Sayfa 129/884 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon
Arama sonucu : 7065 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. Milleti dökücem diye binbir takla atıyorsun. Sen ne palyaçoymuşsun ... Acelemiz yok ... Temettüyü bekleyeceğiz... 12 aylık kiramızı peşin almış olacağız Mayısta... Nasıl olsa 1 tl temettü verirse, şu anki fiyat 8 tl lere gelmiş olacak.... Böylesine yatırım zamanında ve bilanço makyajına rağmen bile 1.30 hisse başı kar eden ( bir önceki sene 1.80 tl yi görmüş bir hisse için ) hisse için 8 tl fiyat F/K oranı 6 ya denk gelmektedir... Sanayi şirketi için oldukça kelepir bir çarpan...

3 ün 1 ini almaya devam et spek , her geçen gün hissenin bizdeki maaliyeti artıyor , dolayısıyla senin bunları toplama şansında gün geçtikçe imkansızlaşıyor... haftada 4-5 bin lot al sat yaparak , bir şekilde harçlığımızı çıkarırız . Sende yalanıp durursun orada ancak ...

------------------------------------
    Yatırım tavsiyesi değildir...

2.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    dostum bildiğim kadarıyla bu kredi , yürütülmekte olan yatırımlar için... ama sonuçta çamaşır makinası ve kurutma makinası kapasiteleri artırıldığına göre , mutlaka bir plan ve stratejileri var....

Yani son çeyrek bilançosunda iyice artmış finansal kredilerle karşılaşırsak sürpriz olmaz.... bu esnada ilişkili taraflardan alacaklar yine artarsa , SPK ve hukuk nezdinde buradan hepimiz örgütlenip azınlık haklarımızın korunması için müracat ederiz.... ilişkili taraf alacaklarına mahsus TEMETTÜ talebinde bulunuruz. böylece ilişkili tarafdan alacağı inmiş olur , biz %5 azınlık dilimin haklarıda böylece korunmuş olur !!!!!

------------------------------------------------------
    ÇM ve KM fabrikası için Olabilir, ama dedikodular var kulağıma gelen. Dedikodu mahiyetinde olduğu, Kesinlik olmadığı için birşey diyemiyorum. Ama zaten Vestl prim yapacak gibi Daewo işinden. Şikayet konusunda zamanı gelince sen bizi yönlendir. Bizde aynı şekilde başvuralım.

3.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    ÇM ve KM fabrikası için Olabilir, ama dedikodular var kulağıma gelen. Dedikodu mahiyetinde olduğu, Kesinlik olmadığı için birşey diyemiyorum. Ama zaten Vestl prim yapacak gibi Daewo işinden. Şikayet konusunda zamanı gelince sen bizi yönlendir. Bizde aynı şekilde başvuralım.
    Bireysel olarak tek tek değil, hep birlikte hareket edersek , bir şekilde organize olup , bir çatı altında birleşip, birlikten kuvvet doğar misali , hareket edersek , daha başarılı olur ve sonuç alırız diye düşünüyorum... Tabi Türkiyede gerçekten HUKUK varsa..... karşımıza GUGUK çıkarsa bir sonuç alamayız... Ama yinede biz elimizden geleni yapalım ... Bunun için muhtemelen 12 aylık bilançolar Şubat ayı sonlarında açıklanacaktır... Bilançoyu inceleyip, sonrasında hep birlikte müracatımızı yapar, azınlık yatırımcılar olarak mağduriyetimizi duyururuz...

-----------------------------

4.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    Bireysel olarak tek tek değil, hep birlikte hareket edersek , bir şekilde organize olup , bir çatı altında birleşip, birlikten kuvvet doğar misali , hareket edersek , daha başarılı olur ve sonuç alırız diye düşünüyorum... Tabi Türkiyede gerçekten HUKUK varsa..... karşımıza GUGUK çıkarsa bir sonuç alamayız... Ama yinede biz elimizden geleni yapalım ... Bunun için muhtemelen 12 aylık bilançolar Şubat ayı sonlarında açıklanacaktır... Bilançoyu inceleyip, sonrasında hep birlikte müracatımızı yapar, azınlık yatırımcılar olarak mağduriyetimizi duyururuz...

