Beyaz Eþya: Beyaz eþya iç satýþlarý Kasým'da bir önceki yýlýn ayný ayýna göre %16 gerilerken Eylül'de sona eren özel tüketim vergisi (ÖTV) indiriminin ardýndan ikinci ayda da düþüþ kaydetmiþ oldu. Beyaz eþyada %6,7 olarak uygulanan ÖTV, Þubat'ta üç ay için sýfýrlanmýþ ÖTV teþviki daha sonra Eylül sonuna kadar uzatýlmýþtý. Satýþlar, teþvikin son ayý olan Eylül'de %21, Ocak-Eylül'de ise %23 artmýþtý. ÖTV desteðinin canlandýrdýðý taleple ilk üç çeyrekte güçlü yükseliþ kaydeden iç satýþlar, teþvikin sona ermesiyle birlikte Ekim ayýnda %5 gerilemiþti. Türkiye Beyaz Eþya Sanayicileri Derneði (TÜRKBESD) tarafýndan açýklanan verilere göre, talepteki düþüþ Kasým'da artarak devam etti. Ýç satýþlar bir önceki yýl ayný aya göre %16 gerileyerek 556bin adet oldu. Ocak-Kasým dönemi iç satýþlar ise %17 artýþla 8,1mn adet olarak gerçekleþti. Talep düþüþü üretim rakamlarýna da yansýrken, Kasým ayýnda beyaz eþya üretimi %5 gerileyerek 2,4mn adet oldu. Üretim Ocak-Kasým'da ise %9 artýþla 26,5mn adet olarak gerçekleþti. Beyaz eþya ihracatý Kasým'da %2 artýþla 1,9mn adet, Ocak-Kasým döneminde ise %6 artýþla 18,9mn adet oldu. (Kaynak: Reuters)
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
Yer Ýmleri