Sayfa 263/1013 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Briçle kafanızı şişirdim.

Salvoyu da anmış olduk böylece...

Toprağı bol olsun.

İyi geceler.

Bakalım yarın ne olacak?

2.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Ben de TCMB'den piyasanın beklediği 100 baz puan artışı beklemiyorum. GLP'yi %0.25-0.50 arttırır. Politika ve gecelik faizlere dokunmaz. Ama dolar kuru yine az bir miktar yumuşar bu durumda. Tüm faiz oranlarını aynı anda arttırmak gibi bir sürprize imza atarsa, dolar 2017'de inmediği yerlere inebilir kısa süre içinde. Mayısa doğru küresel borsalar klasik düşüşüne başlayınca doların trendinin de yukarı dönmesi beklenir.
    yarın toplantıya 3.67- 3.68 kurda giriyorsak, glp +100 artık beklenemez.. 25- 50 sembolik bi aksiyon favori, glp-sıfır plase, 100 sürpriz olur.. başka zaman olsa sıfır derdim ama, referandum öncesi piyasayla zıtlaşmak istemeyebileceğinden ötürü sembolik glp artışı diyorum..

aslında ben olsam politika faizinde 50 bp indirim açıklarım, glp'yi 400 bp arttırırım.. reise (kullanılmayan) politika faizini anlatırım, londra'ya glp ile gözdağı vermiş olurum- atak ettiği an, 15 faizi gösteririm glp'den, uslu durursa haftalık repoya kadar inerim

bence erdem başçı'nın uydurduğu bu koridor hikayesi 'EM merkez bankacılığı' bağlamında müthiş bir inovasyon.. TL'yi %8'le veriyorken, bir kahve içiyorsun, kahve bittiğinde TL'yi %15 ile vermeye başlıyorsun.. burdaki sıkıntı bankaların kredi maliyetini üst banttan fiyatlamak durumunda olmaları- onu aşmanın yolu da a-sınıfı hariç kredilerde (kobi, tüketici vs) aradaki farkı bütçeden sübvanse etmek..

3. yarın merkez faize müdahale ederse dolar 3.55 i öper.

ama hiç sanmıyorum bu seviyeler merkez için sorun teşkil etmiyor, sabah açılışta bir miktar daha gevşeyebilir usd/tl 3.65-66 gibi..

merkez sıkılaştırma yapıyor, gizli yapıyor, piyasa biliyor, aşikar olarak inatla yapmıyor..

seçimlere 1 ay kaldı.. rezervi patlatır yine de arttırım yapmaz..

merkezden örtülü / açık bir arttırım gelmezse usd tekrar 3.69-70 bandına gelir..

ytd..

4.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    yarın merkez faize müdahale ederse dolar 3.55 i öper.

ama hiç sanmıyorum bu seviyeler merkez için sorun teşkil etmiyor, sabah açılışta bir miktar daha gevşeyebilir usd/tl 3.65-66 gibi..

merkez sıkılaştırma yapıyor, gizli yapıyor, piyasa biliyor, aşikar olarak inatla yapmıyor..

seçimlere 1 ay kaldı.. rezervi patlatır yine de arttırım yapmaz..

merkezden örtülü / açık bir arttırım gelmezse usd tekrar 3.69-70 bandına gelir..

ytd..
    yarın Murat'ın sesini bile zor duyacaklar. herifler 20 yıl vadeli beton satıyor resmen seferber oldu betoncular. bu gaza gelipte faiz indirmesin,her yer inşaat her köşe inşaat reklamı oldu boğuluyoruz.

Enflasyondan dolayı Yellen'den şahin bir ton beklemiştim ama olmadı..yarın MB'dan bir aksiyon zor gibi..

Fakat içerisi ve dışarısı bir türlü aksiyonsuz kalamıyor, maşallah..

Trump son Tweet'inde;

CEO's most optimistic since 2009. It will only get better as we continue to slash unnecessary regulations and when we begin our big tax cut!

6.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Tl gore dolar mi euro mu dersek euro cok daha iyi bir tercih..4 yildir dolar tum fed sisirmesiyle buna karsi euro siyasi olumsuzluklarina ragmen euro tl cok daha iyi performans gösteriyor. Dolar fed isi bitti artik bundan dahasi yok. Sadece yurtici gelismelerle yukselir..3-4 faiz arttirimi hepsi fiyatlarda. Euro sikilastirmaya baslarsa dolar yaya kalir yaninda.euronun tek derdi siyasi sorunlari..gercek bu fiyatlarda onu gosteriyor
    Dolarcilari uyardik..fed masallariyla gazliyorlar ky leri.
    Doviz yatirimcilari euro nun gelecegi cok daha parlak.
    Fed ciler o kdr atladi hirladi zipladi..sonuc degismedi...
    Fed faiz arttirimlari ile buysa..abd ekonomisi teklerse dolar coker.

Dolar tl sadece yurtici siyaset ile cikar..o sebepte bile euro tl daha hizli cikiyor

7. Oooh yarın ucuz dolarları cebe atalım bari. Şu euro da 1.11 i geçse de keşke de şu sahipsiz paraları boşaltsam artık. Euroda kapana kısıldım uzun zamandır zaten.

Bugün sabah aldıklarım çok pis elimde patladı ama.

Euro'nun geleceği parlak falan değil. Kaldı ki öyle olsa kaç yazar. Bir tarafta %5e dayanan faiz oranları ile dolar, diğer tarafta %1.5 ile sürünen euro.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Briçle kafanızı şişirdim.

Salvoyu da anmış olduk böylece...

Toprağı bol olsun.

İyi geceler.

Bakalım yarın ne olacak?
    toprağı bol olsun AMİN

Sayfa 263/1013 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız