Otopark cezası 2.000 CHF
2.ci el oto 3.000 CHF
https://www.facebook.com/watch/?v=291498720494592
Printable View
Otopark cezası 2.000 CHF
2.ci el oto 3.000 CHF
https://www.facebook.com/watch/?v=291498720494592
Sadece İstanbul'a 8 ayda (2023 ocak - ağustos) 11 milyon yabancı turist geldi. Airbnb yapan iller sıralamasında açık ara İstanbul önde. Ve İstanbul 365 gün turizmin olduğu bir şehir. Mesela Sırf İş seyahatine gelen birçok işadamı İstanbul'da airbnb de kalıyordu.
Ve bundan ekmek yiyen bir çok ev sahibi var..
Yazlık olayına gelirsek adam bodrumdaki 2 milyon dolarlık evini kamu görevlisine sırf bu nedenden dolayı zaten kiralamaz. Onu geçeceksiniz. Memuru düşünüyorlarsa lojman yapacaklar...
Sonuç olarak Hedef İstanbul başta olmak üzere ege ve Antalya'daki evler. Hadi yabancıyı geçtim, Orta sınıf Türk aileleri yazın nasıl otelde kalacak? hiç düşünmüyorlar. Otel bulmak imkansızlaşacak. Aşağıdaki linkte belirttiğim şeyler yaşanacak
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52#post6589252
------------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Aynen. Çoğu insan pandemi de zirveden eline aldı yazlığı. Binlerce yazlık yapıldı, çılgın gibi yazlık satışı başladı.
İstanbulda Çeliktepe de toplu ulaşıma trene metroya yakın ev almak varken, gidip adam aynı paraya yazlık alıyor. Yazlık fiyatları öyle yükseldi ki herkes hala pandemi hayal dünyasında.
Çeliktepe de Mecidiyeköy de Şişli de Beşiktaş ta dünyanın en büyük ekonomik krizi çıksa bile kiracı bulursun en yüksek kiradan. 200 ayda bilemedin 300 ayda paranı çıkarırsın.
Pandemi deki yazlık ralli rüyası bitti. Şimdi uyanma zamanı. Bu yüksek faizlerle kimse o yazlıkları alamaz. Alabilen peşin para ile ana merkezlerdeki toplu ulaşıma yakın ev alır.
Hadi bul bakalım yazlığına kiracı 200 300 kiradan da görelim.
Fakat kiracılara şu ev şu kadar , bu ev bu kadar diye tefe-tüfe den daha fazla artış talep edip tahliyesini talep eden ev sahipleri vardı. Hatta bir tanesi kadıköy bodrum katında oturan bir tanıdığımın evinin camını taşlatıyordu geceleri :)
Ayrıca Algı kelimesinden de hoşlanmam ama sizin ön alma kelimesinden hoşlandığınızı adım gibi biliyorum. Selamlar
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fındıkzade 1959-60..Millet Caddesi yapımı bitmiş...
Menderes'in Küçük Amerika projesi için , Amerikan arabalarını görmek isteyip , ıssız sokaklar olduğundan , İstanbul'a sanayi imarı verdiği ve İstanbul'u berbat ettiği yıllar...
https://scontent.fist11-1.fna.fbcdn....hA&oe=6530D31C
Emlak dışındaki mesajlarınızı ilgili sayfalarda paylaşınız!
bu dogru degil
TR de adam olamayip ABD de adam olan cok gordum. Ama bunun sebebi adamin caliskan zeki olmasi degil
Bunun sebebi bati dunyasinda ama ozellikle ABD de cocuk dogum orani cok dusuk oldugu icin 40 yasinda gocmen gelen TUrke bile delikanli muamelesi yapiyorlar. Cunku ortalikta genc yok dinamik insan yok. ABD de bugun bile issizlik yok iscisizlik var. Polis asker insaat iscisi, ogretmen tamirci yok. Bildigin yok. Insanlar belediyeler yalvariyor eleman bulmak icin. Cunku kimse bu isleri yapmak istemiyor.
Bitlisin koyunden gelmis adam tanimistim. Birak Ingilizceyi Turkcesi bile bozuk 60 yasina gelmis. Adama depoda bir is vermisler oturdugu masada tshirt durup pakete koyuyor ayda 3 bin dolar biriktiriyor. Hem kacak hem Ingilizce yok gencte degil.
