Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
Sn djoz akıllarınca "günlük haftalık kiraları yasaklarsak. Ev sahipleri evlerini yıllık kiralığa çevirir ve arz artar" diye üst makamı kandırmaya çalışıyorlar. Ama ben bunun arkasında bu kadar basit bir neden olmadığını düşünüyorum.
Sanırım bazı klikler sinsice üst makamı kandırmaya devam ediyor.

Bu yasayla ülkeye döviz girişi ciddi anlamda sekteye uğrayacak. Hastalık tedavisinde bile ilaç verirken fayda zarar analizi yapılıyorken bunun vereceği fayda zarardan kat be kat daha düşük. o yüzden doğacak sonuçlar sonrasında; Yine kandırıldık demezler inşallah..

Yasada vergi olayı zaten eskiden olan bir şeydi bunda zaten sorun yoktu. Akıllarınca yasak demeyecekler ama işlevsiz hale getirecekler. Nasıl mı?
Neymiş efendim airbnb yapacak kişi apartmandaki her daireden yazılı izin alacakmış. Yahu ben Şili Santiago'da gökdelende airbnb de kaldım mesela düşünsene bu ev sahibi nasıl yüzlerce insandan tek tek imza onayı alsın? Biz de bir sürü böyle ev var Özellikle de İstanbul'da plaza benzeri gökdelenlerde.

Apartman toplantılarında bile oy birliğiyle karar alınamıyorken. Bir kişi bile istemezse airbnb yapamayacaksın. Sadece bu kararla bile airbnb yasaklanmış diyebiliriz.

Bir de neymiş apartmanın girişine bu binada airbnb yapılıyor levhası asılacakmış. Ben dünyanın hemen her şehrinde airbnb ev kiralamış biriyim hiçbir ülkede böyle bir uygulama görmedim.

Bir de 100 günden daha az kiralama yapılmayacakmış. Kısaca airbnb işlevsiz hale getirilerek bitiriliyor.

Sadece İstanbul'a 8 ayda (2023 ocak - ağustos) 11 milyon yabancı turist geldi. Airbnb yapan iller sıralamasında açık ara İstanbul önde bu arada...

Bu turistlerin hepsi otelde mi konakladı sanıyorlar? Airbnb evlerinde kalan birçok turist var. Misal İrlandalılar Otel sevmezler Ailece airbnb evlerinde kalırlar. Bu tarz milyonlarca turisti kaçırmaya yemin etmiş bazı klikler

Bildiğin en üst makama ve ülke ekonomisine operasyon çekiliyor. Ama sinsice her zamanki gibi..

-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Aslında ispanya da bizim yasamıza benzer şartlar var. Mesela turizm lisansı olmadan evini kısa dönemli kiraya veremiyorsun. Şirketlerimiz globalleşememe bedellerini turistlere ve yatırımcılara kesiyor. Yasaklar arttıkça yatırımcılar başka alanlara yönelecek ve ülkede para çıkışı olacak. Keşke bu konuda yatırımcılarıda dinleselerdi.