Sayfa 255/919 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 2,033 - 2,040 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Sayın Forza Körfez, bilgilendirmeniz için teşekkürler.

Gerçi ben 3. çeyrek bilançoyu beklemelerini gerektirecek bir bilgi göremedim.

Bir de "Tüm satışlarımız her çeyrekte açıklandığından dolayı yatırımcılarımız için gelişmeleri takip etmek mümkün olmaktadır." kısmına katılmıyorum. Çok sefer satışlar son çeyreğe kaydığından, çeyreklik satışlar bilakis yanlış yönlendirebiliyor ve o kadar çabalarının (!) aksine, bazı uyanıkların hisse fiyatını istediği gibi şekillendirmesine sebep olabiliyorlar. Sağlıklı bilgiyi bu nedenle ancak senede 1 gelen yıllık bilanço ile öğrenebilen bizim gibi yatırımcılar, bu kadar oynak piyasada, bu kadar az bilgi ile yamyamlarla karşı karşıya getiriliyor.

Sen küresel hedef koymuş olabilirsin. Ama bu 3 çeyrekte buna erişebileceğine dair elimize somut ne veri verdin? 3 çeyrektir, hasılat yerinde sayıyor. Ben buradan, hedefini tutturabileceğin fikrine nasıl ulaşayım. Daha önce, şirketinizin hedef verip de tutturamadığı belki on adet benim sayabileceğim hedef varken. Yıllık bilanço bu konuda biraz fikir verecek ancak ya o hasılat da ancak dövizdeki artış kadar olursa? Bizim için geç olmuş olmaz mı? Bir yıl kayıp ve sağda solda elden kaçan onlarca fırsat! Ne uğruna, bilgi vermekten kaçınan birilerinin hedefleri uğruna.

Israrla, yıl sonu hedeflerimizde değişiklik yok diyorlar, ama -ortada biz yatırımcılara açıklanan- yıl sonu hedefi diye bir şey yok. Soruyorsun, yanıt yok..

Ortada onlarca bilişim var, hatta bilişim olmayan sektörlerde de şirketlerin bir çoğunun hasılatı yüzde 50 artmış. Döviz yıllık yüzde 50 artmış ve benim hasılat yerinde saymışken, elimdeki tek veri, "şirketimize güvenin" ifadesi.

Yine de, bu seneki dolaylı, cımbızlanacak bilgilendirmelerin(blog yazıları ve webiner, röportaj vs) , önceki senelere göre çok çok iyi olduğunu da belirtmiş olup hak yemeyelim.

Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    sayın Forza körfez, neden satıştaki her 1 ürün için bir ar-ge projesi olduğunu düşünüyorsunuz?. satıştaki ürünlerin kimileri için artık bir geliştirme de yapmıyor olabilirler. bunu sormamın sebebi şudur: firmanın ar-ge çabasını çok önemsiyorum. hatta son zamanlarda şirket hakkında gördüğüm en önemli haber budur (bir kaç hafta evvel haberin ilk kaynağında görmüş ve buraya da yazmıştım). bu nedenle, ar-geye ilişkin her haber değerlidir. acaba bu projelerin belki 1den fazlası da tamamen yeni ürünlere yönelik olamaz mı? konu hakkında bilginiz varsa; öğrenmek için soruyorum..

bilişim alanında çalışan bir firmanın ar-geye para ayırmaması firmanın bir kaç yılda ölmesi anlamına geliyor. sanırım, küresel ar-ge oranı en yüksek sektör tekonoloji/bilişim sektörü (küresel ortalama gelirin %20si).
    Sadece bir tahmin Sn.Maslak1. Şu an satışta olan 6 adet ürünün geliştirilmesi ile birlikte 1 adet yeni ürün argesinin olması, 7 adet yeni arge olmasından daha olası geldi. Ben de o yüzden sormuştum yatırımcı ilişkilerine. Gözden kaçmış ya da yanıt vermek istememiş olabilirler.

3. Siz bilgi verdikçe hisse düşüyor. Gerçi düşüyor diyemeyizde yerinde sayıyor diyelim.

Uzun vadeli yatırım yapan bizleri düşünmeniz beni benden aldı.

Bazı konulara açıklık getirirsek ;

4C satış bakımından en çok satış yapılan dönem.İşte bizde diyoruzki bunu neden yıla yayamıyoruz?
    Yurtiçi satışların düşük olduğu bu forumda nerdeyse 3-4 yıllık konu ve siz bunun yenimi farkına varıyorsunuz vs.vs.
    Yani bizim aklımıza gelen sizlerin aklına gelmiyor mu?

Yanlıs adımlar atılmış ve bu noktadan dönülmüş olabilir; yanlış yerlere yatırım yapılmış olabilir, elinizde olmayan sebeplerle hasılat ve satış düşmüş olabilir,

Kimse ' KAP a 100 milyonluk ihale ye girdik '' haberi verip ertesi gün '' biz alamadık '' haberi beklemiyor.

İmzalanmış işlerden bir iki kesit bekliyor.

Hisse fiyat işleriyle ugrasmadığınızı biliyorumda, zaten ugrasmayın ama yatırımcı olarak insan bekliyor yani ne yapıyorlar falan diye, sonra bilanço geliyor bakıyorsun tamam güzel diyorsun incelerken aslında sorun çıkıyor.İncelerken anlıyorsunki söylemler ile bilanço karşılaştırıldığında ikisi eşleşmiyor.

Neyse siz bakın dalganıza....Bizde nikah kıyalım kağıtla

YTD
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

4. Satışlar : 27.342.434 tl

Arge ve pazarlama : 27.249.797 tl

Brüt kar marjı yüzde 80

diğer bilişimler yüzde 40-50 brüt kar marjıyla çalışıp , kronun onda biri arge ve pazarlama yapıp 23-60 arası fk larda fiyatlanıyorlar ..

Spek Bey hadi kolay gele sana , hisse bu fiyatlrdayken benden 1 lot dahi alabilir misin ?
    Son düzenleme : lionnes; 10-11-2020 saat: 15:41.

5. Uzaktan çalışanlara yönelik siber saldırılar hızla artıyor

Uzaktan Çalışma Protokolü olan RDP’yi hedef alan saldırılarda yüzde 140 artış tespit edildi.

https://www.hurriyet.com.tr/teknoloj...tiyor-41657987

6. Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

7.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Teşekürler.. Burada da single connectin yanında , Kron Single Monitor tanıtılıyor..

Daha önce dediğim giib, single monitor global ürün olmaya aday bana göre

8.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    Lütfi Bey 1-2 telekom ürünü de global ürün haline getireceğiz demişti bloomberge 2 ay önce..

Single monitor ürünü global ürün olmaya aday bana göre .Bu ürün sektörü de Network Management System (NMS)

şu an 7 milyar dolar büyüklük va pazarın 2024 de 11 milyar dolara çıkması bekleniyor. yıllık yüzde 9,5 dolar bazlı büyüme var sektörde..

Bu üründen de pazar payı olarak yüzde 1 değil de bunun çeyreğini alsa bile Kron, 25 milyon dolar eder 2024 de, dolar 10-12 tl arası olsa , 250 milyon tl satışta buradan gelir

https://kron.com.tr/en/single-monitor

https://www.marketsandmarkets.com/Ma...rket-1041.html

Burdaki kaynak da yıllık yüzde 10,2 dolar bazlı büyüme bekleniyor sektörde

https://www.grandviewresearch.com/pr...ems-nms-market

bu yazıda yazmıştım..

Sayfa 255/919 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz