bence yalnış düşünüyorsun , bende takip ederim , 9.24 ü hacimle geçmesi lazım önünde bir engel yok, tuşa basması lazım alıcıların
Printable View
[QUOTE=Bluelife;1392017]bence yalnış düşünüyorsun , bende takip ederim , 9.24 ü hacimle geçmesi lazım önünde bir engel yok, tuşa basması lazım alıcıların[/QUOTE
Bu kağıt patron kağıdı ve sığ bir kağıt, kimin girdiğini çıktığını biliyorlar bu yüzden başkaları(diğer patronlar)fazla bulaşmazlar. Derseki basalım basarlar, derseki çıkaralım çıkarırlar onun için ufaktan ufaktan sabırla toplamaya devam. Bu kağıtta iyi ekmek var kendiler de biliyor, bizde. Sabırla beklemeye devam. 20-25 leri bir anda gösterebilirler, bu böyle biline...
Yatırım tavsiyesi değildir...
Bir süredir ekran kapattım takip etmiyorum fiyatı, burdaki yorumlar artınca baktım yine benzer hareketler yapmış.
Arkadaşlara katılıyorum. Maalesef başka yatırımlık param kalmadı, o nedenle bu aralar maliyet düşüremiyorum. 10.32 maliyetin var, baya yüklü girdim, ama hiç panik değilim.
Önce mayısta temettümü alıcam sonra da 15 TL olunca satarım. Tamamen benim öngörülerimdir. Ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Buradan VESBE nin finansal tablolarını görüp , güvenmiş olan tüm yatırımcılar , hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz....
Borsada her zaman görülen pisliklere şahit oluyoruz... SPEK yada Mr patron bozuntusunun adiliklerini izliyoruz... Sizlerin yukarılardan almış olduğunuz pozisyonları sizleri bıktırarak , aşağıdan düşük maaliyetlerden almaya çalışan bir adilikle karşı karşıyayız...
Kendini akıllı sanan pislik herifler , VESBE nin sadece temettü ile bile 5-6 senede yatırdığımız tüm parayı cebimize temettü ile koyma ihtimali varken , bizleri yıldırarak , kelepir fiyattan toplama peşinde... Bu F/K tablolarına sahip sanayi şirketi pek az nitelikte.... özelliklede ihracat ağırlıklı çalışan şirket.... 2018 de yatırımı devreye girecek....
Sen burada baskı ile tutmaya devam et , Türkçede kaba bir tabir vardır.... Sen bizlerden senetlerimizi almayı düşünüyorsun ama ancak ve ancak.............. alırsın .... Ayrıca sayende günaha girer olduk , her gün eminim bu grupta ***** saygıyla anan pek yoktur , her gün anana küfürlerden oluşan demetler sergilendiğine emin olabilirsin sayende..... Sen anladın onu :) Sayende 25 bin lot olan pozisyonumu 40 bin lota çıkardım. Sana tahtada mesajlarımı yazarak veriyorum. Sen anladın onu , ben o rakamları sana yazan kişiyim....
Sözde yabancı satışları , emeklilik fonları devreye sokularak oyunlar çevrilip duruluyor , sayende borsada alınacak senet kalmadı. İstesende bu senetten çıkma lüksümüz kalmadı..... 5.70 den sattığım THYAO 14.50 olmuş seni 12 tl lerden almıştım sen ise 9 tl lerde sürünüyorsun. Mal mı almak istiyorsun , ancak ikilersin !!! Sayende bu senette 2-3 sene uzun vadeli yatırımcı olduk zorunlu olarak. sen o bilimum rakamdaki gibi 3 ve 1 in oluşumunu çek !!!!
------------------------------------------------------
Yatırım tavsiyesi değildir.... Spek bozuntusuna iletilen mesajtan ibarettir....
Adam 100,000 lot hacimde bile 9 olmasın diye biryerlerini yırtıyor. Kasap önünde ciğere zıplayan kedi gibi [emoji23] Eğer bu attığım 100 lotlara zıplayan 4 kıtada ürün satan patronsa bu iş baya zevkli. Yükselmesin böyle kalsın parası neyse veririz.
HUAWEI G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üzüm yiyen köpek pekmez sıçıncaya kadar kovalanır.
istediğini yapabilir..strateji belli....patron sattıkça az az almak..ve satmak içinde bir vade koymamak...Temel değerlerine göre ederini görmeden asla satmamak...arkadaşlar bir senedi alım zamanı olarak temel değerleri ile ederini bulduktan sonra kademeli alıma geçmelisiniz.eğer borsada yatırım düşünüyorsanız yatırımı şirkete yapmalısınız.Şirketin bir ederi vardır borsada..bunu er yada geç görecektir.sığ kağıtlarda bu ederi çok geçte görebilir..Hatta uzunca bir süre bu ederinin çok çok altında işlemde görebilir.İşte bu yüzden her zaman kademeli alım için cephaneniz olmalıdır.Al satlar la değil maliyetleri kademeli alımlarla düşürerek kazanabilir siniz.ytd.
Şirketin halka açıklığının düşük olması dolayısıyla sert hareketleri de beraberinde getirir.Spek istediği gibi kağıdı yukarı yada aşağı sürebilir.Kademeli alım yapmaya devam ederek ekranı takip etmemek gerekir.Tam aksine şirketin faaliyetlerini takip etmek çok daha önem taşır.Temel rasyolarında bozulma olmadıkça da borsada değerinin düşmesi,bu tür kağıtlarda sadece spekülatif harketler nedeni ile olur.EFK sı nasıl ? Net karı nasıl ? borç/aktif ne durumda? Özsermaye karlılığı ne durumda?yatırımları ne zaman bitecek? Yeni şirket alımı söz konusu mu? yeni pazarlara açılıyor mu? FK sı ve PD/dd si ne durumda? vs. bunları takip etmek çok daha önemlidir.
Burda gerçekten panik olan arkadaşlar var. tahminim 13-14 lerden toplu alım yapmışlar. Tabi doğal olarak kağıt düşünce panik oluyorlar. Haklılarda.. ama borsada kv kazanmak büyük marifet ister arkadaşlar..yada şans...beklemeden kazanmak çok zordur.Özellikle bu tür kağıtlarda.
yatırım tavsiyesi değildir.
Muhtemelen bunun oğlan geldi bigün, baba bana para ver , İtalyada şu evi alacam dedi. O da ... kafalı nasıl vereyim o kadar parayı git borsda ky yi DÜZELT, parayı oradan al dedi. Sonra geldiler bu hisse satışı dalaveresini ortaya çıkardılar. Simdi 9 tl den (veya kaça indirecekse) alacak sudan ucuz hisseyi , bi müddet sonra 3-4 katına çıkarıp vuracak ky nin sırtına. SPk yi bağlamak içinde bu araba ypıyoz , biz babayiğitiz hesabına girdiler, orayıda bağladılar (Ordadada 11.5 tl den batak hisseyi ky nin kucağına bıraktılar). Asıl o zaman alanlar ah vah edecek. Bunu yapan da , göz yumanda umarım iflah olmasın. Tek temennim budur
http://www.hisse.net/topluluk/showth...55#post1399055
haftalık hisse yarışmamıza 3 hisse seçin bir hafta yarışalım
Teknik terim ile günlük 100.000 lot işlem hacmi ile dip oluşturma derdinde hala , işlem hacmi 500.000 lot üzerinde bir kaç gün ile yükselişi ancak sağlayacaktır. resmen canlı cenazeye çevirmiş tahtayı,
çok acı bir durumdayız gibi hissediyorum.
endeks 1101 bin vesbe diplerde
arçelikte öyle ve bir zamanlar tofaş ile kafa kafaya idi ama ne yazık ki şuanda %60 geride kalmış
bu kadar rezil yönetilen endex çıkarken baktırtan hisse ileride kim alır merak ediyorum speğin son oyunudur bu yaptıkları ileride kendi çalar kendi oynar.
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Umarım bizden tırtıkladıklarını yemek nasip olmaz
Kutumda büyük hissediyorum bugün :)
KAP *** VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. *** VESBE *** Özel Durum Açıklaması (Genel)
SPK Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) 23. Maddesinin 7. Fıkrası Gereğince
20.10.2017 Tarihli Özel Durum Açıklamamıza İlişkin Güncelleme
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi : 27.12.2016, 24.02.2017, 25.04.2017, 23.06.2017, 22.08.2017 ve 20.10.2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama
20.10.2017 tarihli özel durumaçıklamamıza istinaden İtalya'nın İhracatKredisi Kuruluşu Sace S.P.A. sigortası altında
imzalanacak25 milyon Avro tutarındaki kredinin imza süreci devam etmekte olup, kredi sözleşmesi
imzalandığındakamuoyunaayrıca duyurulacaktır.
-KAP-
dostum bildiğim kadarıyla bu kredi , yürütülmekte olan yatırımlar için... ama sonuçta çamaşır makinası ve kurutma makinası kapasiteleri artırıldığına göre , mutlaka bir plan ve stratejileri var....
Yani son çeyrek bilançosunda iyice artmış finansal kredilerle karşılaşırsak sürpriz olmaz.... bu esnada ilişkili taraflardan alacaklar yine artarsa , SPK ve hukuk nezdinde buradan hepimiz örgütlenip azınlık haklarımızın korunması için müracat ederiz.... ilişkili taraf alacaklarına mahsus TEMETTÜ talebinde bulunuruz. böylece ilişkili tarafdan alacağı inmiş olur , biz %5 azınlık dilimin haklarıda böylece korunmuş olur !!!!!
------------------------------------------------------
Milleti dökücem diye binbir takla atıyorsun. Sen ne palyaçoymuşsun ... Acelemiz yok ... Temettüyü bekleyeceğiz... 12 aylık kiramızı peşin almış olacağız Mayısta... Nasıl olsa 1 tl temettü verirse, şu anki fiyat 8 tl lere gelmiş olacak.... Böylesine yatırım zamanında ve bilanço makyajına rağmen bile 1.30 hisse başı kar eden ( bir önceki sene 1.80 tl yi görmüş bir hisse için ) hisse için 8 tl fiyat F/K oranı 6 ya denk gelmektedir... Sanayi şirketi için oldukça kelepir bir çarpan...
3 ün 1 ini almaya devam et spek , her geçen gün hissenin bizdeki maaliyeti artıyor , dolayısıyla senin bunları toplama şansında gün geçtikçe imkansızlaşıyor... haftada 4-5 bin lot al sat yaparak , bir şekilde harçlığımızı çıkarırız . Sende yalanıp durursun orada ancak ...
------------------------------------
ÇM ve KM fabrikası için Olabilir, ama dedikodular var kulağıma gelen. Dedikodu mahiyetinde olduğu, Kesinlik olmadığı için birşey diyemiyorum. Ama zaten Vestl prim yapacak gibi Daewo işinden. Şikayet konusunda zamanı gelince sen bizi yönlendir. Bizde aynı şekilde başvuralım.
Bireysel olarak tek tek değil, hep birlikte hareket edersek , bir şekilde organize olup , bir çatı altında birleşip, birlikten kuvvet doğar misali , hareket edersek , daha başarılı olur ve sonuç alırız diye düşünüyorum... Tabi Türkiyede gerçekten HUKUK varsa..... karşımıza GUGUK çıkarsa bir sonuç alamayız... Ama yinede biz elimizden geleni yapalım ... Bunun için muhtemelen 12 aylık bilançolar Şubat ayı sonlarında açıklanacaktır... Bilançoyu inceleyip, sonrasında hep birlikte müracatımızı yapar, azınlık yatırımcılar olarak mağduriyetimizi duyururuz...