-----------------------------
    bencede ok

kapanışta birinin kafası bozuldu galiba , iyi çaktı malı

6. Beyaz Eşya: Beyaz eşya iç satışları Kasım'da bir önceki yılın aynı ayına göre %16 gerilerken Eylül'de sona eren özel tüketim vergisi (ÖTV) indiriminin ardından ikinci ayda da düşüş kaydetmiş oldu. Beyaz eşyada %6,7 olarak uygulanan ÖTV, Şubat'ta üç ay için sıfırlanmış ÖTV teşviki daha sonra Eylül sonuna kadar uzatılmıştı. Satışlar, teşvikin son ayı olan Eylül'de %21, Ocak-Eylül'de ise %23 artmıştı. ÖTV desteğinin canlandırdığı taleple ilk üç çeyrekte güçlü yükseliş kaydeden iç satışlar, teşvikin sona ermesiyle birlikte Ekim ayında %5 gerilemişti. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) tarafından açıklanan verilere göre, talepteki düşüş Kasım'da artarak devam etti. İç satışlar bir önceki yıl aynı aya göre %16 gerileyerek 556bin adet oldu. Ocak-Kasım dönemi iç satışlar ise %17 artışla 8,1mn adet olarak gerçekleşti. Talep düşüşü üretim rakamlarına da yansırken, Kasım ayında beyaz eşya üretimi %5 gerileyerek 2,4mn adet oldu. Üretim Ocak-Kasım'da ise %9 artışla 26,5mn adet olarak gerçekleşti. Beyaz eşya ihracatı Kasım'da %2 artışla 1,9mn adet, Ocak-Kasım döneminde ise %6 artışla 18,9mn adet oldu. (Kaynak: Reuters)
    Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

7.  Alıntı Originally Posted by adestim Yazıyı Oku
    Beyaz Eşya: Beyaz eşya iç satışları Kasım'da bir önceki yılın aynı ayına göre %16 gerilerken Eylül'de sona eren özel tüketim vergisi (ÖTV) indiriminin ardından ikinci ayda da düşüş kaydetmiş oldu. Beyaz eşyada %6,7 olarak uygulanan ÖTV, Şubat'ta üç ay için sıfırlanmış ÖTV teşviki daha sonra Eylül sonuna kadar uzatılmıştı. Satışlar, teşvikin son ayı olan Eylül'de %21, Ocak-Eylül'de ise %23 artmıştı. ÖTV desteğinin canlandırdığı taleple ilk üç çeyrekte güçlü yükseliş kaydeden iç satışlar, teşvikin sona ermesiyle birlikte Ekim ayında %5 gerilemişti. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) tarafından açıklanan verilere göre, talepteki düşüş Kasım'da artarak devam etti. İç satışlar bir önceki yıl aynı aya göre %16 gerileyerek 556bin adet oldu. Ocak-Kasım dönemi iç satışlar ise %17 artışla 8,1mn adet olarak gerçekleşti. Talep düşüşü üretim rakamlarına da yansırken, Kasım ayında beyaz eşya üretimi %5 gerileyerek 2,4mn adet oldu. Üretim Ocak-Kasım'da ise %9 artışla 26,5mn adet olarak gerçekleşti. Beyaz eşya ihracatı Kasım'da %2 artışla 1,9mn adet, Ocak-Kasım döneminde ise %6 artışla 18,9mn adet oldu. (Kaynak: Reuters)

Satışlar patlama yapmışken , rekor kırarken , yatırımcısına ne verdi ki ? Endeks yukarı çıkarken , VESBE yatırımcısı aşağı yol aldı..... hemde en iyi geçirdiği dönemi , bilanço makyajları ile yatırımcısına lanet okuttu... sözde satışlar son 2 ayda geçen yıla göre düştü de ne alacak ? Ayrıca yıllık bazda hala geçen yılın üzerindeler.... Ayrıca eur/usd paritesi lehlerine ilerliyor... %70-75 ihracat ağırlıklı çalışıyor... Yani kısacası bu bahanelerde bize işlemez... SPEK , sayende alınacak senet kalmadı.... Zevkimizden değil zaruretten burdayız , o yüzden 3 ün 1 ini alırsın ....

Bu arada dipnot ; THY en iyi dönemlerini yaşarken 2.5 sene önce rekor karlar açıklarken 8.80 den aldık hedefimizde 15 tl ler vardı.... Tüm raporlar da bunu destekliyordu... Sonrasında yok uçak krizi yok darbeler. yok bitmiş turizm.... 5 tl leri gördük... 5.70 de sinir olup stoplamıştım. çünkü uçaklar hangara çekildi , turizm kötüydü , finansallar berbattı..... rekor zarar gelecek diye sattım çıktım VESBE ye girdim.... o rekor zararlara rağmen THY yi aldılar şu anda 15 tl yaptılar.... 12 tl den aldığımız VESBE 9 tl de .... Spek VESBE yi 20 tl bile yapsan kurtarmaz.... o yüzden buralarda taklalar atıp palyaçoluk yapma... Artık bu borsada VESBE yi daire yatırımı gibi göruyorum... kısa vadede 16-20 tl olmadıkça temettü gelirinin ortağıyım.... İstanbulda bundan daha iyi kira getirili bir daire yok....

-----------------------------------------------------
    Yatırım tavsiyesi değildir....

karanlık odaya girince ne kadar basacak bakalım , akşamki arkadaş

Sayfa 129/884 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •