkün olmaktadır." kısmına katılmıyorum. Çok sefer satışlar son çeyreğe kaydığından, çeyreklik satışlar bilakis yanlış yönlendirebiliyor ve o kadar çabalarının (!) aksine, bazı uyanıkların hisse fiyatını istediği gibi şekillendirmesine sebep olabiliyorlar. Sağlıklı bilgiyi bu nedenle ancak senede 1 gelen yıllık bilanço ile öğrenebilen bizim gibi yatırımcılar, bu kadar oynak piyasada, bu kadar az bilgi ile yamyamlarla karşı karşıya getiriliyor.
Sen küresel hedef koymuş olabilirsin. Ama bu 3 çeyrekte buna erişebileceğine dair elimize somut ne veri verdin? 3 çeyrektir, hasılat yerinde sayıyor. Ben buradan, hedefini tutturabileceğin fikrine nasıl ulaşayım. Daha önce, şirketinizin hedef verip de tutturamadığı belki on adet benim sayabileceğim hedef varken. Yıllık bilanço bu konuda biraz fikir verecek ancak ya o hasılat da ancak dövizdeki artış kadar olursa? Bizim için geç olmuş olmaz mı? Bir yıl kayıp ve sağda solda elden kaçan onlarca fırsat! Ne uğruna, bilgi vermekten kaçınan birilerinin hedefleri uğruna.
Israrla, yıl sonu hedeflerimizde değişiklik yok diyorlar, ama -ortada biz yatırımcılara açıklanan- yıl sonu hedefi diye bir şey yok. Soruyorsun, yanıt yok..
Ortada onlarca bilişim var, hatta bilişim olmayan sektörlerde de şirketlerin bir çoğunun hasılatı yüzde 50 artmış. Döviz yıllık yüzde 50 artmış ve benim hasılat yerinde saymışken, elimdeki tek veri, "şirketimize güvenin" ifadesi.
Yine de, bu seneki dolaylı, cımbızlanacak bilgilendirmelerin(blog yazıları ve webiner, röportaj vs) , önceki senelere göre çok çok iyi olduğunu da belirtmiş olup hak yemeyelim.
Yatırım tavsiyesi değildir.