-----------------------------
kapanışta birinin kafası bozuldu galiba , iyi çaktı malı
Beyaz Eşya: Beyaz eşya iç satışları Kasım'da bir önceki yılın aynı ayına göre %16 gerilerken Eylül'de sona eren özel tüketim vergisi (ÖTV) indiriminin ardından ikinci ayda da düşüş kaydetmiş oldu. Beyaz eşyada %6,7 olarak uygulanan ÖTV, Şubat'ta üç ay için sıfırlanmış ÖTV teşviki daha sonra Eylül sonuna kadar uzatılmıştı. Satışlar, teşvikin son ayı olan Eylül'de %21, Ocak-Eylül'de ise %23 artmıştı. ÖTV desteğinin canlandırdığı taleple ilk üç çeyrekte güçlü yükseliş kaydeden iç satışlar, teşvikin sona ermesiyle birlikte Ekim ayında %5 gerilemişti. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) tarafından açıklanan verilere göre, talepteki düşüş Kasım'da artarak devam etti. İç satışlar bir önceki yıl aynı aya göre %16 gerileyerek 556bin adet oldu. Ocak-Kasım dönemi iç satışlar ise %17 artışla 8,1mn adet olarak gerçekleşti. Talep düşüşü üretim rakamlarına da yansırken, Kasım ayında beyaz eşya üretimi %5 gerileyerek 2,4mn adet oldu. Üretim Ocak-Kasım'da ise %9 artışla 26,5mn adet olarak gerçekleşti. Beyaz eşya ihracatı Kasım'da %2 artışla 1,9mn adet, Ocak-Kasım döneminde ise %6 artışla 18,9mn adet oldu. (Kaynak: Reuters)
Satışlar patlama yapmışken , rekor kırarken , yatırımcısına ne verdi ki ? Endeks yukarı çıkarken , VESBE yatırımcısı aşağı yol aldı..... hemde en iyi geçirdiği dönemi , bilanço makyajları ile yatırımcısına lanet okuttu... sözde satışlar son 2 ayda geçen yıla göre düştü de ne alacak ? Ayrıca yıllık bazda hala geçen yılın üzerindeler.... Ayrıca eur/usd paritesi lehlerine ilerliyor... %70-75 ihracat ağırlıklı çalışıyor... Yani kısacası bu bahanelerde bize işlemez... SPEK , sayende alınacak senet kalmadı.... Zevkimizden değil zaruretten burdayız , o yüzden 3 ün 1 ini alırsın ....
Bu arada dipnot ; THY en iyi dönemlerini yaşarken 2.5 sene önce rekor karlar açıklarken 8.80 den aldık hedefimizde 15 tl ler vardı.... Tüm raporlar da bunu destekliyordu... Sonrasında yok uçak krizi yok darbeler. yok bitmiş turizm.... 5 tl leri gördük... 5.70 de sinir olup stoplamıştım. çünkü uçaklar hangara çekildi , turizm kötüydü , finansallar berbattı..... rekor zarar gelecek diye sattım çıktım VESBE ye girdim.... o rekor zararlara rağmen THY yi aldılar şu anda 15 tl yaptılar.... 12 tl den aldığımız VESBE 9 tl de .... Spek VESBE yi 20 tl bile yapsan kurtarmaz.... o yüzden buralarda taklalar atıp palyaçoluk yapma... Artık bu borsada VESBE yi daire yatırımı gibi göruyorum... kısa vadede 16-20 tl olmadıkça temettü gelirinin ortağıyım.... İstanbulda bundan daha iyi kira getirili bir daire yok....
-----------------------------------------------------
Yatırım tavsiyesi değildir....
karanlık odaya girince ne kadar basacak bakalım , akşamki arkadaş
Satislarinin %80'i ihracat olan bir firmayi ic piyasadaki talep daralmasi nekadar etkikeyebilirki :) orta ve uzun vade burdayiz, hayirlisiyla su % 5 hisse satışını bi görelim hele ;)
Allah büyük birde kap'a düşüyormuş diyormuş peruklu 13tl den blok olarak şu fona sattık diye :))))))
Peruklunun huyunu bilirim. 13 tl dişinin kovuğuna gitmez. Kendi malına şahin, başkasının malına ölücüdür. kesinlikle başkasına satmaz 10-15 tl den filan. Dahada düşürecek ve kendi alacak. O zaman gider 20 yede 30 a da. 10 lu fiyatlardan veya aşağısından satılırsa bilinki kendi fonudur
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post1419846
yıllık hisse yarışmamız tahminleri almaya başlamıştır
3 hisse seçin 1 yıl yarışalım
1 yıl sonra kim birinci kim doğru hisseleri seçmiş görelim.
Endeks uçarken adam dip yapmaya çalışıyor hala , ilginç, garip , alışılmışın dışında,
en garip hisseye ve alışılmışın dışına en ilgincine biz mi denk geldik arkadaş
endeks ve thyao uçtu ve uçmaya da devam ediyor
[QUOTE=6.sense;1424199]en garip hisseye ve alışılmışın dışına en ilgincine biz mi denk geldik arkadaş
endeks ve thyao uçtu ve uçmaya da devam ediyor[/QUOT
bende atlas ı kaçırdım bu kaplumbağa yüzünden, en çok koyan da endeks aşağı dönünce nereden toplarız bir tarafı,
Onu bekliyor zaten. 8 e belki daha aşağısına düşürecek . Sonrada hisseyi kendine paslayacak. Yani arkadaşlar boylelerine ne denirse onu söylüyorum ama yazamıyorum