Sayfa 261/1013 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Uzun yıllardır mevduat yapan ve bir noktadan sonra enflasyon canavarına karşı dur deyip portföyümün yarısını zorda olsa dolara geçen biri olarak doların çok gevşeyeceğini tahmin etmiyorum.Sonuçta FED 2017 de en az 3 belki daha fazla faiz artıracak ülkenin siyasi ve ekonomik durumu ortada..
    bu yüzden doları bozduracak bir durum yok benim için..Ha bu arada makas bu kadar açıkken al satı beceren arkadaşlara bravo demek lazım..
    bu akşam doların gevşemesi üzerine sanki dolar paraşütsüz çakılacak iması yapan arkadaşlar üzerine bende fikrimi söyliyeyim dedim
    herkese iyi akşamlar..

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu arada bir yandan da dünyanın en önemli briç turnuvalarından Vanderbilt'i online izliyorum..

İtalyanlarla oynayan bizim Mustafa Tokay dışında Türk oyuncu ve takım yok.

Bir türlü uluslararası seviyeyi göze alamıyor oyuncularımız.

Üzücü...
    göze alamadıklarını zannetmiyorum, bizde de hayli üst düzey briç oynayabilenler var, üşendikleri için katılmamışlardır, yada takım kadrosu üzerine anlaşılamamıştır..

satrançta suat atalık vardı bizim dönemde, bir numaraydı tr sınırlarında, global düzeyde de ismi vardı , ama satranç federasyonuyla kavgalı olduğu için milli takım olarak bosna-hersek adına forma giyiyordu

türklerin en büyük problemi; bütün enerjilerini kendi iç kavgalarına harcıyor olmaları.. açık ara bir numaralı problem- içerdeki kavga..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by lukas Yazıyı Oku
    .
    bu akşam doların gevşemesi üzerine sanki dolar paraşütsüz çakılacak iması yapan arkadaşlar üzerine bende fikrimi söyliyeyim dedim
    herkese iyi akşamlar..
    Bence bu (FED faiz kararı ve açıklamalar) ilk raund...

Yarın ikincisi var.

Hiç tahmin etmem ama eğer MB fırsat bu fırsat deyip iyi bir faiz artışı yaparsa o zaman dolar kuru iyi bir darde yer bence.

Peki bu ihtimalin geçerliliği nedir derseniz...

Yüzde on bile değil bence.

Yine ya bazı enstrumanlarla oynayarak gizli faiz artırımı yapar 0,25-0,50 gibi...(bu kısmı Sn Dow Jones anlatsın)

Ya da nasolsa kur aşağı geldi diye hiç yapmaz...

O zaman ne olacağını görürüz...

4.  Alıntı Originally Posted by lukas Yazıyı Oku
    Uzun yıllardır mevduat yapan ve bir noktadan sonra enflasyon canavarına karşı dur deyip portföyümün yarısını zorda olsa dolara geçen biri olarak doların çok gevşeyeceğini tahmin etmiyorum.Sonuçta FED 2017 de en az 3 belki daha fazla faiz artıracak ülkenin siyasi ve ekonomik durumu ortada..
    bu yüzden doları bozduracak bir durum yok benim için..Ha bu arada makas bu kadar açıkken al satı beceren arkadaşlara bravo demek lazım..
    herkese iyi akşamlar..
    ah yoldaş ah bu tl de az mı paramız eridi,4 ay önce yeter be diyerek zinciri kırdım. sanırım bunlar başta olduğu sürece tl bize uzak olacak. biraz önce haber7 de betoncular en sonunda işler açılacak diyor. demekki acayip tl genişlemesi olacak

5. Ben de TCMB'den piyasanın beklediği 100 baz puan artışı beklemiyorum. GLP'yi %0.25-0.50 arttırır. Politika ve gecelik faizlere dokunmaz. Ama dolar kuru yine az bir miktar yumuşar bu durumda. Tüm faiz oranlarını aynı anda arttırmak gibi bir sürprize imza atarsa, dolar 2017'de inmediği yerlere inebilir kısa süre içinde. Mayısa doğru küresel borsalar klasik düşüşüne başlayınca doların trendinin de yukarı dönmesi beklenir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    göze alamadıklarını zannetmiyorum, bizde de hayli üst düzey briç oynayabilenler var, üşendikleri için katılmamışlardır, yada takım kadrosu üzerine anlaşılamamıştır..

satrançta suat atalık vardı bizim dönemde, bir numaraydı tr sınırlarında, global düzeyde de ismi vardı , ama satranç federasyonuyla kavgalı olduğu için milli takım olarak bosna-hersek adına forma giyiyordu

türklerin en büyük problemi; bütün enerjilerini kendi iç kavgalarına harcıyor olmaları.. açık ara bir numaralı problem- içerdeki kavga..
    Briç dünyasını ve sistemini yakından biliyorsanız...

Üst düzey briç (uluslararası düzey diyelim) üst düzey turnuvalara katılmakla olur.

Yoksa bizim kahve tavlacıları da mangalda kül bırakmazlar.

Ama buraya gelen yabancı tavlacıları yenmek öyle kolay değil.

Tümüyle sistem ve olasılık işi. Ortada zar bile olsa.

Bizim iyi briççilerimiz var. Zaman zaman bazı turnuvalarda çok iyi derece alsalar da, uluslararası briç oyuncumuz yok.

Briç oyunu artık nonstop turnuvalar oyunu.

Polonyalıların 20 yaşına henüz ulaşmayan dünya şampiyonu bir briççileri var.

Michal Klukowski...Sanırım hiç bir turnuva kaçırmadan durmadan oynuyor...

Başarı böyle geliyor...

Uzattım. Kusura bakmayın...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

Yine ya bazı enstrumanlarla oynayarak gizli faiz artırımı yapar 0,25-0,50 gibi...(bu kısmı Sn Dow Jones anlatsın)
    MB'nın Fed'in açıklamalarını fırsat bilip, faizle oynamadan GLP üzerinden mesaj vermeye çalışacağını düşünüyorum.. En azından beklentim bu yönde...

Tabi ki "Olası oynaklıklara müdahaleye de her zaman hazır olacağız" mesajı vermekten de geri kalmayacaktır...

Beklentilerim bu yönde...

8. Hiç bir şey yapmayacaktır.

Sayfa 261/1013 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •