Söylediğım her şeye verdiğin karşılıkla onlarca kez rezil oldun. Fazla rezil olma diye bütün çabam...
Printable View
Ağalar neden endeksten negatif ayrisiyoruz?
Ne b.k hisse zarar bir cikaydi
Rip akıntısı var hissede,yüzme bilmeyen suya dalmasın.:plc:
Kendi kendini yalanlamışsın ama farkında değilsin. Bedelsiz arttırıma gitseydi, mesela %400, 2.5 Milyar Lira gibi bir para koyacaktı. Bunu zaten borsadaki operasyonda koymuş oldu. Kalan 700-800'ü piyasanın koyması gerekirdi ve o arada hisse fiyatı serbest düşüşe geçerdi büyük ihtimal...
Başka kim o parayı ne olacağını bilmeden bunca hisseye harcardı acaba? Kimse. Sonuçta burada belli bir amaçla yapılmış bir operasyon var ve kim yapıyorsa belli bir planı var demektir. Bu planı da KY'nin cebinden para çıkmadan gerçekleştirdiler. Sırf bu bakımdan bile takdire şayan bir operasyon oldu bu...
Bence ne neden oldu diye kafa yormak yerine şu anki duruma bakmak lazım. ODAS 3 Milyar para harcadı, borçları kapadı ki bu borçlar döviz cinsindendi. Azrail'in kılıcı gibi. Bunun karşılığında şirketten çıkan sadece üstünde hisse yazan kağıt parçaları...
Sonuçta elimizde olan borçsuz ve tıkır tıkır çalışan ve her gün ürettiğini paraya çeviren bir şirket. Pazarlama yapmasına gerek yok, müşteri aramasına gerek yok...
Rüzgar esmese, güneş açmasa, yağmur yağmasa bile çalışıyor...:ok:
Anlamadığım...Kardeşin kardeşe bırak 3 milyar Tl yi, 3 bin lira vermekten korktuğu bir konjonktürde, savaş ortamında "birileri" patrona güvenip basmış bu parayı. Bizim gibi donsuzlar :) vay patron şöyle böyle. Her şey bitti, tüm argümanları çürüdü; sıra patron tukaka'da...:)
Tek bir alavere dalaveresi olmayan cillop gibi bilanço geldi halbuki, buna rağmen.
Muhakkak ki, sayın asuGaGuGa en ince ayrıntısına kadar hesaplamıştır ancak kabataslak, operasyon sonrası 300 milyon Tl civarında finansal gider yükünden kurtulmuş durumdayız. 800 milyon sermayede...
ailecek severiz biz komplo teorilerini.
Her sey bekledigimden de guzel sekilde ilerliyor. Masallah diyelim.
zamaninda kabaca hesaplamistim. 2023Q2 icin finansal raporda kur 24.17 olarak alinmisti euro icin. Buna gore guncelledim 103 milyon euroluk borcu. Kurt artisini
2024 50%
2025 25%
2026 15%
2027 ve sonrasi icin 10%
gibi mutevazi bir oran belirlemistim. Borclarimizin faiz oranini da (finansal raporda: 6-8.5%) 7.5% olarak sectim. Kabaca borcumuzu her yilin aralik ayinin son gununde odeyecegimizi varsaydim. Bu sekilde ki hesaplama da onumuzdeki 7 yilda 7.5 milyar TL finansal giderimiz oluyor. Bu 7.5 milyari 35%(kabaca risksiz getiri dedim kafamdan) ile bugune iskonto ettim(PV=present value). 2.97 Milyar ediyor. 3 asagi 5 yukari patronun odemesi ile ayni. Patron bizim yerimize borclari odedi, sagolsun.
https://eksiup.com/p/up6616093tp9
Sunu untmayalim, kur artisini cok mutevazi tuttum. Kur artisi benim belirledigim oranlardan yukarida olursa, gider artacaktir.
Dosya asagida, Finansal Gider Hesaplama sheetinde. Kendinize indirip, sari ile isaretli yerleri oynayarak, kendiniz hesap yapabilirisniz.
Bir de bu finansal gider hesabi sadece 103 milyonluk euro borcu icin. Diger finansal giderler dikakte alinmadi.
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Gayet net, teşekkür ederim üstadım. :)
Gelen zamlar, AUF saçmalığının sona ermesi, şirketin finansal gider yükünden kurtulması ve kış aylarının etkisi sonrasında gelecek olan 4 ncü çeyrek bilanço gayet ilginç olacak. Sayın patron araya 1-2 ilave yatırım (belki de şirket satın alma :p) haberi sıkıştırırsa tadından yenmez.
Önümüzdeki dönem parası olan güzel yerlerden güzel fırsatlar yakalayacak. Sayın patron borç kalmayınca parayı koyacak bir şeyler aramaya başlamıştır bence...Belki de sayın reis, Danıştay (EPDK mevzusu) işine karşılık bu özelleştirmelerden birinde bir kıyak yapar kimbilir. Zaten en başından beri diyorum, kankilerinin :) yaptığı hem de bu boyutta bir operasyondan kesinlikle "bilgisi / onayı" vardır. :oleyo:Alıntı:
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek dönemde önemli bir özelleştirme programını duyurdu. Bakan Şimşek, Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES), limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini açıkladı.
Kaynak: Ulusal basın
Suyu bulandirmak için falan yazmıyorum , bu hisseyi çok güvendiğim Ömer Karamahmutoğlu önerdiği için almıştım. Aldıktan hemen sonra ceza muhabbeti ve şirket satışı ile 31-32 TL'den 20tl ye çakılmış çok kaybetmiş çok kızmıştım. Sonra bir iki defa yine al sat yapmıştım. Şu anda ovdugunuz patron aynı patron değil mi ? Yani burada sağlam zarar yazmıştık ve hala hisse 30lari göremedi bir daha. Baktığımızda çok sağlam dayak yendi. Ha Ömer Bey'in art niyetli olduğunu hiç düşünmüyorum. O da sizler de bence samimisiniz
.İns patron bizi de düşünür ve kazanırız.
Üstadım, bu konuda geride epeyce örnek vermiştik. Tek 1 günde yaklaşık 3 milyon TL zararı göze alacak kadar paraları var bu adamların. Aylarca göz göre göre traderların hemen hepsine resmen para dağıttılar. Ne uğruna ?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...41#post6558641
Kaç gündür hem endeksten hem de odastan negatif ayrisiyoruz. Bilemedim yav nasıl iş bu. Gerçekten kısa doğru uçacak mi yoksa avuntu mu . İnşallah bekliycem nasip
Bu adamların hiiiç acelesi yok.Paraları da çook,piyasa da bu işlem hacimi ile 8 bin üstü endeks zor.
Buralarda çok kalabalıklaşıyor.20 kişilik 30 kişilik anlık takipler..ile zor olur. 18 in altında derin bir sessizliğe bürünürüz.
https://i.hizliresim.com/ebhuql6.PNG
İyi adam lafının üstüne gelirmiş..:)
paraları çoktur tabi koca ülkeyi dolandırdılar bu yapılanlar avrupada abd,de olsa kan alırlar ama bizim ülkede yapılınca birileri 7/24 över dürüst patron ben çok memnunum der. ayıptır ya bu hisseye 30-50 den insanlar girdi enflasyon ezdi patron ezdi şirketin yapmış olduğu yanlışların cezasını yatırımcıya ödettiler, devlet kayyum atasaydı yatırımcının ne günahı var nerden bilebilir şirketin yanlış işler yapacağını
https://i.hizliresim.com/lmg9bh6.PNG
Yafrum benim, yığmış gene lotları...:) Ara ara, tahtaya gelmeye niyetli orta/büyük düzeyli oyunculara verilen subliminal mesajlar bunlar.
Ps.: Patronda para olsa sayın ft-2'nin bahsettiği gibi tefecilerin eline düşmezdi. Tutarlı olalım bir zahmet.
Forum an itibari ile 34 kişi tarafından izleniyor. Hindistan trenleri gibi maşallah.Bekleyen elbette çorbayı
içecek.Belli ki sitem edenler gibi yaralı ceylanlarda çok.O zaman adamlar ne yapsın dut ağacını silkelemeye devam ediyorlar.
Bunu yaparken çok da iyi arbitraj elde ediyorlar. XELKT endeksi korelasyonu şimdilik çalışıyor.Ayrışma olduğunda herkes farkı fark eder muhtemelen.
Bizim KY nin cevaplayamadığı sorular var.Bir hisse neden alınır,ne zaman alınır, ne kadar alınır.Nasıl alınır.Ne kadar süre beklenir.
Sorularını cevaplayabilse olacak bu iş.Hep başkalarını suçlama,hep bir ajitasyon,Hep mağduriyet ağlamsı,Yahu kararı veren sensin.Yapılan işte herkesin
aynı anda kazanması mümkün değil.
Olmus şaraplık üzümlere koruk diyorlar.Mesaj net...
