Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 3782 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Söyledikleriniz doğru yalnız genelleme yapmamak lazım. Doktor, mühendis olacağına tamirci ol daha çok para kazanırsın genellemesi çok yapılıyor, doğru değil.

- Üniversite okuyanlardan da kendi işini kurup holdingleşen kişiler var, hepsi KPSS ile memuriyet kovalamıyor.

- Okumayıp çırak olarak çalışanların da hepsi patron olmuyor, ömrünü maraba olarak geçiren milyonlarca çalışan var. Örneğin kombi tamircisi patron çok para kazanıyor olabilir ama yanında çalıştırdığı kişiler asgari ücret kazanıyor. Mesleği öğrense bile hepsi patron olamayacaktır.

Sistem bize sürekli başarılı örnekleri göstererek çok çalışırsanız bir gün siz de zengin olursunuz diyor. Ama ister okusun isterse okumasın, ne kadar çok çalışkan olursa olsun herkes patron olamayacak, 90% ı hayatına maraba olarak devam edecek.
    Genelleme yapmadım. Dikkatli okursanız çöp okullarda okumaya gerek yok dedim. Dağın başında açılmış ortaokuldan hallice ünide kimsenin okumasına gerek yok. İş öyle çığırından çıkmış ki şeyh adına açılmış üni bile var bu ülkede. Burada okusan ne okumasan ne... Sırf zaman kaybı. Burada okuyacak adam farklı şekillerde kendine faydalı olsun, okumasına gerek yok.

Orta halli yerlerden mezun olup sonradan işi gücü (ticaret anlamında) doğrultanlar da var tabi. Haklısınız. Böyle okulları kazanırken beklentilerini gerçekçi tutanlar sonradan hayal kırıklığı yaşamazlar

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Genelleme yapmadım. Dikkatli okursanız çöp okullarda okumaya gerek yok dedim. Dağın başında açılmış ortaokuldan hallice ünide kimsenin okumasına gerek yok. İş öyle çığırından çıkmış ki şeyh adına açılmış üni bile var bu ülkede. Burada okusan ne okumasan ne... Sırf zaman kaybı. Burada okuyacak adam farklı şekillerde kendine faydalı olsun, okumasına gerek yok.

Orta halli yerlerden mezun olup sonradan işi gücü (ticaret anlamında) doğrultanlar da var tabi. Haklısınız. Böyle okulları kazanırken beklentilerini gerçekçi tutanlar sonradan hayal kırıklığı yaşamazlar
    Size bir tespitimi daha söyleyeyim. Biliyorum bu söyleyeceğim çoğuna çok absürd gelecek ama bana göre gerçek bu:

Hükumet bu çöp dediğiniz okulları yanlış politikalar sonucu açmadı, iş dünyasının talebi üzerine açıldı bu okullar. Geçmişte Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ mezunu şartı aranan pozisyonlarda şimdi o çöp dediğiniz okullardan mezun kişiler çalışıyor.

Eğer bu kadar üniversite mezunu olmasaydı, o pozisyonlarda çalışan mühendise 150-200 bin TL aylık ücret vermek zorunda kalırdı, şimdi beğendiğini seçiyor, asgari ücret veriyor.

Şimdi iyi okuldan mezunla kötü okuldan mezunun farkı aklınıza gelebilir ama o konuya hiç girmeyim konu çok uzar.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

Hangi iyi okulu bitirirsen bitir Türkiye de kayıt dışı iş yapmadığın sürece düzgün para kazanamazsın.

Burada goz ardi edilen konu Türkiye kayitdışı çalışan için ekonomik cennettir. Sistem ekonomik sistem olarak hırsızlığı teşvik eder. Batıda gelir vergisini tam vermek zorundasın. Ancak Türkiye de kayıt altında olduğun zaman para kazanamazsın. Sistem %75 illegal ve kayitdisi.

Aksini iddia eden bu grafiği açıklasın. Hem iktidar hem muhalefet bu konuda aynı fikirde olduğu için birbirinin aynısıdır.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •