Briçle kafanızı şişirdim.
Salvoyu da anmış olduk böylece...
Toprağı bol olsun.
İyi geceler.
Bakalım yarın ne olacak?
Printable View
Briçle kafanızı şişirdim.
Salvoyu da anmış olduk böylece...
Toprağı bol olsun.
İyi geceler.
Bakalım yarın ne olacak?
yarın toplantıya 3.67- 3.68 kurda giriyorsak, glp +100 artık beklenemez.. 25- 50 sembolik bi aksiyon favori, glp-sıfır plase, 100 sürpriz olur.. başka zaman olsa sıfır derdim ama, referandum öncesi piyasayla zıtlaşmak istemeyebileceğinden ötürü sembolik glp artışı diyorum..
aslında ben olsam politika faizinde 50 bp indirim açıklarım, glp'yi 400 bp arttırırım.. reise (kullanılmayan) politika faizini anlatırım, londra'ya glp ile gözdağı vermiş olurum- atak ettiği an, 15 faizi gösteririm glp'den, uslu durursa haftalık repoya kadar inerim
bence erdem başçı'nın uydurduğu bu koridor hikayesi 'EM merkez bankacılığı' bağlamında müthiş bir inovasyon.. TL'yi %8'le veriyorken, bir kahve içiyorsun, kahve bittiğinde TL'yi %15 ile vermeye başlıyorsun.. burdaki sıkıntı bankaların kredi maliyetini üst banttan fiyatlamak durumunda olmaları- onu aşmanın yolu da a-sınıfı hariç kredilerde (kobi, tüketici vs) aradaki farkı bütçeden sübvanse etmek..
yarın merkez faize müdahale ederse dolar 3.55 i öper.
ama hiç sanmıyorum bu seviyeler merkez için sorun teşkil etmiyor, sabah açılışta bir miktar daha gevşeyebilir usd/tl 3.65-66 gibi..
merkez sıkılaştırma yapıyor, gizli yapıyor, piyasa biliyor, aşikar olarak inatla yapmıyor..
seçimlere 1 ay kaldı.. rezervi patlatır yine de arttırım yapmaz..
merkezden örtülü / açık bir arttırım gelmezse usd tekrar 3.69-70 bandına gelir..
ytd..
Enflasyondan dolayı Yellen'den şahin bir ton beklemiştim ama olmadı..yarın MB'dan bir aksiyon zor gibi..:(
Fakat içerisi ve dışarısı bir türlü aksiyonsuz kalamıyor, maşallah..:)
Trump son Tweet'inde;
Alıntı:
CEO's most optimistic since 2009. It will only get better as we continue to slash unnecessary regulations and when we begin our big tax cut!
Dolarcilari uyardik..fed masallariyla gazliyorlar ky leri.
Doviz yatirimcilari euro nun gelecegi cok daha parlak.
Fed ciler o kdr atladi hirladi zipladi..sonuc degismedi...
Fed faiz arttirimlari ile buysa..abd ekonomisi teklerse dolar coker.
Dolar tl sadece yurtici siyaset ile cikar..o sebepte bile euro tl daha hizli cikiyor
Oooh yarın ucuz dolarları cebe atalım bari. Şu euro da 1.11 i geçse de keşke de şu sahipsiz paraları boşaltsam artık. :cool: Euroda kapana kısıldım uzun zamandır zaten.
Bugün sabah aldıklarım çok pis elimde patladı ama.:drunk:
Euro'nun geleceği parlak falan değil. Kaldı ki öyle olsa kaç yazar. Bir tarafta %5e dayanan faiz oranları ile dolar, diğer tarafta %1.5 ile sürünen euro.