Ne demek istediğin anlaşılmıyor.
40 (belki de fazla) yıl önce kiralık araba ile Cenevrede park cezası yedim. 7-8 gün sonra işlerimi bitirip ertesi gün İst dönüş uçağına binmek için Zürihe gittim. Gece Zürih'te otelde kaldım.
Sabah Zürih'te otelde polis ve otel görevlisi kahvaltıda beni buldular ve cezayı tahsil ettiler. Daha o yıllarda otelde kalanlar listesi polise teslim ediliyordu!
Ceza makbuzunu da sakla havaalanında pasaport polisi zorluk çıkarabilir demişlerdi.
İsviçreyi küçümseme.
Kiracıdan ve kira artışından şikayet edip, evi boş tutmaktansa yazlık daha iyi bir alternatif. hele bir de emekli olup yılın 6 ayı kullanabilecekseniz. Yalnız yazlığın işi bitmez, misafir bir nebze ama tadilatı bitmez.
değer mi diye soracak olursanız. Şehrin karmaşasından, mücadelesinden uzaklaştığınız. Komşuluk ilişkilerinin hala devam ettiği huzurlu bol oksijenli, kemiklerinizi ısıtacak bir yer bakıyorsanız. güzel bir yerden yazlık bakabilirsiniz.
Ha aradığınız bu değilse şehirin imkanlarını sonuna kadar sömürüyorsanız şehir size göre.
Hangi iyi okulu bitirirsen bitir Türkiye de kayıt dışı iş yapmadığın sürece düzgün para kazanamazsın.
Burada goz ardi edilen konu Türkiye kayitdışı çalışan için ekonomik cennettir. Sistem ekonomik sistem olarak hırsızlığı teşvik eder. Batıda gelir vergisini tam vermek zorundasın. Ancak Türkiye de kayıt altında olduğun zaman para kazanamazsın. Sistem %75 illegal ve kayitdisi.
Aksini iddia eden bu grafiği açıklasın. Hem iktidar hem muhalefet bu konuda aynı fikirde olduğu için birbirinin aynısıdır.
https://i.dunya.com/storage/files/im.../23/2-cxo1.jpg
Satılık konut sayısı 578 bin adet ile son 3.5 yılın zirvesine ulaşmış durumda..
Pandemi sürecindeki zirvenin dahi % 5 üzerine çıkan satılık konut sayısı, FAİZ ARTIRIMLARI devam ettiği sürece daha da artacaktır.
https://media.licdn.com/dms/image/D5...-AZlHmWHTYrtDk
https://www.linkedin.com/in/onur-%C3...-activity/all/
Otomerkezi.net/Karakaş: Otomobil yatırım aracı olmaktan çıkıyor
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Bakanlığın aldığı kararların ardından ikinci el otomotiv pazarının geldiği güncel durumla ilgili olarak Otomerkezi.net detaylı analizler paylaştı. Yıl başında satılan her 10 araçtan 4'ü 1-6 yaş aralığındayken, Eylül ayında bu sayı 7'ye ulaştı. Yüzde 12 ile 15 arasında ortalama fiyat düşüşünün tüketiciyi daha yeni araçlara yönelttiğini söyleyen Otomerkezi.net CEO'su Muhammed Ali Karakaş, "Bakanlığın izlediği politikanın tüketiciyi rahatlattığını görüyoruz. İkinci el araçta köpük gitti, tüketicinin önü açıldı. Artık fiyatlardaki artış ancak enflasyon oranında yaşanacaktır. Piyasadaki durgunluk ise devam ediyor. Ortalama 45 ile 55 gün olan araç satış süreleri sene sonuna doğru 60-65 günlere çıkacaktır diye öngörüyoruz." açıklamasını yaptı.
İkinci elin merkezi Otomerkezi.net, otomotivdeki son duruma dair tespitlerde bulundu. Araç fiyatlarında 3 yılın ardından ilk kez tüketici nezdinde kabul görecek seviyede düşüş yaşanırken, fiyatlar Haziran ayı seviyelerine geriledi. Öte yandan araç fiyatlarında yaşanan ortalama yüzde 12-15 arasındaki düşüşle 1-6 yaş aralığındaki otomobillere olan talep tekrar yükseldi.