Ky olarak soruyorum , 31 ortalama ile ilk giriş yaptım. Kendimce uzun zaman da bekledim aldım sattım. Halka arz sonrası senede bu hisseyi alıp kar eden var mı ? Siz kar ettiniz mi ? Hedefiniz varsa nedir, sohbet havasında soruyorum ,kizmadan cevap verirseniz sevinirim. Win win hissesi de çok borsada ama kacirttik brsan Astor alfas kontr gibi. Yani cidden merak ediyorum her güzel haberle ele veriyor çok uzun zamandır. Bir anda kopup gidecdk hisse tarzı mi bu ? Nedir yani popülerliğinin sedebi. İş yerinde herkes 80 olacak alın diyor bu aralar ... Yani ky de atladı,nasıl olacsk bilmiyorum
Valla şahsen ben nefret ediyorum beni kandiran pisliklerden veya zarar ettirenlerden. Güzel bir haber atıp elime verildikce geriliyorum. Hırsızlık bu diyorum. Sonra da sevmiyorsan sat deniyor daha da kızıyorum. Yahu zarar etmişim kap haberine itimat etmiş yatirim yapmışım diyorum...
Zararda olunca tedirginliğin artması gayet doğal. Teknik ile hisseler bir yere kadar gider (Ör.: MRSHL) ancak fiyatlamayı destekleyecek gelişmeler olmazsa fiyatlar başladığı yere geri döner. Genel kuraldır bu...
Şirketin geçen yıl ile mukayeseli üretim verileri aşağıda. Son dönem popüler olan ve "şahsen" bilançosunu merakla beklediğim IZENR ile mukayesesi de var:
CANTE üretim :
01.10.2022 – 06.11.2022 : Toplam Üretim: 221.933,00 MWh
01.10.2023 – 06.11.2023 : Toplam Üretim: 212.302,34 MWh
Aynı dönem IZENR üretim:
(2022) Toplam Üretim: 311.718,00 MWh
(2023) Toplam Üretim: 294.701,44 MWh
Ekonomimiz ciddi bir tahribattan sonra yavaştan da olsa toparlanma işaretleri vermekte. Sonuçta üretilen şey enerji ve tamamen ekonomik gidişat ile alakalı bir sektördeyiz. Üretim rakamlarına baktığımızda şirketin sadece finansal yük değil, konvansiyonel anlamda (AUF'yi kastediyorum) sıkıntıları da ortadan kalkmış durumda. Burada belki onlarca kez "bunca yıllık borsa tecrübemde böyle devasa bir operasyonla ilk kez karşılaşıyorım" diye yazmıştım. Şahsım adına, bu oyunun sonu görmeden -hele ki şu ana kadarki tüm açıklamalar ve sonuçlar (realite anlamında) örtüşüyorken- gitmek yok. Gayet netim... Asla YTD
Forumda zaten hep bir algı vardır, bir yerlerden etkileniyoruz zaten ki burayı okuyoruz. İşyerini örnek verme sebebim ky olarak şu anda dillendirilen bir hisse, millet alıyor anlamında. Neyse yine kaçamak cevaplar, demek ki bir şey bildiğin yok öyle bomboş zararda bekleyen bir tipsin bence benim gibi sen de :) Bol kazançlar diliyorum. Benden daha iyi bilen arkadaşları okuyorum aklıma gelenleri soruyorum diye akıl verme o zaman bir farkın yoksa bizden ;)
Çok konuşuluyor, o yüzden biryere gitmiyor bunu neden anlamıyorsun..Kazanmanı temennş ederim.Ancak mümkünse
bir eğitim al.Portföyün buna değer mi onu bilmiyorum.Eğer cevebın evet ise mutlaka bir eğitimi doğru kişiden almalısın.Çünkü bu mecrada ders ücretleri çok daha yüksektir.İnan bana onu bunu takip ederek bir yere varamazsın.Burada 100 lot alanda yazıyor o yüzden söyledim.
Ya hocam borsa özelinde anlarım da bir anda 32den 18e gelmiş bir hisseden bahsediyoruz, eğitim almış olsam bu dayağı yemeyecek mıydım yani :))) Forumda hissenin gerçek değeri nedir ve patron bazlı mi gitmiyor eğer bir değeri varsa onu anlamaya çalışıyorum. Paylaşmayi sevmeyen bir patron mu var önümüzde yoksa saglam bir potansiyel mi yoksa yenilenebilir enerjilerin gölgesinde kalmaya devam edecek bir cante mi yoksa farkli vizyonları olan bir firma mi... Evet sağlam zarardyaim ve bu baskı unsuru ama öyle bir iki haftalık değil ki olay . Aylardır devam ediyor. Yani gerçekten baskı mi yoksa biz mi çok anlam yukluyoruzu cozumlemek meselem. Beklemeye degerss beklicem olayı