Kalav indikatoru sasmaz:)
Printable View
Siz bilirsiniz bist30 kagitlarinin bu halde oldugu bir piyasa da pkarttan cok sey bekliyorsunuz. Pkart a cok anlam yukluyorsunuz bir bakin bakalim düşük sermayeli hisseler ne halde. Hepsi zirvesinden yari fiyatlara indi nerdeyse acsel tmpol tgsas diger ana bedelsiz grubuda keza oyle. Hisse Yukari giderken brut brut, asagi giderken saldim çayıra:) bu kadar adamla bu hisse kaldirir kaldirir verirler. Bir sonraki x2 x3 te bende by by dicem heralde 6 ay mi 1 yil mi surer artik bakacagiz...GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben yatırımcıyım dostum o dediğin düşük sermayeli firmaların bi cirolarına bak bakalım plastik kartın yarısı kadar üçte biri kadar anca ciroları vardir bu denli yüksek cirolarla pkart hissesi değerini bulana kadar buralardayım inşaallah elimden geldiğince mücadele edeceğim şikayetse şikayet sen de umduğunu bulursun inşaallah saygılar
enflasyona ezildik gittik bu saatten sonra 300 de olsa 500 de olsa pek bir önemi yok...ben bu hisseyi aldığımda dolar 6-7 tl lerde idi dolar oldu 34 tl 6 kat arttı....pkart malesef maliyetime göre 6 kat artmadı...boşuna stres yaptık boşuna hayal kurduk...batmış gözüyle artık bu hisseyi takibi bırakacağım...kıvranıp duruyor döt kadar lot ile..yaptığı işe bak hissenin sürünmesine bak...
Teknikti şuydu buydu hep hikaye.
Üç-beş tane açgözlü yetersiz elinde kağıdı *** ettiler.
Değil 300-500 şuanda 100'lü rakamları bile hayal edemiyoruz çünkü çaldılar ‼️‼️‼️
Hadi kaldır kıçını hareketlen biraz resmen ölü toprağı serildi
Burada yapılacak en güzel iş özellikle bilanço ile ilgili cimer'e olsun SPK ya olsun sürekli şikayette bulunmak çünkü tahtacı artık bu tahtayı süremiyor içindeki yatırımcılardan dolayı sürekli trade yapma peşinde yapabilirse onun için sürekli şikayet etmek lazım ki rahat rahat trede yapamasın çünkü bu denetleme işleri hiç bitmeyecek şikayet ettiğimiz sürece alıcı da gelmeyecek zaten alanda tutamıyor öyle bir dertleri de yok hatta en güzeli malın üçte biri ile yapabilen için tekniğine bakıp sat al yapmak en güzel tahtacının canı böyle yanar bakalım ne kadar sürdürebilir bu işi böyle bırakıp gidebilene Bravo kalabilene de öyle at hırsızı tahtacıya selam yatırım tavsiyesi değildir
Cok sasirdim size Fazla mizmizlanma diyen çıkmamış olmasina sn.haldizoglu .
Takimdaslarininda savunacak dalı kalmadı herhalde
Teşeronluga devam etsinler
7 de 70 de 80 de burdaydik 300 500de burda oluruz:)
Yine geldik 69 pozisyonuna artık zevkte vermiyor
Birileri tahtada fena havlu attı gibi hayırlısı bakalım
Onumuzdeki 2 hafta bence onemli donus alirsak guzel almazsak bence en az 2-3 ay daha 60-80 araliginda al gulum ver gülüm devam ederiz.
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gerçekten de bu rakamda yoğunlaşmış tahta son yıldır,
siz deyince biraz inceledim, 31 bandı da 2 yıl boyunca önce direnç sonra destek olarak çalışmış,
bu rakamlardan üretilmiş bir algoritma işlem yapıyor olabilir,
Sayın T/A bu konuda bir çalışma yapbilirse belki çözebiliriz tahtayı
Kalava güvendik oda yalan oldu görünüyor...Artık 2-3 sene bu hisse sürünür hiç tadı yok...adamlar hisseye kimse gelmesin istiyor...Bu hisse 100 tl üzeri durabilseydi farklı yatırımcılar gelirdi bu kafayla sanırım tahtacı ve biz körler sağırlar birbirini ağırlar olacağız...Çok isteksiz tahtacı...yeri geldi mi tahtacı yeri geldi mi yatırımcı hisseyi taşımalı ama görünen aç bir tahtacısı var bu hissenin...Tam güzel hisse oldu pkart dedik tahtacısı sıkıntılı çıktı uğraş dur işin yoksa..
şirkete hisseye güven çok önemli..güven olsa 60 tl 70 tl maliyetin bir önemi yok ama hisse sürekli yatırımcıyı içeri çekerse kimse yanaşmaz korkudan...Buradan alsak daha aşağı düşmeyeceğinin garantisi yok burası dipdir diyemiyoruz....
Ben kaavın oyunun hep içinde ve sonuna kadar olacağına inanıyorum strateji her zaman önemli sana 12 bin ceza yazsalar sende çok fazlasını çıkarırdın bence yukarı çekerek yapsaydı daha muhteşem olurdu biz bir lotun önemli olduğu zamanı bekliyoruz beklemeyen beklemesin sonuna kadar mokoko
Evet herkes dut yemiş bülbüle döndü biraz ses olsun sayın T/A'ya birkaç tane sual edelim cevap verirse memnun oluruz epey süzüldük tahtaya mal döküldüğünü düşünüyor musunuz tahtaya alıcı geliyor mudur tahtacının sizce böyle bir derdi var mı bu cirolarla tahta buralarda durabilirmi şahsen ben 4 senedir içindeyim işi bilen insanlar için çok güzel fırsatlar verdi tahta ama değerlendirebilenlere biz değerlendiremedik çok güzel mal çoğaltma fırsatları verdi yatırımcısına yapabilene Bravo bütün paydaşlara selamlar
Sayın T/A aslında ben de çok bir şey yazmak istemiyorum forum'a olumlu ya da olumsuz biri etkilenir diye cevap vermezseniz de anlayabilirim
69.10 satışa tek emir 5735 lot koyulmuş,
mantık yürüttüğümde normal vatandaş işlemi gibi,
yani mal çoğaltmadan ziyade, bıkıp satan insanlar da olabilir,
tamm yaazıyordum, aldılar kademeyi :D
geri çaktılar:/ neyse totem yapıp izlemicem
Bir süredir borsadan uzak, biraz kafamı dinliyordum. Ara sıra foruma bakıyorum ve birkaç soru sorulduğunu gördüm. Cevapsız bırakmak istemedim...
Borsa ve hisselerle bir süredir ilgilenmediğim için verilerim güncel değil. Şu anda verileri güncelliyorum. Daha sonrasında bir şeyler gözüme çarparsa buradan paylaşırım...
Aslında kimseyi etkilememek için yazmak istemiyorum. Tahtacı her ne hikmetse, her defasında benim yazdığımın tersini yapmakta ısrar ediyor. O nedenle kazara benden dolayı birilerinin canı yanabilir diye yorum yapmaya çekiniyorum...
İlk önce AVWAP grafiğimizi paylaşmak istiyorum...
bu grafikte hangi işlem seviyelerinde yoğunluk olduğunu kolayca görebiliyoruz. Geçen hafta benzer bir şeyler sorulmuştu ama müsait olamadığım için cevap veremedim...
Grafikte 2 türlü hacimsel ağırlık merkezi gösterilebiliyor.
- Birisi oluşan yoğunluk seviyesi...
- Diğeri ise destek/direnç seviyelerinin de belirlendiği AVWAP ortalama fiyatlar...
Bu grafiğe göre düşüş trendi boyunca;
- 73.5 ve 92.5 seviyelerinde yoğun işlemler olmuş. 73.5 üzerinde kaldığı sürece 92.5 arasında çok fazla işlem olmamış diyebiliriz ve oraya erişmesi de bu nedenle kolay olabilir...
- AVWAP 'a göre de 82 - 92 arasında güçlü direnç olması beklenir. Zaten daha önce de bu seviyelerde zorlanmıştık...
Eğer olası bir TOBO yapacaksa da zaten bu seviyelerde formasyonu oluşturması beklenir. Tüm yollar aynı direnç seviyelerine çıkıyor. O nedenle bir süre daha, bu şekilde kıvranmaya devam edecek gibi görünüyor...
Daha önceki 65 ara desteği de çalıştı ve yükselir gibi yapıp yeniden düşüşe geçti. Bana öyle geliyor ki, ana destek olan 61.5 seviyesini de gösterebilirler...!!!
Esas mesele 61.5 'in görülmesi değil; daha aşağılara doğru düşüp düşmeyeceğidir...???
Eğer düşüş devam ederse 41 seviyesi kaçınılmaz olacaktır. Çünkü bu seviye daha büyük bir dönemin desteğini ifâde etmektedir...
Geçen defa 80 altını beklemediğimi; 61 seviyelerinin farklı bir sayımın seviyeleri olduğundan bahsetmiştim. 80 'de durmadık, demek ki bahsettiğim o farklı sayım gerçekleşti...!!! Ben olmasını beklemiyordum ama sanırım piyasa hızla aşağıya gidince bizim tahtacı da "fırsat bu fırsat" deyip aşağıya bırakıverdi...!!!
Demem o ki;
- Eğer yine olası bir olumsuz durum olursa bizim tahtacı en önde gider ve 41 kaçınılmaz olur...!!!
- Yine de öyle olacaksa da bile yine 82-92 bandını test edeceğini düşünüyorum. Eğer bu bandı geçemez isek, o zaman korkmam gerekir...
https://i.ibb.co/MChr2BS/PKART-D-09-09-2024-3.png
Bir de AKD/Takas grafiğimize bir bakalım. Son durum ne olmuş...???
Fikir yürütmeden, tahmin yapmadan sadece grafiğe bakacak olursak:
- ANC (Alnus) tahtadan kopuyor...
- AKM özellikle son 2 gündür tahtadan uzaklaşmaya başlamış...
- IYM en iyi alıcı durumunda...
Diğerleri hakkında yorum yapabilmek için tek tek incelemem gerekiyor. Şu anda zamanım olmadığı için tek tek inceleyemeyeceğim. Belki bir süre sonra tekrar borsa ile aktif ilgilenmeye başladığım zaman, detaylı olarak incelemeye başlayabiliriz...
Sadece şunu belirtmek istiyorum:
- BofA görüldüğü gibi değil. Alıyor sanıyorsanız, veya satıyor sanıyorsanız bilin ki; hatalı düşünüyorsunuz. BofA taşeron gibi çalışıyor. Onu boş verin ve ona göre düşünmekten vazgeçin. Tüm mal alış ve satışları BofA üzerinden yapılıyor. Sanırım BofA 'nın işlemleri incelenmediği için bu yöntem tercih ediliyor...!!!
https://i.ibb.co/7zxLH6Z/PKART-D-09-09-2024-5.png
PKART zor hissedir ve artık çok daha zor olacaktır...!!!
Bu hisseden para kazanmak istiyorsanız;
- Ya buraya bağladığınız parayı unutmanız ve sizi tatmin eden nihâi hedefe kadar sabırla beklemeniz gerekiyor...
- Ya dirençlerde satıp, desteklerde almaya çalışmalısınız...
- Ya da benim stratejim gibi; bir kısmını sürekli sabit tutarak zirveye kadar sabırla bekleyip, sizi sıkıştırdıklarını sandıkları miktar ile de siz de onları zorlayarak trade etmelisiniz. Destek kırıldığında tahtacının beklediği gibi satmayıp, üstüne bir aşağıdaki destekte daha fazla alarak tahtacıyı zorlamalısınız...
Velev ki, oldu ya malı kaptırdınız diyelim; elinizde kalan sabit mal, size yine tatmin edici bir kazanç sağlayacaktır...
Yine velev ki, çok aşırı mal aldınız diyelim; bu süreç uzun zaman alacağı için, en sonunda nihayet bu hisse de çıkmak zorunda olacağı için, çıktığında en kârlı siz olursunuz...
Tabii ki, zamanında satabilmek şartı ile. Genelde bu noktada eksiklik var. Görebildiğim kadarı ile bu işi en iyi şekilde yapanlar mevcut. Onları eleştirmek yerine; neyi, ne zaman yaptıklarına bakmak gerekir...
Benden şimdilik bu kadar olsun. Biraz kafa izni yapıyorum. Bir süre daha bu şekilde devam edecek gibi görünüyor...
Sanırım 5 Kasım ABD seçimlerinden sonra yeniden aktif olarak işlem yapmaya başlayabilirim. O zamana kadar iyice dinlenmek gerekiyor...!!!
Bu hengâmeler o zamana kadar devam edecektir. Önceden duyum alanlar gereğini yapıyor. Belki de satış yapanlar bizim bilmediğimiz bir şeyleri biliyor olabilirler...!!!???
Ben stratejimi bozmam, sonuna kadar devam. Bir yola girdiğiniz zaman, sonuna kadar aynı stratejiyi izleyemezseniz; sizi yolda avlarlar...!!!
Sonunun neresi olduğunu da inşaAllah bir ara paylaşırım. Hepsini çok önceden hesapladım. Şimdi henüz erken ve takip ediliyorum. Takip edenlere fırsat vermemek lâzım. İnanın onların durumu sizden çok daha zor ve kötüdür...!!!
Sağ olun sayın T/A fikirleriniz düşünceleriniz benim için de Forum için de değerli teşekkürler saygılar
Ana bedelsiz grubu dipten dönüş aldi aliyor gibi bu küçük ölçeklilerde yakin zamanda sirayla alacaktir acikcasi endeks cok bozmadikca 60 hatti altina sarksa da cok kalacagimizi düşünmüyorum buralarda dip çalışmasına devam edecek gibi duruyor... ilerleyen zamanda (belki 2 ay belki 10 ay sonra) 150-180 hattina gider yine cakarlar muhtemelen bu tarz hisselerde bu yapilar cok sık olusuyor...
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok da şaapmamak lazım, bakarsın haftaya 300 tl olur, ay sonunda 500'ü yakalar falan filan işte. Yalandan kim ölmüş!?!?
Yani diyeceğim o ki koy dötüne rahvan gitsin(!!!!!!)
Satış yapanlar devrede bildiklerini sn T/anda bahsetmiş 90/80 arasi onuda alanlar zaten emin olun daha yukarıdan satanlar .
Bende aldım bir kısım 90 /70 arasi dışarıda kalan kısım ilede gedza alıyorum,sıfır maliyet .
Hep aynı olur mu kısmına gelincede strateji hep aynibrakamlar farkli . Övünüyordu bide çok iyi stratejim var diye milleti sögüslemek taşeronluk yapmak başarı sayılıyor mu bilemem .
Sıfır maliyetliler artıkça işin dahada zorlaşak
Kasabanın hanına bırakılan iki eşek dertleşiyormuş:
"benim sahibim çok iyidir. çok yük yüklemez, arpayı-samanı bol verir, hiç eziyet etmez, her gün tımar eder çok memnunum "demiş,
diğer eşek: "ahh ahh kardeş benim sahibim bana çok eziyet eder, ağır yük taşıtır, yemimi az verir, bana doğru dürüst bakmaz "deyince
öteki eşek: "bu adamın kahrını niye çekiyorsun arkadaş, bırak çık, benim sahibim seni de alır, sana da bakar " demiş,
diğer eşek: "sahibim beni çoğu zaman evin avlusuna çeker. yine böyle bir günde, evin hanımına bağırıp çağırıyor, dövüyordu.
bir ara hanımına "bir daha dediğimi yapmazsan seni bu eşeğe şaaptıracam" dediğini duydum. işte bu nedenle bunca eziyeti çekiyor, kaçıp gidemiyorum, benim beklentim var anlayacağın demiş. :) :)
Aradan yıllar geçmiş, bu iki eşek yine karşılaşmış ve eziyet gören eşek diğerine demiş ki teklifin hala geçerli mi diye sormuş. Öteki eşek ne oldu ki hani senin beklentin vardı deyince eziyet gören eşek demiş ki sahibimin karısı artık yaşlandı çok da kilo aldı.
Geçen gün sahibim seni şaapacağıma ahırdaki eşeği şaaparım dedi de ondan sordum demiş. :) :) :)
Ahhh pkart Ahhh. ‼️‼️‼️‼️‼️
Evet spk'ya bugünkü işlemler ile ilgili bir şikayette daha bulunalım hem de bizim tahtayı brüt takas değil ancak günde 4 kere işlem yapmak falan paklar
Evet şikayetlerimizi yaptık hayırlı olsun
Hakikaten bu nedir ya Allah aşkına ‼️‼️
Bir kağıt gün içinde iki defa zirveyi zorlayıp 64'e kadar geri çekilir mi, gün bitmedi belki de tabana oturacak, hiç utanmanız yok mu sizin?
Nasıl bir doymazsınız, nasıl bir ahlakınız var, nasıl bir inancınız car, yuuuhhh olsun ervahınıza.
Endeks biraz daha salar sonra iş bankasini bekleriz sonra verdiklerini geri alma sürecine gireriz zor aliriz orasi ayrı, en son mayacilar ortaya çıkarsa pkart yukselir :)
Sayın TA nın dediği 61 desteğine geldik sayılır bakalım tutulabilecek miyiz
göl kıyısında bekliyorum ağaç oldum onunda..bu gidişle göl kuruyacak...