Otomobil yatırım aracı olmaktan çıkıyor
Pandemiden bu yana ikinci el araç sektöründe yaşanan manipülasyonların önemli derecede sona erdiğini belirten Otomerkezi.net CEO'su Muhammed Ali Karakaş, "Bakanlığın almış olduğu aksiyonların sahada karşılık bulduğunu ve otomobil fiyatlarındaki manipülasyonların geride kaldığını görüyoruz. İkinci el araç fiyatlarında artık köpük kalmadı, nihai tüketicinin, otomobile ihtiyacı olanların önü açılmış oldu. Otomobilin yatırım aracı, bir emtia olarak kullanılması durumu da son buldu." dedi.
Pazar durgun seyrediyor, satış süreleri 60-65 güne çıkacak
Araç fiyatlarında ortaya çıkabilecek fiyat artışlarına karşı vatandaşların endişe duymaması gerektiğini de ifade eden Karakaş, "Manipülatif ve suni biçimde ikinci el araç fiyatlarında artışlarla artık karşılaşmayacağımızı öngörüyoruz. Artışlar enflasyonla doğru orantılı biçimde olacaktır. Diğer tarafta kredi kısıtlamaları ve yüksek faizin etkisiyle pazardaki durgun pozisyon yerini koruyor. 45-55 gün olan ortalama satış günü önümüzdeki aylarda 60-65 günlere çıkacaktır." ifadelerine yer verdi.
forumda herkes temennisine göre haberleri görüyor...
vivatrader gibiler hep uçacak kaçacak derdinde bazılarıda düşecek derdinde...
parasal sıkılaşmanın yeni başladıgı bir ortamda uçacakmı kaçacakmı bilemem...
düşecekmi onuda bilemem...
ama dolar bazlı fiyat düşüşleri oldugu aşikar...
tl bazında düşüş zordur fakat dolar bazlı düşüş beklerim...
önce balıklar karıncaları sonrada karıncalar balıkları yer...
her iki taraftada yatırımlarım var...
önemli olan para sahibini cazip edip eline para verecek şeyin hangisi oldugudur...
istanbulda kirada evim var yılbaşında kontrat bitip çıkıyor başka ile taşınıyor...
hiçbir sorun yaşamadım ama tekrar kendimi 10 yıl bağlayacak bir cendereye sokmam...
çünkü devlet hep kiracının yanında...
görünen fiyatlara göre istanbulda evi satıp yakın 3 saatlik bir mesafede villa alacağım...
bakalım yılbaşı ne olacak?
yeni mülk merkezi ihtiyac dısında cıkması zor...
çünkü karşısında %45 getirili faiz var...
akbank bugün faizleri %45 e çıkardı...
Küçük insanlar kişileri, Normal insanlar olayları, Büyük insanlar fikirleri tartışırlar.
Enflasyon kaç? %66. Faiz kaç? %45.
Büyük akıllı yatırımcılar leş bekliyor. Piyasa azcık düşse alacak tonla adam var. Fakat saçma sapan yazlık veya şehrin ucube noktalarında gayrımenkul değil.
Metropolde trene tramwaya metroya 3-5 dakika yürüme mesafesinde olan, 200 kira veya altında getirisi olan gayrımenkul anında aynı gün peşin para satılır.
Eylül 2023 ayında Yabancılara yapılan konut satışları eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,0 azalarak 2 bin 930 oldu.
Eylül ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 2,9 oldu.
Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 7 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya'yı sırasıyla 978 konut satışı ile İstanbul ve 211 konut satışı ile Mersin izledi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/Archiv...55-unnamed.jpg
https://www.cumhuriyet.com.tr/Archiv...31-unnamed.jpg
saçma sapan yazlık diye ima ettiğiniz vivatrader mı? adam Kuşadasında 2 mahalle söyledi. Onlarda yazlık değil normal oturma bölgesi zaten. Kuşadasını iyi bilen biriyim o dediği mahallelerde normal ev alıp yılın 12 ayı yaşarsınız. Zaten o bölgede evlerin hemen hepsinde doğalgaz var, yazlıkla alakalı evler değil. Normal yaşam evleri bunlar. Ama Kuşadasında ev aldığınız andan itibaren zaten denizi olan bir tatil bölgesinde yaşıyor olmanın imkanlarını yaşarsınız.
Ben kişi adı vermedim. Kuşadasını hiç bilmiyorum. Yorum yapamam.
Genel olarak yazlık fiyatları çok yüksek dedim. Misal Bodrum. İstanbuldan pahalı yerler var. Suyu bile kamyonla taşıyorsun. Suyu olmayan yerin, Toplu ulaşımı olmayan yerin fiyatlaması İstanbul dan daha pahalı. Beton yuvası oldu Pandemi de.
Şimdi de satamıyorlar ellerinde patladı.
Enflasyon var. Metropollerde konut fiyatları asla düşmez, bilakis artar. Nüfus azalmadıkça aan merkezlerde konu fiyatları düşmez.
Yüksek faizden dolayı iflas edenler ilk yazlıklarını satarlar. Yazlıklarda dolar bazında düşüş olacaktır. Yazlık bir lüks, ihtiyaç değil.
Diğer normal ana merkezlerdeki evlerde özellikle trene metroya yakınsa düşüş beklemeyin. Bunlar zorunlu ihtiyaç.
ikili tartışma ve hakaret etmeden yazacak bir şeyleriniz varsa yazın, yoksa sonsuza kadar susun. !!!
Bugünlerde konutçular dahil kimse çıkıp konut fiyatları asla düşmeyecek diyemiyor. Piyasanın artık düşüşe geçtiğini herkes görüyor. Ama inatla;
Dağ başında arsa, tarla düşer ama merkezde konutlar düşmez, yazlıklar düşer, kışlıklar düşmez, dolarla düşse bile TL ile düşmez vs vs
Özetle; her yer düşse bile benim ev düşmez diyorlar :)
Ama birkaç aydır balon hava kaçırıyor fosur fosur.
Düşse bile Aralık 2022 de 2.8 milyon TL olan evin aynısı şu anda 5.3 milyon TL ilan var bugün...
Nereye kadar düşebilir 11 ayda bu kadar artmışken ?
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence sen ekonomik düzenin nasıl olduğunu anlamamışsın.
Benzin fiyatları 40 TL oldu. Isranbulda trafik doluluk orani azaldı mı? Hayır. Benzin mazot 100 TL olsa litresi yarın, yine ayni kalır.
Parası olan ve gelirr vergisini normal oranlarda ödeyen çok az veren bir kesim var. Top %20.
Türkiye ekonomisi %75 kayıt dışı. Dolaylı vergi ile yürüyen dandik bir sistem.
Bunların geliri azalmıyor artıyor. Hatta Top %5 in geliri krizlerde katlamalı artar Türkiye'de. Bunlar sürekli ana merkezlerde cillop ev ve dükkan alır.
Senin benim gibi çulsuza kiraya verdi verdi, veremedi, yabanciya aninda kiraya verir.
İstanbul'a inen uçak sayisi? Günlük giren çıkan yabanci sayısı?
Sen ben altin hic almasak, altın fiyatları düşer mi? Düşmez.
Seninki teorik bilgi. Saygım var, ama temenni etmek ile, gerçek sistemi bilmemek farklıdır.
Sen değişmesini isteyebilirsin, ve belki doğrusu da odur. Ama sistemi sen kurmuyorsun. Senin temennine göre işlemez sistem.
Oyun kurucular Türkiye de kayıtdışı ekonomiyi seviyorlar ve bundan nemalanıyorlar. Nüfusun %20 si çok zengin Türkiyede ve bunların payı azalmıyor artıyor.
Fakir olan %80 de Müge Anlı ya ve Esra Erola meze oluyor.
Bu sebeple ana metropollerde ev fiyatları düşmez. Çünkü kayıtdışı ekonominin yarattığı zengin %20 de mok gibi para var. Bunlar devamlı Akbaba gibi alıcı ana metropol merkezlerde.
Özet geçtim. Kusura bakma. Ama sistem böyle.
Bak bunların kaçar tane evi vardır, ve daha da kaçar kaçar almaya devam ediyorlardır. Sinek vızıltısı bu paralar.
Milyon dolarlar havada uçusuyor. Kayıt dışı ekonomi böyle bir şey işte. Para nereden geliyor, nereye gidiyor belli değil.
Bakırköy'de özel bir bankada müdürlük yapan Seçil Erzan, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi 55 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı.
Fatih Terim Fonu vurgununda detaylar ortaya çıktı: Arda Turan 13,9 milyon dolar vermiş!
Fon vaadiyle ünlü isimleri dolandıran banka müdürü Seçil Erzan hakkında BDDK Raporu ortaya çıktı.
Raporda, Emre Belözoğlunun ise yaklaşık 5 milyon doları parçalar halinde başka kişiler üzerinden Erzana gönderdiği belirtildi. Fatih Terim in damadı Volkan Bahçekapılının da Erzana elden 3 milyon 292 bin dolar verdiği, ayrıca Belözoğlu için de elden 2 milyon 800 bin dolar verdiği raporda yer aldı.
Galatasaraylı kaleci Fernando Musleraânın ise kendi evinde Erzana, 1 milyon 200 bin dolar verdiği ve bu paranın 700 binin geri aldığı belirtildi.
https://www.gercekgundem.com/guncel/...-vermis-438361
%20 , %80 gelir dağılımındaki adaletsizlik , Müge Anlı, Esra Erol.. bunlarda hemfikirim de buradan emlak fiyatlarının düşmeyeceğine nasıl geçiş yapıyorsun onu çözemedim :)
Ülkedeki tüm dengesizlikler son 3-4 yıl içinde mi oldu? hayır
Ama son 4 yılda İstanbul'da konut fiyatları 10 kat, Bodrum'da 11 kat, bizim köydeki tarlalar da yaklaşık 10 kat arttı.
Elbette her yerde parası olan bu mülkleri alıyor, eyvallah. Ama bu, fiyatlar mülk sahiplerinin kontrolünde, istemezlerse fiyat düşmez anlamına gelmiyor. Kimse ekonomik döngünün dışında kalamaz.
Şimdi şöyle düşün; o mok gibi para sende olsa, bir malın fiyatına bakmadan mı alırsın? , bu malın ederi ne kadar, ileride kaça satabilirim?, ne kadar kazanırım diye düşünmez misin?
Bunların parasının %95 i gayrımenkulde.
Birisi nakit dolar çantada 1 milyon dolar verip lüks bir ev alsa kim sorar kaynağını Türkiyede.
Yurtdışında alamazsın. Kaynağını isterler banka havalesi ile. Çantada götürsen anında seni enselerler.
Bu havada uçan elden giden gelen tırı vırı kumar parası kısmı.
Sistemi gerçekten bilmiyorsun.
Takip ettiğim yerlere bakıyorum. Ben düşen bir fiyat göremiyorum. Takibe aldığınız ilanla karar vermek bana göre hatalı. Ben genelde büyük sitelerdeki yada tokilerdeki en düşük fiyatı takip ediyorum, düşen bişey yok. Ayrıca endekslerde ortada. Endekslere görede düşen bişey yok.
Adamın biri mahalle arasındaki evini aşırı fiyatlayıp, belki bir sazan düşer diye 3 milyon yazmış. Sonra 2 ye çekmişmiş falan filan. Piyasa böyle oluşmuyor işte. O evin muadili olmadığı için doğru fiyatlamada yapılamıyor.
Zaren düşüyor algısını oturtmaya çalışanlar, dönüp dolaşıp olayı dolara getiriyor. O zaman dolar alanında doları 20 yıldır yerinde sayıyor.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Benim yazdıklarımı tam okumamışsınız. Daha 2 mesaj önce ben yazdım, bir tek ilana bakarak piyasa yorumlanmaz diye. Benim sözümü bana söylemişsiniz :) O yüzden tüm İstanbul fiyatlarını baz alıyorum genelde.
Yine önceki mesajımda konut fiyatlarındaki reel düşüşü enflasyona göre hesapladığımı söyledim, ben dolara göre hesap pek yapmam. Dolara göre hesap yapmak biraz pratik ve kolay yol olduğu için yapılır genelde ama çoğu zaman yanıltıcıdır, ben enflasyonu tercih ederim.
Cep telefonu lobimiz ! hayırlı olsun ...