Briçle kafanýzý þiþirdim.
Salvoyu da anmýþ olduk böylece...
Topraðý bol olsun.
Ýyi geceler.
Bakalým yarýn ne olacak?
Briçle kafanýzý þiþirdim.
Salvoyu da anmýþ olduk böylece...
Topraðý bol olsun.
Ýyi geceler.
Bakalým yarýn ne olacak?
yarýn toplantýya 3.67- 3.68 kurda giriyorsak, glp +100 artýk beklenemez.. 25- 50 sembolik bi aksiyon favori, glp-sýfýr plase, 100 sürpriz olur.. baþka zaman olsa sýfýr derdim ama, referandum öncesi piyasayla zýtlaþmak istemeyebileceðinden ötürü sembolik glp artýþý diyorum..
aslýnda ben olsam politika faizinde 50 bp indirim açýklarým, glp'yi 400 bp arttýrýrým.. reise (kullanýlmayan) politika faizini anlatýrým, londra'ya glp ile gözdaðý vermiþ olurum- atak ettiði an, 15 faizi gösteririm glp'den, uslu durursa haftalýk repoya kadar inerim
bence erdem baþçý'nýn uydurduðu bu koridor hikayesi 'EM merkez bankacýlýðý' baðlamýnda müthiþ bir inovasyon.. TL'yi %8'le veriyorken, bir kahve içiyorsun, kahve bittiðinde TL'yi %15 ile vermeye baþlýyorsun.. burdaki sýkýntý bankalarýn kredi maliyetini üst banttan fiyatlamak durumunda olmalarý- onu aþmanýn yolu da a-sýnýfý hariç kredilerde (kobi, tüketici vs) aradaki farký bütçeden sübvanse etmek..
yarýn merkez faize müdahale ederse dolar 3.55 i öper.
ama hiç sanmýyorum bu seviyeler merkez için sorun teþkil etmiyor, sabah açýlýþta bir miktar daha gevþeyebilir usd/tl 3.65-66 gibi..
merkez sýkýlaþtýrma yapýyor, gizli yapýyor, piyasa biliyor, aþikar olarak inatla yapmýyor..
seçimlere 1 ay kaldý.. rezervi patlatýr yine de arttýrým yapmaz..
merkezden örtülü / açýk bir arttýrým gelmezse usd tekrar 3.69-70 bandýna gelir..
ytd..
Enflasyondan dolayý Yellen'den þahin bir ton beklemiþtim ama olmadý..yarýn MB'dan bir aksiyon zor gibi..
Fakat içerisi ve dýþarýsý bir türlü aksiyonsuz kalamýyor, maþallah..
Trump son Tweet'inde;
CEO's most optimistic since 2009. It will only get better as we continue to slash unnecessary regulations and when we begin our big tax cut!
Dolarcilari uyardik..fed masallariyla gazliyorlar ky leri.
Doviz yatirimcilari euro nun gelecegi cok daha parlak.
Fed ciler o kdr atladi hirladi zipladi..sonuc degismedi...
Fed faiz arttirimlari ile buysa..abd ekonomisi teklerse dolar coker.
Dolar tl sadece yurtici siyaset ile cikar..o sebepte bile euro tl daha hizli cikiyor
Oooh yarýn ucuz dolarlarý cebe atalým bari. Þu euro da 1.11 i geçse de keþke de þu sahipsiz paralarý boþaltsam artýk.Euroda kapana kýsýldým uzun zamandýr zaten.
Bugün sabah aldýklarým çok pis elimde patladý ama.
Euro'nun geleceði parlak falan deðil. Kaldý ki öyle olsa kaç yazar. Bir tarafta %5e dayanan faiz oranlarý ile dolar, diðer tarafta %1.5 ile sürünen euro.
Yer Ýmleri